Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Re: Sounds of the Universe

Post 18 kwie 2009 01:10

SinnerInMe pisze:http://www.youtube.com/watch?v=sc43uxcNB0M - Web Clip #17

Martin-superhero i jego nowa zabawka. :lol:
jezu skąd oni biorą zioło :rotfl: :D

A co do singli ,jezeli bedzie tak jak mówi Jari to ;(
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
prey

Post 18 kwie 2009 11:47

marcindreszcz pisze:
SinnerInMe pisze:http://www.youtube.com/watch?v=sc43uxcNB0M - Web Clip #17

Martin-superhero i jego nowa zabawka. :lol:
jezu skąd oni biorą zioło :rotfl: :D

A co do singli ,jezeli bedzie tak jak mówi Jari to ;(
Theremin substytut skrzypiec elektrycznych powstały w dawnym ZSRR.
Korzysta na co dzień z tego instrumentu ta artystka.
http://www.theremingirl.com/
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
prey

Post 18 kwie 2009 13:55

Na bank część dem nie demami pierwotnymi. Little 15 napewno wczesnay szkielet wersji finalnej, za bardzo rozbudowana jest.
Pamiętam jak na myspace Gore'a było demo ETS - sam wokal i organy. Jedziemy dalej I feel you, ktoś przy tym grzebał, surrender kolejny szkielet za bardzo odstaje od reszty (kontrabas w tle, jazzowy feeling).

Jezebel na pewno nie jest demem. Brzmi niemal jak wersja finalna, ten sam rytm. Zresztą wystarczy nałożyć oryginał na "pseudo" demo.

Zresztą powinien dziwić czas trwania niektórych dem. Na pewno nie są to pierwotne dema.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
Hien

Post 18 kwie 2009 14:35

Myśle ,że za mało wiemy aby wydawać takie osądy.
Wszak w biografii było napisane ,że Gore (podczas sesji do MFTM) przniósł tak dopracowane dema do studia ,że aż go zjechali za to bo nie było już wiele do dodania. Nie dziwie się zatem ,że demo "Little 15" jest tak dopracowane. Potem już robił bardziej minimalistyczne próbki co słychać na "Clean".
Żyjemy w czasach kiedy kazdy może sobie zrobić takie demo "Jezebel" na laptopie w 5 minut więc nie widze powodu dla którego Gore (z górą profesjonalnego sprzetu w domu) nie miałby sobie takiego zrobić?
W końcu, jakby nie patrzeć, został głównym muzykiem zespołu a zarazem kompozytorem więc pierwotne dema brzmią jak skończone.
No i przede wszystkim, "wczesne szkielety wersji finalnej", rough mixy itd, są już zwokalem Gahana (kto słyszał Sacred, Halo czy Fly On The Windscreen ten czai baze).
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 19 kwie 2009 00:44

Jak ogladalem Marta w akcji to sie prawie posikalem ze smiechu. A jesli Peace bedzie singlem to moj smutek tylko Hole To Fead moze zrekompensowac.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Daria The Revelator
Ulubiony utwór: world in my eyes

Post 19 kwie 2009 00:49

jak dla mnie 'HTF' może pogłębić smutek a nie zrekompensować. :/
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 19 kwie 2009 01:34

Hole To Feed to wg mnie dobry kandydat na singiel. Ale Peace mogli by sobie odpuścić, bo są naprawdę na SOTU dużo lepsze utwory.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 19 kwie 2009 10:05

Po osłuchaniu reszty materiału z boxa dziwię się że na płycie nie ma Ghost, Light i The Sun and The Moon and The Stars (zwłaszcza że już przywykłem przynajmniej do 2 ballad Marta na płytę) a zamiast tego znalazły się Spacewalker, Come Back w tej kiepskiej wersji i Fragile Tension :/ Nie jest to płyta na która wyrzuciłbym kasę muszę przyznać, dlatego na własny użytek stworzę sobie swoją wersję płyty wyglądającą o tak:

1. In Chains
2. Perfect
3. Hole To Feed
4. Light
5. Wrong (Instrumental)
6. Wrong
7. Miles Away / The Truth Is
8. Jezebel
9. In Sympathy
10. Peace
11. Come Back (Bare)
12. Corrupt
13. The Sun and The Moon and The Stars
14. Ghost

będę zafałszowywał historię :twisted: :P :lol:

nie dodałbym Little Soul tylko dlatego, że zbytnio mi odstaje od albumu, pozostałych brakujacych utworów bo ich nie lubię.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 19 kwie 2009 12:37

Usunąć z SOTU Fragile Tension? Toż to zbrodnia!
Przynajmniej jak dla mnie ;)
kwak

Post 19 kwie 2009 14:18

Czy SOTU, które wyciekło do internetu kilka tygodni temu różni się czymś od oryginalnej wersji (Chodzi mi o brzmienie utworów itp)?
Awatar użytkownika
Hien

Post 19 kwie 2009 17:01

Tamta wersja byłe z lekka zkaszanionym ripem (o ile nie było to nagrywane w nieumiejętny sposób z karty albo inny partyzancki sposób).
Oryginał brzmi nieco lepiej i basy sa lepsze.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
astiz

Post 19 kwie 2009 19:43

W piątek obserwowałem wielka bitwę o boxy,a dziś byłem w Media i Saturnie i sobie stoją w cenie 199 PLN i nikt nie zwraca na nie uwagi! Więc jeżeli ktoś z Was się wtedy nie załapał,to te boxy jeszcze są!
Awatar użytkownika
wojtek_krakow
Ulubiony utwór: Rush

Post 19 kwie 2009 22:48

Nie uważacie że na najnowszej płycie piosenki mają zbyt mało zrozumiałe słowa? Trzeba się dobrze wsłuchać. Tekst to nie wszystko, ale poprzednie płyty cechowało to że słowa były wyraźne, proste, wręcz wyeksponowane. Niektórzy jak tu poczytałem forum narzekają na brak kopa, to fakt płyta jest delikatniejsza niż pewnie sporo z was oczekiwało. Mnie płyta swoim tempem odpowiada, tylko te teksty, zwyczajnie nie czytelne, czuje warkot a nie słowa. Brakuje mi też większego zróżnicowania w każdym pojedynczym kawałku, utwory na dziś dzień za mało grają na moich emocjach. Kto nie zna kawałka Stairway to heaven Zeppelinów ręka do góry? Genialna kompozycja tego utworu. Słucham DM nie tak długo, od kilku lat raptem, długo szukałem zespołu, który nawiąże emocjami do wyżej wspomnianego Led Z. Z drugiej strony musze przyznać, że z każdym odsłuchaniem łapie powoli klimat klimat płyty. Trochę inny. Moża by rzec, uczę się tej płyty powoli ;)

Wasze zdrowie :beer:
tylko przed siebie
astiz

Post 19 kwie 2009 23:34

No dzięki :) Ja wcale nie uważam,że płyta jest "delikatna",a na pewno jest mocniejsza od poprzedniej.A co do tekstów,to mało mnie obchodzą;DM,to nie The Clash,liczy się przede wszystkim muzyka,i jak to napisał kiedyś Hien: wokal Gahana,to też instrument.
Awatar użytkownika
wojtek_krakow

Post 19 kwie 2009 23:47

No tak, nawet kojarze te słowa, czytałem na forum nie dawno. Trafione w 100% ale spójrz na to tak jak ja, a zobaczysz że dokładnie o to mi chodziło ;) . Miałem na myśli głównie to że wcześniejsze kawałki miały bardziej czytelny przekaz przez słowa, nie chodzi o żadną tam głębie tekstów, bo to każdy już niech interpretuje sobie sam, ale o wyrazistość samych słów, trochę zlewają się z muzyką i czasami nie wiem na czym się skupić, jak taki właśnie instrument tylko nie wiadomo czy ma utwór uzupełniać w tle czy dominować i nadawać charakter. Ani tak ani srak ;) Choć jak mówiłem, powoli się przełamuje a utwór Miles Away / The Truth Is już wstępnie rezerwuje sobie miejsce w top list of DM.
tylko przed siebie
astiz

Post 20 kwie 2009 00:01

Moim zdaniem,przekaz o jakim piszesz mają chociażby,Wrong ,In Sympathy,Jezebel...trzeba to po prostu,wciągnąć.Przyzwyczaić się...
Awatar użytkownika
wojtek_krakow

Post 20 kwie 2009 00:17

Trafiłeś w samo sedno, jak mówiłem już każde kolejne przesłuchanie stawia tą płytę wyżej. Szczególnie In sympathy, ten utwór wprawia mnie w trans i powoduje że jak rano wstaje to sięgam po niego nałogowo, jak po czarną mocną kawe...choć nową płytę mam niespełna dwa dni, to znam to uczucie z wielu innych kawałków DM z poprzednich płyt.
tylko przed siebie
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 20 kwie 2009 08:31

Jari

Post 20 kwie 2009 12:24

To jednak można upaść jeszcze niżej niż mi się wydawało... :roll:
No to w kolejce jeszcze są proszki do prania, zupki w torebkach, szampony przeciwłupieżowe a na deser: podpaski.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 20 kwie 2009 13:42

Co by nie mówić, źle bym się czuł widząc twarz Gahana na proszku o nazwie Depeche Clean. Albo Martin w reklamie pasty do zębów... nieprzypadkowo.
Chociaż, jeśli to kampania społeczna zachęcająca do aktywności obywatelskiej, to niech idą razem z innymi.

A co do albumu, nabrał nieco głębi w normalnej jakości CD. Mniej tego burczenia etc. Chociaż chciałbym usłyszeć w 5.1 lub winyl...marzenie ściętej głowy.