Piłka Nożna

Awatar użytkownika
elliott

Re: [sport] Piłka Nożna

Post 12 cze 2010 14:44

Piłeczka fajna jest :P

Mecz RPA - Meksyk widziałam tylko jedną połowę, akurat tą lepszą, drugą. Niezły początek Mistrzostw.
Francja faktycznie, zawiodła. Ale z drugiej strony, tak jak mnie Francja rozczarowała, tak Urugwaj mile zaskoczył. Nie spodziewałam się, że będą grać na takim poziomie. Zobaczymy, co dzisiaj Anglia pokaże.
Z niecierpliwością czekam na mecze Hiszpanów <3
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 12 cze 2010 23:39

Francuzów nie widziałem, bo z powodu burzy cholera prądu nie było. :evil:
Ale podobno znowu zawiedli. Na papierze patrząc na nazwiska powinni być mega mocni. Ale od paru lat grają słabo. I chyba czas, żeby tego ich trenera wyrzucić wreszcie na zbity pysk.
RPA bardzo pozytywnie zaskoczyło. Są dopiero 90-tą drużyną w rankingu FIFA, ale nasi kopacze mogli by się od nich i tak dużo nauczyć.
Grecja znowu totalnie zawiodła.
Świetny natomiast był mecz Argentyna - Nigeria. Tych pierwszych mam gdzieś, bo ich nie cierpię. Ale Nigeria - jeden z moich piłkarskich ulubieńców - mimo porażki zaprezentowała się naprawdę dobrze.
Anglikom znowu bramkarz "załatwił" stratę punktów, choć nie sposób nie docenić też klasy USA (też jeden z moich ulubionych zespołów).
Jutro mój kolejny ulubieniec - Ghana.
Kurde czerwiec w parzyste lata to zdecydowanie najpiękniejszy miesiąc w roku. :mrgreen:
Awatar użytkownika
elliott

Post 13 cze 2010 17:37

Wczorajsza mina D. Beckhama po tym szmatowatym golu - bezcenna. Dla tej sceny warto było oglądać ten mecz :D
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 14 cze 2010 22:20

Moimi kandydatami do tytulu sa Argentyna, Hiszpania i Niemcy. Co do anglikow to cieszylem sie jak niemowle kiedy amerykanie wyrownali :) W sobote z siedmioma znajomymi po meczu Angli zrobilismy zaklady miedzy soba na niedzielne mecze. Postawilem ze Ghana wygra 1:0 i wygralem ten zaklad. Sloweni dalem jedna bramke za duzo, ale nikt nie obstawil 4:0 dla Niemcow. Tu tez sie pomylilem o jedna bramke, bo postawilem ze strzela 3. Nikt nie dawal wiecej bramek w tym meczu jak dwie :D
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 16 cze 2010 18:45

I Hiszpanie dostali od Szwajcarii wiadro zimnej wody na rozgrzane łby. :lol: :rotfl2:
Nie posiadam się z radości. :8
A Brazylia też gówno pokazała.
W pierwszej rundzie chyba najokazalej wypadli Niemcy.
Dzięki polskim snajperom oczywiście. ;(
Awatar użytkownika
Czez

Post 16 cze 2010 22:19

Nic dodac, nic ujac :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
elliott

Post 17 cze 2010 09:35

A mi szkoda, że Hiszpanie przegrali, bo to moja drużyna numer jeden od maleńkości :(
Chociaż z drugiej strony, oni i tak wyjdą z grupy, a sensacja się zrobiła :P

A wczorajsze RPA - Urugwaj, a szczególnie końcówka - miód na me oczy. Chociaż mam mieszane uczucia co do czerwonej kartki dla bramkarza RPA.
Awatar użytkownika
Fen.

Post 17 cze 2010 10:32

Nie oglądałam już dłuugo meczów, ale dalej mam te same preferencje :)

Argentyna i Włochy - moje ulubione drużyny :8
Here's where the fun begins.
Awatar użytkownika
Czez

Post 17 cze 2010 17:44

Wlochy nigdy, za ta zlosliwosc na boisku? NEVER!
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Czez

Post 17 cze 2010 17:54

Nigeria out, a szkoda.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Fen.

Post 17 cze 2010 19:22

Czez pisze:Wlochy nigdy, za ta zlosliwosc na boisku? NEVER!
Fakt ;)
dlatego pierwsza jest Argentyna :)
Awatar użytkownika
Czez

Post 17 cze 2010 19:38

Niech Totti bedzie przykladem jak graja wlosi:
http://www.youtube.com/watch?v=bViF3U077Ug
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Czez

Post 17 cze 2010 22:20

Wlasnie Francja przegrala z Meksykiem, suuuper :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Fen.

Post 18 cze 2010 12:44

Czez pisze:Niech Totti bedzie przykladem jak graja wlosi:
http://www.youtube.com/watch?v=bViF3U077Ug
No żesz :twisted: akurat Tottiego musiałeś dać.
Fakt czasem fauluje, ale to są emocje.
Nie będę obiektywana, bo Pan z numerem 10 to był 10 lat temu mój ulubiony zawodnik ;) Miałyśmy z koleżanką team Totti :lol:

Edit: pamiętam ten plakat
http://media.photobucket.com/image/Fran ... oTotti.jpg
ale w całości

dzięki Czez za przypomnienie. :lol:
Awatar użytkownika
Czez

Post 18 cze 2010 23:50

Wiem, ze akurat Totti to skrajny przypadek. Powiem tez ze jakies pol godziny temu rozmawialem z kilkoma zaprzyjaznionymi wlochami i sami przyznali ze Totti to delikatnie mowiac zly czlowiek, choc umiejetnosci pilkarskie ma wysokie. Powiedzialem im, ze nie lubie zlosliwosci we wloskim futbolu, to sie troche szyderczo usmiechali, mowiac ze taki jest urok gry zeby sprowokowac przeciwnika, zeby zrobil cos glupiego i najlepiej zeby dostal za to nagrode w postaci czerwonej kartki :D
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 18 cze 2010 23:55

Fen. pisze:Argentyna i Włochy - moje ulubione drużyny :8
Tym zespołom to ja akurat zawsze życzę ...źle. :roll:
A dziś angole zbłaźnili się z Algeria.
To kara za ich pychę. :8
Niemcy też dostali po nosie.
Ta druga kolejka fazy grupowej, to normalnie kolejka niespodzianek.
Awatar użytkownika
Fen.

Post 19 cze 2010 10:58

Czez pisze:Wiem, ze akurat Totti to skrajny przypadek. Powiem tez ze jakies pol godziny temu rozmawialem z kilkoma zaprzyjaznionymi wlochami i sami przyznali ze Totti to delikatnie mowiac zly czlowiek, choc umiejetnosci pilkarskie ma wysokie. Powiedzialem im, ze nie lubie zlosliwosci we wloskim futbolu, to sie troche szyderczo usmiechali, mowiac ze taki jest urok gry zeby sprowokowac przeciwnika, zeby zrobil cos glupiego i najlepiej zeby dostal za to nagrode w postaci czerwonej kartki :D
Dobre :P

Argentyna jak na razie się trzyma w odróżnieniu od innych faworytów :D
Awatar użytkownika
Czez

Post 20 cze 2010 22:52

Ja mam teraz niekonczacy sie orgazm znecajac sie nad anglikami. Moja rozmowa z Anglikiem na temat pilki noznej wyglada w ten sposob, ze pytam sie najpierw czy zna/pamieta nazwisko ktoregos z algierskich pilkarzy. Odpowiedz jest negatywna, wiec im tlumacze, ze football jest gra zespolowa. Z reguly padaja wtedy argumenty w postaci ze ten czy tamten to sa najwyzszej swiatowej klasy pilkarze, ze zarabiaja tyle i tyle. Za Gorskim powtarzam im wtedy, ze to nie pieniadze graja w pilke, bo gdyby tak bylo to Arabia Saudyjska powinna zostac mistrzem swiata, a jakie to sa gwiazdy wsrod anglikow niech pokaza na boisku. Ogolnie jednak mowiac sami nie zostawiaja na swoich suchej nitki.
Dzisiaj Wlosi zremisowali z Kiwi, co tez jest zaskoczenie. Nie jest niespodzianka ze Brazylia wygrala z Wybrzezem Kosci Sloniowej. Kaka zarobil czerwona kartke, ale super czerwona kartke powinien zostac sedzia. Mam nadzieje ze juz wiecej go nie zobacze.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Fen.

Post 20 cze 2010 23:49

Z reguły nikomu źle nie życzę, ale "powodzenie" angielskiej drużyny mnie tym razem satysfakcjonuje :twisted: :D
Awatar użytkownika
shodan

Post 21 cze 2010 23:45

Ależ kibicowanie jednym i życzenie potknięcia drugim jest esencją futbolu. Bez tego nie było by emocji. :mrgreen:
Bardzo mnie zawiedli gracze Wybrzeża Kości Słoniowej. Nie tego się spodziewałem. ;( Przynajmniej nie tak słabej gry.
Korea Płn. z kolei zapewne bardzo zawiodła swojego "wielkiego dobrego" wodza. :mrgreen:
Makarony za to bardzo mnie ucieszyli remisem z Nową Zelandią. :lol:
No i wspomnieć trzeba o pięknym meczu Kamerun - Dania. Zdecydowanie nr 1 mistrzostw jak na razie. Dawno nie widziałem tak pięknej i ofensywnej gry obu zespołów. Bez kalkulacji, bez kunktatorstwa. Dla takich właśnie meczów warto oglądać tę dyscyplinę.
Szkoda mi tylko trochę "nieposkromionych lwów". Swoją grą zasłużyli jednak na remis i przedłużenie swoich nadziei na awans o kolejny mecz.
Nie rozpaczam jednak przesadnie, bo Danię też akurat bardzo lubię i cenię.