Jaki film teraz oglądasz?
-
dejmien
Re: [kultura] Jaki film teraz oglądasz?
Cyrk, bałagan, burdel na kółkach!
-
Rajca
Nie bójmy się tego słowa - istny rozgardiasz!
-
dejmien
Amen.
-
em.
gwiazdy...
-
dejmien
Biedny chłopak, to wydarzenie na pewno odciśnie bolesne piętno w jego psychice na całe życie. 
"Oni śmiali się z mojego tortu, ja śmiałem się z ich śmierci"
"Oni śmiali się z mojego tortu, ja śmiałem się z ich śmierci"
-
Rajca
"Truuudne sprawwyyy(ii)" uwielbiam ten motyw. Zrobię sobie z tego dzwonek na telefon...
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Właśnie skończyłam oglądać "Dark Progression" o DM. Chyba wiem już na ich temat za dużo, żeby mogło mnie to zachwycić. Za dużo rozwodzenia się na temat tego, co oni w końcu grają, a za mało faktów... I skończyło się w najciekawszym momencie. Chociaż warto było to zobaczyć - znam jeden utwór Numana i już go lubię za te wypowiedzi (chociaż tłumaczenie "oh fuck" jako "o rety!" jest uwłaczające...).
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
To akurat standard w polskich tłumaczeniach, pewnie wymóg telewizji/dystrybutora/cholerawiekogotamjeszcze...Miri pisze:(chociaż tłumaczenie "oh fuck" jako "o rety!" jest uwłaczające...).
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
dejmien
Kiedyś, w jakimś filmie "what the fuck" przetłumaczyli na... "co do czorta". 
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Cóż, angielski wulgaryzm "fuck" tłumaczony jest na wszystkie możliwe polskie przekleństwa, te lekkie i te ciężkie... Żeby jeszcze tłumaczenia były adekwatne do sytuacji, można by to ścierpieć... Zwykle jednak nie można... 
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Zrozumiałabym jeszcze "cholera", ale "rety" jest takie... lamerskie *facepalm*.
Akurat to, że "fuck" tłumaczy się jako każde przekleństwo, wiem. Czytałam raz fanficka, właściwie jego tłumaczenie, i takiej różnorodności przekleństw jeszcze nie widziałam (brawo dla tłumaczek, bo nawet fajnie się to czytało i tekst miał taki smaczek). Z ciekawości sprawdziłam oryginał, bo myślałam, że może coś podłapię - cóż, nawet wulgaryzmy bywają wartościowe przy nauce języka, przynajmniej wiesz, kiedy komu w ryj dać jak ci coś powie nie tak - ale się zawiodłam, bo tam było tylko fuck i fuck...
Btw, "do czorta" to mój faworyt, chociaż nie po bożemu - http://www.se.pl/kobieta/kobieta-porady ... 98534.html
.
Akurat to, że "fuck" tłumaczy się jako każde przekleństwo, wiem. Czytałam raz fanficka, właściwie jego tłumaczenie, i takiej różnorodności przekleństw jeszcze nie widziałam (brawo dla tłumaczek, bo nawet fajnie się to czytało i tekst miał taki smaczek). Z ciekawości sprawdziłam oryginał, bo myślałam, że może coś podłapię - cóż, nawet wulgaryzmy bywają wartościowe przy nauce języka, przynajmniej wiesz, kiedy komu w ryj dać jak ci coś powie nie tak - ale się zawiodłam, bo tam było tylko fuck i fuck...
Btw, "do czorta" to mój faworyt, chociaż nie po bożemu - http://www.se.pl/kobieta/kobieta-porady ... 98534.html
-
em.
Do kroćset fur beczek 
Ja wczoraj do rana oglądałam 'Just Shoot Me!' i chętnie zrobiłabym dziś powtórkę. Uwielbiam ten serial.
Ja wczoraj do rana oglądałam 'Just Shoot Me!' i chętnie zrobiłabym dziś powtórkę. Uwielbiam ten serial.
gwiazdy...
-
Hien
Odkurzam ostatnio serial, który oglądałem jak byłem mały, mianowicie "Only When I Laugh".
Jeżeli ktoś lubi angielski humor w stylu starych sit-comów (Allo Allo, Jas Fasola, Co ludzie powiedzą?, itd) to się w tym odnajdzie. Dawno temu puszczali to w Polsce pod tytułem "Między nami pacjentami", przygody trzech kolesi, którzy leżą w szpitalu.
25 minutowe odcinki, w sam raz żeby obejrzeć w przerwie między pisaniem jednej a drugiej pracy. Baardzo odprężające.
Jeżeli ktoś lubi angielski humor w stylu starych sit-comów (Allo Allo, Jas Fasola, Co ludzie powiedzą?, itd) to się w tym odnajdzie. Dawno temu puszczali to w Polsce pod tytułem "Między nami pacjentami", przygody trzech kolesi, którzy leżą w szpitalu.
25 minutowe odcinki, w sam raz żeby obejrzeć w przerwie między pisaniem jednej a drugiej pracy. Baardzo odprężające.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
jakis czas temu byłem na Melancholii. ostry ładunek. nie trzeba odpalać "Faith" Kjurów żeby podciąć sobie żyły ^^
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
Czy tylko mnie na świecie nie smuci Faith? 
-
Rajca
Czy tylko ja na świecie nie wiem o czym mowa?
A, tak, ignorantem jestem :O
A, tak, ignorantem jestem :O
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja też nie wiem.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Jest nas trzech, w każdym z nas inna krew. 
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
obejrzeć Melancholię von Triera i potem puścić Faith.
efekt może być jaki miał Curtis po połączeniu Stroszek + The Idiot
efekt może być jaki miał Curtis po połączeniu Stroszek + The Idiot
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
Ale pie.rdolisz Adrian