z problemami ogromnymi (dla informacji ogółu - wczoraj pobiegłem z płaczem do slicka, bo zginęły mi jego posty, a precyzyjniej - informacja o ich ilości

na szczęście dziś jest już ok

) ruszamy z bieżącym statsem...
to co najlepsze zachowam na koniec, tzn info o ilości postów za bieżący miesiąc - teraz tabelka wszechczasów, czyli ile, kto i dlaczego Iwona jest dalej w czołówce:
czołówkę trudno zmienić.. ale do czołówki zaczyna się poważnie dobijać Daria the Revelator, wyrzucając z top5 Bartiniego! Godna odnotowania w pierwszej dziesiątce jest też zamiana miejsc Pumy i Eves.
Cuda zaczynają się w czołówce zaplecza top10: devotional niczym Bukareszt z przyrostem naturalnym Bangladeszu atakuje miejsce 11!! z 17!! awans naprawdę godny zapamiętania

no i potem oczywiście cała banda po oczku w dół.. spadek nie ominął nikogo z byłych właścicieli miejsc 11-16 - ani martwej Iwonki, ani nieco aktywniejszej Fanty.
Na 23 rzeź niewiniątek poczynił Hien.. o jego liczbie postów trochę niżej, niemniej awans spoza pięćdziesiątki do pierwszej 25-ki popularnego forum o blisko pięcioletniej historii jest niczym trzęsienie ziemi.. Piękne awanse zanotowali także bARREL, em., oraz Rajca... Hien +29 do góry, Rajca +28.. i to wszystko w pierwszej pięćdziesiątce
Za to w drugiej pięćdziesiątce dla odmiany dzieje się niewiele.. poważniej awansował tylko marcindreszcz, oraz prey - o 25 miejsc do góry, jednak awans ten zawdzięcza zaledwie (uprzedzę fakty) stu dwudziestu jeden postom... no nie mogę, ale czasy nastały, żeby na 121 mówić zaledwie
no i druga lista:
Jest masakra.
Ilość postów Hiena osobiście mnie zabiła. Wiem, że kiedyś Fanta "zrobiła" taki wynik (w granicach 500) ale
1) Fanta miała coś około 500, a Hien prawie 600!
2) Fanta swoim wyczynem wtedy zdystansowała resztę na trzy długości łodzi, a co mamy w tym miesiącu?? devotional posiadł liczbę niewiele mniejszą - prawie 440, Rajca prawie 400, newdress prawie 400!! Niech dowodem tego, że dzieją się rzeczy kosmiczne będzie to, że newdress poprawił swój rewelacyjny wynik z poprzedniego miesiąca o 30 postów i.... spadł z 1 na 4 ! To wszystko każe mi powiedzieć mocnoo... i stanowczoo... że
tak na tym forum nie było nigdy
O jakie sumy poprawili w ogóle swoje notowania ci najlepsi - każdy z pierwszej trójki poprawił się o ponad 300 postów! Nic dziwnego że newdress spadł na 4

Znakomity jest także wynik slicka, chociaż niesamowita ilość 317 postów jest już ilością niemal dwukrotnie mniejszą niż dorobek lidera bieżącego notowania! Piękny wynik Barrela, piękny wynik The Darkest Star.. a potem ogromne spadki shodana i Jari'ego (odpowiednio z 2 na 8 i z 3 na 9) mimo, że oboje poprawili swój dorobek sprzed miesiąca (!). Zresztą co tu dużo opowiadać, skoro do miesjca 15 włącznie wszyscy poprawili swój wynik...
Godne odnotowania jest też wysokie miejsce "nowego" rafała_74, oraz nowej Beaty
Tu wyjaśnienie: statystyki za bieżący miesiąc będą obarczone błędem, którego uniknięcie kosztowałoby mnie horrendalną ilość roboty. A mianowicie:
- nowy użytkownik (czyli taki który zapisał się na forum w miesiącu bieżącym (przykład 1 - Beata i przykład 2 - luczar75) ile by postów nie napisał - pojawi się na liście nabijaczy za bieżący miesiąc (czyli liście dolnej)
- w następnym miesiącu Beata również pojawi się na liście nabijaczy, jeśli napisze np trzy posty, natomiast luczar75 w przypadku napisania 3 postów nie pojawi się na tej liście - powód: mam dostęp tylko do pierwszej dwusetki nabijaczy, a żeby w niej się znaleźć - trzeba mieć napisane przynajmniej 16 postów. Beata ma 40 postów
więc się kwalifikuje, natomiast luczar75 ma postów 8, jak napisze 3 - będzie miał 11, więc nie obejmie go pierwsza dwusetka, skutkiem czego ilość jego postów za czerwiec będzie się równać 0 (a nie 3). I to jest właśnie ten niewielki błąd.
Doceńcie (Furman), że starałem się to objaśnić naprawdę prosto

ende.