Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
astiz

Re: Sounds of the Universe

Post 28 kwie 2009 22:23

stripped pisze: i teraz jak dla mnie beda musieli wydac jeszcze jeden album i to lepszy od Sounds of the Universe by zejść z twarzą ze sceny.
Ja dokładnie wiem ,jakiego albumu byś oczekiwał,ale dla mnie to byłaby katastrofa;wtedy zacząłbym mówić jak Jari.To byłby gniot.
Myślę,że moja sugestia,że DM mogliby zaczerpnąć na następnym albumie wzory z psychodelii lat 60,jest o wiele ciekawsza :P
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 28 kwie 2009 22:40

prey pisze:Nagrywają dla kasy
Mnie to nie dziwi, bo to przecież ich praca. Natura obdarzyła ich talentem, więc go wykorzystują maksymalnie. Któż z nas by tego nie robił? Ale jestem pewien, że robią to też i dla przyjemności.
astiz

Post 28 kwie 2009 22:45

To widać na filmie dołączonym do SOTU.
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 kwie 2009 23:01

Zanim wyskoczy ktoś kto wytknie ,że oni wcale nie mają talentu to zwracam uwagę na te miliony osób siedzących w domach, biurach, itd , któe gówno z muzyką potrafią ;) Każdy muzyk jest na wage złota.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 28 kwie 2009 23:39

Depeche Mode właśnie zagrali Wrong i Personal Jesus w "Later With Jools Holand" na BBC2. Pewnie lada moment i będą jakieś filmiki na YT. :)
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 28 kwie 2009 23:48

A ten Personal jakis taki przyjemny byl dla ucha. Jak Tagmahal gral swojego blusa byla fajna przebitka jak Dave tanczy :)
Enjoy The Silence
Jari

Post 29 kwie 2009 00:54

shodan pisze:
Mnie to nie dziwi, bo to przecież ich praca. Natura obdarzyła ich talentem, więc go wykorzystują maksymalnie. Któż z nas by tego nie robił? Ale jestem pewien, że robią to też i dla przyjemności.
Z tym talentem i natura to bym tak nie szarżował... Gore dostał talent kompozytorski, który sam rozmienia na drobne, Gahan dostał głos i pewien dryg sceniczny i akurat on to wykorzystuje, Fletcher.... cóż, stał ostatni w kolejce jak te talenty rozdawali... no dobra, robi za balet.
Hien pisze:Zanim wyskoczy ktoś kto wytknie ,że oni wcale nie mają talentu to zwracam uwagę na te miliony osób siedzących w domach, biurach, itd , któe gówno z muzyką potrafią ;) Każdy muzyk jest na wage złota.
Nie każdy... to, że ktoś wydaje z siebie takie czy inne dźwięki nie oznacza, że jest muzykiem i do tego cennym bo na przymiotnik ceniony to trzeba sobie zapracować. Daleki jestem od idealizowania czegokolwiek. Fajnie, że są fascynaci, napaleńcy, ale są też i tacy, którym warto czasem powiedzieć, żeby jednak poszli pracować do tego biura bo o muzyce mają mgliste pojęcie.
Awatar użytkownika
prey

Post 29 kwie 2009 08:10

Jari pisze:
shodan pisze:
Z tym talentem i natura to bym tak nie szarżował... Gore dostał talent kompozytorski, który sam rozmienia na drobne, Gahan dostał głos i pewien dryg sceniczny i akurat on to wykorzystuje, Fletcher.... cóż, stał ostatni w kolejce jak te talenty rozdawali... no dobra, robi za balet.
Hien pisze:Zanim wyskoczy ktoś kto wytknie ,że oni wcale nie mają talentu to zwracam uwagę na te miliony osób siedzących w domach, biurach, itd , któe gówno z muzyką potrafią ;) Każdy muzyk jest na wage złota.
Nie każdy... to, że ktoś wydaje z siebie takie czy inne dźwięki nie oznacza, że jest muzykiem i do tego cennym bo na przymiotnik ceniony to trzeba sobie zapracować. Daleki jestem od idealizowania czegokolwiek. Fajnie, że są fascynaci, napaleńcy, ale są też i tacy, którym warto czasem powiedzieć, żeby jednak poszli pracować do tego biura bo o muzyce mają mgliste pojęcie.
Zgadzam się w pełni z przedmówcą.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
shodan

Post 29 kwie 2009 09:18

Jari pisze:Z tym talentem i natura to bym tak nie szarżował... Gore dostał talent kompozytorski, który sam rozmienia na drobne, Gahan dostał głos i pewien dryg sceniczny i akurat on to wykorzystuje, Fletcher.... cóż, stał ostatni w kolejce jak te talenty rozdawali... no dobra, robi za balet.
Co do Flechera się zgadzam, bo muzyk może i z niego żaden. Gdyby się znał na tym lepiej, to by pewnie jak każdy inny członek DM próbował sił solo. Choć nie można mu z drugiej strony odmówić talentu do biznesu.
A co do Gora - pozostawię to bez komentarza, bo i tak nie dojdziemy do porozumienia. ;)
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 29 kwie 2009 14:52

Wykonanie Wrong z "Later With Jools Holland" jest sto razy lepsze niż to z Hollywood Blvd., zwłaszcza wokalnie. Jestem pozytywnie zaskoczony, bo już myślałem, że Dave na trasie będzie stękał Wrong tak samo jak w JKL, a zaśpiewał to świetnie. Również wizerunkowo zespół prezentował się lepiej, zwłaszcza Martin.

Setlista:
1.Wrong
2.Personal Jesus
3.Come Back
4.Walking In My Shoes

http://img204.imageshack.us/img204/7748/71673329.jpg
http://img172.imageshack.us/img172/8926/95724264.jpg
Awatar użytkownika
esque
Ulubiony utwór: dream on

Post 29 kwie 2009 18:42

Zagłosowałam na Wrong, choć z bólem - świetne są też Corrupt, Miles Away/The Truth Is, Peace, nieco dalej, ale tylko nieco - In Chains, Jezebel oraz Fragile Tension.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 29 kwie 2009 19:13

No Wrong w programie Later With Jools Holland naprawdę świetnie wyszło, i Mart też lepiej wygląda, błyszczącący garniturek rodem z 80's :lol: Ale zapewne z czasem wokal Gahana nie będzie tak dobrze brzmiał w wirze kolejnych koncertów. I Andy też nieźle wygląda w tych brylach - jak Dr Octopus ze Spidermana :rotfl: Personal też nieźle brzmi, nie powiedziałbym że ciągle ta sama aranżacja - wiadomo że nie zmienią kompletnie kawałka ale tak jeszcze nie grali go z tym wejściem gitarowym najpierw i bez perki przed pierwszą zwrotką, zawsze coś nowego jednak, nie narzekajmy. Podoba mi się brzmienie gitary Marta tutaj też, czuć fajny pazur :twisted:

P.S. no i Dave - w tym zestawie - czarny garniak i biała koszula wygląda jak z rodziny Corleone :D
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
astiz

Post 29 kwie 2009 19:25

stripped pisze:Ale zapewne z czasem wokal Gahana nie będzie tak dobrze brzmiał w wirze kolejnych koncertów.
A jesteś tego pewien? :?: Ja bym sobie ręki za to nie dał uciąć.
Z drugiej strony jestem trochę niezadowolony z tych "nowych aranżacji",bo brzmią trochę...staro.Nowe to one mogły być 16 lat temu.A strasznie się napaliłem na te nowe aranżacje. :8
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 29 kwie 2009 19:48

Ja liczę na dobry wokal przez większość trasy. :) Co do aranżacji, to obecna wersja Personal Jesus jest chyba i tak najoryginalniejsza ze wszystkich dotychczasowych, więc nie jest źle.

Wrzuciłem do Resources link do całego programu.
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 30 kwie 2009 12:39

SOTU jest w Hamerykańskim Top200 na 3 pozycji.
http://www.billboard.com/bbcom/charts/c ... lboard+200
i to jako nowość.

w Polsce, wiadomo - nr 1.
http://zpav.pl/

Zestawienie albumów dM w US wygląda następująco:

Speak & Spell #192
A Broken Frame 177
Some Great Reward #54
Black Celebration #90
Music for the Masses #35
Violator #7
Songs of Faith and Devotion #1
Ultra #5
Exciter #8
Playing The Angel #7
Sounds of the Universe #3
Awatar użytkownika
shodan

Post 30 kwie 2009 13:16

Wrong w programie Later With Jools Holland rzeczywiście w znacznie lepszym wydaniu niż poprzednio. I podoba mi się wokal Dave'a. Personal Jesus też brzmi nieźle. Chociaż wersja z TTA była jednak bardziej dynamiczna. No i zawierała tę najlepszą, instrumentalną część utworu.
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 30 kwie 2009 16:16

Dajcie link do tego Personala strudzonemu wędrowcowi. Dzięki. :grins:
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 30 kwie 2009 17:02

Masz na skrzynce ;)
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 30 kwie 2009 22:03

Powiem wam że siedziałem dzisiaj i zastanawiałem się ciężko nad przyszłymi singlami z SOTU, nie biorąc jeszcze serio widzianej naklejki mówiącej że singlami są.... chyba hole to feed tam pisało a może i perfect tez ale nie pamiętam, wiecie o co mi cho. Musze powiedzieć że naprawdę ciężko jest coś wybrać z tego albumu na single bo utwory nie mają tego singlowego potencjału moim zdaniem, Wrong z perspektywy czasu postrzegam jako jedyny oczywisty singiel, no Peace trochę mniej choć też powiedzmy że brzmi singlowo jak na ten album ale co dalej pojęcia nie mam. Myślę że Jezebel pasowałaby na singiel nawet jak na ten album, jeden z lepszych kawałków z płyty no i Mart nie miał singla od ponad dekady już. Poza tym In Chains ale musieliby zrobić krótszą wersję singlową i trochę żywszą moim zdaniem. Miles Away niby chwytliwy ale nie brzmi mi jak singiel, chyba że mu wstęp jaki dorobią bo początek utworu to wyskakuje jak Filip z konopii, In Sympathy niby chwytliwy pop ale kurczę - w tym utworze nie ma nic poza basem który i tak lichy nieco jest i automatem perkusyjnym, bas tworzy całą melodię praktycznie a to za mało moim zdaniem bo nie okrasili kawałka żadnym syntezatorem prowadzącym że tak powiem a gitary za mało by prowadziła utwór.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan

Post 30 kwie 2009 22:42

Dla mnie wybór singli byłby oczywisty - Corrupt i Fragile Tension.