Sounds of the Universe
-
Hien
Re: Sounds of the Universe
Ale takie porównania są bez sensu. To to drugie to itd.
Dupa tam. Corrupt to nie jest "drugie I Feel You", Corrupt to Corrupt. Każdy kawałek jest jeden jedyny. To takie popychanie DM w przepaść autoplagiatu a przeciez tego nie robią! Te kawałki w ogóle nie są do siebie podobne!
Dupa tam. Corrupt to nie jest "drugie I Feel You", Corrupt to Corrupt. Każdy kawałek jest jeden jedyny. To takie popychanie DM w przepaść autoplagiatu a przeciez tego nie robią! Te kawałki w ogóle nie są do siebie podobne!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
rooms
- Ulubiony utwór: surrender
Postanowiłam dać szansę, przesłuchać porządnie zanim się wypowiem, ale w sumie wiele się z czasem nie zmieniło. Przyzwyczajenie robi swoje i miło jak Gahan śpiewa, ale... niestety, bardziej jestem zawiedziona niż zachwycona. Jeżeli w ogóle można mówić w takich kategoriach, bo czasy, gdy piosenki dm nie dawały mi spać po nocach mam definitywnie za sobą...
Jak dla mnie miłe: in chains, corrupt, wrong
można posłuchać: in sympathy, perfect
zapychacze: fragile tention, come back, miles away, hole to feed
bleee: jezebel, spacewalker, little soul, peace
Ogółem jak sobie leci w tle to się nie męczę, ale pośpiewać to sobie nie pośpiewam, bo tekstów piosenek za Chiny nie pamiętam (podobnie jak PTA) jakoś tak nie zostają w głowie... mdłe jakieś...
hehe... to niech ten Gahan już solówki trzepie, bo Hourglass bardziej mi się podobał:)
Jak dla mnie miłe: in chains, corrupt, wrong
można posłuchać: in sympathy, perfect
zapychacze: fragile tention, come back, miles away, hole to feed
bleee: jezebel, spacewalker, little soul, peace
Ogółem jak sobie leci w tle to się nie męczę, ale pośpiewać to sobie nie pośpiewam, bo tekstów piosenek za Chiny nie pamiętam (podobnie jak PTA) jakoś tak nie zostają w głowie... mdłe jakieś...
hehe... to niech ten Gahan już solówki trzepie, bo Hourglass bardziej mi się podobał:)
-
Jari
A bo ty byś chciał drogi Jakubie abyśmy napisali, że nam pasi ten longplej... Ale nam nie pasi i to jest cholera pewien dylemat. Zawsze jak coś co się ocenia to odnosi się do czegoś innego. I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM. No lichy ten album, wymęczony i tego nie zmieni już nic. Podpisali się pod tym co wypuścili i teraz niech zbierają plony tego siewu...Hien pisze:i znowu te porównania
-
Hien
Nadinterpretowujesz Jarosławie 
Tu nie chodzi tylko o DM ale ja ogólnie utwory muzyczne traktuje baaardzo jednostkowo. To ,że danego kawałka nie nazywam "drugim piarara" albo "nowy sratytyaty" nie mówiąc o "kontynuacji pijupiju" to nie znaczy ,ze jakiś kawałek uważam za zajebisty. Ktoś tam kiedyś porównał Wrong do Personal Jesus bo rytm podobny itd, a ja takie podobienstwo to sobie można wsadzić bo milion innych kawałków to (idac tym tropem) ściaga z Depesz Mołd. A sam kawałek "Wrong" uważam za "du dupy"
Po prostu takie porównania są mało interesujące i tyle.
Tu nie chodzi tylko o DM ale ja ogólnie utwory muzyczne traktuje baaardzo jednostkowo. To ,że danego kawałka nie nazywam "drugim piarara" albo "nowy sratytyaty" nie mówiąc o "kontynuacji pijupiju" to nie znaczy ,ze jakiś kawałek uważam za zajebisty. Ktoś tam kiedyś porównał Wrong do Personal Jesus bo rytm podobny itd, a ja takie podobienstwo to sobie można wsadzić bo milion innych kawałków to (idac tym tropem) ściaga z Depesz Mołd. A sam kawałek "Wrong" uważam za "du dupy"
-
Jari
A co jeśli np kawałek 'pijupiju' brzmi jak 'sratytyaty' choć ten wcale nie brzmi jak 'piarara' a oba i 'piarara' i 'pijupuju' pochodzą z tej samej płyty z której pochodzi 'sratytyaty'?

-
Hien
Odezwe się jak wykonam działanie i oblicze wynik
:bouncy:
-
prey
To mamy wówczas plagiatJari pisze:A co jeśli np kawałek 'pijupiju' brzmi jak 'sratytyaty' choć ten wcale nie brzmi jak 'piarara' a oba i 'piarara' i 'pijupuju' pochodzą z tej samej płyty z której pochodzi 'sratytyaty'?![]()
![]()
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
wczoraj sprawiłem sobie łoryginalne SOTU.
Zastanawiałem się nad BOXEM bo fakt, w Saturnie na Grunwaldzik leży za 199 zł.
Tylko kurcze nie wiedziałbym jak to na półce trzymać - wygląda jak karton od butów, wiec sie zadowoliłem standardówką za 49,90 zł i starczy. Jedynie szkoda ze nie ma tam Oh Well i Ghosta ale cóż...dorzucać 150 zł dla 2 piosenek i z 2 dem które mi sie podobaja?
Zastanawiałem się nad BOXEM bo fakt, w Saturnie na Grunwaldzik leży za 199 zł.
Tylko kurcze nie wiedziałbym jak to na półce trzymać - wygląda jak karton od butów, wiec sie zadowoliłem standardówką za 49,90 zł i starczy. Jedynie szkoda ze nie ma tam Oh Well i Ghosta ale cóż...dorzucać 150 zł dla 2 piosenek i z 2 dem które mi sie podobaja?
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Czyli ma to znaczyć, że teraz to już i stare albumy DM są słabe?Jari pisze:I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM.
-
prey
Chodzi o pewien tok rozumowania. Kiedyś siedziało się nad nagraniami wiele miesięcy i szlifowało w studio. Były inne narzędzia pracy, realia, ale najważniejszym było wydanie porządnego produktu. To co DM wiele lat temu wprowadziło w kanon muzyki rozrywkowej/alternatywnej rozwinęli inni artyści czyli przejęli pałeczkę.shodan pisze:Czyli ma to znaczyć, że teraz to już i stare albumy DM są słabe?Jari pisze:I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM.
Depeche Mode siedzi w interesie kilka dobrych lat, a ostatnie produkcje z Martyrem na czele pokazują, że doświadczenia im jednak brak.
-
Hien
Myśle ,że to nie jest kwestia braku doświadczenia.
Po postu czas zejść ze sceny. I tu nie chodzi nawet o poziom artystyczny ale po prostu czas. Jeszcze jeden album i z tarczą schodzimy ze sceny.
A Martyr to było tak wielkie gówno ,że powinni o tym zrobić dokument.
Oby nigdy więcej takich utworów.
Po postu czas zejść ze sceny. I tu nie chodzi nawet o poziom artystyczny ale po prostu czas. Jeszcze jeden album i z tarczą schodzimy ze sceny.
-
prey
Doświadczenie to taka przenośnia. Fakt powinni już zejść ze sceny.Hien pisze:Myśle ,że to nie jest kwestia braku doświadczenia.
-
Jari
Dobra..., emoticonów w innym wątku nie zatrybiłeśshodan pisze:Czyli ma to znaczyć, że teraz to już i stare albumy DM są słabe?Jari pisze:I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Powinni byli po zejśc ze sceny po Playing the Angel ale zrobili o krok za dużo i teraz jak dla mnie beda musieli wydac jeszcze jeden album i to lepszy od Sounds of the Universe by zejść z twarzą ze sceny. A co do porównywania to wydaje mi się że to całkiem naturalne że porównuję coś do wcześniejszych dokonań, poza tym dzięki temu ten album może jedynie zyskać w moich oczach bo będę kojarzył coś z SOTU z czymś dobrym, a tak to pojedynczo się nie broni najlepiej.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Słaby nie słaby album ale podejrzewam ze oni i tak mają to w dupie,przeczytalem gdzieś kiedys w jakimś wywiadzie ,że oni nagrywają przedewszystkim dla siebie a że przy okazji da się to sprzedać...Wiec i my i wszyscy ci recenzenci którym płyta nie przypadła do gustu,możemy sobie pokrzyczeć... ot dla sportu 
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
prey
Nagrywają dla kasymarcindreszcz pisze:Słaby nie słaby album ale podejrzewam ze oni i tak mają to w dupie,przeczytalem gdzieś kiedys w jakimś wywiadzie ,że oni nagrywają przedewszystkim dla siebie a że przy okazji da się to sprzedać...Wiec i my i wszyscy ci recenzenci którym płyta nie przypadła do gustu,możemy sobie pokrzyczeć... ot dla sportu
Czasy promocji Excitera (DG):
"...I can guarantee this is going to be the best Depeche Mode album for a long time"
http://depechemode.com/video/exclusives/david2000.html
Anno Domini 2009 r.
"...W moich uszach to bardziej album Marka Bella, niż wynik wspólnych wysiłków. Po "Exciter" nie miałem innego wyboru, niż pójść drogą kariery solowej. To był jedyny sposób by uczynić znowu tworzenie muzyki interesującym i podniecającym. Co więcej "Exciter" jasno pokazał, że nasz dotychczasowy styl pracy nie był wystarczająco efektywny.
- Co przez to rozumiesz?
- Od zawsze nasza muzyka związana była z piosenkami Martina, jego przemyśleniami i pomysłami. A moim zadaniem było odpowiednio zinterpretować to wszystko przy użyciu mego głosu. Ale "Exciter" i trasa która po nim nastąpiła spowodowały, że pomyślałem, iż robienie tego wszystkiego w taki sposób już nie działa..."
http://depechemode.pl/arch_wywiady.html?id=40
Marketing. Pulblic Relations. Kto by sobie podkładał konia trojańskiego. Ile to razy słyszeliśmy o cudach niewidach
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Troche wyrwane z kontekstu,Ja tego wywiadu nie czytalem ,ale myśle że Dave'owi chodziło o jego wkład do płyty 
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
prey
Nie trza brać wszystkiego na poważnie 
-
Hien
Takie bujanki są wpisane w szołbiznes 
Każda nowa płyta jest najlepsza, każdy nowy projekt najciekawszy, każdy nowy singiel najbardziej przebojowy itd.
Ale oni raczej w to wierzą bo zawsze coś nowego wydaje się artyście najlepsze (w momencie wydania płyty).
Szykujcie się na najlepsze single, koncerty, itd
Każda nowa płyta jest najlepsza, każdy nowy projekt najciekawszy, każdy nowy singiel najbardziej przebojowy itd.
Ale oni raczej w to wierzą bo zawsze coś nowego wydaje się artyście najlepsze (w momencie wydania płyty).
-
prey
Nic dodać więcej nie trzebaHien pisze:Takie bujanki są wpisane w szołbiznes