Teledysk do Wrong
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Teledysk do Wrong
Właśnie, może wg DM ma przesłanie, tylko my go nie dostrzegamy. Zresztą mnie na przesłaniach nie zależy, ale lubię teledyski efektowne, takie jak Behind The Wheel czy Barrel Of A Gun.
Wrong oceniłbym tak gdzieś na 7.
-
Yasiu
- Ulubiony utwór: tych jest kilka...
Jacek DM pisze:A skąd wiesz, że teledysk do Wrong-a nie ma przesłania?
A ma?shodan pisze:Właśnie, może wg DM ma przesłanie, tylko my go nie dostrzegamy.
Również lubię teledyski efektowne, ale aleshodan pisze:Zresztą mnie na przesłaniach nie zależy, ale lubię teledyski efektowne, takie jak Behind The Wheel czy Barrel Of A Gun.
-
shodan
Teledysk powinien być wg mnie po prostu przyjemny do oglądania. Powinien pasować do muzyki i powodować u mnie chęć do ponownego obejrzenia go. A czy potrzebne mi jakieś przesłanie? Niby po co? Taki Usseles na pewno nie ma żadnego przesłania, a naprawdę lubię go oglądać. 
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Useless? Nie ma przeslania?
A do kogo Gahan sie wydziera? Myslisz, ze spiewa do kamery?
Pewnie teledysk znasz do konca wiec tylko dla formalnosci... jakie jest ostatnie ujecie? Kamera sie obraca o 180 st. i kogo widac? Dla mnie to najlepszy teledysk po '95.
PS. I nie Corbijna mam na mysli rzecz jasna...

PS. I nie Corbijna mam na mysli rzecz jasna...

-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Chodzi o to, że Gahan wciąż żyje, czy o to, że Fletch ma bas? xD
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
slick
Nie, chodzi o to kogo Gahan w tym teledysku (slusznie)
opierdala. 
-
Mr.X
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
Znając tekst "Useless" to teledysk do tej piosenki ma przesłanie, bo na końcu pojawia sie blondyneczka... 
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
-
shodan
No tak, to przecież takie proste
Przecież Dave śpiewa do dziewczyny.
Trzeba było slicka, żeby mi to podsunął na myśl 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Odnoszac sie do Waszych wypowiedzi powiem, ze co chwile mam ochote ogladac teledysk do Wrong 
Enjoy The Silence
-
slick
No ale o co Ci chodzi?shodan pisze:No tak, to przecież takie prostePrzecież Dave śpiewa do dziewczyny.
Trzeba było slicka, żeby mi to podsunął na myśl
Czy powinien pasowac do muzyki? Wywolywac chec ponownego obejrzenia i co najwazniejsze miec jakies przeslanie? Dla mnie to jest elementarna funkcja teledysku i wydaje mi sie, ze wlasnie po to one sa tworzone. Dalej... dales przyklad Useless i zanegowales w nim wszystko to co u Ciebie zacytowalem. Dales przyklad teledysku ktory wlasnie idealnie spelnia te wszystkie punkty. Swietnie pasuje do tekstu utworu. Przeslanie w sobie ma i to chyba tez nie podlega watpliwosci (przynajmniej ja tak sadze). Sposob w jaki zostal nakrecony, wlasnie to ostatnie ujecie, ta kobita ktora zasluzyla (jak prawie kazdashodan pisze:Teledysk powinien być wg mnie po prostu przyjemny do oglądania. Powinien pasować do muzyki i powodować u mnie chęć do ponownego obejrzenia go. A czy potrzebne mi jakieś przesłanie? Niby po co? Taki Usseles na pewno nie ma żadnego przesłania, a naprawdę lubię go oglądać.
-
shodan
slick bez obawy, nie śmiałem się z Ciebie, a z samego siebie. Nigdy nie skojarzyłem po prostu faktu, że Dave śpiewa do tej dziewuchy pokazanej przez sekundkę na końcu.
Ale to pewnie wina nieznajomości tłumaczenia tekstu, bo słabo znam angielski.
Ale nawet bez owego przesłania by mi się podobał.
Nie zanegowałem wcale wszystkiego. Bo właśnie lubię do Usseles wracać i uważam, że teledysk jest świetnie nakręcony i dobrze pasuje do piosenki. No i jednak ma przesłanie.slick pisze:dales przyklad Useless i zanegowales w nim wszystko to co u Ciebie zacytowalem
-
Czez
Chlopaki, basta juz. Lepiej napijmy sie kompociku chmielowego

Enjoy The Silence
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Jak można nie zadać sobie troche trudu i dowidzięć sie o czym jest tekst , nawet nie znając angielskiego zawsze gdzieś ktoś może pomóc w przetłumaczeniu , są fanowskie strony , inne fora ... ach szkoda gadać ....
To tylko umacnia mnie w przekonaniu , że niektórzy pisza , a nie wiedzą o czym ?
To tylko umacnia mnie w przekonaniu , że niektórzy pisza , a nie wiedzą o czym ?
-
Czez
Precious 
Enjoy The Silence
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
I bardzo dobrze i trafnie powiedziane. Dac mu mięty_precious_ pisze:Jak można nie zadać sobie troche trudu i dowidzięć sie o czym jest tekst , nawet nie znając angielskiego zawsze gdzieś ktoś może pomóc w przetłumaczeniu , są fanowskie strony , inne fora ... ach szkoda gadać ....
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Mr.X
- Ulubiony utwór: Walking In My Shoes
Świetne teksty są na Songs Of Faith And Devotion... Zresztą uważam że Martin jest wybitnym kompozytorem....
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
-
Czez
Teksty sa super. Niezaleznie z ktorej plyty wciaz zdaja sie byc aktualne Akurat w tej chwili przychodzi mi na mysl Black Celebration.
Enjoy The Silence
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Choć do służb porządkowych tu nie należę na forum to zwracam uwagę że trochę off-topic piszecie panowie, a wracając do tematu to nie wiem jak ocenić mam ten klip? jeśli jako całość z muzyką i treścią kawałka to wypadnie słabo a jeśli jako tribute video kogoś kto lubi filmy z serii "Piła" to już lepiej, będę chyba jednak zmuszony ocenić wg pierwszych kryteriów i dam mu... pałę 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Rajca
Mi zaś, tak fest, przeszkadza to celowe "udźwiękowienie" momentów kiedy beczka się turla i tym podobne. No dysonans jak nic.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
no też racja bo to raczej rzadko bywa w klipach DM, zwykle jest sama muza i tak nawet wolę (jedyne coś w tym stylu co mi się podobało to w Suffer Well gdy Dave do baru wchodzi przytłumienie muzyki jakby właśnie w tym barze leciała i echo chyba lekkie też)
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup