Wielki szacunek @erw
Statystyki
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Re: Statystyki forum
Jeszcze pare miesiecy temu moje 11-ste miejsce by mnie zmartwiło, ale dzis mnie nie martwi. Upłynie troche czasu i wszystko wroci do normy, znów zostanie nas garstka Devotees
ale co by dużo nie pisać to taka aktywność na forum cieszy
Wielki szacunek @erw

Wielki szacunek @erw
-
Jari
Dociągam do peletonu, jeszcze kilka takich płyt jak SOTU i będzie zółta koszulka lidera
Ale jest dobrze, ranking rośnie, czekam na czek z ATP albo FIFA...
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Miałbyś już grubo ponad 600 gdyby nie to, że wywaliłem dwa, dziesięcio-stronnicowe tematy o Cabaret… 
-
_precious_
Teraz juz wiem, że nie warto tego słuchac, ale i o Nich pisać, szkoda postów 
-
Erwartungen
aaa to z powodu likwidacji topików.. bo przyznam, że zdziwiłem się niewielkiej ilości postów (+23) u Jariego, podczas gdy niejako na skórze dało się odczuć zdecydowanie większą jego aktywność.
precious - nie zostanie nas garstka, bo bedą uwzględniani już nowi!
i tak źle jak było całkiem niedawno w statystykach (czytaj: jedna osoba powyżej 10 postów w skali miesiąca) nie będzie (ręczę za to własnym nazwiskiem) już nigdy..
precious - nie zostanie nas garstka, bo bedą uwzględniani już nowi!
-
slick
Pytanie jest jedno - na jakim poziomie ukształtuje się ruch po opadnięciu fali związanej z ekscytacją nowym albumem? 
-
Jari
Oddawać moje stracone posty, statystyki mi lecą, sponsor się denerwuje, publiczność spanikowana, telewizja nie wie czy robić wywiad czy się wstrzymać.
-
Erwartungen
teraz widzę:
nic nie rozumiem. Zrzut wszystkich forumowiczów (35 stron, uwierzcie, namęczyłem się
) był robiony na początku poprzedniego miesiąca.. na zrzucie wszyscy posortowani byli wg kolejności rejestracji na forum. Tuż przed tym podsumowaniem wziąłem wszystkich którzy doszli w marcu - i ręcznie dokopiowałem. Nie mam zatem pojęcia, co stało się z Twoją osobą 
Rajca pisze:Nie ma mnie...buuu...dupa wołowa ze mnie!![]()
-
Rajca
Może to wynik zmiany nazwy użyszkodnika?
Jeszcze kiedyś się załapię
Jeszcze kiedyś się załapię
-
Erwartungen
aaaaa no to jesteśmy w domu
czyli Twoja stara ksywka jest na liście widoczna? jaka to była? wtedy poprawię i od przyszłego miesiąca będzie już OK
czyli Twoja stara ksywka jest na liście widoczna? jaka to była? wtedy poprawię i od przyszłego miesiąca będzie już OK
-
Rajca
Nie ma mnie, widocznie tak się złożyło, że na starej jeszcze za mało było pościków 
A stara to będzie: Vaon
A stara to będzie: Vaon
-
Erwartungen
no niee, mało czy niemało, ale obecny układ jest taki, że nawet jeśli dopiero się przyjąłeś na forum, ale zdazyles napisac przynajmniej około 20 postów (tyle obecnie wystarcza na miejsce w pierwszej dwusetce) to jesteś przynajmniej na tej dolnej liście! Tymczasem Ciebie nie ma nigdzie, ale wiem skąd ten błąd i już go poprawiam.
W Twoim przypadku już w ogóle jest o czym mówić, bo z Twoim dorobkiem pojawiasz się nawet w pierwszej setce!

Skok ogromny, z miejsca 143 na 85
Wielkością drugi po @Czezie 
No i @Yasiu tym samym wypadł z pierwszej setki, ale miejsce 101 też NIE JEST ZŁE

w liście za marzec miejsce 17, postów 83, więc też spoko!
Bardzo dobrze, że wykryliśmy ten błąd, mam nadzieję, że następnych nie będzie
pozdrawiam
W Twoim przypadku już w ogóle jest o czym mówić, bo z Twoim dorobkiem pojawiasz się nawet w pierwszej setce!

Skok ogromny, z miejsca 143 na 85
No i @Yasiu tym samym wypadł z pierwszej setki, ale miejsce 101 też NIE JEST ZŁE

w liście za marzec miejsce 17, postów 83, więc też spoko!
Bardzo dobrze, że wykryliśmy ten błąd, mam nadzieję, że następnych nie będzie
pozdrawiam
-
Rajca
Merci beaucoup (dwie sekundy z Google i taki ze mnie poliglota...)
Się nie spodziewałem sam po sobie takiej pozycji...
Się nie spodziewałem sam po sobie takiej pozycji...
-
slick
Gratuluję wszystkim Forumowiczom kolejnej okrągłej liczby.
Obecne tempo sprawia, iż realnie można patrzeć na 100.000 postów w tym roku.
Obecne tempo sprawia, iż realnie można patrzeć na 100.000 postów w tym roku.
-
Erwartungen
w dobie statystycznej posuchy i w ramach rozwijania pliku forum.xls tudzież w ramach świątecznego prezentu (
)
mamy dwa wykresiki:

o co chodzi? jak widać mamy tu porównanie lat pod kątem ilości rejestracji nowych użytkowników w danych miesiącach. Nic nie pobije roku 2005 i 2006, zwłaszcza 2006 - cały rok na naprawdę wysokim poziomie, a ilość rejestracji w najgorszych miesiącach 2006 roku (czyli sierpień 28 nowych i październik 27 nowych) - znacząco przebija ilość rejestracji w NAJLEPSZYCH miesiącach roku 2008 - styczeń 18, październik 17...
w 2006 roku padł także do dziś niepobity rekord - w marcu przyjęło się.. 78 użytkowników... gorący okres, koncert DM w Katowicach
zobaczymy jak będzie w maju tego roku, ten rok ogólnie całkiem OK - 30 nowych osób w lutym, 31 w marcu - nie ma porównania z tym najgorszym rokiem 2008, w którym w CAŁOŚCI przyjęło się zaledwie 131 osób! Jak bardzo jest to niewiele niech pokazą wyniki dla roku 2005 - 441 osób, lub roku 2006 - 498 osób
rok 2007 - już słabiej 240 osób.
Tu mamy zresztą przekrój ogólny:

jak widać są wahania, niemniej od listopada 2004 do marca 2006 widzimy w miarę systematyczny wzrost rejestracji nowych... no a potem naturalny spadek, wynikający nie tylko z braku aktywności DM, co prawdopodobnego "stanu nasycenia"
depeszowców... tym bardziej więc trzeba docenić dwa ostatnie miesiące
Jest ok.
mamy dwa wykresiki:

o co chodzi? jak widać mamy tu porównanie lat pod kątem ilości rejestracji nowych użytkowników w danych miesiącach. Nic nie pobije roku 2005 i 2006, zwłaszcza 2006 - cały rok na naprawdę wysokim poziomie, a ilość rejestracji w najgorszych miesiącach 2006 roku (czyli sierpień 28 nowych i październik 27 nowych) - znacząco przebija ilość rejestracji w NAJLEPSZYCH miesiącach roku 2008 - styczeń 18, październik 17...
Tu mamy zresztą przekrój ogólny:

jak widać są wahania, niemniej od listopada 2004 do marca 2006 widzimy w miarę systematyczny wzrost rejestracji nowych... no a potem naturalny spadek, wynikający nie tylko z braku aktywności DM, co prawdopodobnego "stanu nasycenia"
-
_precious_
Rok 2006 to rok Montany DM
więc nie dziwne, po jegu odejściu nasze forum jest jak DM po odejściu Alana

-
_precious_
Ponad 4000 postów to brzmi dumnie 
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
faktycznie, niektórzy to maja juz w tysiącach_precious_ pisze:Ponad 4000 postów to brzmi dumnie
mam 10 razy mniej niz Ty
-
Erwartungen
wybaczcie... ale gdyby nie wolny dzień dzisiaj, to statystyki pewnie byłyby jeszcze później.. poimprezowało się obficie, żaden dzień majówki nie został "zmarnowany"
przypomina mi to jako żywo sytuację pimpfa101, który kiedyś rzekł, relacjonując trzydniową wycieczkę do Lichenia (!) - żaden dzień wycieczki nie został zmarnowany (w sensie codziennie tankowali, a nie chodzili do Sanktuarium
)

pierwsze 21 osób bez zmian.. porządeczek, elyta... ogólnie ślicznie
i ogroooomny awans @newdressa! w bardzo trudnym terenie awans o 20 oczek... no, ale ilość postów tego pana o której więcej będzie w komentarzach do drugiej tabeli jest wytłumaczeniem dla tej sytuacji.
@stripped, po ostatnim dziesięciooczkowym awansie znowu konkretnie awansował, @shodan podobnie... reszta (wielkością awansu!) nie wybija się jakoś specjalnie, dlatego przejdziemy od razu do I ligi
gdzie mamy trzy ogromne "ruchy" - @marcindreszcz (+23), @Rajca (+19), @prey.. (+82)!! widzimy tutaj, jak wiele może zdziałać "łatwy teren", gdyż.........

.. gdyż.. no właśnie: @prey zanotował awans o 82 miejsca, pisząc 86 postów (średnio jeden post - jedno miejsce do góry;( ), natomiast tylko o 7 miejsc skoczył @Sinner in me, który napisał 121 postów, a tylko o 4 miejsca skoczył @Jari, który postów spłodził aż 132
, awansując na liście za kwiecień z 24 na 3
(nie żebym lodził, ale akurat się wylosowało climbing up the walls
)
właśnie - kilka słów odnośnie drugiej tabeli - w porównaniu do poprzedniego miesiąca zyskała ona dwie kolumny na końcu. Dotychczasowa ostatnia kolumna (a w tej chwili trzecia od końca) zawiera oczywiście liczbę napisanych postów (tekst pogrubiony), następna kolumna zawiera informację o ilości postów napisanych w poprzednim miesiącu, a ostatnia kolumna - bilans (na plus lub na minus) pomiędzy tymi dwoma miesiącami.
+wybitnie równy poziom trzyma jak widzimy newdress - 353 posty ostatnio, 354 obecnie
+piękne "zwyżki formy" @shodana, @hiena, @jariego, @preya i @rafiego (chodzi mi w tym momencie o zwiększoną aktywność w stosunku do poprzedniego miesiąca
, bo np taki np kolega @kwak zanotował także awans spektakularny (z 44 na 27), ale za 5 postów (o cztery więcej niż w marcu) pochwały nie będzie
). A tym bardziej w przypadku kolegi @DevilRed'a, który napisał tyle samo postów co ostatnio (sztuk jeden), a awansował o 10 miejsc tylko dlatego, że mniejsza jest ilość ludzi która w ogóle napisała cokolwiek.
ooo widzę że pimpf101 się nawet załapał z jednym postem, deluxa zapodał po czasie i błyszczy na liście
- wynik z kolei @TheDarkestStar woła o pomstę...
tzn 67 postów to ogólnie nie jest mało.. ale to JEST MAŁO, jeśli ostatnio było tych postów 304..
no i mamy spadek z drugiego na siedemnaste i bilans -237.. tuż obok @Czez z 4 na 18.. na liście Niedźwieckiego takich spadków nie było 
trochę głupio wygląda ta N-ka (nowość) przy @AWSW, @Pati, @Nati, @Matyś i @Pimpfie.. wszystkie te osoby mają już historię na tym forum, a widnieją jako nowości tylko dlatego, że teraz piszą, a w marcu nie napisali żadnego posta.. ale niech już tak zostanie
forum.xls v 1.5
- zmiany:
jedna, zasadnicza - jeśli nie jesteś w pierwszej dwusetce na liście ogólnej - nie będzie Cię także na liście dolnej - dużo tłumaczenia dlaczego tak musi być.. ogólnie chodzi o to, że musiałbym zrzucać zamiast 8 stron użytkowników - 58 stron... nie warto. dla przypomnienia dodam, że aby być w dwusetce wystarczy na dzień dzisiejszy... 16-17 postów, więc luzik
pozdrawiam!

pierwsze 21 osób bez zmian.. porządeczek, elyta... ogólnie ślicznie
i ogroooomny awans @newdressa! w bardzo trudnym terenie awans o 20 oczek... no, ale ilość postów tego pana o której więcej będzie w komentarzach do drugiej tabeli jest wytłumaczeniem dla tej sytuacji.
@stripped, po ostatnim dziesięciooczkowym awansie znowu konkretnie awansował, @shodan podobnie... reszta (wielkością awansu!) nie wybija się jakoś specjalnie, dlatego przejdziemy od razu do I ligi

.. gdyż.. no właśnie: @prey zanotował awans o 82 miejsca, pisząc 86 postów (średnio jeden post - jedno miejsce do góry;( ), natomiast tylko o 7 miejsc skoczył @Sinner in me, który napisał 121 postów, a tylko o 4 miejsca skoczył @Jari, który postów spłodził aż 132
właśnie - kilka słów odnośnie drugiej tabeli - w porównaniu do poprzedniego miesiąca zyskała ona dwie kolumny na końcu. Dotychczasowa ostatnia kolumna (a w tej chwili trzecia od końca) zawiera oczywiście liczbę napisanych postów (tekst pogrubiony), następna kolumna zawiera informację o ilości postów napisanych w poprzednim miesiącu, a ostatnia kolumna - bilans (na plus lub na minus) pomiędzy tymi dwoma miesiącami.
+wybitnie równy poziom trzyma jak widzimy newdress - 353 posty ostatnio, 354 obecnie
+piękne "zwyżki formy" @shodana, @hiena, @jariego, @preya i @rafiego (chodzi mi w tym momencie o zwiększoną aktywność w stosunku do poprzedniego miesiąca
ooo widzę że pimpf101 się nawet załapał z jednym postem, deluxa zapodał po czasie i błyszczy na liście
- wynik z kolei @TheDarkestStar woła o pomstę...
trochę głupio wygląda ta N-ka (nowość) przy @AWSW, @Pati, @Nati, @Matyś i @Pimpfie.. wszystkie te osoby mają już historię na tym forum, a widnieją jako nowości tylko dlatego, że teraz piszą, a w marcu nie napisali żadnego posta.. ale niech już tak zostanie
forum.xls v 1.5
jedna, zasadnicza - jeśli nie jesteś w pierwszej dwusetce na liście ogólnej - nie będzie Cię także na liście dolnej - dużo tłumaczenia dlaczego tak musi być.. ogólnie chodzi o to, że musiałbym zrzucać zamiast 8 stron użytkowników - 58 stron... nie warto. dla przypomnienia dodam, że aby być w dwusetce wystarczy na dzień dzisiejszy... 16-17 postów, więc luzik
pozdrawiam!
-
prey
Wow wszędzie jestem w statystykach 
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.