DEPESZWIZJA - SEZON 4

Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 20:50

Dzieciaki gotowe?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 24 lis 2024 20:56

Si
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 24 lis 2024 20:56

Seba ma rację w 101%
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 20:58

Witam szanowne grono Porcupine Tree kolegów i koleżankę. Trzy edycje mnie trochę wymęczyły, więc z radością oddam to dziecie Sebie (i to będzie chyba pierwszy raz, kiedy ktoś odda dziecie Sebie), ale póki co jeszcze dzierżę berło, więc do roboty. Jako pierwszy z głosami wjeżdża nie kto inny, jak sam berłowy – MUNLUP.
5 pkt – utwór 3
4 pkt – utwór 6
3 pkt – utwór 5
2 pkt – utwór 2
1 pkt – utwór 4
0 pkt – utwór 7

No, co tu dużo mówić, jeżeli to jest najlepsze, co poznaliście w tym roku, to wielu uczestnikom szczerze współczuję chudego roku. Max oczywiście leci dla Seby, może w końcu posłucham tego nowego GYBE w całości, bo trochę się poprzednim albumem zraziłem, no ale reko jest konkretne. Nieco mniej, ale nadal sporo pkt dla Dragona za fajną elektronikę, no ale to Dragon, więc wiadomo, że ta elektronika jest przynajmniej fajna. 3 pkt dla Musiała, który w wielu innych edycjach by za to coś dostał jajco, ale cóż… 2 dla Murzyna, no nie jest to Murzyn, o którym się śpiewa przy ognisku, bardzo taka se ta wrzuta, przepraszam. Na końcu dwa Kednricki, jeden odrobinę lepszy od drugiego. Ja już nie mam serca do tego typa, może jest to nieco lepsze od syfnego albumu sprzed dwóch lat, ale nadal niewyobrażalny meh, nawet w porównaniu do Damn.

Ja wrzuciłem fragment odświeżonego soundtracka Akiry Yamaoki do „Silent Hill 2”. Piękna historia i piękna muzyka do niej, teraz nawet bardziej niż te prawie ćwierć wieku temu.

Kod: Zaznacz cały

1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 5 pkt
2. DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 4 pkt
3. MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 3 pkt
4. MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 2 pkt
5. WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 1 pkt
6. LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 0 pkt
   MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 0 pkt
Moje głosy wyrzuciły Sebę na prowadzenie, a na tyły Livv, gdzie kręcę się, póki co, również ja.
Zobaczymy, czy będę długo w murzyńskim towarzystwie, czy jednak w Murzyńskim, albo jeszcze lepiej, wujowym, lub sebixowym. Czas pokaże.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 24 lis 2024 21:00

Dobry początek żeby się znów rozczarować gustem diwotis... dobre głosy od Hiena hehhe
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 21:03

Czas na jakieś bardziej miarodajne wyniki, Zapraszamy MURZYNA:
Depeszwizja 37

1 - od samego początku jedyny realny faworyt tej edycji u mnie, oszczędnie, z klasą, jest klimacik, obstawiam munlupa i daję 5 stów tzn. punktów, czekam na track reveal żeby sięgnąć po więcej!

3 - gdy już wymyśliłem motyw tej edycji zastanawiałem się czy wleci nowe GY!BE, wiedziałem że wydali płytę, rzucałem coś uchem, wiem że Dragon też się napalał ale w tym zestawie obstawiam że to wrzuta mentosa. Nie są to może moje klimaty ale wciąż dobra muza i patrz zatem jak DOCENIAM Twoją wrzutę obdarowując Cię 4 punktami Sebo

4 - oh God no po raz pierwszy. Kendrick Lamar się skończył na TPAB takie jest moje zdanie a to co teraz wyrabia i ten sztuczny beef z Drakiem? Problemy pierwszego świata, dissy liche jak barszcz a do tego asłuchalne te numery są. Sorry Młoda, 0 pkt.

5 - coś nowszego, coś żywszego, po klimacie będę obstawiał deva, numer brzmi jakby znajomo ale nie wiem dlaczego. Generalnie SPOKO, choć to po prostu rzetelna rzecz jak dla mnie, ale jak na ten zestaw zgarnia 3 pkt ode mnie

6 - nie wiem czemu ja głupi liczyłem naprawdę na naszą forumową młodzież że usłyszę coś świeżego i dobrego a Dragon miast tego woli wrzucać tysięczny raz swoje klasyczne, odtwórcze, elektroniczne granie. Wielka szkoda, mimo wszystko z braku laku dostaje 2 pkt

7 - I SEE DEAD PEOPLE AAAAAA

Jezu zlitujcie się, naprawdę jest mi przykro, pokładałem nadzieje jak nie w młodych to w naszym wiecznie młodym duchem Wuju a ten uparł się cisnąć Kendricka którym zaraziła go nasza Młoda. Kolejny lipny diss na Drake'a, z wielką chęcią dałbym drugie zero ale go nie mam, zatem za odrobinę melodyjniejszy numer dostaje 1 pkt na pocieszenie

1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 9 pkt
2. DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 6 pkt
   MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 6 pkt
4. MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 5 pkt
5. MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 2 pkt
6. WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 1 pkt
   LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 1 pkt
Murzyn zdissował murzyna i dzięki temu, mamy niecodzienną sytuację, czyli dwa utwory tego samego wykonawcy okupującege ex aequo dno. Jestem w stanie przyznać za to mini-Ziobrę, już teraz. Niestety niewiele wyżej inny Murzyn. W środku tabeli wskoczyłem ja, a top 3 to nabierający konkretnej prędkości Sebastian oraz para gejów – Smoku i Musiał, z identyczną ilością punktów. Tu się nadal może zadziać. Lub nie.
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 24 lis 2024 21:03

o kurdebela, jeszcze bede miec nadzieje
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 21:06

Dobra, nie ważne. Pomimo inbiy z okładkami, odezwał się do mnie DRAGON i podesłał głosy (bez okładek).
3 - 5 pkt (Godspeedy, dzięki Seba, wreszcie to sprawdzę)
1 - 4 pkt (ładny kawałek z inklinacjami filmowo-growymi, na plus)
4 - 3 pkt
5 - 2 pkt (Pan Tame Impala zaczyna konsumować własny ogon...)
7 - 1 pkt
2 (jakiś nieszczególnie urodziwy arenbi, mocno RAMowy, czyli między piętnastką podobnych ujdzie)

Nikt nikomu nie tłumaczy czegokolwiek, wiem. Ja w razie co dorzucam 0.03 PLN wyjaśnienia. Edycja 2024? To raczej rzucam coś jakościowego ze swojego podwórka. Zdecydowanie za długo myślałem nad wrzutką i to raczej był ostatni raz z tego typu dywagacjami. Donato Dozzy na Magdzie serwuje coś na pograniczu ambient techno i berlina. Jednocześnie nie brakuje tu charakternego stylu i sensownych melodii (miejscami). Nie tonie w nudnym klepaniu sekwencji i arpeggio. Buduje klimat, a płyta faktycznie wciąga. Bez queer popu, bo mało kto umie tego słuchać. Bez humoru, bo w sumie już nikt go nie posiada. Bez jakościowej fancy wrzutki w innym stylu, bo raczej wolałem rzucić coś pewniejszego od siebie. W innych okolicznościach byłoby w czym wybierać i bardziej zaskakiwać, choć w tym roku tak dużo nowości nie poznałem...

3mam kciuki za antynacjo przekaz i kolejnego świetnego poruszacza serc. Pozdrawiam Mariusza Bąkowskiego, bo jest spoko aktorem. Pewnie będę po kolejnym pokazie Wody w usta w WuTeWie, gdzie naprawdę daje radę.

1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 14 pkt
2. MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 9 pkt
3. MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 8 pkt
4. DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 6 pkt
5. WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 4 pkt
6. MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 2 pkt
   LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 2 pkt
Dół tabeli okupują nadal trzej murzyni, tylko kolejność się zmieniła. Czy Devotees to rasistowskie forum? Czy black life tutaj w ogóle matter? W środku Smoku, odrobinę wyżej Musiał, natomiast na drugą pozycję wdał się Munlup. Wiem co myślicie – TO ZNOWU SIĘ DZIEJE. Niemniej, Seba rwie do przodu aż miło i nadal mam do niego kompletnego maxa odległości. W tej grze, jest to dużo.
Awatar użytkownika
Dragon

Czego Wujas nie napisze to jednak muszę to stwierdzić: pokazywanie zajawy na Lamara akurat takimi rzeczami to jest dramat k%r&a, jak to mawiał klasyk
Awatar użytkownika
mintaj

ale to bedzie piekna katastrofa
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
Dragon

Post 24 lis 2024 21:07

PS Na serio jestem po Wodzie w usta, dobry spektakl swoja drogą...
Awatar użytkownika
stripped

Post 24 lis 2024 21:08

Diwotis nie umiejo w arenbi
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 21:10

Zachęcony moimi zachętami, szybko dołączył słynny tu i tam, SEBA MENTOS.
5 pkt. - 6
4 pkt. - 4
3 pkt. - 7
2 pkt. - 1
1 pkt. - 2

Jajco dla piątki, bo to miało być podsumowanie tego roku, a nie 2012 XD xD Xd Punkcik dla dwójki, która wywołuje u mnie najwyżej stwierdzenie, że to jest okej, bo po tym intrze, to bym wolał jednak dmuchanie w tromby, a nie jakieś generic hip-hopy. Dwa dla jedynki, która se fajnie leci w tle, ale niewiele więcej poza tym. Trzy dla siódemki bo fajnie Lamar przeorał tego lamusa - pamiętam ten moment, kiedy było o tym głośno, po czym nagle wszyscy o tym zapomnieli. Drugi jego kawałek dostaje cztery punkty tylko z powodu niemożebnie irytującego intro. Wygrały kolejne smocze ambienty. Trudno, takie życie. Wkurwie sie jak przejebie z jakas dwojka xd

1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 14 pkt
2. DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 11 pkt
   MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 11 pkt
4. MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 8 pkt
   WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 8 pkt
6. LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 5 pkt
7. MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 3 pkt

No cóż, Dragon to była Mentosa, o czym wiemy, więc tradycyjnie wymiana siusiaczków nastąpiła synchronicznie. Dzięki temu, Smoku wystrzelił na pozycję nr 2, którą dzieli, niechętnie zapewne, ze mną. Szanse na wygraną zostały mi odebrane przez Sebę, ale chyba nikt nie lamentuje z tego powodu. W środku Musiał, a na końcu nadal trzech murzynów, tylko ponownie zmieniła się kolejność i Jaca siedzi na dnie. Damn.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 24 lis 2024 21:10

Dziena Hien za wyjątkową gejowatość finału, doceniam
Awatar użytkownika
stripped

Post 24 lis 2024 21:12

Pocauj mie w dupe generic sebix
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 lis 2024 21:12

W porządku.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 21:15

Czas na głosy wyjątkowo małomównego ostatnio WUJA.
D1 - 2
D2 - 4
D3 - 3
D5 - 1
D7 - 5

1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 17 pkt
2. MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 13 pkt
3. DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 11 pkt
4. LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 10 pkt
5. MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 9 pkt
6. WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 8 pkt
7. MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 7 pkt
Pozycja lidera tylko się ugruntowała, ale czysto teoretycznie, może tu się jeszcze coś zmienić, bo wciąż trzymam się na drugim miejscu, w odległości 4 punktów. Jajco od Wuja dla Smoka (serio? To za te komentarze o TS?) powoduje, że nasz Człowiek Teatru ledwo utrzymuje pozycję nr 3. Nastąpił rozłam w krainie bawełny, Livv ze swoim murzynem ląduje w połowie stawki. Niżej spada Musiał, a na końcu wciąż reszta murzynów, z czego najgorzej nadal wypada Murzyn, pomimo mocnego wsparcia Wuja. Ale się pomieszało. Co będzie dalej.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 24 lis 2024 21:16

Gianfranco Obsranco z Wuja, ale może tak pomógł Sebie wygrać
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 lis 2024 21:19

Nie trudno o gejowatość, kiedy przez lata siedzieliśmy tu ekskluzywnie w męskim towarzystwie. Czasy się jednak zmieniły i już nie jesteśmy sami. Głosy podesłała też Towarzyszka Smerfetowiczka (chyba, że to troll konto Seby, to wtedy nadal możemy gejować).
1. 0 pkt
2. 4 pkt
3. 1 pkt
4. 5 pkt
5. 3 pkt
6. 2 pkt
7. -

1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 18 pkt
2. MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 13 pkt
   DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 13 pkt
   WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 13 pkt
5. MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 12 pkt
6. MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 11 pkt
7. LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 10 pkt
No i co. Jeżeli ktoś jeszcze nie wierzy w siłę piwnicy, to jest o krok od uwierzenia. Tłoczno zrobiło się na miejscu 2, bo i ja tam jestem (nadal), i Dragon jest, a jeszcze desperacko doczołgał się Wujek ze swoim czarnuchem. Od pozostałych czarnuchów, dzieli go cały jeden Musiał. A jak już o nim mówimy, to tylko jego głosy zostały. Teoretycznie, CZYSTO teoretycznie, jego głosy mogą doprowadzić do remisu, jeśli wlepi Sebie jajco, a maksa komukolwiek z trójki Munlup, Dragon, Wuja. Niemniej...
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 lis 2024 21:20

Czyli tak pewnie się stanie
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6