Statystyki

Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Re: Statystyki forum

Post 03 kwie 2009 13:50

Jeszcze pare miesiecy temu moje 11-ste miejsce by mnie zmartwiło, ale dzis mnie nie martwi. Upłynie troche czasu i wszystko wroci do normy, znów zostanie nas garstka Devotees ;) ale co by dużo nie pisać to taka aktywność na forum cieszy :tak:

Wielki szacunek @erw :fletch: :fletch:
Jari

Post 04 kwie 2009 02:23

Dociągam do peletonu, jeszcze kilka takich płyt jak SOTU i będzie zółta koszulka lidera :D :8 Ale jest dobrze, ranking rośnie, czekam na czek z ATP albo FIFA...
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 04 kwie 2009 11:21

Miałbyś już grubo ponad 600 gdyby nie to, że wywaliłem dwa, dziesięcio-stronnicowe tematy o Cabaret… :grins:
Awatar użytkownika
_precious_

Post 04 kwie 2009 12:46

Teraz juz wiem, że nie warto tego słuchac, ale i o Nich pisać, szkoda postów :D
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 04 kwie 2009 12:51

aaa to z powodu likwidacji topików.. bo przyznam, że zdziwiłem się niewielkiej ilości postów (+23) u Jariego, podczas gdy niejako na skórze dało się odczuć zdecydowanie większą jego aktywność.

precious - nie zostanie nas garstka, bo bedą uwzględniani już nowi! :) i tak źle jak było całkiem niedawno w statystykach (czytaj: jedna osoba powyżej 10 postów w skali miesiąca) nie będzie (ręczę za to własnym nazwiskiem) już nigdy..
Awatar użytkownika
slick

Post 04 kwie 2009 12:58

Pytanie jest jedno - na jakim poziomie ukształtuje się ruch po opadnięciu fali związanej z ekscytacją nowym albumem? :)
Jari

Post 04 kwie 2009 15:38

Oddawać moje stracone posty, statystyki mi lecą, sponsor się denerwuje, publiczność spanikowana, telewizja nie wie czy robić wywiad czy się wstrzymać.
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 05 kwie 2009 12:32

teraz widzę:
Rajca pisze:Nie ma mnie...buuu...dupa wołowa ze mnie! ;( ;(
:| :| :| nic nie rozumiem. Zrzut wszystkich forumowiczów (35 stron, uwierzcie, namęczyłem się :) ) był robiony na początku poprzedniego miesiąca.. na zrzucie wszyscy posortowani byli wg kolejności rejestracji na forum. Tuż przed tym podsumowaniem wziąłem wszystkich którzy doszli w marcu - i ręcznie dokopiowałem. Nie mam zatem pojęcia, co stało się z Twoją osobą :|
Awatar użytkownika
Rajca

Post 05 kwie 2009 12:36

Może to wynik zmiany nazwy użyszkodnika?
Jeszcze kiedyś się załapię :D
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 05 kwie 2009 12:43

aaaaa no to jesteśmy w domu :idea:

czyli Twoja stara ksywka jest na liście widoczna? jaka to była? wtedy poprawię i od przyszłego miesiąca będzie już OK :)
Awatar użytkownika
Rajca

Post 05 kwie 2009 12:48

Nie ma mnie, widocznie tak się złożyło, że na starej jeszcze za mało było pościków :D
A stara to będzie: Vaon
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 05 kwie 2009 15:23

no niee, mało czy niemało, ale obecny układ jest taki, że nawet jeśli dopiero się przyjąłeś na forum, ale zdazyles napisac przynajmniej około 20 postów (tyle obecnie wystarcza na miejsce w pierwszej dwusetce) to jesteś przynajmniej na tej dolnej liście! Tymczasem Ciebie nie ma nigdzie, ale wiem skąd ten błąd i już go poprawiam.

W Twoim przypadku już w ogóle jest o czym mówić, bo z Twoim dorobkiem pojawiasz się nawet w pierwszej setce!

Obrazek

Skok ogromny, z miejsca 143 na 85 :!: Wielkością drugi po @Czezie :D
No i @Yasiu tym samym wypadł z pierwszej setki, ale miejsce 101 też NIE JEST ZŁE ;)

Obrazek

w liście za marzec miejsce 17, postów 83, więc też spoko!

Bardzo dobrze, że wykryliśmy ten błąd, mam nadzieję, że następnych nie będzie :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rajca

Post 05 kwie 2009 15:39

Merci beaucoup (dwie sekundy z Google i taki ze mnie poliglota...)

Się nie spodziewałem sam po sobie takiej pozycji...
Awatar użytkownika
slick

Post 09 kwie 2009 18:06

Gratuluję wszystkim Forumowiczom kolejnej okrągłej liczby.

Obecne tempo sprawia, iż realnie można patrzeć na 100.000 postów w tym roku. :--
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 11 kwie 2009 00:12

w dobie statystycznej posuchy i w ramach rozwijania pliku forum.xls tudzież w ramach świątecznego prezentu ( ;( )
mamy dwa wykresiki:

Obrazek

o co chodzi? jak widać mamy tu porównanie lat pod kątem ilości rejestracji nowych użytkowników w danych miesiącach. Nic nie pobije roku 2005 i 2006, zwłaszcza 2006 - cały rok na naprawdę wysokim poziomie, a ilość rejestracji w najgorszych miesiącach 2006 roku (czyli sierpień 28 nowych i październik 27 nowych) - znacząco przebija ilość rejestracji w NAJLEPSZYCH miesiącach roku 2008 - styczeń 18, październik 17... :| w 2006 roku padł także do dziś niepobity rekord - w marcu przyjęło się.. 78 użytkowników... gorący okres, koncert DM w Katowicach :) zobaczymy jak będzie w maju tego roku, ten rok ogólnie całkiem OK - 30 nowych osób w lutym, 31 w marcu - nie ma porównania z tym najgorszym rokiem 2008, w którym w CAŁOŚCI przyjęło się zaledwie 131 osób! Jak bardzo jest to niewiele niech pokazą wyniki dla roku 2005 - 441 osób, lub roku 2006 - 498 osób :!: rok 2007 - już słabiej 240 osób.

Tu mamy zresztą przekrój ogólny:

Obrazek

jak widać są wahania, niemniej od listopada 2004 do marca 2006 widzimy w miarę systematyczny wzrost rejestracji nowych... no a potem naturalny spadek, wynikający nie tylko z braku aktywności DM, co prawdopodobnego "stanu nasycenia" ;( depeszowców... tym bardziej więc trzeba docenić dwa ostatnie miesiące :) Jest ok.
Awatar użytkownika
_precious_

Post 11 kwie 2009 20:56

Rok 2006 to rok Montany DM :lol: :lol: więc nie dziwne, po jegu odejściu nasze forum jest jak DM po odejściu Alana

:lol: :lol:
Awatar użytkownika
_precious_

Post 30 kwie 2009 10:29

Ponad 4000 postów to brzmi dumnie :lol:
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 04 maja 2009 10:19

_precious_ pisze:Ponad 4000 postów to brzmi dumnie :lol:
faktycznie, niektórzy to maja juz w tysiącach :)
mam 10 razy mniej niz Ty :P
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 04 maja 2009 14:09

wybaczcie... ale gdyby nie wolny dzień dzisiaj, to statystyki pewnie byłyby jeszcze później.. poimprezowało się obficie, żaden dzień majówki nie został "zmarnowany" ;( przypomina mi to jako żywo sytuację pimpfa101, który kiedyś rzekł, relacjonując trzydniową wycieczkę do Lichenia (!) - żaden dzień wycieczki nie został zmarnowany (w sensie codziennie tankowali, a nie chodzili do Sanktuarium ;()

Obrazek

pierwsze 21 osób bez zmian.. porządeczek, elyta... ogólnie ślicznie ;(
i ogroooomny awans @newdressa! w bardzo trudnym terenie awans o 20 oczek... no, ale ilość postów tego pana o której więcej będzie w komentarzach do drugiej tabeli jest wytłumaczeniem dla tej sytuacji.
@stripped, po ostatnim dziesięciooczkowym awansie znowu konkretnie awansował, @shodan podobnie... reszta (wielkością awansu!) nie wybija się jakoś specjalnie, dlatego przejdziemy od razu do I ligi :D gdzie mamy trzy ogromne "ruchy" - @marcindreszcz (+23), @Rajca (+19), @prey.. (+82)!! widzimy tutaj, jak wiele może zdziałać "łatwy teren", gdyż.........

Obrazek

.. gdyż.. no właśnie: @prey zanotował awans o 82 miejsca, pisząc 86 postów (średnio jeden post - jedno miejsce do góry;( ), natomiast tylko o 7 miejsc skoczył @Sinner in me, który napisał 121 postów, a tylko o 4 miejsca skoczył @Jari, który postów spłodził aż 132 :D, awansując na liście za kwiecień z 24 na 3 :!: :o (nie żebym lodził, ale akurat się wylosowało climbing up the walls ;()

właśnie - kilka słów odnośnie drugiej tabeli - w porównaniu do poprzedniego miesiąca zyskała ona dwie kolumny na końcu. Dotychczasowa ostatnia kolumna (a w tej chwili trzecia od końca) zawiera oczywiście liczbę napisanych postów (tekst pogrubiony), następna kolumna zawiera informację o ilości postów napisanych w poprzednim miesiącu, a ostatnia kolumna - bilans (na plus lub na minus) pomiędzy tymi dwoma miesiącami.

+wybitnie równy poziom trzyma jak widzimy newdress - 353 posty ostatnio, 354 obecnie :)
+piękne "zwyżki formy" @shodana, @hiena, @jariego, @preya i @rafiego (chodzi mi w tym momencie o zwiększoną aktywność w stosunku do poprzedniego miesiąca :D, bo np taki np kolega @kwak zanotował także awans spektakularny (z 44 na 27), ale za 5 postów (o cztery więcej niż w marcu) pochwały nie będzie ;( ). A tym bardziej w przypadku kolegi @DevilRed'a, który napisał tyle samo postów co ostatnio (sztuk jeden), a awansował o 10 miejsc tylko dlatego, że mniejsza jest ilość ludzi która w ogóle napisała cokolwiek.

ooo widzę że pimpf101 się nawet załapał z jednym postem, deluxa zapodał po czasie i błyszczy na liście ;(

- wynik z kolei @TheDarkestStar woła o pomstę... ;( tzn 67 postów to ogólnie nie jest mało.. ale to JEST MAŁO, jeśli ostatnio było tych postów 304.. :) no i mamy spadek z drugiego na siedemnaste i bilans -237.. tuż obok @Czez z 4 na 18.. na liście Niedźwieckiego takich spadków nie było ;(

trochę głupio wygląda ta N-ka (nowość) przy @AWSW, @Pati, @Nati, @Matyś i @Pimpfie.. wszystkie te osoby mają już historię na tym forum, a widnieją jako nowości tylko dlatego, że teraz piszą, a w marcu nie napisali żadnego posta.. ale niech już tak zostanie :)

forum.xls v 1.5 ;( - zmiany:
jedna, zasadnicza - jeśli nie jesteś w pierwszej dwusetce na liście ogólnej - nie będzie Cię także na liście dolnej - dużo tłumaczenia dlaczego tak musi być.. ogólnie chodzi o to, że musiałbym zrzucać zamiast 8 stron użytkowników - 58 stron... nie warto. dla przypomnienia dodam, że aby być w dwusetce wystarczy na dzień dzisiejszy... 16-17 postów, więc luzik :D

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
prey

Post 04 maja 2009 14:17

Wow wszędzie jestem w statystykach :D
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.