Jaki film teraz oglądasz?
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: [kultura] Jaki film teraz oglądasz?
Nie widziałam, nie jara mnie Dżem; tyle w temacie.
-
em.
Widziałam, ale też nie jara mnie Dżem.
gwiazdy...
-
walking
a ja Dżemu ogólnie nie lubię nawet... pfee... nie cierpię bym rzekła.
-
Lucza
- Ulubiony utwór: Shake
Nie lubić Dżemu? Dziwne, można nie lubić nowego Dżemu, ale za czasów Ryśka to naprawdę była dobra rzecz. A co do filmu, to bardzo go lubię, zwłaszcza Kota w tej roli, pasuje idealnie.
-
Miri
Ja właśnie nie lubię Dżemu, bo masa moich koleżaneczek w typie fanek Comy (
) strasznie podnieca się Riedlem (i Cobainem i Marleyem), przez co automatycznie mnie od tego odrzuca. Nie, żebym była jakąś hipsterką, która neguje wszystko, co popularne, ale moim zdaniem martwy wokalista nie podnosi rangi muzyki i żywi też potrafią grać, w co z kolei nie potrafią uwierzyć moje koleżanki.
-
Hien
Niedobrze mi się robi jak słyszę głos Riedla, mocno przeceniony człowiek.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Miri
Moi rówieśnicy robią z niego boga tylko dlatego, że skończył, jak skończył.
-
Lucza
Muzyka dobra, teksty dobre, a niech sobie kończy jak chce, czy to ważne jak?
-
Hien
Kwestia gustu. Dla mnie ani muzyka, ani teksty, ani tym bardziej życie Riedla nie było dobre.
-
walking
zgadzam się z Hienem.
-
FREE STATE
Ludzie, jak powiedział Owsiak: "Róbta, co chceta!". Ja Was nie będę przekonywał do Dżemu ani Ryśka.
Po prostu ten film jest dla mnie kapitalny. I tyle...
Po prostu ten film jest dla mnie kapitalny. I tyle...
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Dla mnie jasne jest tylko to, że wolałbym działkę przekopać, niż to obejrzeć. Tak nie znoszę tego zespołu.Rajca pisze:Co znaczy: I Wszystko jasne...
Dla mnie dajmy na to nic nie jest jasne
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Filmu nie widziałem i nie planuję oglądać (ja generalnie oglądam mało filmów tak swoją drogą), a zespół znam tylko z największych hitów, które ni grzeją mnie, ni ziębią. Ot, takie kawałki dobre do ogniska.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
walking
Dobrze Shodan, dobrze!shodan pisze:Dla mnie jasne jest tylko to, że wolałbym działkę przekopać, niż to obejrzeć. Tak nie znoszę tego zespołu.Rajca pisze:Co znaczy: I Wszystko jasne...
Dla mnie dajmy na to nic nie jest jasne
-
mintaj
Skąd ta nienawiść do tego zespołu, jeśli można wiedzieć? 
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Muzyka Dżemu to wystarczająca odpowiedź 
-
Miri
Postać wokalisty obrosła taką "legendą", że - przynajmniej mnie - to śmieszy. Mało jest innych zespołów obracających się wokół takich tematów? To czemu dzieciaki w moim wieku wybrały sobie akurat ten? Gdyby Gahan jednak się przekręcił po tym przedawkowaniu albo - jak Cobain - strzelił sobie w łeb, to też by go tak czcili i tak się kiślowali nad DM? Dla mnie to jest bezsensowne. Tak samo jak to, że pół mojej szkoły słucha reggae tylko dlatego, że wg nich taka muzyka=marycha. To są niestety moi znajomi...
-
Lucza
Stwórzcie temat: nienawidzę Dżemu, ponieważ wokalista wyznawał zasadę "dobrze umrę, lepiej sprzedam"
Ciekawe więc dlaczego mieli fanów jeszcze przed śmiercią Ryśka, no a tak w ogóle czy ta rozmowa do czegoś prowadzi?
-
mintaj
Teraz się słucha reagge, bo Kamil Bednarek jest ładny.Miri pisze: Tak samo jak to, że pół mojej szkoły słucha reggae tylko dlatego, że wg nich taka muzyka=marycha. To są niestety moi znajomi...
I prawdziwy rasta, co to nie obrasta.
Swoją drogą, pamiętam co się działo po tym słynnym finale Mam Talent, cała tablica na FB zasrana wypowiedziami: "NIE DLACZEGO! TY MAŁA, GŁUPIA PIZDO!" (chodziło o tą 11-latkę, co to go pokonała w finale) i "KOCHAM CIE KAMIL, DZIENKI TOBIE SŁUCHAM REGE!".
A gdzie tu ktoś napisał, że nienawidzi Dżemu, bo wokalista się zabił? Przecież Hien i shodan napisali, że nie podoba im się MUZYKA, a nie WOKALISTA. To różnica, i moim prywatnym zdaniem, dość ważna...Lucza pisze:Stwórzcie temat: nienawidzę Dżemu, ponieważ wokalista wyznawał zasadę "dobrze umrę, lepiej sprzedam"Ciekawe więc dlaczego mieli fanów jeszcze przed śmiercią Ryśka, no a tak w ogóle czy ta rozmowa do czegoś prowadzi?
EDIT: W tym miejscu składam sam sobie życzenia z okazji, jubileuszowego, 500 postu.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Miri
Lucza - Nie wiem, ilu fanów mieli przed jego śmiercią, bo - prosta matma - nie było mnie wtedy na świecie. Mi chodzi tylko o to, że obrzydzono mi zespół przez bandę nie wiedzących nic o życiu rozpieszczonych dzieciaków z mojej szkoły, które myślą, że pier... system, słuchając na tych swoich lanserskich białych słuchaweczkach Dżemu. Może i muzyka jest dobra, ale tak samo jak do reggae nie mam chęci do niej podejść, bo osoby, jakie ją reprezentują są, jakie są. Dla zasady - nie jara mnie to.
Mintaj - u nas reggae słuchają raczej same chłopaki
... Laski idą za Comą, Dżemem i Nirvaną. Jest też paczka pięciu metali w trzecich klasach; młodsze roczniki wolą chyba techniawkę. Taki przegląd mały...
Mintaj - u nas reggae słuchają raczej same chłopaki