2009-05-23 Warsaw, Gwardia Stadium, Poland (CANCELLED)

Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Re: Warszawa 23 maj 2009 [koncert odwołany oficjalnie]

Post 24 maja 2009 16:31

Slicku woli sie nie przyznawac :)
wobec tego ja tez... nie poznaje.

a tak wogole to o co chodzi? ;)
Jari

Post 24 maja 2009 16:33

Jako Janek Tomaszewski tego forum muszę i ja napisać słowo o tym przedstawieniu... bo niewątpliwie było to przedstawienie. Cóż wypadałoby spuścić kotarę milczenia na to co puściła TVN24 ale nie do końca się da. Czegoś tak kretyńskiego dawno nie widziałem i to co udało się tym ludziom to wywołanie u mnie pewnego uśmiechu politowania, ale mimo wszystko zmieszanego z niedowierzaniem, że ludzie w wieku lat 30-paru mogą zachowywac się w tak idiotyczny sposób. Ja rozumiem, że zadział tu jakiś element znany psychologom tłumu (a jest taka dziedzina nauki, jest...), jakiś owczy pęd... Normalnie nie da się wytłumaczyć tego, że dorosli, teoretycznie dojrzali emocjonalnie ludzie zachowują się jak dzieci oderwane od piaskownicy i co gorsza robią to nie dla zabawy, robią to bo w to wierzą, bo usilnie chcą w tym zawrzeć pewną tylko sobie znaną idee. Nie zdziwię się jak cześc z nich niebawem napisze recenzję z koncertu, na którym byli a którego nigdy nie było, umieszczą zdjęcia sceny, która nigdy nie powstała i zaprezentują setlistę, która nigdy nie została odegrana.

Słuchałem jednej panny, która bredziła coś o tym, że Dave zemdlał (?!?) i że wogóle umierający... ciekawe skąd ona to wie? Była tam, cuciła go?

Niestety to wszystko składa się na obraz tego co nazywamy fanatyzmem. I to tym niezdrowym (o ile wogóle jest zdrowa wersja fanatyzmu). Im szybciej Ci ludzie zrozumieją jak bardzo się ośmieszyli tym lepiej dla nich. Bo swoim wygłupianiem niestety ośmieszają jeszcze nas, swoją cepelią i zaściankowością dostarczają kolejnej porcji tematów do żartów. Ten koncert nie odbył się! Jak dziesiątki innych na świecie przed i po Depeche Mode. I stało sie coś? Nic, wszyscy wstali dzisiaj tak samo jak wczoraj i jak zrobią to jutro idąc do szkół, pracy czy pośredniaka. Wszyscy bez wyjątku, nawet Anioły Ze Srebrnymi Skrzydełkami...
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 24 maja 2009 16:38

Ale oracie... :twisted: :lol: ;)
Jarek, motyke dostales na Wielkanoc? :8

Kurde a Ignacego nie widzialem na klipie. :( ;(
Awatar użytkownika
bARREL

Post 24 maja 2009 16:45

a mnie tam nie bylo :(

kurde przepuscilem taka okazje zrobienia z siebia glupa. zmarnowalem swoja najwieksza szanse :(
Awatar użytkownika
slick

Post 24 maja 2009 16:50

Barrel: http://www.youtube.com/watch?v=lT6T5IAM ... r_embedded
;)

1:37 - i leze na ziemii :lol: Kur.. stare konie a zachowanie jak durnie z podstawowki... :/
Awatar użytkownika
Nati
Ulubiony utwór: Stripped

Post 24 maja 2009 16:51

Jari, nie tak ostro :twisted: :haha: Przecież Kogoś możesz urazić :wstyd: i prosimy tu bez "nazwisk" :grins: :>
Awatar użytkownika
bARREL

Post 24 maja 2009 16:57

slick pisze:Barrel: http://www.youtube.com/watch?v=lT6T5IAM ... r_embedded
;)

1:37 - i leze na ziemii :lol: Kur.. stare konie a zachowanie jak durnie z podstawowki... :/
by sie chociaz ogolili do Telewizji :-P
Awatar użytkownika
Rajca

Post 24 maja 2009 16:57

* pisze:Zeby zrozumiec to co wczoraj zrobilismy na Gwardii trzeba kochac Depeche Mode. Pokazalismy calej Polsce jak wiele ten zespół dla Nas znaczy, oddalismy mu hołd, który mu się jak nalezy. Ave DM...
*Komentarz z JuTjuba

Ja myślałem, że tylko jak się jest małym to się pokazuje. Wiec oskarżam was, devoci, o brak miłości. Tak tej romantycznej jak i cielesnej. Oskarżam was, ludu forum o to, że oddając się lubieżnie swej prawicy nie krzyczycie Gahan! Gahan!
Awatar użytkownika
bARREL

Post 24 maja 2009 17:01

bo to ch***.
znowu jestesmy kresleli :)

czyli norma? :)
Jari

Post 24 maja 2009 17:35

Nati pisze:Jari, nie tak ostro :twisted: :haha: Przecież Kogoś możesz urazić :wstyd: i prosimy tu bez "nazwisk" :grins: :>
Czy w mojej wypowiedzi padło choć jedno nazwisko...? To co napisałem na końcu to taki mój eufemizm okreslający wszystkich fanatyków Depeche Mode... taka forma ikaryzmu mi się napisała - a jak skończył Ikar wszyscy wiedzą... po prostu, 'nie wolno wznosic się za wysoko'!
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 maja 2009 18:46

z resztą co tam
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Beata
Ulubiony utwór: Little 15

Post 24 maja 2009 19:38

na polskiej stronie jest jeszcze jeden ciekawy filmik kręcony telefonem :D polecam gorąco :D
a oto komentarz jednego z uzytkowników sąsiedniego forum :D
Właśnie zobaczyłem materiał z Gwardii sorry ale wyglądacie jak wycieczka niepełnosprawnych z Wąchocka
a ja po przespaniu się z tym zdarzeniem mam je głęboko gdzieś; za kilka dni media wywęszą już inną padlinkę i wszycy zapomną o uroczym zastępczym koncercie :D

pozdrawiam :papa:
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 24 maja 2009 20:05

Wlasnie material filmowy spod Gwardi lecial w Wiadomosciach
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Mr.X
Ulubiony utwór: Walking In My Shoes

Post 24 maja 2009 20:17

I cóż to się wydarzyło... Spotkała się garstka fanów i zaśpiewałana na Gwardii... I to napewno nie był obciach, jedynie dobre intencje i chęć pokazania, że są fanami i że im zależy... I ja nie widze w tym niczego złego. Niestety w polsce jak ogolisz pół głowy i pofarbujesz na różowo to bedziesz uważany za dziwaka... To nasza kochana polska i jej krzywe społeczeństwo... WIELKI SZACZUNEK dla tych ludzi co 23.05.2009 r. spotkali się na Gwardii...
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
Awatar użytkownika
angel with silver wings

Post 24 maja 2009 20:20

hehe... spodziewałam się, że to forum tak zareaguje. :grins:
Awatar użytkownika
Rajca

Post 24 maja 2009 20:21

Szacunek to ja mogę, najwyżej, razem z honorem, oddać Tobie za to, że przy tak silnej opozycji masz swoje zdanie.
Dla mnie to co zrobili jest symptomem pewnych problemów emocjonalnych, zachwiania postrzegania świata i połamania drabiny priorytetów życiowych. Co innego tolerancja dla inności, co innego ukazywanie histerii społecznej przykrytej fasadą "wspólnego zdzierania gardła".
Już ja sobie wyobrażam jak jeden z drugim sobie deep-throat zdarł ;(

@angel with silver wings
Przewidywalność, chylę czułka.
Awatar użytkownika
angel with silver wings

Post 24 maja 2009 20:24

Luz... przewidywalność, że na tym forum większość obrzuca błotem.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 24 maja 2009 20:25

Spoko, supcio.
Jedni jak my rzucają błotem, inni w tym błocie się taplają od zarania dziejów.
To taka mała dygresja...
Awatar użytkownika
angel with silver wings

Post 24 maja 2009 20:27

Nie zniżę się do Waszego poziomu i nie będę wyzywała...

<stay calm>
Awatar użytkownika
slick

Post 24 maja 2009 20:28

angel with silver wings pisze:Luz... przewidywalność, że na tym forum większość obrzuca błotem.
Doszukaj sie zatem drugiego dna w tym blocie. Jechanie dla samego jechania byloby naprawde za proste i malo ambitne. Przeczytaj miedzy wierszami i doszukaj sie glebszego sensu tego w jaki sposob (a przede wszystkim - dlaczego) sa tutaj budowane wypowiedzi.

Zamien stronniczosc na obiektywizm i naprawde bedzie Ci latwiej zobaczyc o co tutaj chodzi.