Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
Awatar użytkownika
Hien

Re: Sounds of the Universe

Post 27 kwie 2009 19:45

Ale takie porównania są bez sensu. To to drugie to itd.
Dupa tam. Corrupt to nie jest "drugie I Feel You", Corrupt to Corrupt. Każdy kawałek jest jeden jedyny. To takie popychanie DM w przepaść autoplagiatu a przeciez tego nie robią! Te kawałki w ogóle nie są do siebie podobne!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
rooms
Ulubiony utwór: surrender

Post 27 kwie 2009 21:23

Postanowiłam dać szansę, przesłuchać porządnie zanim się wypowiem, ale w sumie wiele się z czasem nie zmieniło. Przyzwyczajenie robi swoje i miło jak Gahan śpiewa, ale... niestety, bardziej jestem zawiedziona niż zachwycona. Jeżeli w ogóle można mówić w takich kategoriach, bo czasy, gdy piosenki dm nie dawały mi spać po nocach mam definitywnie za sobą...
Jak dla mnie miłe: in chains, corrupt, wrong
można posłuchać: in sympathy, perfect
zapychacze: fragile tention, come back, miles away, hole to feed
bleee: jezebel, spacewalker, little soul, peace
Ogółem jak sobie leci w tle to się nie męczę, ale pośpiewać to sobie nie pośpiewam, bo tekstów piosenek za Chiny nie pamiętam (podobnie jak PTA) jakoś tak nie zostają w głowie... mdłe jakieś...
hehe... to niech ten Gahan już solówki trzepie, bo Hourglass bardziej mi się podobał:)
Jari

Post 28 kwie 2009 00:07

Hien pisze:i znowu te porównania :)
A bo ty byś chciał drogi Jakubie abyśmy napisali, że nam pasi ten longplej... Ale nam nie pasi i to jest cholera pewien dylemat. Zawsze jak coś co się ocenia to odnosi się do czegoś innego. I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM. No lichy ten album, wymęczony i tego nie zmieni już nic. Podpisali się pod tym co wypuścili i teraz niech zbierają plony tego siewu...
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 kwie 2009 00:16

Nadinterpretowujesz Jarosławie ;)
Tu nie chodzi tylko o DM ale ja ogólnie utwory muzyczne traktuje baaardzo jednostkowo. To ,że danego kawałka nie nazywam "drugim piarara" albo "nowy sratytyaty" nie mówiąc o "kontynuacji pijupiju" to nie znaczy ,ze jakiś kawałek uważam za zajebisty. Ktoś tam kiedyś porównał Wrong do Personal Jesus bo rytm podobny itd, a ja takie podobienstwo to sobie można wsadzić bo milion innych kawałków to (idac tym tropem) ściaga z Depesz Mołd. A sam kawałek "Wrong" uważam za "du dupy" :) Po prostu takie porównania są mało interesujące i tyle.
Jari

Post 28 kwie 2009 00:57

A co jeśli np kawałek 'pijupiju' brzmi jak 'sratytyaty' choć ten wcale nie brzmi jak 'piarara' a oba i 'piarara' i 'pijupuju' pochodzą z tej samej płyty z której pochodzi 'sratytyaty'? :?: :8 :/
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 kwie 2009 01:02

Odezwe się jak wykonam działanie i oblicze wynik :grins: :bouncy:
Awatar użytkownika
prey

Post 28 kwie 2009 08:46

Jari pisze:A co jeśli np kawałek 'pijupiju' brzmi jak 'sratytyaty' choć ten wcale nie brzmi jak 'piarara' a oba i 'piarara' i 'pijupuju' pochodzą z tej samej płyty z której pochodzi 'sratytyaty'? :?: :8 :/
To mamy wówczas plagiat :fletch:
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 28 kwie 2009 11:53

wczoraj sprawiłem sobie łoryginalne SOTU.
Zastanawiałem się nad BOXEM bo fakt, w Saturnie na Grunwaldzik leży za 199 zł.
Tylko kurcze nie wiedziałbym jak to na półce trzymać - wygląda jak karton od butów, wiec sie zadowoliłem standardówką za 49,90 zł i starczy. Jedynie szkoda ze nie ma tam Oh Well i Ghosta ale cóż...dorzucać 150 zł dla 2 piosenek i z 2 dem które mi sie podobaja?
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 28 kwie 2009 14:08

Jari pisze:I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM.
Czyli ma to znaczyć, że teraz to już i stare albumy DM są słabe?
Awatar użytkownika
prey

Post 28 kwie 2009 17:32

shodan pisze:
Jari pisze:I tak obiektywnie patrząc jest dobrze bo odnosimy to do muzyki DM... bo gdyby odnieść do innych rzeczy, które dzieją się w muzyce, że tak powiem, światowej - to porównanie wypadło by jeszcze gorzej dla DM.
Chodzi o pewien tok rozumowania. Kiedyś siedziało się nad nagraniami wiele miesięcy i szlifowało w studio. Były inne narzędzia pracy, realia, ale najważniejszym było wydanie porządnego produktu. To co DM wiele lat temu wprowadziło w kanon muzyki rozrywkowej/alternatywnej rozwinęli inni artyści czyli przejęli pałeczkę.
Depeche Mode siedzi w interesie kilka dobrych lat, a ostatnie produkcje z Martyrem na czele pokazują, że doświadczenia im jednak brak.
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 kwie 2009 18:23

Myśle ,że to nie jest kwestia braku doświadczenia.
Po postu czas zejść ze sceny. I tu nie chodzi nawet o poziom artystyczny ale po prostu czas. Jeszcze jeden album i z tarczą schodzimy ze sceny.
A Martyr to było tak wielkie gówno ,że powinni o tym zrobić dokument.
Oby nigdy więcej takich utworów.
Awatar użytkownika
prey

Post 28 kwie 2009 18:46

Hien pisze:Myśle ,że to nie jest kwestia braku doświadczenia.
Po postu czas zejść ze sceny. I tu nie chodzi nawet o poziom artystyczny ale po prostu czas. Jeszcze jeden album i z tarczą schodzimy ze sceny.
A Martyr to było tak wielkie gówno ,że powinni o tym zrobić dokument.
Oby nigdy więcej takich utworów.
Doświadczenie to taka przenośnia. Fakt powinni już zejść ze sceny.
Jari

Post 28 kwie 2009 19:00

shodan pisze:
Dobra..., emoticonów w innym wątku nie zatrybiłeś :8 :D ... ale to chyba jest czytelne co napisałem... Nie napisałem, że stare albumy są złe. Są wręcz genialne momentami a na pewno bardzo bardzo dobre... Napisałem, że oceniając DM łaskawie odnosimy to do ich własnej twórczości i na tym tle nowe rzeczy wypadają słabo. Gdyby odnieść je do produkcji innych zespołów grających ciekawiej, nowocześniej, z pazurem i przede wszystkim z zaangażowaniem i szacunkiem do słuchacza... to porównanie byłoby bardziej bolesne dla DM.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 28 kwie 2009 19:45

Powinni byli po zejśc ze sceny po Playing the Angel ale zrobili o krok za dużo i teraz jak dla mnie beda musieli wydac jeszcze jeden album i to lepszy od Sounds of the Universe by zejść z twarzą ze sceny. A co do porównywania to wydaje mi się że to całkiem naturalne że porównuję coś do wcześniejszych dokonań, poza tym dzięki temu ten album może jedynie zyskać w moich oczach bo będę kojarzył coś z SOTU z czymś dobrym, a tak to pojedynczo się nie broni najlepiej.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 28 kwie 2009 19:58

Słaby nie słaby album ale podejrzewam ze oni i tak mają to w dupie,przeczytalem gdzieś kiedys w jakimś wywiadzie ,że oni nagrywają przedewszystkim dla siebie a że przy okazji da się to sprzedać...Wiec i my i wszyscy ci recenzenci którym płyta nie przypadła do gustu,możemy sobie pokrzyczeć... ot dla sportu :)
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
prey

Post 28 kwie 2009 20:34

marcindreszcz pisze:Słaby nie słaby album ale podejrzewam ze oni i tak mają to w dupie,przeczytalem gdzieś kiedys w jakimś wywiadzie ,że oni nagrywają przedewszystkim dla siebie a że przy okazji da się to sprzedać...Wiec i my i wszyscy ci recenzenci którym płyta nie przypadła do gustu,możemy sobie pokrzyczeć... ot dla sportu :)
Nagrywają dla kasy :D

Czasy promocji Excitera (DG):

"...I can guarantee this is going to be the best Depeche Mode album for a long time"
http://depechemode.com/video/exclusives/david2000.html

Anno Domini 2009 r.

"...W moich uszach to bardziej album Marka Bella, niż wynik wspólnych wysiłków. Po "Exciter" nie miałem innego wyboru, niż pójść drogą kariery solowej. To był jedyny sposób by uczynić znowu tworzenie muzyki interesującym i podniecającym. Co więcej "Exciter" jasno pokazał, że nasz dotychczasowy styl pracy nie był wystarczająco efektywny.
- Co przez to rozumiesz?
- Od zawsze nasza muzyka związana była z piosenkami Martina, jego przemyśleniami i pomysłami. A moim zadaniem było odpowiednio zinterpretować to wszystko przy użyciu mego głosu. Ale "Exciter" i trasa która po nim nastąpiła spowodowały, że pomyślałem, iż robienie tego wszystkiego w taki sposób już nie działa..."
http://depechemode.pl/arch_wywiady.html?id=40

Marketing. Pulblic Relations. Kto by sobie podkładał konia trojańskiego. Ile to razy słyszeliśmy o cudach niewidach ;)
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 28 kwie 2009 21:13

Troche wyrwane z kontekstu,Ja tego wywiadu nie czytalem ,ale myśle że Dave'owi chodziło o jego wkład do płyty :/
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
prey

Post 28 kwie 2009 21:18

Nie trza brać wszystkiego na poważnie ;)
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 kwie 2009 21:42

Takie bujanki są wpisane w szołbiznes ;)
Każda nowa płyta jest najlepsza, każdy nowy projekt najciekawszy, każdy nowy singiel najbardziej przebojowy itd.
Ale oni raczej w to wierzą bo zawsze coś nowego wydaje się artyście najlepsze (w momencie wydania płyty).
Szykujcie się na najlepsze single, koncerty, itd ;)
Awatar użytkownika
prey

Post 28 kwie 2009 21:51

Hien pisze:Takie bujanki są wpisane w szołbiznes ;)
Każda nowa płyta jest najlepsza, każdy nowy projekt najciekawszy, każdy nowy singiel najbardziej przebojowy itd.
Ale oni raczej w to wierzą bo zawsze coś nowego wydaje się artyście najlepsze (w momencie wydania płyty).
Szykujcie się na najlepsze single, koncerty, itd ;)
Nic dodać więcej nie trzeba ;)