2009-05-23 Warsaw, Gwardia Stadium, Poland (CANCELLED)
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Re: Warszawa 23 maj 2009 [koncert odwołany oficjalnie]
Nie twierdze, ze ktos zaraz usunie mojego posta, nie bronie tez akcji na Gwardii, ale bronie wolnosci pogladow a tej nie brakuje tutaj. Jest natomiast rzeczowa dyskusja i o to chodzi. Zeby byla jasnosc wolnosci pogladow nie tylko dotyczacej DM, ale wogole. Moje doswiadczenie zyciowe nauczylo mnie a czasami nawet zmusilo do tolerancji i nierzadko okazuje sie to byc przyjemnym uczuciem. Wydaje mi sie jednak ze wolnosc pogladow czasami mija sie z tolerancja. Piszac poprzedniego posta mialem na mysli ze poprzez krytyke myslnika w pewnym sensie tez sie stajemy tacy sami, a chyba nie o to nam chodzi.
Enjoy The Silence
-
astiz
shodan pisze: I tu się mylisz, bo to miał być mój pierwszy koncert DM w życiu. Może dlatego się nie przejmuję, bo jeszcze tego nigdy nie zasmakowałem i nie wiem, co straciłem?![]()
Swoją drogą jestem przekonany, że koncert się odbędzie, tylko w innym terminie. W najgorszym wypadku zimą w Katowicach.
Devotional zgadzam się z Tobą. Fan DM jak najbardziej ma prawo przeżywać odwołanie koncertu gdzieś w zaciszu domowym lub z kolegami przy piwie. Ale po co robić to przed kamerami, na pokaz? Przecież oni tę akcję wcześniej rozgłaszali publicznie żeby czasem nikt jej nie przeoczył. Takie mam odczucia.
Hien pisze:![]()
Yo Ziom wyloozooj, przecięz oni nie poumierali, wrócą za pół roku i koncercicho będą Ci grali, yo kaman ciekierałt Ziom!
Co do tego nie mam żadnych wątpliwości
-
Hien
Czez, brzmisz jakbyś chciał zbawiać świat.
Bo mnie na przykład przeraża mozliwośc tolerowania wszystkiego (i tu całkowicie abstrahuje od akcji na Gwardii, to już temat dla mnie zamknięty), od tego był Jezus i on zbawiał.
Ja nie urkywam ,że wielu rzeczy nie jestem w stanie tolerowac, jestem wielkim homofobem na przykład. I życie mnie nauczyło a nawet zmusiło do tego aby nie tolerować różnych rzeczy aby mi się życiowo nie oberwało.
Wolność poglądów może być w nadmiarze niezdrowa i powstanie nam swiat chaosu.
Nie twierdze ,że potrzebna jest komukolwiek monarchia albo dyktatura ale trzeba stawiać pewne granice moralne (bo polityka to gówno).
w skrócie nie popadajmy ze skrajności w skrajność
Tylo ode mnie apropos wolności słowa i czynu (i żeby nie było, nie ma to nic wspólnego z fanami pod stadionem).
Bo mnie na przykład przeraża mozliwośc tolerowania wszystkiego (i tu całkowicie abstrahuje od akcji na Gwardii, to już temat dla mnie zamknięty), od tego był Jezus i on zbawiał.
Ja nie urkywam ,że wielu rzeczy nie jestem w stanie tolerowac, jestem wielkim homofobem na przykład. I życie mnie nauczyło a nawet zmusiło do tego aby nie tolerować różnych rzeczy aby mi się życiowo nie oberwało.
Wolność poglądów może być w nadmiarze niezdrowa i powstanie nam swiat chaosu.
Nie twierdze ,że potrzebna jest komukolwiek monarchia albo dyktatura ale trzeba stawiać pewne granice moralne (bo polityka to gówno).
w skrócie nie popadajmy ze skrajności w skrajność
Tylo ode mnie apropos wolności słowa i czynu (i żeby nie było, nie ma to nic wspólnego z fanami pod stadionem).
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Jari
I to o Tobie był nasz pierwszy album
A co do tej nieszczęsnej Gwardii. Cóż, zrobili co zrobili, tego już się nie cofnie tylko martwi mnie fakt inny - 'fani depesz mołd' - taki estwierdznie pada tam wielokrotnie... Ja już nie fan ino słuchacz ale fani są na tym forum, na tamtym, w mieście i na wiosce, tysiące w Polsce. Czy naprawdę 30 osób wygłupiających się na polu (bo tylko tak można określić ten występ) to reprezentacja dużo większej części jakieś całości? Dlaczego redaktorki nie powiedzieli wprost, ot 30 tka jakiś napaleńców stanęła i sobie pośpiewała a jeden nimi dyrygował... Nastąpiło chyba jednak zbyt duże uogólnienie. Zważywszy na to, że byłem fanem DM, kocham te dźwięki z lat 80-94 nie życzę sobie aby ktoś mnie w ten sposób reprezentował, nie chcę się wstydzić mówić ludziom, że byłem fanem i że nadal wracam do tych płyt i się nimi zachwycam tylko dlatego, że kilka osób postanowiło udowodnić światu jak bardzo są rozchwiani emocjonalnie. Po prostu... i nie ma to nic wspólnego z tolerancją czy jej brakiem.
-
Hien
Recepta jest prosta, trzeba mieć wyj.ebane na wszystko
Ja coś czuje ,że to się raczej z tego zrobił piknik znajomych niż zbiórka przypadkowych fanów, nie było świeczek i siara od razu mniejsza (pisze akbym tam był a nawet nie widziałem tego w tv). Całe szczęście ,ze telewizja nie wpada w środek zlotów, tam by było co pokazac na niektórych imprezach. Skrajne pijaństwo, bijatyki, publiczny seks itd, czego to ja nie widziałem na zlotach DM...
Ja coś czuje ,że to się raczej z tego zrobił piknik znajomych niż zbiórka przypadkowych fanów, nie było świeczek i siara od razu mniejsza (pisze akbym tam był a nawet nie widziałem tego w tv). Całe szczęście ,ze telewizja nie wpada w środek zlotów, tam by było co pokazac na niektórych imprezach. Skrajne pijaństwo, bijatyki, publiczny seks itd, czego to ja nie widziałem na zlotach DM...
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Urgh, nawet ja takich rzeczy nie widziałem ;p Mam nadzieję, że to nie w Łódce? ^^Hien pisze:publiczny seks
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
prey
Taka ich góralska natura. Wszak na forum nie odpuszcza z RecoilemNati pisze:Taaaaak?prey pisze:Górale są szczerzy, jak im zajdziesz za skórę to długo będą pamiętać.![]()
Gwardia Gwardią i po Gwardii. Przeminęło z wiatrem. Aniołek nie powinien się obrażać tylko na forum udzielać
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Aniolek to juz prosil o usuniecie konta i protestacyjnie wyczyscil sobie profil z avatarka (a taka ladna buzia)
i wszystkich danych w profilu.
Uratowal Ja punkt 3.2 regulaminu. 
-
Jari
No to co , spotykamy się na Gwardii i śpiewamy 'Send Me An Angel' i TVN24 to nakręci? Czy macie lepszy pomysł na akcję...?
-
slick
Ustawimy wszystkich w kole, ja wyjde na srodek i kazdy bedzie za mna powtarzac - Jaroslaw Pawlik, Jaroslaw Pawlik! 
-
Jari
E... to głupia akcja, nie chcę w tym brać udziału...
Poza tym musiałbyś jeszcze krzyczeć coś na kształt: Ewrybady Łooooooo.... Wymyśl coś lepszego....
-
Rajca
Dobra akcja. Chociaż ja bym poszedł na zapasy w błocie.
Przy okazji, ma ktoś bootleg z Gwardii? Bo LHN jeszcze nie wydali
Przy okazji, ma ktoś bootleg z Gwardii? Bo LHN jeszcze nie wydali
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
bootleg z Gwardii
czekam aż ktoś zapoda w Recources empeczy Blek Selebrejszyn i Endżoj De Sajlens
No i intro "Depesz Mołd, Depesz Mołd" oraz outro "Dejwid Gachan, Dejwid Gachan"
a Angel chciała uciec ale nie tak łatwo z Devotees, my jesteśmy jak ZSRR i tak łatwo jej nie wypuścimy

"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Czez
Hien, coz zyjemy w innym swiecie. Swieta skadinnad prawde napisal Jari:
Jari pisze:czy naprawdę 30 osób wygłupiających się na polu (bo tylko tak można określić ten występ) to reprezentacja dużo większej części jakieś całości?
Tego sie mozemy trzymacJari pisze:nie życzę sobie aby ktoś mnie w ten sposób reprezentował,
Enjoy The Silence
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
mialem sie nie odzywac w temacie Wawy to się nie odzywam.
Chodzi mi o likwidacje konta... chce dziewczyna aby wykasowac profil to co za problem?
Jest jej to prywatne zyczenie to chyba powinno sie wykasowac.
Bez sensu jest komus na sile trzymac nicka.
Slicku, wiec prosze Cie bardzo.
Chodzi mi o likwidacje konta... chce dziewczyna aby wykasowac profil to co za problem?
Jest jej to prywatne zyczenie to chyba powinno sie wykasowac.
Bez sensu jest komus na sile trzymac nicka.
Slicku, wiec prosze Cie bardzo.
-
Rajca
Wiesz, jest regulamin to się powinno go trzymać. Czemu akurat Anielec ma stanowić wyjątek? Rejestrując się gdzieś ma obowiązek regulamin znać. To swego rodzaju umowa, nie ma równych i równiejszych.
W zasadzie, to matko śnięta, ile ona ma lat? Co to "bunt", co z tego będzie miała. Jak mi jakieś miejsce w sieci nie pasuje to tam się nie pojawiam, ale nie wpadam i nie rzucam na lewo i prawo jak mi bardzo źle i "usuńta mnie".
W zasadzie, to matko śnięta, ile ona ma lat? Co to "bunt", co z tego będzie miała. Jak mi jakieś miejsce w sieci nie pasuje to tam się nie pojawiam, ale nie wpadam i nie rzucam na lewo i prawo jak mi bardzo źle i "usuńta mnie".
-
slick
Starczy juz.stripped pisze:nie tak łatwo z Devotees, my jesteśmy jak ZSRR i tak łatwo jej nie wypuścimy![]()
Regulamin stoi.bARREL pisze:Slicku, wiec prosze Cie bardzo.
Najpierw ktos prosi o usuniecie konta zeby pokazac cos na wzor meczenstwa czy czegos rownie absurdalnego a pozniej, po jakims czasie sie znowu rejestruje pod innym (lub co smieszniejsze) tym samym nickiem.
Prosila mnie Eowyn o usuniecie konta, prosila mnie Kinga, prosili inni - w kazdym przypadku mowie nie. Na tym forum nawet tematy po przekroczeniu 100 stron sa jedynie blokowane i sila czasu spadaja na dol, nic nie jest kasowane i mozna swobodnie czytac wypowiedzi sprzed 5 lat. Tak bylo jest i bedzie.
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
Masakra, dzisiaj już dwoje znajomych zaczepiło mnie i brechtało się z tego wiejskiego występu na Gwardii - widzieli na TVP... Szczególnie spodobał im się ten kolo który wołał "Ewrybady!"
Powiedzieli, że to wyglądało jak jakaś sekta.
Dodam jeszcze, że lubią DM.
-
Czez
Don't worry, be happy 
Enjoy The Silence
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
oooo..zapasy w blocieRajca pisze:Dobra akcja. Chociaż ja bym poszedł na zapasy w błocie