-
dejmien
Re: Facebook
Wiesz, jak śledzę internet to często się łapię na tym, że nie ogarniam wielu spraw. Pod tym względem jestem totalnie zacofany. Do szczęścia starczy mi, że umiem obsługiwać pocztę, skype, gadu, wiem co, jak i skąd można sobie pobrać w razie czego. Domyślam się, że niektórzy opacznie podchodzą do dobrodziejstw, które umożliwia sieć. Szpanowanie tym, że się nie ma konta na fejsie pod tytułem "nie mam konta na fb, bo to dla motłochu a ja jestem taki awangardowy" to dla mnie coś głupiutkiego ale z drugiej strony podejście "mam 500 znajomych na fejsie, ależ jestem zajebisty/a" to też śmiech na sali. Tym bardziej, że człowiek w realu nie jest w stanie ogarnąć większej ilości znajomych niż góra 40 i mam tu na myśli ilość dobrych znajomych.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
No proszę, wróciłem właśnie ze Starbucksa, a tu na forum piszą, że jestem hipsterem.
A już tak na poważniej: nie chcę zgrywać jakiegoś awangardowego hipstera czy coś, po prostu już mnie to znudziło, ile razy mogę czytać na tablicy, że Damian lubi nowy teledysk Roberta M, a Ania lubi stronę "Coś tam, coś tam, ale jest zabawne, bo kończy się słowem dziwko, dziwko". Tu akurat nie ma głębszej ideologii...
A teraz idę sobię słuchać Radiohead i pooglądać Skinsów.
A już tak na poważniej: nie chcę zgrywać jakiegoś awangardowego hipstera czy coś, po prostu już mnie to znudziło, ile razy mogę czytać na tablicy, że Damian lubi nowy teledysk Roberta M, a Ania lubi stronę "Coś tam, coś tam, ale jest zabawne, bo kończy się słowem dziwko, dziwko". Tu akurat nie ma głębszej ideologii...
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Rajca
A nie myślałeś o wywaleniu kompa i powrocie do Atari? Albo lepiej, przeglądać neta przez Pegasusa?
40 minutes ago via Facebook for Pegasus
A tak wiem co u Stefana się dzieje, wiem że Michaś z Opetha jest na okładce jakiegoś pisma i jest podcast z Blackfield!
40 minutes ago via Facebook for Pegasus
mintaj, ja po prostu ponad połowę ludzi mam na co dzień ukrytych na tablicy...Rajca pisze:obie opcje pozbawione są "głębszego dna".
A tak wiem co u Stefana się dzieje, wiem że Michaś z Opetha jest na okładce jakiegoś pisma i jest podcast z Blackfield!
-
mintaj
Ja niedawno usunąłem blisko dwustu (nie)znajomych, zablokowałem wszystkie aplikacje (choć i tak nadal pojawiały mi się te głupie ankiety Tak/Nie, albo W jakim jesteś humorze).
Dyskusje z ludźmi rzadko kiedy są tam na poziomie: raz ktoś usunął moje posty, bo miałem czelność napisać, że jej żart jest nieśmieszny od co najmniej roku, innym razem, ktoś nagle w absurdalny sposób zmienia temat dyskusji (rozmawiamy o Stalkerze, a tu nagle jakiś geniusz rzuca, że za tydzień ekstraklasa żużlowa startuje...
)
No i nie gadaj mi, że Facebook to jedyne miejsce, gdzie można się dowiedzieć co nowego u Stevena Wilsona... Przecież jest jeszcze to forum.
Dyskusje z ludźmi rzadko kiedy są tam na poziomie: raz ktoś usunął moje posty, bo miałem czelność napisać, że jej żart jest nieśmieszny od co najmniej roku, innym razem, ktoś nagle w absurdalny sposób zmienia temat dyskusji (rozmawiamy o Stalkerze, a tu nagle jakiś geniusz rzuca, że za tydzień ekstraklasa żużlowa startuje...
No i nie gadaj mi, że Facebook to jedyne miejsce, gdzie można się dowiedzieć co nowego u Stevena Wilsona... Przecież jest jeszcze to forum.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
No to miałeś (bez urazy) kiepskich znajomych na Fejsie. Ja często wyhaczam świetną muzykę u ludzi. Mam dodanych do friendsów muzyków (np.: całe Riverside) i oni często wrzucają fantastyczną muzę, nie mówiąc o tym o czym pisał Rajca, njusiki prosto od Stefana.mintaj pisze:No proszę, wróciłem właśnie ze Starbucksa, a tu na forum piszą, że jestem hipsterem.![]()
Poblokowałem wyskakiwanie na tablicy postów ludzi, którzy pieprzą głupoty i załatwione. Mam za to listę przebojów prog-rocka i jestem z tego bardzo zadowolony bo mam masę materiału do audycji potem.
BTW Rajca czemu ja Cię nie mam na Fejsie?
A myślisz, że my skąd wiemy te wszystkie rzeczy?mintaj pisze: No i nie gadaj mi, że Facebook to jedyne miejsce, gdzie można się dowiedzieć co nowego u Stevena Wilsona... Przecież jest jeszcze to forum.
Korzystasz z Fejsa via my, nie uciekniesz!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
Hien, nie wiem, wstydzisz się czy co 
Wiesz, ja też wrzucam głupotki, żarciki, pierdółki na tablicę
Ale fakt faktem, fejs daje dużą możliwość dostosowania tego jaka treść trafia do użytkownika. Ja jakoś dajmy na to nie dostałem ani razu rykoszetem wirusowych wiadomości tak masowo rozprzestrzeniających się na serwisach społecznościowych. Ale za to wiem, że IKEA w Gdańsku ma ciekawą promocję na pościel, a Fabryka Słów w swoim sklepie ma taką a nie inną promocję...
Wiesz, ja też wrzucam głupotki, żarciki, pierdółki na tablicę
Ale fakt faktem, fejs daje dużą możliwość dostosowania tego jaka treść trafia do użytkownika. Ja jakoś dajmy na to nie dostałem ani razu rykoszetem wirusowych wiadomości tak masowo rozprzestrzeniających się na serwisach społecznościowych. Ale za to wiem, że IKEA w Gdańsku ma ciekawą promocję na pościel, a Fabryka Słów w swoim sklepie ma taką a nie inną promocję...
-
Hien
Dlatego Fejs jest fajny i realnie przydatny jeżeli dostosuje się go do swoich potrzeb (czyli ustawi filtr gównianych wiadomości, poblokować odpowiednich znajomych, dodać odpowiednich ludzi, itd). Nie ukrywam, że czasami mnie wkurwiają niektóre rzeczy, ale to nie wina Facebooka tylko ludzi. To ludzie są problemem nie portale społecznościowe, to z ludzi się czasami lepiej usunąć.
-
mintaj
Żadne bez urazy, większość z nich faktycznie mnie wk.urwia, a miałem ich... no właśnie, po co?Hien pisze:No to miałeś (bez urazy) kiepskich znajomych na Fejsie. Ja często wyhaczam świetną muzykę u ludzi. Mam dodanych do friendsów muzyków (np.: całe Riverside) i oni często wrzucają fantastyczną muzę, nie mówiąc o tym o czym pisał Rajca, njusiki prosto od Stefana.
Poblokowałem wyskakiwanie na tablicy postów ludzi, którzy pieprzą głupoty i załatwione. Mam za to listę przebojów prog-rocka i jestem z tego bardzo zadowolony bo mam masę materiału do audycji potem.
TW Rajca czemu ja Cię nie mam na Fejsie?
Z reguły większość muzyki wrzucanych przez moich znajomych to badziew, co prawdę parę osób wrzucało coś ciekawego czasem, ale często okazuje się, że to znam, poza tym przegrzebywanie się przez stosy badziewia przypomina mi nurkowanie w szambie w celu znalezienia 5 złotych...
Czuję się jak w "Roku 1984"Hien pisze: A myślisz, że my skąd wiemy te wszystkie rzeczy?
Korzystasz z Fejsa via my, nie uciekniesz!
A co mi tam! Jak szaleć, to szaleć. Przywracam konto i blokuję wszystkich frajerów. A co!
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Załóż konto pod pseudonimem (np.: Steven Wilson) i zaproś kogo chcesz a innych odrzucaj.
Co Ci tam
Co Ci tam
-
mintaj
Właściwie to reaktywowałem rzekomo usunięte, ale zawsze można zmienić dane osobowe. 
Miałem nawet dodać kiedyś ciebie, ale nie mam pojęcia nawet pod jakim imieniem szukać.
Miałem nawet dodać kiedyś ciebie, ale nie mam pojęcia nawet pod jakim imieniem szukać.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Synu, nie szukaj mistrzów. To oni znajdą Ciebie!

-
Rajca
Dlatego mnie znalazłeś! 
-
Hien
Jak mistrz mistrza szuka to się srypt ciupcia 
-
mintaj
Łe, i dupa blada wyszła z tego rozwalenia Facebooka. 
A szkoda, może by wybuchła wówczas trzecia wojna światowa i coś by się zaczęło w końcu dziać?
A szkoda, może by wybuchła wówczas trzecia wojna światowa i coś by się zaczęło w końcu dziać?
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
dejmien
Z końcem fejsa jak z końcem świata, nigdy się nie doczekasz. 
-
em.
A po co ma się coś dziać, mało Wam? 
gwiazdy...
-
Hien
W Ameryce dopiero się popołudnie zbliża więc wszystko jeszcze możliwe chociaż nie wierzę w powodzenie tej akcji. Powiem więcej, kibicuję Zuckerbergowi i jak na razie jest 1:0 dla niego.
-
Rajca
Ale jakiej akcji tak naprawdę, no przecież żadnej akcji ni ma 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
nie miało być żadnej akcji 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
Thank you captain Obvious...