Tu powinna wlecieć LIVV, która do tej zgarnęła 351 punktów, ale chyba jej się znudziło towarzystwo dziadów jak ja i se poszła. W związku z tym… MENTOS - 397 punktów.
Bez komentarza.…5 pkt. - 6
4 pkt. - 1
3 pkt. - 5
2 pkt. - 7
1 pkt. - 4
Tak, o Kabarecie Olgi Lipińskiej przypomniał mi imć Hien. W sumie to ten, nie jestem jakimś wielkim fanem jej kabareciku (trivia: gdy raz trafiłem nań w dzieciństwie to myślałem, że to jakiś dziwny crossover między różnymi serialami, bo praktycznie wszystkie gęby kojarzyłem z jakichś Złotopolskich i Daleko Od Noszy), uważam, że zbyt często bywał chaotyczny, krzykliwy i snobistyczny, ale ale ale momenty tam były. Rzecz jasna, im bliżej wejścia Polski do UE, tym mniej, ale nie mogę nie wyróżnić tej piosenki, która może i w założeniu miała wyśmiewać jakieś przywary narodowe, kołtuństwo, etc., ale w praktyce okazała się być jednym z hymnów mojego wychodzenia z marazmu na początku ubiegłego roku.
A jak z moimi głosami? Był problem, bo naprawdę długo się wahałem nad tym komu przyznać honorowe JAJO. Serio, jedna z tych edycji, gdzie nie zasłużył nikt, ale skoro ktoś musi zostać bez punktów to niech będzie to ten soundtrack do inby w knajpie. Honorowy punkt więc dla Nie-Mena - chyba jestem już na etapie, gdy jest dla mnie najwyżej poprawny. Dwa dla Lilu, bo ta propozycja jest urocza, fajnie kończy paczkę i w ogóle spoko. Trzy dla tego ciekawszego Wilsona w tej paczce, cztery dla idealnie wstrzelonego w porę i klimatycznego pop-rocka, pachnie jesienią i pachnie ejtisami, czyli pachnie, proszę państwa, przepięknie.
No i szóstka dla industrialnego Massive Attack, przy okazji jednocześnie bardziej cool. Fajne, wzięlo, zaskoczyło.
Czy pisałem, że to mocna edycja? Jak nie, to napiszę to raz jeszcze, a jak tak to też.
Ciekawostka: nie licząc tej kolejki, Dragon w tym sezonie zapewnił mi 11 punktów.
KLASYFIKACJA:
Kod: Zaznacz cały
1. DRAGON - Amon Tobin - El Wraith - 10 pkt.
2. DEV - China Crisis - Hands On The Wheel
HIEN - Steven Wilson - Don't Hate Me - 7 pkt.
4. MENTOS - Kabaret Olgi Lipińskiej - Daj Se Luz
SHODAN - No-man - Animal Ghost
MURZYN - Lilu - Jesień - 2 pkt.
7. CZEZ - Altan - The Wind and Rain - 0 pkt.