The Best of Depeche Mode Volume 1

Awatar użytkownika
falco
Ulubiony utwór: Sister Of Night

Post 20 lis 2006 22:47

PTA skaszaniona ^^ Jakoś lubię słuchać tej płyty. Mnie się osobiście nie spodobał Exiter -jeśli chodzi o cały album.
Awatar użytkownika
obi
Ulubiony utwór: Halo

Post 20 lis 2006 23:39

Gusta i guściki, co nie :lol:
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 20 lis 2006 23:50

No i oto chodzi :D
Awatar użytkownika
Hunter Killer

Post 06 gru 2006 19:34

Moim zdaniem dobrze się słucha choć jak ktoś już tu zauważył brakuje utworów bo jest to zespół który już troche tych albumów nagrał i było w czym wybierać.
Jeśli chodzi oszatę graficzną to mi nawet pasuje ( choć bez przesady ), szczegulnie wersja z DVD.Jednak moim zdaniem powinna być wydana w ekskluzywnym 3 lub 4 panelowym digipacku a nie w plastku , który może przez wyciąganie judnej lub drugiej płyty ulec zniszczeniu.
O płycie DVD nie będę się rozwijał , ponieważ duża porcja klipów wraz z filmem powinna zadowolić każdego fana Depeche Mode .
W każdym razie nie jest żle ale nie jest świetnie !!!
Awatar użytkownika
Piotrek71

Post 08 gru 2006 11:50

Witam wszystkich,

Poniewaz ni gdzie nie znalazlem informacji o jakosci dzwieku i formacie obrazu plyty DVD albumu "The best of" . Z gory dziekuja za wszelkie informacje

Piotrek M.
Awatar użytkownika
Bartini

Post 08 gru 2006 11:51

http://depechemodeforum.pl/viewtopic.php?t=2891
Nie ma potrzeby zakładać nowego tematu
cam101_little15

Post 10 gru 2006 17:13

Wczoraj dostałam ją od wujka i stwierdziłam że zasługuje na miano The Best Of :)
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 08 sie 2007 21:01

Zapraszam tutaj - jeden z lepszych (wg. mnie) remiksów do materiału, który miał się ukazać na The Best of Vol. 1. Opinie o utworze mile widziane, ja jestem w pozytywnym szoku! :shock:
Awatar użytkownika
dejmien

Post 14 sie 2007 17:12

Qrde to jest lepsze od oryginału :)
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 13 kwie 2009 13:05

Temat stary ale odkurzam bo nie zauważyłem go wcześniej zwyczajnie :P "The Best of... Vol. 1" zakupiłem sobie latem 2007 będąc w UK i chcąc sprawić sobie prezencik za pracę tam, poszedłem do HMV i jedyne co mieli DM w tym akurat sklepie to było właśnie ta kompilacja i Construction Time Again które akurat najmniej lubię z całej dyskografii DM, dlatego kupiłem owe cudo (warto dodać że to był ostatni dzień wolny mój przed wyjazdem kiedy mogłem zrobić ostatnie zakupy). Nie należy oceniać tego wydawnictwa z perspektywy kogoś kto jest długoletnim fanem grupy i ma wszystkie albumy bo oczywiste jest dość, że ktoś taki powinien sobie takie kupno darować i Martyra wystarczy mu będzie znać z YouTube, wrzuty czy innych źródeł, JA kupując tą składankę nie miałem nic więcej spod szyldu DM, to był mój pierwszy zakup.
Czy żałuję?

Czasem tak bo składanka hitów to jednak nie album, można narzekać na brak spójności, brak tekstów utworów w książeczce itp. Po czasie jednak doceniłem to wydawnictwo, książeczka jest spoko, Paul Morley który pisał do niej tekst zrobił to bardzo zgrabnie i poetycko (tudzież komercyjnie i pseudoartystycznie, jak kto woli), jest parę fotek z różnych okresów zespołu, co do skompilowanych utworów to myślę że składanka jest dostatecznie różnorodna, choć skandalem jest brak czegokolwiek z BC. Smuci mnie fakt opisany przez kogoś, iż mianowicie ma nie być Vol. 2, bo chyba bym się skusił jako dopełnienie tej płytki. Druga taka kompilacja mogła by być ale nie więcej (Best of... są jednak inne od Singles bo nie są to single po kolei tylko wybiórczo, te niby najlepsze). Lubię tę płytkę bo fajnie przedstawia historię grupy na jednym cedeku. Mimo to z zadowoleniem przyjąłbym Vol. 2 na której powinny moim zdaniem znaleźć się:

Stripped
Blasphemous Rumours
A Question of Time
Behind The Wheel
World in My Eyes
Policy of Truth
John the Revelator
Dreaming of Me
In Your Room
Freelove
I Feel Loved
Home
Useless
Condemnation
Leave in Silence

i w sumie nie wiem co jeszcze, Barrel chyba nie bo nie jest lekki w odsłuchu, trzeba mieć nastrój do niego, ewentualnie może przeżyłbym Wrong, mogłoby być In Sympathy jeśli wyjdzie na singlu lub Miles Away, nie zamieszczałem tez singli promujących poprzednie składanki bo to jasne że ich nie wrzucą.

A i jeszcze dodać chciałem za co lubię The Best of... jeszcze to to, że dzięki niej przekonałem się i bardzo polubiłem New Life :bouncy:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
astiz

Post 13 kwie 2009 23:33

Przyznam,kiedy ja kupowałem The Best Of vol.1,to miałem już całą dyskografię,jednak nie odpuściłem sobie tej płyty i ją kupiłem (w wersji CD+ DVD),tak kocham DM!
Przyznam,że to wydawnictwo jest dobre dla początkujących Depeszów.
Awatar użytkownika
Mr.X
Ulubiony utwór: Walking In My Shoes

Post 14 kwie 2009 09:55

"The Best Of" jest zbiorem hitów dla szerszego grona, raczej nie fanów, nie kolekcjonerów. Tylko dla wolnych słuchaczy o odmiennym guście... I ja tego albumu nie posiadam, bo ja być fan, a to co tam jest zaprezentowane to ja wszystko znam i nie potrzebuje tego czegoś, by wadziło i się tylko kurzyło...
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
Awatar użytkownika
shodan

Post 14 kwie 2009 10:39

Ja podobnie jak przedmówca - nie posiadam The Best Of. Nie lubię zbytnio składanek. Mam tylko jedną - The Singles 81-95 i prawie w ogóle jej nie słucham.
Awatar użytkownika
trotaconventos
Ulubiony utwór: Freestate

Post 24 kwie 2009 20:54

The best of jak dla mnie wcale nie takie the best ;x
Awatar użytkownika
Daria The Revelator
Ulubiony utwór: world in my eyes

Post 29 kwie 2009 05:07

kolejne wydawnictwo dm, na które nie zamierzam wydać kasy. :|
Awatar użytkownika
shodan

Post 29 kwie 2009 09:22

trotaconventos pisze:The best of jak dla mnie wcale nie takie the best
Wiadomo, każdy ma swoje prywatne The Best Of...
Awatar użytkownika
trotaconventos
Ulubiony utwór: Freestate

Post 30 kwie 2009 16:21

Właśnie ! Moje najulubiaszcze :D utwory nigdy nie znajdują się na takich składankach...
Awatar użytkownika
shodan

Post 30 kwie 2009 19:57

No nie ma chyba na świecie człeka, któremu by jakaś składanka hitów odpowiadała w 100%.
FREE STATE

Post 15 lut 2011 14:36

Ja posiadam ten krążek... i powoli zaczynam żałować, że go mam... wsłuchując się w poprzednie albumy mam wrażenie, że listę utworów do The Best Of... robili chyba na łapu-capu...
Jakim cudem BC nie ma żadnego utworu na si-di-ROMIE, a PTA aż dwa?
Bez komentarza... i co tam robi New Life??? :/

4x FACEPALM
Awatar użytkownika
MC

Post 15 lut 2011 17:01

New Life było drugim singlem z pierwszej płyty i drugim hitem obok JCGE... Osobiście bardzo lubię New Life, jest taki optymistyczny.
BC - nie mam pojęcia. W sumie w podtytule płyty masz "vol. 1", więc MOŻNA (ale nie trzeba) spodziewać się części drugiej. Tak samo mi brakuje Home - Gorowskiego majstersztyka. Zawadza mi jedynie See You, utwór byle jaki, którego początkowe dźwięki przypominają mi Ice Machine.