DEPESZWIZJA - SEZON 4

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Re: DEPESZWIZJA - SEZON 4

Post 28 lis 2024 14:51

Każdy cziluje pewnie na swój sposób. Ja preferuję w tym celu raczej spokojną nutę.
A najlepszym chyba do tego utworem jaki znam jest "Wherever There Is Light".
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 29 lis 2024 20:06

1. LIVV - Blur - The Ballad
2. MURZYN - Kendrick Lamar - Poe Mans Dreams (His Vice)
3. SHODAN - Roxette - Crash! Boom! Bang!
4. MENTOS - Ride - Vapour Trail
5. DRAGON - Zdechły Osa - Jak ty oka nie masz (feat. Młody Dzban
6. HIEN - David Bowie - Station To Station (Live Nassau Coliseum '76)
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 29 lis 2024 21:16

Szef zabawy w formie ostatnio, winszuję
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 lis 2024 21:37

Zbierał długo kamehamehe
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 29 lis 2024 21:38

Ładował się jak Venusaur
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
stripped

Post 29 lis 2024 22:06

Może darujmy sobie te 2 dni potencjalnej dyskusji do której i tak nie dochodzi, niech Seba zrobi finał jutro i ewentualnie będzie więcej czasu na wybór wrzutek potem...?

Luźna myśl
Awatar użytkownika
stripped

Post 29 lis 2024 22:08

Tzn o ile jest taka możliwość w ogóle, Seba kiedyś mówił że jemu to obojętne
Awatar użytkownika
mintaj

Post 29 lis 2024 22:12

No tbh szanse na to, bym ogarnął to w niedzielę były bliskie zeru, więc widzimy się jutro
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 29 lis 2024 22:25

O jak miło, made my day!
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 lis 2024 22:57

Słusznie. Jeżeli ktoś by chciał coś pogadać, to spokojnie zdąży w te niecałe 24h. Kendrick na bliźniaczym poziomie, co poprzednie dwa Kendricki. Blur brzmi na tym etapie, jak solo Albarna, ale piosenka ładna. Ten numer Roxette miałem na soundtracku do filmu "Neverending Story 3", który to ost katowałem, jak kretyn w latach 90. Przyznam, że zabrakło jakiejś tandety od Musiała, szkoda że gość ma przyzwyczajenia z korpo i do deadline'u dolicza sobie 11-godzinny ASAP.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 29 lis 2024 23:22

Edycja w porządku, wrzuciliście muzykę, także ten
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 lis 2024 21:00

To ten, witam po przerwie wszystkich stęsknionych za moim prowadzeniem i pożal się konferansjerką. Tych, którzy nie tęsknili też witam, a tych którzy tego nie czytają… a tego to nie powiem, niech się zastanawiają, gdy przeczytają. Lub nie.
Mamy sobotę, ostatni dzień przedostatniego miesiąca w tym roku, 30 listopada.
Słońce wzeszło i zaszło.
Obchodzimy dziś imieniny Kutberta, Maury i Zozyma. Wszystkiego najlepszego!
Poza tym celebrujemy też Dzień Otwarty Notariatu. Nie wiem ile osób, będzie celebrować obchody tego dnia, ale pewnie mniej niż śledziło finał 38 DEPESZWIZJI: EDYCJI WYCZILOWANEJ

Zaczynam od prowadzącego.
4 pkt. - 6
3 pkt. - 2
2 pkt. - 1
1 pkt. - 5

Może i znowu przyłożę rękę, nogę, mózg i rzepkę do wygranej Munlupa, ale trudno - kocham Station to Station praktycznie w każdej wersji, więc nie mogło u mnie nie wygrać. Kawałek z kategorii tych WIELKICH, o których rózni mądrzy pisali różne rzeczy mądrzejsze niż ja. Trzy dla solidnego Lamara, bo jednak lubię typa, wbrew forumowi i ten no. Dwa dla spoczko kawałka Blura - zespołu, który od zawsze lubię, ale chyba nigdy już nie pokocham. siusiak wie, może kiedyś i punkcik dla IRONICZNYCH rapsów z Wrocławia, bo tak. Siłą rzeczy musiało odpaść Roxette - urodziłem się parę lat za późno, by mieć do nich sentyment z czasów, gdy wyskakiwali z każdej lodówki.

Wrzuciłem Ride, bo w sumie czemu nie. Jarałem się tą płytką w fajnym okresie mojego życia i w tymże okresie byłem na naprawdę dojebanym ich koncercie na offie 2015. Mi to wystarczy.
KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. HIEN - David Bowie - Station To Station (Live Nassau Coliseum '76) - 4 pkt.
2. MURZYN - Kendrick Lamar - Poe Mans Dreams (His Vice) - 3 pkt.
3. LIVV - Blur - The Ballad - 2 pkt.
4. DRAGON - [Zdechły Osa - Jak ty oka nie masz (feat. Młody Dzban] - 1 pkt.
5. SHODAN - Roxette - Crash! Boom! Bang!
MENTOS - Ride - Vapour Trail

Czyżby to była setna edycja, w której wygra tę zabawę MUNLUP? Zobaczymy...
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 lis 2024 21:01

Nah, ale dziękuję.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 lis 2024 21:02

Jako drugi SHODAN, który zawsze wlatywał gdzieś pod koniec, bo tak, a teraz wleci jako jeden z pierwszych też bo tak.
D1 - 4
D2 - 3 (wczesny Lamar to nie to, no ale to jednak Lamar)
D4 - 1
D5 - 0 (nie dość, że gadacz, to jeszcze sepleni)
D6 - 2 (wczesny Bowie to też nie to, no ale to jednak Bowie)
Gdy szkalujesz raperów, ale dajesz innemu 3 punkty, ale tobie to nie przeszkadza, bo jesteś wyczilowanym Shodanem…

KLASYFIKACJA

MURZYN - Kendrick Lamar - Poe Mans Dreams (His Vice)
HIEN - David Bowie - Station To Station (Live Nassau Coliseum '76) - 6 pkt.
4. MENTOS - Ride - Vapour Trail
DRAGON - [Zdechły Osa - Jak ty oka nie masz (feat. Młody Dzban] - 1 pkt.
6. SHODAN - Roxette - Crash! Boom! Bang! - 0 pkt.

Jak zawsze w przypadkach finałów w niekompletnym składzie, mamy forum dwóch prędkości. W każdym razie na o prowadzenie bije się tercet murzyńsko-warszawsko-bełchatowsko-łódzki (ciekawostką może być to, że prowadzący Murzyn póki co jeszcze nie zasłużył na żaden komplet). Gdzieś tam, w oddali, z honorowymi punktami przedstawiciele sekcji wrocławskiej, a wuja… no wuja może równie dobrze wygrać czy coś.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 lis 2024 21:04

Czy HIEN włoży sobie kij w szprychy?
4 pkt – utwór 4
3 pkt – utwór 1
2 pkt – utwór 3
1 pkt – utwór 5
0 pkt – utwór 2

Maksik dla Ride, nawet się nie zastanawiałem. 3 pkt dla nowego Blur, którego nadal nie przesłuchałem, bo nieco boje się tej płyty (utwór bardzo dobry, co nie znaczy, że przestałem bać się tej płyty). 2 pkt dla Roxette, głównie dlatego, że mam mocny sentyment do Crash Boom Bang.
1 pkt dla intrygującego hip-hopu i jajco dla , no sorry, wrzuty prowo-memiarskiej, bo tak to interpretuję (chyba, że ktoś zwyczajnie wie, że od dwóch osób dostanie za to maksy, hehe).

Jak tylko zobaczyłem tytuł, a potem okładkę, to wiedziałem, że mogę lecieć śmiało z tym, co sobie zaplanowałem. Tym samym, wrzucam Wam najlepszą istniejącą wersję „Station to Station”, przy której wszystkie inne, łącznie ze studyjną, klękają niczym bydlęta. Energia, szaleństwo i oczywiście WYCZILOWANIE, tego wykonania, to coś, co działa cuda. Mam nadzieję, że docenicie, nawet jeśli nie głosami.
Kiedy wrzucasz jednocześnie wyczilowany oraz energetyczny kawałek oraz dajesz maksa prowadzącemu i zero swojemu bezpośredniemu rywalowi, bo jesteś wyczilowanym hienem…

KLASYFIKACJA

1. LIVV - Blur - The Ballad - 9 pkt.
2. MURZYN - Kendrick Lamar - Poe Mans Dreams (His Vice)
HIEN - David Bowie - Station To Station (Live Nassau Coliseum '76) - 6 pkt.
4. MENTOS - Ride - Vapour Trail - 5 pkt.
5. SHODAN - Roxette - Crash! Boom
DRAGON - [Zdechły Osa - Jak ty oka nie masz (feat. Młody Dzban] - 2 pkt.
Ostatecznie jednak skończyło się na włożeniu kija w wiadomą częśc rowera, bowiem dzięki Hienowi na prowadzenie wysunęła się Livv. Ma trzy punkty przewagi nad wrzucającym i czarnym bratem. Tuż za nimi ja, z pierwszym kompletem w tej edycji, a w oddali Shodan i Dragon bijący się o zaszczytne piąte miejsce.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 lis 2024 21:09

Zagadką jest dla mnie to, że Dragon wrzuca te polskie hh do dwizji, a przecież to sure-fire kiss of death tej zabawy.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 lis 2024 21:09

Czas na młodość, czas na głosy LIVV
1. - pkt
2. 3 pkt
3. - pkt
4. 4 pkt
5. 1 pkt
6. 2 pkt
Kiedy jesteś kolejną osobą, która daje maksa Mentosowi czy coś….

KLASYFIKACJA

MURZYN - Kendrick Lamar - Poe Mans Dreams (His Vice)
MENTOS - Ride - Vapour Trail - 9 pkt.
4. HIEN - David Bowie - Station To Station (Live Nassau Coliseum '76) - 8 pkt.
5. DRAGON - [Zdechły Osa - Jak ty oka nie masz (feat. Młody Dzban] - 3 pkt.
6. SHODAN - Roxette - Crash! Boom! Bang! - 2 pkt.

Kocham te edycje w mniejszym gronie, bo mam wrażenie, że liderami w ich trakcie są wszyscy, by potem przegrać z kimś, kto był ostatni. W każdym razie znowu mamy trójkę liderską, z tą zasadniczą różnicą, że zamiast Hiena jestem w niej ja, z kolejnym kompletem punktów na dodatek, aczkolwiek punkt straty Hiena to tyle co nic. W rywalizacji o miejsce piąte minimalna przewaga Dragona.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 lis 2024 21:13

A teraz MURZYN. Uwaga, dużo literków
Na początku chciałem zaznaczyć że podobał mi się ten motyw wybrany przez Sebę bo sam myślałem o czymś podobnym, głównie ze względu na to że już się nastawiłem że wrzucę ten numer Kendricka. Seba nawet zrobił to lepiej niż sam bym wymyślił podejrzewam. W każdym razie chętny byłem na posłuchanie takiego wyluzowanego zestawu, w większości dowieźliście vibe jakiego oczekiwałem. Zestaw był naprawdę dobry, nie było od początku zdecydowanego faworyta na maksa, jeśli chodzi o jajco też nie do końca, dałem sobie tym razem czas to wyklarować.

1 - już sam początek był zadowalający, lubię wokal Damona Albarna który ma naturalną melancholię wpisaną w głos. Nie szukałem tym razem źródła wrzuty, kawałek brzmi jak coś z jego solowego albumu. Bardzo dobry aranż i klimacik, fajna przypominajka. Jeśli to z tej płyty może powinienem do niej wrócić. Mocne 3 punkty.

2 - Utwór z debiutu Kendricka, czyli Section.80 z roku 2011, jeszcze przed albumem w wielkiej wytwórni. To jest Kendriczek jakiego pokochałem gdy się pojawił na scenie rapowej, to był naprawdę spory powiew świeżości dla mnie wtedy. Zarzucam moim ulubionym deep cutem który zawsze kojarzył mi się właśnie relaksująco, ale w formie luźnego popołudnia spędzonego w dresie w domu przy muzyce z kompa i herbacie a nie że jakiś tam letniak i hamaki.

3 - starałem się w tej edycji nie przypisywać wrzut konkretnym wrzucającym ale WYDAJE MI SIĘ że tylko jedna osoba tutaj mogłaby wrzucić tego typu balladę poproszona o jakiś czilujący numer. Brzmi jak lata 90. lub wczesne 00., trochę kojarzy mi się z Corrsami których Wuj dawał w bestce nie dawno. Generalnie całkiem spoko, numer odhaczający wszelkie standardy w kwestii takiego grania. Zaliczam ale to może być trochę mało by wygrać tę edycję - 1 punkt.

4 - Kurdebele, no może ciut kłamałem z tym brakiem faworyta? Numer lekki, luźny i cholernie chwytliwy z miejsca. Brytyjskie jangly granie zdaje mnie się ale czy to lata 90.? Ten gitarowy riff robi mocno robotę, wokal typowy dla takiego bandu z lekką nutą melancholii. Kawałek idealnie wyważony między przebojem, nastrojowym graniem i po prostu dobrą piosenką. Daję maksa czyt. 4 pkt.

5 - trudno jest raczej rzucić polskim współczesnym rapem żebym nie mehał. A tu się to kurde udaje. Dobry bit, nawijka ok, rozwalił mnie ten pierwszy raper z wadą wymowy, TO JEST NIEBESPIECNE XDDDD ktoś mógłby to wybrechtać a mi to zrobiło uśmiech na twarzy, trzeba mieć też jaja by mieć wywalone na opinie. Świeżo, młodzieżowo a przy tym jednak słuchalne dla dinozaurów, dostanie 2 punkty.

6 - no i kurde szok, na końcu wleciał David Bowie i to taki który mi nie przypasował ni cholery. Tzn. może nie aż tak, ale po prostu w tym zestawie ten numer odstaje i nie jest to coś co sam bym wrzucił do wyczilowanej edycji kiedykolwiek. Nie znam Station To Station więc było to moje pierwsze zetknięcie z tym numerem i od razu w wersji koncertowej, nie lubię tak eh. Nie wiem no, może trzeba by usiąść kiedy i sprawdzić album i to ogarnąć całościowo, w tej edycji i w tej chwili niestety 0 pkt. ode mnie.
Kiedy jesteś Murzynem i coś tam kolejny komplet dla mnie dobra już mi się znudził ten format.

Mimo wszystko zero dla Bowiego to mocny cios w rzepkę. :(

KLASYFIKACJA

1. MENTOS - Ride - Vapour Trail - 13 pkt.
	2. LIVV - Blur - The Ballad - 12 pkt.
	3. MURZYN - Kendrick Lamar - Poe Mans Dreams (His Vice) - 9 pkt.
	4. HIEN - David Bowie - Station To Station (Live Nassau Coliseum '76) - 8 pkt.
	5. DRAGON - [Zdechły Osa - Jak ty oka nie masz (feat. Młody Dzban] - 5 pkt.
	6. SHODAN - Roxette - Crash! Boom! Bang! - 3 pkt.
Dzięki mocnej serii (to mój trzeci komplet w tej edycji!!!) wysunąłem się na prowadzenie i przed ostatecznymi głosami jestem na pole position. Właściwie to jedyną osobą, która może mi zagrozić jest Livv, bo nawet gdyby Murzyn mnie dogonił, to i tak przegrałby na pierwsze miejsca. Niemniej, może się cieszyć chociaż tym, że na ten moment jest tuż tuż przed Hienem. Dragon raczej tego nie przejebie, ale cholera go wie, bo to on decyduje o ostatecznym wyniku…
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 30 lis 2024 21:15

A teraz DEV

iksde iksde iksde
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 30 lis 2024 21:17

Prowo memiarska wrzuta lol