Polityka
-
Bartini
Dzisiaj została zamordowana Polska Demokracja. Proszę wszystkich o minutę ciszy.
Od dzisiaj jest już tylko Prawo i Sprawiedliwość.
(przy okazji poprawiam ankiete na nowe wybory)
dodatek dla fanów PO:
Bronisław Komorowski: Natomiast uchwalenie zmian w ordynacji z pewnością przyśpieszy rozmowy o wspólnym bloku PO i PiS.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 72528.html
Gratulujemy, od roku obrzucacie się gównem, żeby teraz się przylizać i dojść do koryta. Tym panom i paniom dziękujemy.
Od dzisiaj jest już tylko Prawo i Sprawiedliwość.
(przy okazji poprawiam ankiete na nowe wybory)
dodatek dla fanów PO:
Bronisław Komorowski: Natomiast uchwalenie zmian w ordynacji z pewnością przyśpieszy rozmowy o wspólnym bloku PO i PiS.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 72528.html
Gratulujemy, od roku obrzucacie się gównem, żeby teraz się przylizać i dojść do koryta. Tym panom i paniom dziękujemy.
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
A to głupie SLD bawiło się w demokrację. W każdej komisji parlamentarnej działała opozycja, nie zadzierali z Trybunałem Konstytucyjnym, ordynacja wyborcza była sprawiedliwa dla wszystkich, prezydent robił dobre wrażenie za granicą, Jola Kwachowa nie wyglądała jak pół du*y zza krzaka, nie podpadaliśmy organom Unii Europejskiej, nie oczerniano byłych ministrów.
A w archiwach SB są tylko dwie podrobione teczki: Jarusia i Zytki. Reszcie cholernych agentów trzeba 16 lat po zmianie ustroju rozwalić życie.
Hej!
A w archiwach SB są tylko dwie podrobione teczki: Jarusia i Zytki. Reszcie cholernych agentów trzeba 16 lat po zmianie ustroju rozwalić życie.
Hej!
-
Bartini
-
EveS
Jeśli jeszcze kogoś dziwi czemu rośnie poparcie dla PIS, niech przypatrzy się działaniom Platformy, a w zasadzie braku jakiegokolwiek działania opozycyjnego. Podziękujcie Doniowi i Marysi Rokicie za to, że Pisiory rosną w siłę.
A propos samej polityki PIS-u (i także i LPR-u) obnoszącego się z polityką prorodzinną mam nadzieję, że sprawdzi się w praktyce teoria noblisty Gary'ego Beckera mówiąca m.in. o tym, że skłonność do rodzenia dzieci maleje wzrast ze wzrostem opiekuńczości państwa. W innych materiach Pis i tak jest skazany na klęskę

A propos samej polityki PIS-u (i także i LPR-u) obnoszącego się z polityką prorodzinną mam nadzieję, że sprawdzi się w praktyce teoria noblisty Gary'ego Beckera mówiąca m.in. o tym, że skłonność do rodzenia dzieci maleje wzrast ze wzrostem opiekuńczości państwa. W innych materiach Pis i tak jest skazany na klęskę
-
szajajaba
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... 85879,2943
Kroczek po kroczku, czyn po czynie kwaczory rozwieszają Żelazną Kurtynę...Nasze stosunki z innymi krajami dzieki bliźniakom robią się coraz bardziej zimne
Kroczek po kroczku, czyn po czynie kwaczory rozwieszają Żelazną Kurtynę...Nasze stosunki z innymi krajami dzieki bliźniakom robią się coraz bardziej zimne
-
EveS
A czego się można spodziewać po polskiej dyplomacji, skoro na czele MSZ stoi koleżanka Jarka, której dotychczas najwyzszą funkcją było bycie radną i przyklepywanie pieczątek. Etykieta kojarzy jej się co najwyżej z naklejką ze składem spożywczym serka topionego.
Za dziś brawo dla Bartoszewskiego - "Nie muszę tłumaczyć, że jeżeli byłem dwa razy ministrem dyplomacji, to nie mogę uważać, że było to tylko gówno". Jeden potrafiący zachować się konkretnie...
Myślałam, że mądrzejszy jest Radziu Sikorski, bo ten też powinien walnąć drzwiami, a nie słać do Maciara bzdetne upomnienia. W cywilizowanym kraju, jesli minister bez podawania dowodów mówi, że ktoś był agentem, jeszcze w dodatku sowieckim - leci na pysk i ma postępowanie w sądzie. U nas jak się okazuje sprawy nie było. A to dlatego, że bliźniaki jego mać chcą udowodnić, że tylko oni są prawdziwą prawicą w naszym kraju. A zjednanie sobie Maciara miało na celu to, żeby nie pojawiały się nieprzychylne artykuły w piśmie prawicowym "Głos". Tak samo medale dla Walentynowicz, nieupominanie Giertycha w sprawie matur, mówienie, że PO zbliża się do SLD i sprawa z dzisiaj (totalne jak dla mnie świństwo) - oskarżanie Kuronia o rozmowy z SB. Niedługo okaże się, że jedynymi opozycjonistami w tym kraju byli bracia K. a reszta to ohydni partyjniacy. Tyle, że przypominam, Lechu w swojej pracy doktorskiej wychwalał Lenina pod niebiosa i opluwał zgniły imperializm.
Za dziś brawo dla Bartoszewskiego - "Nie muszę tłumaczyć, że jeżeli byłem dwa razy ministrem dyplomacji, to nie mogę uważać, że było to tylko gówno". Jeden potrafiący zachować się konkretnie...
Myślałam, że mądrzejszy jest Radziu Sikorski, bo ten też powinien walnąć drzwiami, a nie słać do Maciara bzdetne upomnienia. W cywilizowanym kraju, jesli minister bez podawania dowodów mówi, że ktoś był agentem, jeszcze w dodatku sowieckim - leci na pysk i ma postępowanie w sądzie. U nas jak się okazuje sprawy nie było. A to dlatego, że bliźniaki jego mać chcą udowodnić, że tylko oni są prawdziwą prawicą w naszym kraju. A zjednanie sobie Maciara miało na celu to, żeby nie pojawiały się nieprzychylne artykuły w piśmie prawicowym "Głos". Tak samo medale dla Walentynowicz, nieupominanie Giertycha w sprawie matur, mówienie, że PO zbliża się do SLD i sprawa z dzisiaj (totalne jak dla mnie świństwo) - oskarżanie Kuronia o rozmowy z SB. Niedługo okaże się, że jedynymi opozycjonistami w tym kraju byli bracia K. a reszta to ohydni partyjniacy. Tyle, że przypominam, Lechu w swojej pracy doktorskiej wychwalał Lenina pod niebiosa i opluwał zgniły imperializm.
-
szajajaba
EveS, ale jak oni bedą walić konkretami, skoro bracia walących konkretami wywalają na zbity pysk?
kwaczyńscy mają jasny obraz polityka idealnego: to taki, którym można rządzić, który cicho siedzi i samodzielnie nie myśli...
-
Bartini
Najlepiej wczoraj o lustracji wypowiedzial sie ok 21:40 w tvn24 Władek Frasyniuk. Konkretnie wspomnial (mocno ochrypłym głosem, wracaj szybko do zdrowia Władek!), że obecnie mlodzi historycy, którzy gówno wiedzą o historii Solidarnosci, wypisują farmazony, że zaszczuci przez SB, zmuszeni do podpisania jakiś lewych kwitów, ludzie "S" są teraz traktowani jak agenci, a ludziom ktorzy dostali pałą w SBckim więzieniu, wmawia się, że to były "wakacje".
-
Bartini
-
EveS
A propos tych narkotyków, to swego czasu po usłyszeniu argumentów wszechpolaków, że w Holandii dzieje się sodoma i gomora, bo szpitale są przepełnione heroinistami postanowiłam poszukać statystyk (np. tutaj) na ten temat. I okazało się, że akurat w Holandii odsetek ludzi uzależnionych od heroiny jest jeden z najniższych na świecie. Mało tego, Holandia nie przoduje nawet w paleniu trawy. Pada zatem mit, że co dozwolone, to od razu musi prowadzić do masowego uzależnienia. A i badania naukowe udowodniły, że narkotyki pochodzenia naturalnego sa dużo mniej szkodliwe od tytoniu i alkoholu. Nawet w niektórych przypadkach służą jako lekarstwo, jako pomoc w uśmierzaniu bólu. Uważam, że miękkie narkotyki powinny być zatem jak najbardziej zalegalizowane. No i jeszcze jakie korzyści dla państwa...
Byłabym bardziej ostrożna w stosunku do legalizacji eutanazji. Należałoby tutaj stworzyć jakiś sensowną regulację prawną, bo te obowiązujące na świecie są, krótko mówiąc, korzystne dla wszystkich, tylko nie dla umierającego. O ewentualnym odłączeniu od aparatury podtrzymującej życie powinno decydować niezależne konsylium lekarskie złożone z lekarzy pochodzących np. z różnych szpitali. Wykluczy to na pewno wręczanie łapówek przez przyszłych spadkobierców. No i musowo wprowadziłabym składanie oświadczenia w sprawie zgody na eutanazję - kończysz np. 18 lat - deklarujesz czy chciałbyś być pozbawiony życia w przypadku znalezienia się w stanie agonalnym. Dotychczas takich regulacji nie ma, co jak wiadomo prowadzi manipulacji.
Byłabym bardziej ostrożna w stosunku do legalizacji eutanazji. Należałoby tutaj stworzyć jakiś sensowną regulację prawną, bo te obowiązujące na świecie są, krótko mówiąc, korzystne dla wszystkich, tylko nie dla umierającego. O ewentualnym odłączeniu od aparatury podtrzymującej życie powinno decydować niezależne konsylium lekarskie złożone z lekarzy pochodzących np. z różnych szpitali. Wykluczy to na pewno wręczanie łapówek przez przyszłych spadkobierców. No i musowo wprowadziłabym składanie oświadczenia w sprawie zgody na eutanazję - kończysz np. 18 lat - deklarujesz czy chciałbyś być pozbawiony życia w przypadku znalezienia się w stanie agonalnym. Dotychczas takich regulacji nie ma, co jak wiadomo prowadzi manipulacji.
-
Bartini
Co to jest manipulacja?
Odpowiedź: http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?plac ... &page=text
najpierw przeczytajcie artykuł, a potem komentarze
na wypadek jakby usuneli: http://img48.imageshack.us/img48/6076/new1vg2.gif
od ojca dyrektora: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=48127678 - tlumaczenie
http://www.dradio.de/dlf/sendungen/inte ... lf/539126/ - oryginal
Odpowiedź: http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?plac ... &page=text
najpierw przeczytajcie artykuł, a potem komentarze
na wypadek jakby usuneli: http://img48.imageshack.us/img48/6076/new1vg2.gif
od ojca dyrektora: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=48127678 - tlumaczenie
http://www.dradio.de/dlf/sendungen/inte ... lf/539126/ - oryginal
-
EveS
Życie Warszawy to szmatławiec, nie stać ich na tłumacza.
-
EveS

Kilka njusów z IV RP:
Trzej młodzi wrocławianie, którzy podczas manifestacji przeciw ministrowi Romanowi Giertychowi nieśli transparent z hasłem "Kur*a mać", staną przed sądem. Doniesienie o popełnieniu przestępstwa złożył oburzony przechodzień.
---------------------------
Firma odziezowa House uczyniła Romana Giertycha bohaterem nowej akcji promocyjnej. W witrynach swych sklepów wywiesiła plakaty odwołujące się do słynnej amnestii dla maturzystów:
""Reguła Romka: 1+1=3, kup spodnie i bluzę, a dostajesz za friko plecak albo buty. Spiesz się, bo minister daje, a jak się rozmysli, zacznie odbierać"
---------------------------
A teraz HIT
W pewnej restauracyjnej księdze pamiątkowej dziennikarze znaleźli taki oto sympatyczny wpis:
"Z wdzięczności za bardzo miły pobyt i znakomity!!! obiat z nadzieją na kolejne wizyty. Jarosław Kaczyński"
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Do końca nie wiedziałem, gdzie to zamieścić, ale w końcu tutaj (jak źle niech ktośtam przeniesie): http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 5.html?i=0
Patrzcie na 3 zdjęcie
...
Patrzcie na 3 zdjęcie
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Bartini
Tą akcję z "Kur(w)a mać" to sam widziałem, tylko nie wiedziałem, dlaczego pały interweniują, bo przez 80% demonstracji psy szły razem z nami i nic nie mówili.
@dev: niezla akcja, nie?
BTW: w ankiecie zadziwia mnie az takie poparcie dla Pisiorów
Ludzie, tutaj nie białoruś 
@dev: niezla akcja, nie?
BTW: w ankiecie zadziwia mnie az takie poparcie dla Pisiorów
-
EveS
RENATO, ZBAWICIELKO NARODU, I LOVE YOU
Pisiory juz kwękają, że to prowokacja i służby specjalne. Gosiewskiego to nawet śmieszy cała ta sytuacja, ale nawet niektóre mojerowe tępaki wkurzą się, że z ich podatków PIS chciał opłacić weksle. Żegnaj IV RP
Pisiory juz kwękają, że to prowokacja i służby specjalne. Gosiewskiego to nawet śmieszy cała ta sytuacja, ale nawet niektóre mojerowe tępaki wkurzą się, że z ich podatków PIS chciał opłacić weksle. Żegnaj IV RP
-
Bartini
To nie koniec, o nie nie, Jurek ani myśli o rozwiązaniu sejmu, kaczory zapadły się pod ziemię, a PiS jeszcze bardziej się ośmiesza.
Teraz już na pewno nie będzie wyborów.
Teraz już na pewno nie będzie wyborów.
-
EveS
Spoko, spoko. Jak nie dziś, to w ciągu najblizszych dni. Większości mieć nie będą - z Samoobrony nikt nie przejdzie, bo szkoda wydawać pół dużej bańki. Chłopki z PSL-u są równie cwane co Endrju Lepper i tak łatwo się wciągnąć w koalicję nie dadzą, no a już zwłaszcza w środkek smrodku, który sie teraz utworzył 
-
angel with silver wings
Beger obala PiSdę!
Obejrzałam te nagrania, przeczytałam rozmowy! Qrwa, normalnie szlag mnie trafia!

Obejrzałam te nagrania, przeczytałam rozmowy! Qrwa, normalnie szlag mnie trafia!
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
RENIA "dała czadu" co by tu dużo nie gadać ma baba jaja