Jaki film teraz oglądasz?
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Re: [kultura] Jaki film teraz oglądasz?
To o czym ja pisalem, to nie byly zadne efekty specjalne 
Enjoy The Silence
-
Rajca
Ale Pojutrze to nie jest film popularno-naukowy jeno katastroficzny. Ma jebną.ć ile się da, z jakąś tam teorią ukutą na potrzeby tego filmu.
Tak samo 2012 czy jak to się nazywało. Fajne efekciki i nic poza tym. Poza tym, lepsza taka postawa amerykańska niż powalona europejska poprawność polityczna. Niedługo filmy o II wojnie światowej będziemy kręcić wszędzie tylko nie w krajach gdzie ta woja miała miejsce.
Obóz koncentracyjny w Bangladeszu.
Powstanie w getcie w Papui Nowej Gwinei.
Bitwa pod Bzurą nad Amazonką...
Hitler był Mongołem.
Tak samo 2012 czy jak to się nazywało. Fajne efekciki i nic poza tym. Poza tym, lepsza taka postawa amerykańska niż powalona europejska poprawność polityczna. Niedługo filmy o II wojnie światowej będziemy kręcić wszędzie tylko nie w krajach gdzie ta woja miała miejsce.
Obóz koncentracyjny w Bangladeszu.
Powstanie w getcie w Papui Nowej Gwinei.
Bitwa pod Bzurą nad Amazonką...
Hitler był Mongołem.
-
walking
w sensie śmiał się?Hien pisze:Mam wrażenie, że rył bym z tego filmu przez cały czas trwania.
Ale sie nie dowiem.
-
FREE STATE
Skądże znowu... ja tylko jestem ciekaw, czemu śmiałbyś się (bo chyba tak należy rozumieć "ryłbym się"), oglądając taki film. Ot co.Hien pisze:a co Freesiu? boisz się mnie?
I nie mów do mnie per "Freesiu", nie jestem już dzieckiem...
-
Rajca
Bo to jest żenujące, zjawisko które tam jest pokazane, a co za tym idzie film o kupie jest filmem tylko o kupie.
-
Hien
Lepiej bym tego nie ujął.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
walking
nie rozumiem waszego stanowiska... fala samobójstw wśród młodzieży jest 'żenująca'? Młodzi teraz nie radzą sobie z problemami i często uciekają się w ten sposób do pokonania problemów, innego wyjścia lepszego nie widzą, takie prawo młodości. Ale żeby mówić że film w tej tematyce, który wziął to na swoje barki i pokazał nazywać kupą?
-
Rajca
No, najłatwiej stwierdzić, że się nie daje rady i się zabić, wybacz nie przyklasnę, nie będę ronił łez nad "bezimiennymi bohaterami uciśnionego pokolenia". Młodzi nigdy nie mieli łatwo. Tylko, że się teraz w dupach poprzewracało, kto się targa głównie na życie, podkreślam głównie? Nauczona dobrobytu banda, nad którą ja nie mam zamiaru ubolewać. A jeśli film dotyczy tematyki osób, co do których nie żywię specjalnej estymy, że o szacunku nie wspomnę to czemu mam się przejmować i może jeszcze doceniać? Plus tandetna animacja. A już jak widzę emo to mi się włącza tryb masakratora...
Takie moje głupie prawo, jak za razem wasze, że moje zdanie nie pokrywa się z waszym.
Takie moje głupie prawo, jak za razem wasze, że moje zdanie nie pokrywa się z waszym.
-
walking
no Rajca masz po części rację rozumiem o co ci chodzi, też nie popieram takiej głupoty młodych i pójścia na łatwiznę. Ale dyskutujemy tu bardziej o filmie niż o tym zjawisku. A jeśli chodzi o film to przecież fajnie, że ktoś wziął się za ten temat, czyż nie?
-
Rajca
No, tak, ale dla mnie tak jak dla prawdopodobnie dla Hiena, taka tematyka po prostu powoduje szczerą chęć ryknięcia śmiechem. O to się rozchodzi.
-
Hien
Temat modny, film zrobiony ewidentnie dla pieniędzy. Nastolatki ogłąszą go oczywiście "głosem pokolenia", naiwnie robiąc darmową reklamę.
Na te wszystkie młodzieńcze problemy, które są powodem licznych "samobójstw" jest jedno lekarstwo - dorosnąć. A tak to śmiechu warte.
Na te wszystkie młodzieńcze problemy, które są powodem licznych "samobójstw" jest jedno lekarstwo - dorosnąć. A tak to śmiechu warte.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
acz pewną wartosc artystyczną ma. ale forsy na bilet szkoda ;p
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Nie twierdze ze nie macie racji, bo tak samo mysle, wystarczy dorosnac, ale Wasza ignorancja jest zenujaca. To jest dopiero dziecinada - smiac sie z czyjegos problemu.
Enjoy The Silence
-
walking
dobrze Czez mówi. 
-
Rajca
Wystarczy odrobina czasu i ochoty a na każdego znajdzie się haczyk zatytułowany "ignorancja". Dla mnie problem pod tytułem "Oddaj mi interneeeeet!! Tato! Oddaj mi interneeet! Jest mi tak strasznie źle na własne życzenie, mam za dużo dobrodziejstw." To gówno nie problem. Poza tym mówimy o filmie. A film jako "dzieło" przedstawiające coś co jest dla mnie totalnym dnem, obwarowany do tego jak mówiłem taką "animacją" nie jest szczytem doznań artystycznych.
-
walking
nie rozchodzi się tutaj o kwestię internetu Rajca lecz o samobójstwa.
-
Rajca
Dziękuję za wytłumaczenie, przecież właśnie o internet mi chodziło. Głupi ja. Wcale nie o to co tymi samobójstwami staruje. O powody, o totalne zblazowanie znudzonej młodzieży.
-
dejmien
Za każdym samobójstwem stoi jakaś patologia. Patologia otoczenia, patologia związana z działaniem umysłu młodego człowieka. Oczywiście można wybrane przypadki samobójstw zrzucić na karb niedojrzałości emocjonalnej. Ale twierdzenie, że wszystkie tego typu wypadki są spowodowane tym, że się komuś w dupie przewróciło to lekkie nadużycie. I właśnie na tym polega podstawowy błąd tego filmu. Przedstawia historię jakiejś emotikony tak jakby rzeczywiście był to "jeden z problemów naszych czasów". Tak jak Rajca powiedział jest to film o kupie.
-
FREE STATE
Może zabrzmi to brutalnie, ale Ameryki nie odkryłeś, Dejmien...dejmien pisze:Za każdym samobójstwem stoi jakaś patologia. Patologia otoczenia, patologia związana z działaniem umysłu młodego człowieka.
Co do tematu: u mnie dzisiaj w planie mały seansik: "Psy 2" i "Czas Surferów".
-
dejmien
Wow, serio?