DEPESZWIZJA - SEZON 4

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 17 lis 2024 21:01

O, zdobyłem jakieś 100% dorobku punktowego w tej edycji hehe
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:03

Kolejny z głosami, zgłosił się MURZYN, i tak oto rzekł:
Dw36

1 - 2 pkt
2 - 3 pkt
3 - ---
4 - 0 pkt
5 - 1 pkt
6 - 4 pkt
7 - 5 pkt

Kod: Zaznacz cały

1. LIVV - Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U – 8 pkt
2. MENTOS - Zager & Evans - In The Year 2525 – 7 pkt
3. DRAGON - Play & Mix - Twoje ciało (Speed Mix) – 5 pkt
   SHODAN - Electronic - Tighten Up – 5 pkt
5. MURZYN - N'Dea Davenport - Bring It On (Premier & Guru Mix 2) – 4 pkt
6. MUNLUP - Juno Reactor - Guardian Angel – 1 pkt
7. MUSIAŁ - Haddaway - Life – 0 pkt

No i Murzyn namieszał, ale chyba nikt się nie czarował, że to potrwa wiecznie (sory Seba). Na prowadzenie wysuwa się Livv ze swoim Enjoyem, pierwszy punkt dostaje Munlups, itd., tid. Musiał wciąż bez głosów, Wuja na spółkę z disco polo, Murzyn jak na autojajco, i tak nieźle. Możecie zacząć obstawiać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
mintaj

Post 17 lis 2024 21:04

młoda wygra jak zawsze
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:06

Dobra, to co, czas na głosy pierwszego z dwójki uczestników, których nie było na świecie w latach 90. Pierwszy DRAGON:
5 [5 pkt]
(jak już sobie sprawdziłem to trudno się wygłupiać, ale serio w ciemno zakładałem albo jakiś Astral Projection czy inne... JUNO REACTOR. ja jeszcze wrócę do tego tematu jak j tej płyty, ale dobre klimatyczne basowe goa przyjmę z pocałowaniem... policzka. rewelka. to nie mogła być wczesna Tromesa, za dobra produkcja)
7 [4 pkt]
in Queen we trust, mam nadzieję że pod obecnym kosmicznym adresem ma się lepiej niż na tym ziemiańskim płaskim placku. najbardziej urocza historia z tym kawałkiem? jakiś fragment koncertu na YT, gdzie Andy Bell zamiast zacząć Oh L'amour intonuje początek Nothing Compares 2 U - lovely gay as always)
4 [3 pkt]
(dobre serowe najtisowe, mógłbym obiektywnie postawić niżej, ale subiektywnie mam pewną słabość do takich brzmień, sorry)
3 [2 pkt]
(leciutko, sensualnie iiii arenbiiii, to jest ten bdb standard cnie Jacku)
6 [1 pkt]
(wszyscy wiemy że ten Nu Word Ordr wygra, ale nie będę trawił aż tak długo, bo to sympatyczny kawałek)
1 [0 pkt...]
(ładne dziadowanie, eleganckie intro zwodnicze przed... aaa nawet nie będę mówił hehhe)

Najtisy? No sorry, dla mnie pierwsze skojarzenie to pastelowa estetyka, kasety w reklamówce, disco polo i polska scena chodnikowo-taneczna. Nie dziwię się rozstrzałowi, bo działo się mnóstwo ciekawych rzeczy. Idąc za sercem i rozwibrowanym mózgiem, wybrałem Play&Mix. Tak jak powiedział anonimowy filozof w komentarzach na JuDupie: miała być parodia, a wyszedł najlepszy polski eurodance. Niedobór prowokuje kreatywność. Kicz, jaki mogę chłonąć bez popitki. Przyjemne skojarzenia imprezowo-towarzyskie. Stara telewizja. Tu wszystko się zgadza. Obczajcie sobie jeszcze teledysk do tego dzieła.

W wersji optymistycznej liczyłbym na... swoje zwycięstwo albo czwóreczkę. Juno Reactor byłoby cudem, ale nikt tu nie słucha transu, więc pewnie 5 punktów ode mnie i essa, bo (czas na pesymizm) jest Nu Order, czyli można w ciemno głosować na brand. Chyba na stałe będę dawał zwycięzcom jedynki hehhe ostatnio jeszcze mniej humoru na forumie, więc wolę potem się miło zaskoczyć ewentualnym przestrzeleniem niż w oczywisty sposób rozczarować.

Pozdrawiam osobę, która wrzuciła JR i życzę jej miłego wieczoru finałowego!

1. LIVV - Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U – 12 pkt
2. MENTOS - Zager & Evans - In The Year 2525 – 7 pkt
3. SHODAN - Electronic - Tighten Up – 6 pkt
   MURZYN - N'Dea Davenport - Bring It On (Premier & Guru Mix 2) – 6 pkt
   MUNLUP - Juno Reactor - Guardian Angel – 6 pkt
6. DRAGON - Play & Mix - Twoje ciało (Speed Mix) – 5 pkt
7. MUSIAŁ - Haddaway - Life – 3 pkt  
Również pozdrawiam serdecznie i dziękuję za punkty. Dzięki nim, ja – Munlup, wylądowałem w tłumie ludzi z 6 pktami, na czele nadal Livv, a za nią nadal, wow, Mentos! Ładnie, ładnie. Musiał, chciałem napisać, że odbił się od dna, ale w sumie nadal na nim jest. Może wygra in the year 2525 hehe (heh).
Awatar użytkownika
mintaj

Post 17 lis 2024 21:09

gratuluje mloda
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:10

To może teraz nasz kochany MENTOS o imieniu SEBA?
5 pkt. - 7
4 pkt. - 3
3 pkt. - 6
2 pkt. - 5
1 pkt. - 4

Od razu odrzucam disco polo spod dwójki, bo jestem tolerancyjny, ale tyle to nie. Siłą rzeczy więc punkt przypada eurodance'owi spod czwórki, bo jest chujowy jak nieszczęście, albo raczej chciałoby się powiedzieć - ta edycja. Piątka brzmi jak muzyka z Mortal Kombat i dostaje dwa punkty za sam fakt, że ani razu nie przeklikałem tego kawałka, chociaż kusiło mnie niemożebnie. Fajne, ale pod warunkiem, że nie mam z tym styczności. Trzy punkty dla jakiegoś New Order czy czegoś podobnego. Tu akurat będę zaskoczony, jeśli się okaże, że to nie był Musiał, bo to jedyna osoba we wszechświecie, która woli ejtisowe zespoły w najtisowym anturażu. Aż cztery punkty dla rapsów, które ani mnie grzeją, ani ziębią szczególnie, ale za samo to drugie w tej edycji należy się dużo punktów. Ostatecznie więc komplecik dla może i ogranego, ale jednak zajebistego evergreena tej łysej baby, która znała prawdę o papieżu polaku na lata przed wszystkimi. Znowu coś mi w moczu mówi, że na bank musiała być to Livv, więc jak znam życie pewnie tym razem przypięczętuje miliardową wygraną Munlupa w tej zabawie, ale już mówi się trudno. O swoim kawałku napiszę, gdy napiszę, ale nie liczę na więcej niż 5 punktów i nawet nie będę rozdzierać szat z tego tytułu tbh

1. LIVV - Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U – 17 pkt
2. MURZYN - N'Dea Davenport - Bring It On (Premier & Guru Mix 2) – 10 pkt
3. SHODAN - Electronic - Tighten Up – 9 pkt
4. MUNLUP - Juno Reactor - Guardian Angel – 8 pkt
5. MENTOS - Zager & Evans - In The Year 2525 – 7 pkt
6. DRAGON - Play & Mix - Twoje ciało (Speed Mix) – 5 pkt
7. MUSIAŁ - Haddaway - Life – 4 pkt  
No nic, Seba sobie włożył kija w szprychy, a w sumie to może nawet nie ma znaczenia, bo jak widać, koleżanka Young Smerfosia nam mocno odjechała. Nie wiem czy graliście w Mario Kart, ale to jest ten moment kiedy lider wypuszcza za siebie żółwika i wszyscy się o niego rozbijają. Na drugim Murzyn, na trzecim Wuja, na czwartym, szok, Munlup, a potem reszta. Musiał nadal w dupie. What is love?
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:13

No dobra, co na to wszystko autor tematu, czyli WUJA?
D2 - 1
D3 - 4
D4 - 5
D5 - 2
D7 - 3

1 - jajco dla jedynki, bo miały być lata 90' a nie średniowiecze. Poza tym brzmienie mnie wkurza.
2 - disco polo spod dwójki też powinno dostać zero, ale przynajmniej się to kojarzy jakoś bardziej z 90'.
3 - nie znałem tego, ale całkiem fajne.
4 - Haddaway najlepszy i wywołuje najsilniejsze i fajne wspomnienia.
5 - jakaś techniawka z gry chyba. Bez szału.
7 - stary dobry hit, ale nieco zanadto już zajeżdżony. Fajna dekada muzyczna, ale niestety połowa uczestników zmarnowała zupełnie swoje sloty.

1. LIVV - Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U – 20 pkt
2. MURZYN - N'Dea Davenport - Bring It On (Premier & Guru Mix 2) – 14 pkt
3. MUNLUP - Juno Reactor - Guardian Angel – 10 pkt
4. SHODAN - Electronic - Tighten Up – 9 pkt
   MUSIAŁ - Haddaway - Life – 9 pkt  
6. MENTOS - Zager & Evans - In The Year 2525 – 7 pkt
7. DRAGON - Play & Mix - Twoje ciało (Speed Mix) – 6 pkt
No proszę, zmarnowaliśmy swoje sloty. Trzeba było walić 2 Unlimited, Coronę, Snap, czy inne Depeche Mode, a tak to gówno. Niczego to nie zmienia na pierwszym miejscu, Livv odleciała już tak daleko, że chyba bukmacherzy mogą zamykać punkty. Całe 6 punktów w dupę jest Murzyn, który siedzi na drugim miejscu. Na trzecim, nie wiem jakim cudem, ja. Musiał zaś, to taki one trick pony, i na sam koniec zaczyna dostawać maksy. Pytanie, czy tym razem uda mu się w ten sposób wygrać?
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 17 lis 2024 21:14

Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:16

Kawałek wysłała na końcu, ale nie głosy! Pora na naszą SMERFETKĘ!
1. 5 pkt
2. 0 pkt
3. 3 pkt
4. 1 pkt
5. 4 pkt
6. 2 pkt
7. -

1. LIVV - Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U – 20 pkt
2. MURZYN - N'Dea Davenport - Bring It On (Premier & Guru Mix 2) – 17 pkt
3. MUNLUP - Juno Reactor - Guardian Angel – 14 pkt
4. MENTOS - Zager & Evans - In The Year 2525 – 12 pkt
5. SHODAN - Electronic - Tighten Up – 11 pkt
6. MUSIAŁ - Haddaway - Life – 10 pkt  
7. DRAGON - Play & Mix - Twoje ciało (Speed Mix) – 6 pkt
Tron nawet nie drgnął, pomimo zera wlepionego Smerfetce przez Smerfetkę. Murzyn niby na drugim, ale równie dobrze by mógł być ostatni, i tak nie ma szans. Naprawdę nie wierzę, że wystarczyło wrzucić Nothing Compares 2 U...
Awatar użytkownika
mintaj

Post 17 lis 2024 21:19

no ja też
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:20

Na sam koniec dowlókł się MUSIAŁ.
Numer 1 - Ahh, Zagre & Evans czy jak im tam było. Klasyczny numer, który poznałem przez skądinąd całkiem niezły cover w wykonaniu Visage. Przyjemnie wrócić do oryginału po tak długim czasie. Przy założeniu "muzyki lat 90.", to trochę brzmi jak "muzyka na-100-latków", ale jest gicior, a nawet więcej, niż gicior i tyle. 5 pkt!

Numer 2 - The fuck is this, nie wiem, ale piękna sprawa, cudowne brzmienie, najntisy dla beki, czyli zapewne coś, co powstało stosunkowo niedawno. A może wcale nie? Skisłem, tego potrzebowałem w tych paskudnych czasach. 4 pkt

Numer 3 - Jestem w stanie niemal w ciemno obstawiać Murzyna. A może to Wuja? Trudne się wylosowało, choć przyznaję, że robi ładny klimat. Niestety, tak bardzo, jak chciałbym coś tutaj przydzielić, muszę kopnąć to dzieło w d00pę, albowiem końcówka jest zbyt emocjonująca. 0 pkt...

Numer 4 - Haddaway od What Is Love w nieco mniej kojarzonej odsłonie, choć to singiel z tej samej płyty, co jego największy hicior. Poznałem przez wersję, eee, MIDI, jakoś w 2002 roku bodaj. Wasn't that a time. 0 pkt, wiadomo. Dla mnie trochę esencja najntisów tbh

Numer 5 - Pachnie mi to czymś, co powinienem znać, ale nie kojarzę, choć może brzmieć niczym remiks numeru Guardian Angel od Alphaville (wcale nie dlatego, że pada w "tekście" ta fraza). Porcja nieco staroszkolnej, ale wciąż fajnej elektroniki. 1 pkt jak hui

Numer 6 - Mmm, Electronic, złoto ❤ To może być Wuja, bo swego czasu się jarał. A może wcale nie? Niemniej jednak 2 pkt się należą, jak psu zupa (psiej mordzie), bo za dobre to jest, a i Albrecht Dicken faktycznie śpiewa. Połączenie gitar z tymi tanimi hitami jest miodne

Numer 7 - Uh-oh, po prostu 3 pkt i tyle, wiem, że to oklepany "endżoj", ale zwyczajnie ostro przepadam za tym kawałkiem i tyle. Uruchamia jakieś feelsy, a to wystarczy, by wskoczyć na dobrą pozycję tego rozdania

1. LIVV - Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U – 23 pkt
4. MENTOS - Zager & Evans - In The Year 2525 – 17 pkt
   MURZYN - N'Dea Davenport - Bring It On (Premier & Guru Mix 2) – 17 pkt
3. MUNLUP - Juno Reactor - Guardian Angel – 15 pkt
5. SHODAN - Electronic - Tighten Up – 13 pkt
6. MUSIAŁ - Haddaway - Life – 10 pkt  
   DRAGON - Play & Mix - Twoje ciało (Speed Mix) – 10 pkt
No cóż. Panowie Musiał i Dragon, nie wiem tbh czego się spodziewaliście wrzucając takie numery, no ale przynajmniej nie musicie czuć się samotnie na dnie. Mentos, niczym Musiał jakiś czas temu, zaliczył mnogie maksy na sam koniec, ale niestety co z tego? Wuja, no Wuja. Murzyn, obiektywnie, wrzucił najlepszą rzecz i za to ma drugie miejsce razem z Sebą (który miał urodziny wczoraj). A wygrywa

LIVV!!!!

Oto nagroda!

Kolejna, 37 edycja, ma motyw, którym pobłogosławił nas Murzyn, a motyw ten to „utwory z 2024 roku” (remastery się nie liczą). Możecie zatem już teraz wysyłać rzeczone utwory do mnie, a w międzyczasie Livv wybierze jakiś ładny tytuł dla tej edycji. Czas macie do końca poniedziałku.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 17 lis 2024 21:22

3x komplet punktów i 2x ZERO, nie kojarzę większego rozstrzału w historii tej zabawy
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:24

Tak chyba zawsze u Ciebie było, stąd tak niewielka ilość wygranych. Wrzucasz dobre rzeczy, na których ludzie się nie znają, albo chujowe rzeczy, które są overrated.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 17 lis 2024 21:29

Sz.P. Musiał ukłony
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 17 lis 2024 21:34

Gratki dla młodej, widać żeśmy się nie postarali dostatecznie ale nic to, odegramy się. A wrzutę szanuję, w sumie dzięki niej w końcu faktycznie przesłuchałem ten kawałek sam z siebie i polubiłem. Electronic też spoko, najpierw myślałem że to jakieś Smisy/Morrisey a potem że New Order.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 17 lis 2024 21:35

Coś czuję, że większość tak miała
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:38

Smisy z wokalem Albrechta? Tam w Bełchatowie chyba za mocno z kominów leci.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 17 lis 2024 21:46

Nie wiem czemu początkowo byłem przekonany że to Morrisey xddd
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 lis 2024 21:48

Teraz Wujas powie, że dlatego nie wygrał, bo wszyscy myśleli, że to Morrissey.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 17 lis 2024 22:10

Gratulacje dla Livv (choć jutro i tak dostanie kopa za ligę :8 ).