DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20

Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 01 lip 2024 18:02

Myślę że wygra
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 01 lip 2024 18:18

mintaj pisze:
01 lip 2024 17:35
3. DRAGON - Eminem - Rap God
to by było za proste

'rap god but the instrumental keeps changing' by William Maranci ofc

https://www.youtube.com/watch?v=9B4yMI_anWk
Awatar użytkownika
stripped

Post 01 lip 2024 18:19

Tak, to by było za dobre

Ciekawe czy podzielicie się Ziobrą czy ktoś Was zrobi w ciula hehe
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 01 lip 2024 18:22

Ja pewnie dostanę Ziobrę, ale don't care
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Dragon

Post 01 lip 2024 18:25

ludzie nie znają się na żartach, oczywista oczywistość

btw myślałem, że wrzutka Livv też kontynuuje temat, bo w refrenie słyszałem tylko google maps. ups
Awatar użytkownika
stripped

Post 01 lip 2024 18:26

To ja też a i tak mi się podobało;(
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 01 lip 2024 21:00

Dzień dobry PT forumowiczom podczas finału 18 Depeszwizji imienia Chucka Norrisa.
Jest 1 dzień lipca - czy puściliście dziś wiadomy przebój Uriah Heep? Bo ja nie. Mamy godzinę 21, za dwie minuty zajdzie słońce, a za dwie godziny - Erik Janza pokaże Ronaldo gdzie raki zimują. Oby…
Imieniny obchodzą Otton, Domicjan, Klarysa, Teobald i Teodoryk.
Obchodzimy dziś Światowy Dzień Architektury i jak na złość ktoś musiał w ten dzień pokazać plany nowego budynku stojącego na miejscu Solpolu oraz Międzynarodowy Dzień Reggae - bez przedstawiciela w tej edycji.

Bez przeciągania, zaczynam od imć MNIE.
5 pkt. - 7
4 pkt. - 8
3 pkt. - 5
2 pkt. - 4
1 pkt. - 6

O Jurgenie Kaczówce, którego wam sprzedałem się rozpiszę w swoim czasie - o ile uzbieram wystarczająco pozytywny feedback. Raczej się nań nie nastawiam, bo pisząc te słowa mam głosy od zaledwie dwójki z was (a piszę w przerwie meczu Hiszpanii z Gruzją…), a jedna z osób którą podejrzewałbym o pozytywny odbiór dała okrągłe jajco. W każdym razie to całkiem zabawna i błyskotliwa satyra na polski hip-hop lat dwutysięcznych, pełna odniesień do nie tylko ówczesnej sceny rapowej i humorku, który może i się momentami zestarzał, ale cóż.

Gdy piszę te słowa, ledwo pamiętam co jest od kogo i nie za bardzo chce mi się to sprawdzać, tak samo jak tytułów i autorów i chyba nawet nie chcę tego robić, by mieć namiastkę tego jak wy się w to bawicie. Nie będę typować, bo bez przesady, ale powiedzmy, że zrobię z siebie kretyna.

Bez większego zastanowienia odstrzeliłem trójkę - domyślam się, że ktoś tu idzie po Złotego Ziobrę, więc niechaj wrzucający ma. Kolekcja cytatów z rockowej klasyki to jednak za mało nawet na punkt pocieszenia, bo słuchać się tego po prostu nie da. Odrzucam też jedynkę - nudzi mnie, męczy mnie, brzmi jak erzac Wilsona z gorszym wokalem. Drażni mnei refren, drażni wszystko, sory resory wrzucaczu.

Więc zabawa zaczyna się de facto od połowy, ale ja zaczynam przyznawanie punktów od propozycji numer 6 - brzmi jak kawałek z soundtracku do filmu Tarantino zaśpiewany przez Iana Curtisa, czyli totalnie jako rzecz, którą doceniłbym oglądając wzmiankowany film, ale nie włączyłbym samemu.

Czwórka i piątka są niby diametralnie różne, ale może przez to, że są blisko miałem lekki problem z tym której ile przyznać punktów. Ostatecznie jednak całkiem przyjemne post-punki ustąpiły klubowym klimatom - jeśli dobrze pamiętam to przesłanych przez Czeza. Sam jestem zaskoczony, że mi to tak dobrze wchodzi, więc kto wie, może faktycznie jestem kryptodepeszem?

Śpiewająca pani spod ósemki trochę na zachętę, bo mam wrażenie, że może u mnie zaskoczyć i kto wie. Tu nawet nie muszę sprawdzać tego kto wrzucał, ale tym razem jakoś we mnie i do mnie trafił.

Dobra, żeby nie przeciągać (kto to prostytutka czyta i tak lol) - Depeszwizję 18 ostatecznie wygrywa dla mnie Jacek. Skubikowski to kolejny artysta, którego nie znam bardziej niż znam - z jednego suchara i jednego solidnego utworu i coś czuję, że chyba się z nim zapryjaźnie bo przegryw-core oraz klimat późnego PRLu to coś mocno pode mnie.

Średnia ta edycja ostatecznie, ale dwa ostatnie utwory jakoś ją ratują.
Wyszło śmiesznie, ale nie uprzedzajmy faktów czy coś…

KLASYFIKACJA

Kod: Zaznacz cały

1. MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut - 5 pkt.
2. SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 4 pkt.
3. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit) - 3 pkt.
4. DEV - Spandau Ballet - Musclebound - 2 pkt.
5. LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck - 1 pkt.
6. HIEN -  The War on Drugs - Victim
MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry)
DRAGON - Eminem - Rap God - 0 pkt.

Cieszę się z tego, że akurat ta kolejka ułozyła się tak, że pierwsze trzy kawałki dostają ode mnie zero, bo trochę ułatwia mi to wklejanie klasyfikacji i w ogóle….
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 01 lip 2024 21:05

Miło, na mentosa liczyłem jak na nikogo tutaj xd
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:05

W TV oglądam jak Mbappe zdobywa półprzestrzenie na boisku Belgów, teraz wy czytacie jak głosował DRAGON. Czy zdobędzie Złotego Ziobrę? NO TERAZ SIĘ NIE DOWIEMY HEHE
InterCity opóźniony, ofc przepraszam pasażerów

2 (5 pkt)
5 (4 pkt)
1 (3 pkt)
7 (2 pkt)
6 (1 pkt)
8
4

ludzie nie znają się na żartach pewnie huehue

pozdrówki dla osoby wrzucającej Skubikowskiego, jest taste

no i pozDM dla Williama Maranci, szefa mashupu
Kolega Robert to tak często w pociągach, że aż powinien wiadomy przebój Porcupine Tree wrzucić HEHE. No generalnie przyjmuje komplecik z podziękowaniem. Pozdrowień nie, bo ich nie dostałem, ale gdybym je dostał, to bym je przyjął.

KLASYFIKACJA

1. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit) 
MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut - 7 pkt.
3. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry) - 5 pkt.
4. SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 4 pkt.
5. HIEN -  The War on Drugs - Victim - 3 pkt.
6. DEV - Spandau Ballet - Musclebound
LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck - 2 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 0 pkt.

Po dwóch kolejkach największym uznaniem gremium cieszy się Oraz Jeden, aczkolwiek Jaca też zaczął nieźle. 7 oczek na 10 to nie jest wynik jak z nut, ale wystarczający do objęcia prowadzenia. Za nimi ja z jednym kompletem, shodan z prawie kompletem i reszta. Bez punktów została na ten moment jedna osoba - czy Rapowy Bóg dostanie Złotego Ziobrę? Zobaczymy, pożyjemy czy jakoś tak.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:08

Nasz Bełchatowski Mbappe wysłał głosy jako pierwszy - zobaczmy jak zagłosował.
Moja wrzuta to utwór z płyty Jedyny Hotel W Mieście, 1984 rok. W utworach ze strony B albumu zamiast gitary basowej wykorzystano syntezator Roland TB-303, zgodnie z jego pierwotnym przeznaczeniem (a nie późniejszym, kultowym wykorzystaniem do tworzenia piszczących melodii acid house).

Punktacja:

1 - 4 pkt

2 - 0 pkt

3 - 0 pkt

4 - 3 pkt

5 - 2 pkt

6 - 5 pkt

8 - 1 pkt
Murzyn nie zna się na żartach i jest niewdzięczny. Ta edycja generalnie pod tym znakiem stoi, jeśli se przeanalizujecie kto i na kogo głosował - Chuck Norris z tego nie słynął. :(

KLASYFIKACJA

1. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit) - 9 pkt.
2. HIEN -  The War on Drugs - Victim
LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck
MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut - 7 pkt.
5. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry)
DEV - Spandau Ballet - Musclebound 
SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 5 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 0 pkt.
A to co? Pociąg Warszawa - Wrocław Intercity w niedzielne popołudnie? XD Czez z nieznacznym prowadzeniem, za nim dosłownie wszyscy - dzięki głosom Murzyna trafił on do peletonu z do tej pozory subtelnie, acz regularnie, punktującą Livv oraz Hienem. Za nimi, z dwoma punktami straty, tercet wrocławsko-krakowsko-zgiersko-warszawsko-orzeszki. No i Dragon hehe.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 01 lip 2024 21:09

Sorry ale tak kijowego hu hu humorku to ja nie podzielam ;]
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:16

Nie ma takiego wuja, co by nie przyjął głosów od SHODANA. Czy jakoś tak. BTW ale daremny ten Mbappe…
Depeszwizja 1 - 2 pkt.
Depeszwizja 3 - 3 pkt.
Depeszwizja 4 - 4 pkt.
Depeszwizja 5 - 5 pkt.
Depeszwizja 6 - 1 pkt.
No i kwestię Złotego Ziobry mamy wyjaśnioną na tym etapie. W sumie i tak późno lol, ale co zrobić. Buuu czemu nie znacie się na żartach i na Skubikowski buuu ;(

KLASYFIKACJA

1. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit) - 14 pkt.
2. HIEN -  The War on Drugs - Victim
DEV - Spandau Ballet - Musclebound - 9 pkt.
4. LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck - 8 pkt.
5. MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut - 7 pkt.
6. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry)
SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 5 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 3 pkt.
Dzięki głosom Shodana mniej więcej wiemy na czym stoimy na półmetku. A stoimy tak, że liderem został Czez, i to z naprawdę solidną przewagą nad drugim miejscem, bo aż pięciu punktów. Ale tylko nadmienię, że nie takie przewagi w tej zabawie topniały, a głosów Czeza tu nie było. Za nim duet łódzko-zgiersk i Livv, której do czwartego miejsca wystarczy regularne punktowanie. Murzyn po mocnym początku zrobił swoje i oklepł, a ja - tam gdzie zawsze.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 01 lip 2024 21:17

Następnym razem pojdzie jak z nut...
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:18

Czy czas na głosy CZEZŁAWA? Nom. ;]
1 - 2
2 - 0
3 - 1
4 - 0
5 - Moj
6 - 4
7 - 5
8 - 3
Heh, bez punktów dla mnie, ale w końcu ktoś się poznał na SKUBIKU. A Francja nadal daremna….

KLASYFIKACJA

1. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit) - 14 pkt.
2. LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck
MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut - 12 pkt.
4. HIEN -  The War on Drugs - Victim - 11 pkt.
5. DEV - Spandau Ballet - Musclebound - 9 pkt.
6. SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 8 pkt.
7. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry) - 5 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 4 pkt.
Jak można było się spodziewać, lub nie, Czezu nadal liderem - tym razem za jego plecami MŁODA oraz Jaca, który jak już zbiera punkty, to prawie zawsze komplet i mocno zań trzymam kciuki. Zdetronizowali Hiena (nieznacznie) oraz Musiała (mniej nieznacznie). Shodan się pałęta gdzieś w środku stawki, acz z zaledwie oczkiem straty do Musiała. Dragon nie tylko stracił szansę na Złotego Ziobrę, ale możliwym, że nie zajmie nawet ostatniego miejsca - zgadnijcie czyim kosztem.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:21

Na bonie dydy, czemu tu nie było głosów HIENA? Czy powiększy on przewagę Czezława? Czy jest to wina szatana?
5 utwór 6
4 utwór 8
3 utwór 2
2 utwór 7
1 utwór 5
0 utwór 3
0 utwór 4
Trzy punkty dla mnie to jak brzask Jutrzanki w słoneczny dzień. I argument za tym, że pewna wrzuta nie pojawi się w bestce utworowej z mojej strony….

KLASYFIKACJA

1. LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck - 17 pkt.
2. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit) - 15 pkt.
3. MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut - 14 pkt.
4. SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 12 pkt. 
5. HIEN -  The War on Drugs - Victim - 11 pkt.
6. DEV - Spandau Ballet - Musclebound - 9 pkt.
7. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry) - 8 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 4 pkt.

No i wykrakałem - wystarczyły głosy Hiena, by Livv wyprzedziła Czezława! Która to czuje za sobą oddech dwóch Jacków (nie, napiszę, że jeden z nich jest Murzynem). Generalnie o tym jak bardzo wyrównana (czy tam przeciętna, whatever) jest ta edycja świadczy to, że Hien spadł gdzieś h(i)en daleko, na piąte miejsce - można by rzec, że jest OFIARĄ hehe. Reszta bez większych zmian, aczkolwiek chyba na dobre oddaliłem się od ostatniego w klasyfikacji Dragona.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:24

Będzie śmiesznie jak wkleję głosy LIVV? Nie wiem, ale właśnie to robię.
1. 5 pkt (klasycznie kupiła mnie elektronika)
2. 0 pkt
3. 2 pkt
4. 4 pkt
5. 0 pkt
6. -
7. 1 pkt
8. 3 pkt
Klasycznie dostałem jajco od Livv - PATHETIC. BTW koleżanka tym razem nie wysłała głosów jako jedna z pierwszych, ale i tak uprzedziła jakąś połowę forum. Wysyłając głosy DZIŚ RANO.

I ja niby miałbym manipulować waszymi głosami? Prośba…

KLASYFIKACJA

1. LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck - 17 pkt.
2. HIEN -  The War on Drugs - Victim - 16 pkt.
3. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit)
MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut 
SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 15 pkt. 
6. DEV - Spandau Ballet - Musclebound - 13 pkt.
7. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry) - 8 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 6 pkt.

Livv zagłosowała niczym typowy przedstawiciel pokolenia Gen-Z - czyli tak, by nie napsuć krwi samej sobie, ale jednocześnia sprawiając, że stare dziady się męczą i plują w brodę. No tak czy siak zrobiło się ciekawie, bo na kolejkę przed ostatecznym głosowaniem szansę na wygraną ma aż pięciu uczestników - ja osobiście takiej sytuacji nie pamiętam…
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 01 lip 2024 21:31

Znacie to uczucie gdy wasz los jest w rękach DEVA? Ja też nie, ale nic nie poradzę na to, że głosy w tej depeszwizji ułożyły się tak, że to on decyduje o tym kto jest zwycięzcą.

Czy będzie to Livv i jej surferskie rocki? Hien i jego Kozelek? Czezu Oraz Jeden? Jacek oraz Jacek? A może to Shodan obroni swoje trofeum? Zobaczmy…
Tym razem zupełnie nie bawię się w zgadywanie, nie ma huia, bym dopasował utwór do wrzucającego.

1 - Całkiem to spoko, letnie takie muzycznie, fajnie się słuchało, może wokal momentami za bardzo przysłaniał muzę, 4 pkt
2 - Nie do końca czaję koncept tego żartu, ale niech będzie. Bit to chyba Marvin Gaye? Tekst momentami rozbawiał, 1 pkt
3 - wkurzony Eminem, brzmi ciekawie, tak trochę agresywnie a trochę śmiesznie, no ale nie sposób tych 2 pktów nie dać
4 - Ja, wiadomo. Chuck Norris to sztuki walki, sztuki walki to kulturyści, jak kulturyści to siłownia. No to pakerskie Spandau Ballet (czy raczej Swelldau Ballet w tym wypadku). 0 pkt, wiadomo
5 - To And One zdaje się, ale nie ma polotu rzeczy wrzucanych do bestek so far. Niestety, 0 pkt
6 - Zawiało Ameryką, ale taką z lekko brytyjsko post-punkowym zacięciem (przez ten wokal chyba). Super, 5 pkt
7 - Trochę fajne, trochę nie, w sensie... No nie, niby nie jest źle, ale teraz meham, wokal taki se bardzo, więc 0 pkt
8 - Śpiewająca pani do przyjemnego akompaniamentu smyczkowo-pianinowego, płynie jak chmury, 3 pkt
Tok rozumowania jakim Musiał powiązał Spandau Ballet z Chuckiem Norrisem tłumaczy parę rzeczy, ale mniejsza tym…

KLASYFIKACJA OSTATECZNA:

1. LIVV - The Cramps - Goo Goo Muck - 22 pkt.
2. HIEN -  The War on Drugs - Victim - 20 pkt.
3. SHODAN - Susanne Sundfor - Alyosha - 18 pkt.
4. CZEZ - And One - Military Fashion Show (Club Hit)
MURZYN - Jacek Skubikowski - Następnym razem pójdzie jak z nut  - 15 pkt.
6. DEV - Spandau Ballet - Musclebound - 13 pkt.
7. MENTOS - Jurgen Kaczówka - Życie boli (B-radars) (radio edit) (feat. MC Onufry) - 9 pkt.
8. DRAGON - Eminem - Rap God - 8 pkt.

A więc, a zatem, azaliż DEPESZWIZJĘ 18 IMIENIA CHUCKA NORRISA Wygrywa…

LIVV

ZASŁUŻONA NAGRODA TUTAJ

A TU se możecie oblukać kto i jak głosował. Livv jako jedyna dostała głosy od każdego uczestnika tej zabawy i to pozwoliło jej na wygraną.

W ramach ciekawostki - dałem zero punktów osobom dzięki którym dostałem osiem. To się nazywa niewdzięczność prowadzącego, ha!

Dobra - jak zawsze - gratulacje prowadzącym, chałwa zwycięzcom etc itd. Blablabla. Czekam na wytyczne od MŁODEJ, z tematem wlecę jutro, a z okładką - dla odmiany też jutro, ale możliwym, że później.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 01 lip 2024 21:34

Doskonale
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon

Post 01 lip 2024 21:45

Ludzie nie znają się na żartach [3]

ale na szczęście niektórzy się znają, dzięki!
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 01 lip 2024 22:06

Gratki Livv
Enjoy The Silence