Do jakiej konkluzji doszli dziś Devotees?
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Do jakiej konkluzji doszli dziś Devotees?
Mnie też szkoda Kaczyńskiego.
Też lubiłem się pośmiać z kawałów o nim i skeczy kabaretowych, nie popierałem częstokroć jego polityki, ale gdy dowiedziałem się o katastrofie, to poczułem jednak żal.
Szkoda człowieka i tyle.
No a szacunek oraz wszelkie honory z racji sprawowanej przez niego funkcji na pewno mu się należą.
Też lubiłem się pośmiać z kawałów o nim i skeczy kabaretowych, nie popierałem częstokroć jego polityki, ale gdy dowiedziałem się o katastrofie, to poczułem jednak żal.
Szkoda człowieka i tyle.
No a szacunek oraz wszelkie honory z racji sprawowanej przez niego funkcji na pewno mu się należą.
-
walking
mówiąc fałsz i obłuda miałam tu na myśli tylko tych ludzi którzy urządzali z niego przedmiot wyśmiewiska, a teraz nagle doceniają tego człowieka.The Darkest Star pisze:nigdy nie popierałam prowadzonej przez niego polityki.Kesja42 pisze:a moja taka. nabijano się z Kaczyńskiego - kabarety, filmiki na ytb i wszystko inne co możliwe, a teraz wielka miłość. Fałsz i obłuda! ;@
mimo wszystko byłam dziś pod pałacem.
i nazywaj to jak chcesz ale jeśli tylko słowo "obłuda" przychodzi Ci na myśl to cieniutki Twój słowniczek pojęć.
nie idę tam manifestować miłości, która się we mnie rozbudziła w sobotę o godz.9.00, nie mam zamiaru wynosić na ołtarze ani Kaczyńskiego ani jego żony, z dnia na dzień nie stałam się nagle wielką patriotką..
ale jest coś co bierze górę. szacunek do drugiego człowieka a żywię ogromny bo to był NASZ prezydent.
nie nazywaj obłudnikami ludzi, którzy po prostu oddają hołd człowiekowi.
w chwili śmierci każdy jest równy. i nie ma podziału. nie ma wartościowania. w tej chwili to jest tylko człowiek, może dobry, może głupi ale człowiek i nie będę oceniać go przez pryzmat durnych wojen politycznych, które prowadził czy podejmowanych takich a nie innych decyzji.
nie ma miłości. mylisz pojęcia.
jest szacunek. dla prezydenta. mojego i Twojego.
to akurat mu się należy...
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
powiem Ci kesja, że ja też się nabijałam z Kaczyńskiego, bluzgałam ile wlezie, no nie trawiłam go. ale kiedy w sobotę rano zobaczyłam co się dzieje zaniemówiłam. po prostu mnie zatkało. jest mi bardzo przykro z powodu śmierci zarówno jego jak i pozostałych ludzi. i to właśnie dlatego, że jednak był to nasz prezydent, a przede wszystkim był to człowiek. to była setka ludzi. do tego ludzi najważniejszych dla losów Polski czy ich się popiera czy nie. więc wydaje mi się, że gdyby dalej się naśmiewano, dalej wyszydzano to coś wtedy byłoby nie tak. a obłudy tu ani trochę nie widzę.
-
Hien
A skąd wiesz co ludzie mają w głowach?Kesja42 pisze: mówiąc fałsz i obłuda miałam tu na myśli tylko tych ludzi którzy urządzali z niego przedmiot wyśmiewiska, a teraz nagle doceniają tego człowieka.
Ja jechałem po Kaczorze jak się dało. Zawsze byłem pierwszy do wyśmiania go, do kawałów. Mało tego, nawet się swego czasu na studiach śpiewało piosenke "zimny lech - marwy prezydent" (nomen omen), generalnie jechaliśmy po nim jak po burej suce. Jedyny raz kiedy poszedłem na wybory (pierwszy i ostatni) był tylko po to aby nie wygrał. Ale śmierci mu nie zyczyłem i jest mi autentycznie smutno (aż sam jestem zaskoczony). Nie płakałem po nim ani nie brałem udziału w pochodach, nie ruszają mnie takie rzeczy, było mi jednak smutno.
Fałsz i obłuda? Wyśmiewanie kogoś za to, że jest idotą wcale nie oznacza, że ktoś się ucieszy z czyjejś śmierci.
Szacunek dla życia i tych, którzy stracili je w głupi sposób, to nie to samo co nagła zmiana zdania na temat tego czy ktoś był zjebem czy nie.
Wypowiadając mocne komentarze społeczne w stylu "fałsz i obłuda ludzi", łatwo się wygłupić.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
walking
każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo. Moje jest jasne- naśmiewałeś się z Kaczyńskiego- nie demonstruj teraz nie wiadomo jakiej żałoby co nie oznacza, że podważam fakt iż nikt nikomu nie życzy śmierci i gdy ona dopadnie drugiego wcale nie jest nam wesoło.
-
The Darkest Star
Kesja42 pisze:każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo. Moje jest jasne- naśmiewałeś się z Kaczyńskiego- nie demonstruj teraz nie wiadomo jakiej żałoby co nie oznacza, że podważam fakt iż nikt nikomu nie życzy śmierci i gdy ona dopadnie drugiego wcale nie jest nam wesoło.
jeśli ktokolwiek z obecnych (prócz czoko czojna) mial do czynienia z logiką i rozkmniną ludzkich rozumowań to teraz ma nie lada zagwostkę żeby rozszyfrować to co napisałaś.
Hien coś demonstruje?
nie ma demonstracji, nie robimy forumowego pochodu pamięci..
naprawdę nie rozumiesz, dziewczyno.
można kogoś potępiać za czyny ale nie znaczy to, że cieszymy się z ludzkiej, nagłej i tragicznej śmierci.
proszę, przemyśl swoje wypowiedzi bo mi ciśneinie skacze niejednokrotnie..
-
walking
The Darkest Star pisze:Kesja42 pisze:każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo. Moje jest jasne- naśmiewałeś się z Kaczyńskiego- nie demonstruj teraz nie wiadomo jakiej żałoby co nie oznacza, że podważam fakt iż nikt nikomu nie życzy śmierci i gdy ona dopadnie drugiego wcale nie jest nam wesoło.
jeśli ktokolwiek z obecnych (prócz czoko czojna) mial do czynienia z logiką i rozkmniną ludzkich rozumowań to teraz ma nie lada zagwostkę żeby rozszyfrować to co napisałaś.
Hien coś demonstruje?no, nie wydaje mi się. podobnie my wszyscy.
nie ma demonstracji, nie robimy forumowego pochodu pamięci..
naprawdę nie rozumiesz, dziewczyno.
można kogoś potępiać za czyny ale nie znaczy to, że cieszymy się z ludzkiej, nagłej i tragicznej śmierci.
proszę, przemyśl swoje wypowiedzi bo mi ciśneinie skacze niejednokrotnie..
oj, oj chyba Ty troszkę pomyśl, o nikim z Was tutaj nie pisałam. Nikogo bezpośrednio swoją wypowiedzią nie chciałam dotknąć. Mówiłam o ogóle ludzi, którzy tak postępowali. Mówiąc o demonstracjach nie miałam na myśli nikogo z Was. ; ) nie zrozumieliście mnie do końca, albo to ja nie umiem się wysławiać. ; )
-
shodan
No fakt, Kesja nigdy nie stwierdziła, że to my robimy demonstrację.
Myślę, że pisała raczej ogólnie o płaczących ludziach, których widziała w tv. Ale z drugiej strony to co widać w tv wcale nie dziwi, bo jednak Kaczyński miał naprawdę sporo ludzi po swojej stronie. Mnóstwo życzliwych mu ludzi naprawdę rozpaczało.
Zresztą nawet nam - nie fanom Kaczyńskiego - zrobiło się jednak smutno i nieswojo.
Myślę, że pisała raczej ogólnie o płaczących ludziach, których widziała w tv. Ale z drugiej strony to co widać w tv wcale nie dziwi, bo jednak Kaczyński miał naprawdę sporo ludzi po swojej stronie. Mnóstwo życzliwych mu ludzi naprawdę rozpaczało.
Zresztą nawet nam - nie fanom Kaczyńskiego - zrobiło się jednak smutno i nieswojo.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Mam wrazenie ze ja zrozumialem Kesje nie tak jak Wszyscy, ale tak jak ona chciala. Teraz wielka zaloba, ale po prostu inaczej nie wypada. Tym niemniej mam mysli takie same jak np. TDS. Osobiscie Kaczynski mi nie lezal, ale jak sie w niedziele dowiedzialem okolo 13, ze o 16 jest zgromadzenie pod ambasada RP to nawet nie myslalem dwoch sekund, po prostu tam bylem, hymn spiewalem, do ksiegi sie wpisalem...
Enjoy The Silence
-
walking
dzięki Czez że nie zbulwersowałeś się od razu a spróbowałeś mnie zrozumieć. 
-
Rajca
Już miśki, nie słodźcie, ale i nie kwaście...
-
shodan
Tylko nie miśki misiu pluszowy. 
-
Hien
Kochani, ale pieprzycie 
No a ja demonstruje żałobe na maksa. W sobote spotkanie z kumplem i śmiechy. Wczoraj nawalanie się w lesie i śmiechy. Dzisiaj cztery piwa z kumplem i smiechy.
Jak tak dalej pójdzie to peknie mi przepona. Żałoba na całego...
No a ja demonstruje żałobe na maksa. W sobote spotkanie z kumplem i śmiechy. Wczoraj nawalanie się w lesie i śmiechy. Dzisiaj cztery piwa z kumplem i smiechy.
Jak tak dalej pójdzie to peknie mi przepona. Żałoba na całego...
-
shodan
Orzesz Ty wyrzutku społeczeństwa niedobry Ty jeden.
A na serio to żałoba wcale nie polega na tym, że nie można wypić z kolegą browara i się pośmiać.
Przecież świat się nie skończył.
A na serio to żałoba wcale nie polega na tym, że nie można wypić z kolegą browara i się pośmiać.
-
walking
bo ponoć żałobę nosi się w sercu.
-
Hien
Powiem Ci tak. Chciałbym byc bardziej smutny, bardziej przejąć się losem tych ludzi.shodan pisze:Orzesz Ty wyrzutku społeczeństwa niedobry Ty jeden.![]()
Może poczułbym się bardziel ludzki, lepszy, tak jak mnie mama wychowała.
Ale nie idzie. Ludzie płaczą a ja się i tak śmieje.
Ludzie ida w pochodach a ja mam je w dupie. Ludzie są w szoku a ja już wróciłem na ziemie. Szkoda mi tych ludzi i jest mi przykro ale sam siebie nie oszukam, smierć kogoś kto nie był moim bliskim, przyjacielem, rodziną, nie wstrząśnie mną w ten sposób. I tyle.
I tak jest nieźle bo dzieci z afryki to już zupełnie mam dupie a nawet głębiej...
-
shodan
To normalne. Też im współczuję, ale na pewno nie rozpaczam. Przecież po mnie żaden obcy człowiek też by nie rozpaczał.Hien pisze:smierć kogoś kto nie był moim bliskim, przyjacielem, rodziną, nie wstrząśnie mną w ten sposób
Szczerze mówiąc nie potrafiłem rozpaczać nawet po papieżu.
-
Hien
Nie takie normalne, wielu ludzi ryczało, nawet z mojego otoczenia.
Ja się rano dowiedziałem i poszedłem w kime. Blacha na maksa.
a papieża to się przynajmniej szanowało za jego życia.
Ja się rano dowiedziałem i poszedłem w kime. Blacha na maksa.
a papieża to się przynajmniej szanowało za jego życia.
-
Hien
jestem za stary na imprezy / nie lubię / nie chcę się bawić.
nuda ze mną
nuda ze mną
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
dać Ci kubeczek a nawet dwa i jest impreza.