Statystyki

Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Re: Statystyki forum

Post 23 lut 2009 22:47

Mnie rozkręcenie się zajęło niecałe kilka miesięcy, to potem zniknąłem. :P

Ale należy, należy, przecie forum tworzą userzy :8
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 26 lut 2009 21:47

zacząłem się zastanawiać jakim cudem trafiłem do statystyk i po przejrzeniu paru stron wstecz dopiero skumałem że obecnie mamy dwukrotnie dłuższą listę wyników :D ale powiem, że mnie to teraz zmobilizuje gdy będę miał szanse widzieć jakieś zmiany na liście z moim udziałem :P to był dobry pomysł ;)
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 28 lut 2009 23:42

Doszły mnie słuchy, że Erwart liczy, liczy i się doliczyć nie może. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 01 mar 2009 14:54

swoją pozycją w branży gwarantuję, że statsy będą jeszcze dziś.. niestety nie teraz jeszcze :(
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 01 mar 2009 20:35

no i mamy..

Obrazek

chyba będzie jazda.. jeśli idzie o zmiany.. Pierwsza zmiana, która zresztą została już skomentowana i udokumentowana zdjęciami +18 - to pyknięta przez Preciousa Kawoszka! później już na 7 kolejny upadł mur: Eves wyprzedzona przez Darię The Revelator.. Puma zamienia się miejscami z Choinem i to wszystko w obrębie pierwszej dychy :D

druga dziesiątka bez zmian; następna zmiana dopiero na 21: awans Nati z 24 na 21 i spadek cam101, MontanyDM po oczku, natomiast Jigga_Sound_Gear spada aż o dwa oczka, gdyż została wyprzedzona nie tylko przez Nati, ale też przez The Darkest Star, która na miejsce 24 przypłynęła aż z miejsca 35!!

Do miejsca 33 nie ma w ogóle co komentować, wszystkie osoby z tych miejsc zanotowały obsuwkę jednooczną na skutek wyczynu TDS. Za to na miejscu 34 mamy kolejny spory awans - z 41 na 34 awansował Jari, powodując dwu- i jednooczkowe spadki kolejnych kilku osób. Lawinę spadków zatrzymuje stripped, broniąc miejsca czterdziestego.

No i ostatnia dziesiątka - tu mamy spadek, parę obronionych miejsc sprzed miesiąca, no i NOWOŚĆ, czyli Shodana, który swoim pojawieniem się na miejscu 46 wyrzuca LeniDM z pierwszej pięćdziesiątki, a w jej miejsce "czerwoną latarnię przejmuje" rafi666...

no i przechodzimy do trzymających w największym napięciu statsów za ubiegły miesiąc..:

1 devotional 237
2 puma 191
3 The Darkest Star 186
4 slick 129
5 _precious_ 114
6 Jari 106
7 Choin 66
8 Daria The Revelator 59
9 olz 58
10 Fanta 34
11 Nati 28
12 stripped 27
13 d2t6 21

pozwoliłem sobie w tym miesiącu rozszerzyć listę do 13: tyle bowiem osób KTÓRE ZARÓWNO W POPRZEDNIM JAK I TYM MIESIĄCU BYŁY W PIERWSZEJ PIĘĆDZIESIĄTCE - zanotowało znaczący dorobek.. jeszcze nie tak dawno temu przecież były czasy, że lider zanotował 15 postów, czy cuś.. ;( a tu miejsce 13 ma ponad 20 postów..

wiadomo, że tych osób które nabiły powyżej 20 postów jest więcej.. nie śledzę nowych ksyw jakoś bardzo, niemniej postojebliwość takiej em., czy newdres'a jest zauważalna, i gdyby w styczniu byli obecni w pierwszej pięćdziesiątce to na pewno pojawiliby się w bieżącym zestawieniu - dlatego uprzedzając pytania nowych nie będę po raz kolejny tłumaczył powodów dlaczego nie ma ich wśród nabijaczy, tylko w skrócie nadmienię że MUSISZ BYĆ NA OBYDWU LISTACH (W TYM WYPADKU ZA STYCZEŃ I ZA LUTY) ŻEBY ZNALEŹà SIĘ NA TEJ TRZECIEJ, którą właśnie komentujemy :)

Skutki wielkiego comebacku Devotionala widzimy na miejscu 1 - 237 postów!! Wyczyn naprawdę godny najlepszych czasów tego forum! A w pierwszej piętnastce dziury potężne między dorobkiem kolejnych nabijaczy, skoro nawet taki wyczyn Devotionala nie pozwolił mu awansować nawet o jedno miejsce na liście ogólnej!

Dalej też super - niemaldwustupostowym dorobkiem mogą się też pochwalić laureatki medali srebrnego i brązowego. Do 6 miejsca zresztą mamy osoby które nabiły w tym bądź co bądź najkrótszym miesiącu w roku powyżej 100 postów! Niemniej patrząc na to ile dziennie mam nowych nieprzeczytanych postów miałem wrażenie, że będzie tych osób jeszcze więcej - no ale przyczyny tego stanu rzeczy należy upatrywać w tym, że nie wszystkie nabijające osoby są w tym ostatnim zestawieniu, co wyjaśniłem już wyżej.

pozdrawiam z działu analiz i monitoringu postojebliwości :) Nawiasem mówiąc wierzę głęboko, że czas który teraz nastał w kalendarzu kościelnym zmobilizuje Was do dalszego sumiennego poszczenia ;(
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 01 mar 2009 21:25

wow! znalazłem się w pierwszej 13. postów miesiąca - no to mi dodaje skrzydeł i chęci do pisania od razu :D
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 02 mar 2009 08:24

Ponad setka postów w lutym pękła niczym guma w gaciach, jestem z siebie zadowolniony :D
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 02 mar 2009 11:55

skaczę, skaczę… ;(
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 01 kwie 2009 20:42

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nareszcie jakieś zmiany....
i nie mówię tu tylko o zwiększonej popularności forum :D

Obrazek

zacznę od najważniejszego, co może nie rzuca się w oczy za pierwszym spojrzeniem: mimo podobnego wyglądu zrzutu w sensie struktury (wtedy dwie kolumny żywcem zerżnięte z forum, teraz dwie kolumny w excelu) - różnica jest zasadnicza: te dwie kolumny zawierają STU (a nie pięćdziesięciu) pierwszych użytkowników forum!! :D, jednak nie zostaliśmy pozbawieni obserowania ruchów użytkowników w tabeli względem poprzedniego miesiąca: obok kolumny "M" mamy kolumnę "ost" oznaczającą miejsce danego użytkownika miesiąc temu :) Taki "listoprzebojny" styl prezentacji wg mnie lepiej oddaje to czy ktoś awansował niż spadł, tym bardziej że...

w kolejnej kolumnie mamy graficzny symbol, obrazujący czy ktoś awansował, spadł, czy obronił miejsce sprzed miesiąca. Jest też symbol "N" oznaczający nowość na liście ;( kolejna kolumna jak łatwo się domyślić to informacja, o ile miejsc awansował bądź spadł dany delikwent. No i tutaj kolejne dwie zalety:
1) widać od razu kto konkretnie awansował (np @stripped w bardzo już trudnym rejonie awansował o 10 miejsc, @newdress o 31(!!), @MR.X o 33(!!) natomiast @Czez... aż o 83 miejsca!!)
2) @newdress nie jest "nowością" a byłby nią w dotychczasowym układzie forum, bo pojawił się w pierwszej pięćdziesiątce - teraz jednak lista do stu pokazuje jego awans. I co ważne - nowością nie jest też @Czez! - otóż publikować będę listę do stu (na więcej mnie nie namówicie :P, trzeba wszak czymś się wykazać, żeby być wśród najlepszych) natomiast zrzut forumowiczów robiony jest z ośmiu stron, czyli zawiera aż dwustu najlepszych! Stąd dokładnie wiadomo, że @Czez awansował ze 146-ej pozycji, mimo, że takich miejsc nie widać w powyższym zestawieniu.

Faktyczną nowością jest za to @marcindreszcz. Taka nowość oznacza że 1) albo dopiero taki forumowicz w bieżącym miesiącu zapisał się na forum, 2) lub też (jak właśnie jest w przypadku forumowicza @marcindreszcz) jego liczba postów dotychczas napisanych była zbyt mała, żeby zakwalifikować go do pierwszej dwusetki. Dociekliwszym zdradzę, że w tamtym miesiącu, aby być w pierwszej dwusetce wystarczyło... 15 postów, tak więc chyba sami widzicie, że publikacja takiego kolosa mijałaby się z celem, gdyż żadną sztuką nie byłoby znaleźć się w takim zestawieniu - wystarczy np każdą piosenkę z SOTU ocenić w osobnym poście, bąknąć dwa posty o pogodzie - i gotowe :| .. a tak - trzeba mieć prawie setkę, a to wyzwoli (tak przecież pożądaną ;( ) zdrową rywalizację :D

No dobra, teraz lista nabijaczy za marzec:

Obrazek

Tutaj na razie druga, trzecia i czwarta kolumna są puste (bo dopiero pierwszy raz mogłem zmierzyć różnicę postów pomiędzy końcem jednego miesiąca, a drugiego, co daje faktyczną liczbę napisanych w danym miesiącu postów), ale już widać, jakim zaniedbaniem było publikowanie listy (obu zresztą list) w dotychczasowej formie! Przecież wiadomo, że to nowi nakręcają, piszą często najwięcej, wprowadzając ożywienie nieraz świeżym spojrzeniem na daną sprawę, czy też wzbudzając kontrowersje i ożywione dyskusje swoim często nieszablonowym zachowaniem ;( (bywalcy tego forum wiedzą, jak dalece DYPLOMATYCZNE jest to stwierdzenie, jeśli wspomnimy co poniektórych ;( ;( których zreszta do dziś nietrudno znaleźć w czołówce :)

No i faktycznie - bieżący numer jeden, czyli @newdress jest bądź co bądź nową osobą na forum, a już na pewno na tyle jeszcze "postowo niezasłużoną ;)", że w DOTYCHCZASOWEJ POSTACI tego zestawienia nie byłoby Go nie tylko na pierwszym ale na ŻADNYM miejscu - dlatego, że jego aktualnej ilości postów nie mógłbym porównać z ubiegłomiesięczną, jako, że w tamtym miesiącu w ogóle nie było go w pierwszej pięćdziesiątce, a tyle miejsc do tej pory zawierała górna lista. Że już nie wspomnę o czasach (całkiem niedawnych) kiedy to liczba "zasłużonych" liczyła tylko 25 miejsc... prawdziwe kółko adoracji i wzajemny onanizm "postowej socjety" stanowiącej 3% ogólnej
społeczności forum... ;(

numer 2, to @The Darkest Star - a proszę spojrzeć na górną listę! - ta ogromna, ponadtrzysetna liczba postów dała jej awans "tylko" o 3 miejsca! Stąd własnie wziął się pomysł publikowania listy za bieżący miesiąc - która uwzględnia zasługi "czystonabijackie" i pokazuje, że TRZY oczka do góry @The Darkest Star, to prawie to samo co TRZYDZIEŚCI JEDEN oczek do góry @newdressa, i duuużo więcej niż OSIEMDZIESIĄT TRZY (!!) oczka @Czeza, który w zestawieniu nabijaczy za marzec uplasował się na miejscu czwartym. No i tak samo dla przykładu 14 miejsc do góry @Yasia to nie to samo co 14 miejsc do góry @sinner in me - ten pierwszy awansował na górnej liście ze 114 na 100, pisząc 17 postów, natomiast ten drugi awansował z 71 na 57, pisząc postów 114 i plasując się na liście nabijaczy za styczeń na miejscu 9 (@Yasiu na 24).

no i KOLEJNA zaleta (głupio tak się chwalić ;() uwidacznie się na przykładzie osiemnastej na liście nabijaczy @lenki - dotychczas nie dość, że górna lista miała tylko 50 miejsc, to dana osoba aby pojawić się na dolnej liście (czyli liście nabijaczy za bieżący miesiąc) musiała być obecna w pierwszej pięćdziesiątce zarówno obecnego, jak i poprzedniego miesiąca (wytłumaczone jest to wyżej na przykładzie kolegi @marcindreszcz). Natomiast obecnie jej dorobek jest widoczny już teraz, mimo jej ogólnego debiutu na forum w ogóle dopiero w marcu.

@slick, @devotional! napisaliście po 92 posty i na którym jesteście?? na 14 i 15? oczom nie wierzę ;( ;( a bylibyście na 8-ym i 9-ym, gdyby nie "nowi" :D A skoro już przy Was jestem, to słówko o technicznej stronie zagadnienia: ponieważ excel nie radzi sobie (albo ja sobie nie radzę ;() z sortowaniem za pomocą formuł dwóch lub większej ilości identycznych liczb (tak jak np w Waszym przypadku - macie w tym miesiącu po 92 posty, albo jak w przypadku @olz i @rafi66 (mają po 32 posty)) - zastosowałem w przypadku każdego forumowicza unikalny kod, złożony w uproszczeniu z liczby postów i miejsca pod względem stażu - im ktoś dłużej, tym jest wyżej w przypadku równej liczby postów). Stąd na dolnej liście slick 14-ty, devotional 15ty, rafi 20-ty, olz 21-sza, natomiast na górnej liście wśród trzech osób o równej liczbie postów (sztuk 99) wytworzyła się następująca kolejność: @Jacek Slowblow 94-ty, @Customers suck 95-ty, a @burzliwy (jako najmłodszy stażem z tej trójki) 96-ty. Sortowanie takich 11 cyforwych kodów ( ;( ) w przypadku górnej listy, czy 8-cyfrowych w przypadku listy dolnej nie stanowi już dla excela problemu ;(

ps zmęczyłem Was? ;( tak miało być! ;( kto przeczytał dla tego szacun, odpytywać nie będę ;(

pozdrawiam nabijaczy!
Awatar użytkownika
puma

Post 01 kwie 2009 20:51

Mnie nie zmęczyłeś, z miłą chęcią czytałam twojego posta ;)
Się postarałeś :beer:

Aż 284 ;(
Awatar użytkownika
Rajca

Post 01 kwie 2009 22:34

Nie ma mnie... buuu... dupa wołowa ze mnie! ;( ;(
astiz

Post 02 kwie 2009 00:05

No cóż specjalnie "nowy" to ja nie jestem.

Udzielałem się tu sporadycznie jako niezarejestrowany, na sporo przed 26 stycznia 2009 :)

Pozdro dla wszystkich :beer:
Awatar użytkownika
Fanta

Post 02 kwie 2009 04:53

wow, awansowalam :8 :wodka:

@Erw :fletch: :beer:
Homo Gothikus Industrialis / back to life...
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 02 kwie 2009 12:18

mnie też nie zmęczyłeś.. pokłon biję.. kawał dobrej roboty ;))
em.

Post 02 kwie 2009 20:43

Bardzo przyjemna lektura ;).
gwiazdy...
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 02 kwie 2009 20:56

Ej ej, takie wstawki to nabijanie :D
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 02 kwie 2009 21:27

newdress pisze:No cóż specjalnie "nowy" to ja nie jestem.

Udzielałem się tu sporadycznie jako niezarejestrowany, na sporo przed 26 stycznia 2009 :)
może sprostuję - "nowy" w tym momencie w sensie obecności w czołówce, gdybym liczył po staremu to nie byłoby Cię na liście dolnej w ogole i TDS byłaby pierwsza.. a tak jesteś, więc jesteś "nowy" :)

np zaraz po założycielu tego forum pojawiły się osoby które do dzisiaj mają nędzną - często niemal żadną - liczbę postów. Gdyby nagle zaczęli nabijać - też byliby "nowi".

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 02 kwie 2009 21:32

newdress pisze:Udzielałem się tu sporadycznie jako niezarejestrowany, na sporo przed 26 stycznia 2009 :)
Jak się udzielałeś będąc niezarejestrowanym? Goście nie mogą pisać postów na forum…
astiz

Post 02 kwie 2009 22:33

Czyżby? :?:

W takim razie, niech tak to zostanie, taką tajemnicą zupełnie jak to, co robią nasze dusze i kim są, zanim zostaniemy poczęci.
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 02 kwie 2009 23:16

:D :D jestem w dziesiątce miłe zaskoczenie nawet nie wiedziałem o takiej liscie
WIELKI SZACUN DLA Erwartungen :fletch: :fletch:
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!