To ja pytam o co kaman, a Ty mi z "Si"... uuuu bitch!
Newsy ze świata i komentarze do nich…
-
Rajca
Re: [kultura] Newsy ze swiata i komentarze do nich
Looooosie 
-
marecki129
A tego akurat PREZYDĘTA lubię: dla mnie to przede wszystkim Mistrz Ciętej Riposty:
http://www.youtube.com/watch?v=bovEyUKH46s
no i jedyny taki doceniony prz Genesis:
http://www.youtube.com/watch?v=zU9lv_WqK6k
a ogólnie, to za czasów jego prezydencji kupę fajnych rzeczy się działo (walkman, Powrót do przyszłości, compact disc, Live Aid, ... długo by wymieniać
)
http://www.youtube.com/watch?v=bovEyUKH46s
no i jedyny taki doceniony prz Genesis:
http://www.youtube.com/watch?v=zU9lv_WqK6k
a ogólnie, to za czasów jego prezydencji kupę fajnych rzeczy się działo (walkman, Powrót do przyszłości, compact disc, Live Aid, ... długo by wymieniać
-
dejmien
Realizm polityczny w nauce o stosunkach międzynarodowych głosi, że najważniejszym ich uczestnikiem jest państwo. Każde państwo chce dla siebie jak najlepiej, system międzynarodowy jest anarchiczny, pozycja państwa w tym systemie jest wypadkową jego siły, która rozumiana jest jako potęga militarna, polityczna i gospodarcza (hard power). Dla realistów politycznych zajmujących się stosunkami międzynarodowymi do objaśniania mechanizmów zachodzących w tej materii bardzo ważna jest teoria gry o sumie zerowej, czyli jeśli ktoś inny zyskuje to ja automatycznie tracę i na odwrót. Państwa względem siebie są więc egoistycznie nastawione, bardziej skore do rywalizacji, niż współpracy. To tak w dużym skrócie. Kepasa?
-
Rajca
Dziękuję mój Ty niemal politolożku
(posmyram Cię po pierożku).
marecki, a co ma piernik do wiatraka? To tak jak powiedzieć, że za Kwacha wyszła kultowa Nokia 3310
marecki, a co ma piernik do wiatraka? To tak jak powiedzieć, że za Kwacha wyszła kultowa Nokia 3310
-
dejmien
W domu nie uczyli, żeby nie bawić się jedzeniem?Rajca pisze:posmyram Cię po pierożku.
-
marecki129
A tak jakoś ... atak sentymentalny miałem :chory: Dla mnie prezydentuta RR to czasy gdy pacholęciem byłem 
a poza tym kultowa to była 3210
a poza tym kultowa to była 3210
-
Rajca
Szlachta bawi się czym chce, zbytek, zbytek i jeszcze raz zbytek.
3210 na pewno nie osiągnęła takiego statusu co 3310
3210 na pewno nie osiągnęła takiego statusu co 3310
-
marecki129
A teraz to powtórz bez notatekdejmien pisze:Realizm polityczny w nauce o stosunkach międzynarodowych głosi, że najważniejszym ich uczestnikiem jest państwo. Każde państwo chce dla siebie jak najlepiej, system międzynarodowy jest anarchiczny, pozycja państwa w tym systemie jest wypadkową jego siły, która rozumiana jest jako potęga militarna, polityczna i gospodarcza (hard power). Dla realistów politycznych zajmujących się stosunkami międzynarodowymi do objaśniania mechanizmów zachodzących w tej materii bardzo ważna jest teoria gry o sumie zerowej, czyli jeśli ktoś inny zyskuje to ja automatycznie tracę i na odwrót. Państwa względem siebie są więc egoistycznie nastawione, bardziej skore do rywalizacji, niż współpracy. To tak w dużym skrócie. Kepasa?
-
dejmien
Panie, ja notatek to od dłuższego czasu na oczy nie widziałem. 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
to jak ja, a licencjat z nomen omen stosunków międzynarodowych sam się nie napisze 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Stalker
- Ulubiony utwór: In Your Room
To napisz z tych stosunków, z których jesteś dobry 
I've been watching You...
-
Strange69
- Ulubiony utwór: Sea of Sin
Zaniżętemat pudlem
http://www.pudelek.pl/artykul/36496/tym ... a_bialego/
Nie ma to jak artystyczny głos antyfaszystowskiego inteligenta.
Cóż za udana prowokacja.
Wyśmienita.
Czekam aż "dymanie" ktoś zestawi z czymkolwiek na temat Żydów albo Muzułmanów.
To też będzie artystyczna prowokacja.
http://www.pudelek.pl/artykul/36496/tym ... a_bialego/
Nie ma to jak artystyczny głos antyfaszystowskiego inteligenta.
Cóż za udana prowokacja.
Wyśmienita.
Czekam aż "dymanie" ktoś zestawi z czymkolwiek na temat Żydów albo Muzułmanów.
To też będzie artystyczna prowokacja.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Czego się spodziewać po kolesiu, który po trzydziestce dymał gimbusiarę i córkę kolegi z zespołu? 
I pomyśleć, że ten sam facet kiedyś nagrał genialnego Polovirusa...
I pomyśleć, że ten sam facet kiedyś nagrał genialnego Polovirusa...
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
marecki129
The Eagle has returned
(na koszulki jakby ktoś nie był w temacie
)
więc jakimś głupkiem na poziomie powiatowego średnio się przejmuję, no chyba że jako ciekawostka (cielę z dwiema głowami, lub coś w ten deseń)
btw przeczytałem całą wklejkę Strange'a ... no popatrz, wreszcie się doliczyli 20 000 "ogłupiałych ludzi", a pamiętam że jeszcze 12.11 w tefałenie mówili o maksymalnie PARU tysiącach agresywnych faszystów, a tutaj TAKA odmiana w rachunkach i stylistyce ... no, no ...
to może taki mały cytat "naziola" Ziemkiewicza (tak go teraz zwą w Wyborczej ... słowem "awansował" chłopina; już nie jest pajacem - jak o nim zwykł mawiać kazirodca Żakowski, a właśnie naziolem
)
a ja tymczasem czekam na "artystyczną" prowokację tegoż "artysty" w temacie dymania np: Mahometa

(na koszulki jakby ktoś nie był w temacie więc jakimś głupkiem na poziomie powiatowego średnio się przejmuję, no chyba że jako ciekawostka (cielę z dwiema głowami, lub coś w ten deseń)
btw przeczytałem całą wklejkę Strange'a ... no popatrz, wreszcie się doliczyli 20 000 "ogłupiałych ludzi", a pamiętam że jeszcze 12.11 w tefałenie mówili o maksymalnie PARU tysiącach agresywnych faszystów, a tutaj TAKA odmiana w rachunkach i stylistyce ... no, no ...
to może taki mały cytat "naziola" Ziemkiewicza (tak go teraz zwą w Wyborczej ... słowem "awansował" chłopina; już nie jest pajacem - jak o nim zwykł mawiać kazirodca Żakowski, a właśnie naziolem
Zarzuca się często Polakom, i niebezpodstawnie, że skupiają się na symbolach, zaniedbując to, co powinno być za nimi. W istocie i sfery symboli dotknął u nas rozkład. Jeśli słowa „Bóg, Honor, Ojczyzna” są w jednej z wiodących stacji telewizyjnych podawane jako konkretny (i zresztą jedyny) przykład „haseł wzywających do agresji”, jeśli dla może niezbyt licznej, ale wpływowej, części elit dzień 11 listopada jest świętem nie odzyskania niepodległości po latach powstań i represji, ale jakiejś bliżej nieokreślonej „kolorowości” i „tolerancji” dla wszystkiego, z ekscesami niemieckich bojówkarzy włącznie, i jeśli ich świętowanie polega na tańcu w rytm piosenki „Dymać Orła Białego” (co z dumą opisuje na stronie internetowej „Krytyki Politycznej” piosenki tej autor i na kolorowym wiecu wykonawca), a biało-czerwone flagi i historyczne mundury stają się przedmiotem agresji „antyfaszystów” – to trudno znaleźć słowa na opisanie śmietniska, w jakie opiniotwórcze salony zamieniły część polskich umysłów.
a ja tymczasem czekam na "artystyczną" prowokację tegoż "artysty" w temacie dymania np: Mahometa
-
Stalker
- Ulubiony utwór: In Your Room
No jakiś artysta będzie się musiał znaleźć, żeby to godło wystylizować, bo w takiej postaci nie może być dopuszczone "do obrotu".
I've been watching You...
-
marecki129
Tzw "środowiska dziennikarskie" (cokolwiek to znaczy
) wystąpią z wnioskiem do parlamentarzystów aby objąć je ochroną prawną, podobną do tej lub identycznej, jaka obecnie dotyczy funkcjonariuszy państwowych na służbie. Biorąc pod uwagę, jak ostatnio parę "wiodących mediów" zrelacjonowało Marsz Niepodległości, to nawet im się nie dziwię
.
Z innej beczki ... rejestracja trzech piktogramów jako symbole NOP (w tym "zakaz pedałowania") z jednej strony mnie śmieszy (ze względu na jazgot Michnika i takich tam),a drugiej zniesmacza: jeśli rysunek, będący protestem wobec "kochających inaczej" staje się symbolem partii, bo potrzebna jest ochrona prawna tegoż, to ktoś powinien porozmawiać z psychologiem
.
Z innej beczki ... rejestracja trzech piktogramów jako symbole NOP (w tym "zakaz pedałowania") z jednej strony mnie śmieszy (ze względu na jazgot Michnika i takich tam),a drugiej zniesmacza: jeśli rysunek, będący protestem wobec "kochających inaczej" staje się symbolem partii, bo potrzebna jest ochrona prawna tegoż, to ktoś powinien porozmawiać z psychologiem
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
I co się tu dziwić? Dziennikarz zwykle ma o sobie takie mniemanie, jakby tym funkcjonariuszem państwowym rzeczywiście był. Wielu z nich w ogóle nie różni się od polityków - poza tym, że dziennikarz musi od czasu do czasu coś napisać, polityk nie.marecki129 pisze:Tzw "środowiska dziennikarskie" (cokolwiek to znaczy) wystąpią z wnioskiem do parlamentarzystów aby objąć je ochroną prawną, podobną do tej lub identycznej, jaka obecnie dotyczy funkcjonariuszy państwowych na służbie.
-
marecki129
Ja się nie dziwię, ja się wk... (bo za chwilę kolejny zawód będzie zawodem szczególnej troski). Mało tego, jak wiadomo człowieka można zabić gazetą, więc uważam że dziennikarze jako tacy nie powinni być objęci aż taką ochroną. Gdyby doszło do czegoś takiego to tzw. paparazzi mogliby by ci do wyra wejść, a ty jedynie co mógłbyś zrobić, to grzecznie się posunąć. Gdyby jeszcze to dziennikarstwo było na poziomie powiedzmy USA za czasów F.D. Roosvelta to jeszcze, ale ostatnio ta branża trochę za bardzo się rozpędza (więc myślę że jeden z Bondów nie wziął się znikąd
) więc miło by było jakby jednak to weszło.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Co to ma być, jaka ochrona? To są dzieci specjalnej troski (nie wiem czemu, ale ta uwaga wydaje mi się niestosowna...
? Kto miałby ich chronić i za czyje pieniądze? Kolejny pomysł z dupy wzięty i do dupy się nadający. 
-
dejmien
Emsi na litość boską, nie zmniejszaj tej czcionki!