Numer 1 - Misz-masz dźwiękowy w stylu Belbury Poly wymieszanym z jakimś hipsterskim cudem w stylu Grimes. Nastrojowe na śnieg za oknem, 2 pkt
Numer 2 - O, całkiem to fajne, takie trochę RAM-core, ale w moim wajbie, ten elektrofon (nie wiem, coś dętego przez klawisz na sterydach) przypomina mi Grauzone. Niby tylko 2,5 min, a jakie dobre. 4 pkt
Numer 3 - Zimowo się robi, ale wątpię, aby to było wydane w styczniu czy w lutym. Chyba, że teraz? Też nastrojowe, takie na mój mood teraz i zawsze, i na wieki wieków amen. 3 pkt
Numer 4 - Nie, nie i nie. 0 pkt, po prostu 0 i tyle, nie będę elaborował, nie chce mi się, boli mnie klata.
Numer 5 - Dwóch Francuzów przy muzyce i Tame Impala na wokalu. Pewne dziewczę wysłało mi ten numer na osłodę naszej rozłąki, kiedy w Majówkę wybrałem się do Zalitawii. Jak dziewczę poskrobać, to pod warstwą z cukru było dużo goryczy, ale co muzy mi pokazała to moje. Tzn. Justice i Tame Impali, but still. Wiosna pachniała tym numerem i kwiatami w czyimś ogrodzie na Białołęce. 0 pkt
Numer 6 - Huiuzłoty, przepiękne to jest. Takiej elektroniki potrzebuje dev o tej porze roku, dawać wincyj, wincyj! Niecałe 10 minut to zdecydowanie za mało, ten jednostajny bicik w tle mógłby lecieć mi w uszach godzinami. Brzmi trochę jak Buchla... 5 pkt!!!
Numer 7 - Z trzech podobnych stylistycznie propozycji w tej edycji DW ta podeszła mi najbardziej. Może to przez tekst i głos osoby rapującej, jest absurdalnie zabawny i przez to mnie rozbraja. 1 pkt może być
Kod: Zaznacz cały
1. MENTOS - Godspeed You! Black Emperor - Grey Rubble - Green Shoots – 21 pkt
2. DRAGON - Donato Dozzy – Lucrezia – 18 pkt
3. MUNLUP - Akira Yamaoka - White Noise (Actual Noise) – 15 pkt
MURZYN - Sasha Keable - Hold Up – 15 pkt
5. WUJA - Kendrick Lamar – euphoria – 13 pkt
6. MUSIAŁ - Justice & Tame Impala – Neverender – 12 pkt
7. LIVV - Kendrick Lamar - Not Like Us – 11 pkt
MENTOS!!!!
Dobra muzyka wygrywa! Reszta na drzewo!
Oto zasłużona w pełni, bardzo specjalna NAGRODA!
Z wielką ulgą, oddaję zabawę w ręce Seby, przynajmniej na czas jakiś, dziękuje wszystkim za zajebista zabawę i w ogóle!!!!