DEPESZWIZJA - SEZON 5
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Misie pysie dzisiaj zakochane chodzą nie ma nikt głowy do tego hehe
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Zwłaszcza Wuja na poligonie
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Mhm, ja zakochany, chyba w snach. Głosy wyślę za jakieś półtorej godziny, jak jedną rzecz w robo skończę.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
1. MENTOS - Księżyc - Verlaine I
2. MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version)
3. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini
4. DRAGON - Carbon Based Lifeforms - Photosynthesis
5. LIVV - Cavetown - Meteor Shower
6. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic)
7. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens, Behind the Wall, Under the Tree... (feat. Walter Keiser, Pedro Haldemann)
Finał jutro o 21
2. MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version)
3. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini
4. DRAGON - Carbon Based Lifeforms - Photosynthesis
5. LIVV - Cavetown - Meteor Shower
6. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic)
7. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens, Behind the Wall, Under the Tree... (feat. Walter Keiser, Pedro Haldemann)
Finał jutro o 21
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
heh
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Miłe zaskoczenie by Jaca, zasłużony max
-
Hien
"dźiwki są gotowe?"
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Lol
widziałem
jestem
widziałem
jestem
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
mintaj
NOM
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Widać komu się pali do wygranej
-
Hien
Witam szanowne grono Porcupine Tree kolegów i koleżankę. Musiał zaprosił nas do lasu, ale nie dał żadnej mapy, czy opisu historii miejsca, więc każdy przeszedł ten las na swój sposób. Zobaczymy czyja ścieżka okazała się być najbardziej atrakcyjna dla ogółu. Najpierw moje głosy:
Efekty mojego głosowania dają takie coś: prowadzi Sebastian Mentos Mentosowski, za nim Musiałfapp oraz Murzyński Jan. Dragon na niewysokim, ale też niczego nie wykluczającym, czwartym miejscu, po czym Wuja. Na szarym końcu ja oraz Smerfetka. Czy ostatni będą pierwszymi? Czy pierwszy ostatnimi? Czy można dostać od kogoś maksa, a ostatecznie wylądować na dnie? Na te wszystkie pytania, odpowiedź niedługo.
5 pkt – utwór 1
4 pkt – utwór 3
3 pkt – utwór 7
2 pkt – utwór 4
1 pkt – utwór 6
0 pkt – utwór 0
Kod: Zaznacz cały
1. MENTOS - Księżyc - Verlaine I – 5 pkt
2. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini – 4 pkt
3. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens… - 3 pkt
4. DRAGON - Carbon Based Lifeforms – Photosynthesis – 2 pkt
5. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic) – 1 pkt
6. LIVV - Cavetown - Meteor Shower – 0 pkt
7. MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version) – 0 pkt
-
mintaj
Już nie muszę dalej śledzićCzy można dostać od kogoś maksa, a ostatecznie wylądować na dnie?
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Czy istnieją lasy bawełny? Dobre pytanie. Następny po mnie, jak zawsze, jest Murzyn:
Murzyn przygotował dobry stand-up. Badalamenti, to Badalamenti w domu. Emme to na stopro Taylor Swift. Grubo, ale jeszcze grubsze są głosy, które ujawniają schizofreniczną naturę tej edycji. Maksujący chwilę temu Seba, dostaje już jajco, przez co spada na miejsce trzecie, natomiast Wuja z niemal dna, wkracza na miejsce drugie. Punktujący najstabilniej Musiał, wkradł się dzięki temu na miejsce pierwsze. Dragon na niewysokim, ale niczego nie wykluczającym czwartym miejscu. Ja i Murzyn dzielimy teraz miejsce 5. Na tyłach Livv.
Depeszwizja LEŚNA
Dw1 - wokale brzmią dobrze, tekst robi się nieznośnie cringe'owy na koniec, muzyka za głośno - ciulowy miks kijem w szprychy tego numeru, zostaje 0 pkt.
Dw2 - jakieś noirowe jazzy granko, takie Twin Peaks w domu, bardziej lounge'owe niż spooky czyli raczej knajpa niźli las. Ogółem spoko, ale nie wiem czy wystarczy żeby powalczyć w tym zestawie, poza tym jestem jestem ciekaw kto to, co to i nawet bym obadał więcej. Wystarczy na 3 punkty.
Dw3 - tu jakie kurde smyki na wejściu, myślałem że jakieś czarne granie wejdzie a tu kurczę... co to jest? Czy to jest może Goldfrapp? Może komuś wspomnienie o nich na forum dało inspirę do tej wrzuty, muzycznie robi się mocno w ich stylu z czasem. Wokalu nie jestem pewien bo raz brzmi jak Goldfrapp a chwilami jakby Katie Melua. Ogółem podoba mi się, potem jaki smolikowy klawisz wchodzi heh. Tu też mogę wrócić i sprawdzić coś więcej. Daję 4 punkty i serce na laście mogę oddać.
Dw4 - tu jakieś najtisowe elektroniczki, klimat nawet jest spoko ale nie jest to też jakaś porywająca kompozycja, błądzimy po lesie i pozostajemy w miejscu. Będą 2 punkty.
Dw5 - jak weszło to ukulele to myślałem że będzie cover piosenki o myszojeleniu, heh. Ostatecznie... chyba nawet żałuję że to nie było to, słodko cukierkowo ale nie moje klimaty chyba. Produkcja w ogóle nieco chałupniczo brzmi (prosty bicik, ten bas jak z jakiegoś FL Studio?) Zostaje 1 punkcik.
Dw 6 - NOOO (czyt. nooo!). Ja tylko mam nadzieję że to jest Wuja bo rozumiem że to jego ulubienica i kurde to jest ładny numer, tak naprawdę pierwszy z tej edycji który mnie klepnął od razu. Ładny song, prosty aranż, zero przekombinowania, czyżby następny numer TS sprzedany mi na tym forum przez Wuja? Przekonamy się. Daję 5 pkt.
Taka edycja 50/50 bym powiedział, coś tam dla siebie wynalazłem więc nie narzekam ale parę numerów to były bardziej strzały na ślepo. Ode mnie Andreas Vollenweider ze swoją harfą, z płyty którą kiedyś wygrzebałem z blogosfery. Odświeżyłem sobie ten kawałek ostatnio i jaram się mocno nim, bardzo chciałem go właśnie do depeszwizji wrzucić kiedyś i w końcu nadarzyła się idealna okazja a byłem przez moment przekonany że nie znajdę nic pod ten motyw. Ciekaw jestem czy Dragon rozpozna grajka i czy Wujas doceni ten klimat.
1. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini – 8 pkt
2. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic) – 6 pkt
3. MENTOS - Księżyc - Verlaine I – 5 pkt
4. DRAGON - Carbon Based Lifeforms – Photosynthesis – 4 pkt
5. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens… - 3 pkt
MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version) – 3 pkt
7. LIVV - Cavetown - Meteor Shower – 1 pkt
-
Hien
Różowe kwiaty? Tęcza na niebie? Przez las przedziera się Smok z Lasu:
Znowu skrajne zmiany w głosach. Maksujący chwilę temu Wuja, zbiera jajco i spada na niewysokie, ale niczego nie wykluczające czwarte miejsce, w wyniku czego Dragon traci możliwość zdobycia nagrody za zajęcie tego samego miejsca na wszystkich etapach głosowania.
Na szczyt wdrapuje się Mentos, ale nie udaje mu się z niego zepchnąć Musiała, pomimo relatynie niewielkiej ilości punktów od Smokowskiego. Na trzecie leci Murzyn. Munlup ląduje na piątym, a punkt pode mną Smoku sam w sobie. Livv nadal na dnie.
7 (5)
1 (4)
5 (3)
2 (2)
3 (1)
6
Księżyce, ukłony. Vollenweider, ukłony.
1. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini – 9 pkt
2. MENTOS - Księżyc - Verlaine I – 9 pkt
3. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens… - 8 pkt
4. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic) – 6 pkt
5. MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version) – 5 pkt
6. DRAGON - Carbon Based Lifeforms – Photosynthesis – 4 pkt
7. LIVV - Cavetown - Meteor Shower – 4 pkt
Na szczyt wdrapuje się Mentos, ale nie udaje mu się z niego zepchnąć Musiała, pomimo relatynie niewielkiej ilości punktów od Smokowskiego. Na trzecie leci Murzyn. Munlup ląduje na piątym, a punkt pode mną Smoku sam w sobie. Livv nadal na dnie.
-
mintaj
A jednak śledzę 
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Las, a czuję piwnicę... Uwaga, rozejść się, z głosami idzie Mentos:
Ja miałbym niby wrzucić Goldfrapp? CZY TY MNIE W OGÓLE ZNASZ?! Kolejne jajo dla Wuja, ale mimo to, nie zarył jeszcze o dno. Tam nadal Smerfetka. Nowym liderem jest MURZYN, ale Musiał jest raptem punkt za nim. Niewiele traci Mentos, który pomimo autojajca, nadal trzyma się podium. Dragon na niewysokim miejscu 4, ale sorry, teraz to już za późno. Ja na piątym. Wyścig wydaje się wyrównany w gronie Panów na M, trudno powiedzieć kto ma większe szanse.
5 pkt. - 4
4 pkt. - 7
3 pkt. - 2
2 pkt. - 3
1 pkt. - 5
Jak nie wiadomo co ma wygrać, to wiadomo, że wygrają u mnie elektroniki od Roberta - tak jest zazwyczaj, tak będzie i teraz. Może nie za bardzo wiem co to ma wspólnego z motywem leśnym, ale jebiem na to, fajne to. Siódemka ma fajny vibe instrumentalna ze starej telewizji plus dostanie mało punktów, więc zasługuje na 4 punkty, po to by zamieszać w klasyfikacji. ;] Dwójkę pewnie wrzucił Murzyn i znowu nie wygra, a szkoda, bo to też fajny instrumental, ale jakoś tak też wyszło, że wolę to co jest wyżej. Trójka mogłaby lecieć w Trójce heh. Brzmi znajomo, jeśli to to co myślę, to niech będzie dokładnie tu, bo ile może wygrywać ten cholerny Hien? Dalej nic, a za nimi dwa kawałki ze śpiewającymi paniami. Nieco ciekawsza i mimo wszystko lepsza jest piątka, więc niech ona zasłuży na ten punkcik. Wrzuciłem Księżyc, bo nie przyszło mi nic ciekawszego do głowy na myśl o edycji leśnej - o IDZIEMY PRZEZ LAS przypomniałem sobie po ściągnieciu paczki, ale może to i lepiej, bo pewnie bym skończył jak zawsze. Nie żebym zakładał inny scenariusz teraz, ale może parę punktów od jakiegoś Musiała wpadnie za sam fakt bycia pierwszym. Ten, no, słuchajcie Księżyca. Pzdr.
1. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens… - 12 pkt
2. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini – 11 pkt
3. MENTOS - Księżyc - Verlaine I – 9 pkt
4. DRAGON - Carbon Based Lifeforms – Photosynthesis – 9 pkt
5. MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version) – 8 pkt
6. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic) – 6 pkt
7. LIVV - Cavetown - Meteor Shower – 5 pkt
-
mintaj
Mogłem przewidzieć, że włożę sobie kij w szprychy nie starając się włożyć sobie kija w szprychy. Ale przegrać z Murzynem w tej edycji to jak wygrać
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
W tym tygodniu, w chooja wyjątkowo nie poleciał WUJA:
Livv dołącza do grona zdobywców maksów w tej edycji, a znajdują się w niej już Mentos, Murzyn, Wuja i Dragon. Co ciekawe, nie ma wśród nich aktualnego lidera, czyli Musiała. Mentos na drugim, Murzyn na trzecim, tutaj nadal każdy z nich może wygrać. Mało tego, może to zrobić nawet siedzący na czwartym, itd., Dragon. Teoretyczne szanse ma jeszcze mocno zasilona Wujowym maksem, Livv. Ja raczej się nigdzie nie pcham, a tym bardziej sam Wuja. Póki co jeszcze nikt nie może szykować dupska.
D1 - 4
D2 - 1
D3 - 3
D4 - 2
D5 - 5
Zacna edycja, w której nikt nie zasłużył na zero. Znam tylko Cavetown z pozycji 5 - bankowo od Livv. Nr 4 też mi coś świta, ale nie wiem gdzie to przykleić. Myślę, że wszystko nadaje się do lasu na luzie.
1. MUSIAŁ - Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini – 14 pkt
2. MENTOS - Księżyc - Verlaine I – 13 pkt
3. MURZYN - Andreas Vollenweider - Behind the Gardens… - 12 pkt
4. DRAGON - Carbon Based Lifeforms – Photosynthesis – 11 pkt
5. LIVV - Cavetown - Meteor Shower – 10 pkt
6. MUNLUP - Angelo Badalamenti - Deer Meadow Shuffle (Film Version) – 9 pkt
7. WUJA - Emme - 200% Chance of Rain (Acoustic) – 6 pkt
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant