[kultura] Dr. House
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Re: Dr. House
niee, 6 serii nie ruszam, dopóki nie ukaże się w TV. widziałem tylko 3 pierwsze epizody 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Fen.
Ja po pierwszym epizodzie w necie też nie ruszam. Poczekam na lepsze tłumaczenie 
Here's where the fun begins.
-
devotional
no ja znalazłem świetne tłumaczenia.
i niestety, ciekawość zwyciężyła ...
i niestety, ciekawość zwyciężyła ...
-
em.
A my wciąż zaległą piątkę mamy :<
gwiazdy...
-
devotional
pożyczyć? 
-
em.
Pogadamy o tym 
gwiazdy...
-
Fen.
I doczekałam się Housa w telewizji
Nie ma to jak n.
-
devotional
ja wracam do pierwszej serii 
wyluzowanie w sesji ;p
wyluzowanie w sesji ;p
-
Fen.
Po 5 sezonach myślałam, że 6 sezon mnie już niczym nie zaskoczy. A tu ...
Jest przeinteligentnie przezabawny
Co odcinek leżę i kwiczę.
Jest przeinteligentnie przezabawny
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Wlasnie obejrzalem odcineczek w TVP2 
Enjoy The Silence
-
Fen.
Skończyłam sezon 6.
Z zakończenia wynika, że zrobią 7.
Z zakończenia wynika, że zrobią 7.
-
Hien
Juz zrobili, przynajmniej pare odcinków już gotowych. Sezon startuje na jesieni. Ciekawe jak długo to pociągną.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Fen.
Grunt, żeby nie za długo. Max. na dobry serial to 6 sezonów. Już przekroczyli granicę...
-
Hien
To zalezy od serialu. "Mash" miał 10 sezonów a każdy był rewelacyjny (jak tos lubi oczywiście). House ma dosyć elastyczną formułę ale raczej na max 8 powinni skończyć. Chociaż póki sa pomysly to niech robią 
Ja jestem dopiero w połowie 5, nie śpiesze się bo i po co.
Ja jestem dopiero w połowie 5, nie śpiesze się bo i po co.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Nie rozumiem fenomenu tego serialu.
Jak dla mnie w niemal każdym odcinku dzieje się to samo: jakaś osoba doznaje dziwnej kontuzji, przyjeżdza do szpitala, trafia do House'a, ten zapisuje na tablicy wszystkie objawy, rzuca hasło "To toczeń" lub coś w tym stylu, a jego zespół wykonuje szereg skomplikowanych badań. Praktycznie zawsze, w pewnym momencie badań zespół jest w kropce i zawsze przychodzą do House'a, który rzuca im dobrą radę i zawsze udaje się uleczyć pacjenta, a potem idą napisy końcowe, podczas których leci "Teardrop" Massiv Attack (to już plus). Wszystko to urozmaicone pyskówkami House'a do swojej przełożonej Cuddy i kłótniami z jego przyjacielem Wilsonem.
Generalnie to zbyt monotonne dla mnie. A House jako cynik jest przereklamowany.
Jak dla mnie w niemal każdym odcinku dzieje się to samo: jakaś osoba doznaje dziwnej kontuzji, przyjeżdza do szpitala, trafia do House'a, ten zapisuje na tablicy wszystkie objawy, rzuca hasło "To toczeń" lub coś w tym stylu, a jego zespół wykonuje szereg skomplikowanych badań. Praktycznie zawsze, w pewnym momencie badań zespół jest w kropce i zawsze przychodzą do House'a, który rzuca im dobrą radę i zawsze udaje się uleczyć pacjenta, a potem idą napisy końcowe, podczas których leci "Teardrop" Massiv Attack (to już plus). Wszystko to urozmaicone pyskówkami House'a do swojej przełożonej Cuddy i kłótniami z jego przyjacielem Wilsonem.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Nie taki przereklamowany, z resztą nie wiem jak cynizm może być przereklamowany w tych pluszowych czasach. Gadki House'a potrafią być naprawdę błyskotliwe, człowiek sobie myśli "czemu sam na to nie wpadłem?" No właśnie. Chciałoby się tak umieć zamknąc komuś gębę jednym zdaniem.
-
walking
no i właśnie taka jest fabuła dr. House. Niby w każdym odcinku dzieje się to samo, tzn kolejność wydarzeń jest prawie, że identyczna ale każdy przypadek jest inny, nowy i zarazem ciekawymintaj pisze:Nie rozumiem fenomenu tego serialu.
-
Fen.
Mintaj trochę uprościłeś ten schemat
Poza tym to, tylko szablon, a tak w rzeczywistości jest inaczej za każdym razem.
Przypadki medyczne traktowane jak kryminał to przykrywka dla prezentacji ludzi i relacji międzyludzkich. Relacje House - personel, personel-personel prowadzone są pierwszorządnie. Osobowość Housa, to kolejny ciekawy wątek. Chamski, nieprzewidywalny i zabawny jednocześnie, jest w gruncie rzeczy nieszczęśliwym i samotnym człowiekiem z problemami.
Teksty House-Wilson-Cuddy, w różnych układach
Dopóki będą trzymać poziom, to mogą trzaskać nawet 10 sezonów.
Przypadki medyczne traktowane jak kryminał to przykrywka dla prezentacji ludzi i relacji międzyludzkich. Relacje House - personel, personel-personel prowadzone są pierwszorządnie. Osobowość Housa, to kolejny ciekawy wątek. Chamski, nieprzewidywalny i zabawny jednocześnie, jest w gruncie rzeczy nieszczęśliwym i samotnym człowiekiem z problemami.
Teksty House-Wilson-Cuddy, w różnych układach
Dopóki będą trzymać poziom, to mogą trzaskać nawet 10 sezonów.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Mimo wszystko, nie trafiło to do mnie. 
Nie mówię, że House to beznadziejny serial, ale więcej niż 2 odcinki na raz to dla mnie katorga.
Nie mówię, że House to beznadziejny serial, ale więcej niż 2 odcinki na raz to dla mnie katorga.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
walking
ja kiedy po raz pierwszy obejrzałam House uważałam, że jest przesłodzony i przesadzony, potem jednak przekonałam się do niego. Ale podobnie jak Ty Mintaj, nie mogę za wielu odcinków na raz oglądać bo zwyczajnie zaczyna mi się nudzić, ale w odstępach czasowych po jednym odcinku jest mi bardzo miło obejrzeć.