Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
Awatar użytkownika
prey

Re: Sounds of the Universe

Post 02 maja 2009 08:57

WINS najlepsze choć znowu wersja albumowa. Pokazuje to jak stare kawałki się nie starzeją.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 02 maja 2009 11:47

Moje typy na single po Wrong i Peace; Miles Away, Corrupt
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 02 maja 2009 12:14

O rany... czytaliście komentarze? Ludziska widzą Fletchera i piszą że nigdy by nie pomyśleli że ujrzą DM i Eltona Johna razem na scenie :rotfl: Come Back jak Come Back, live nieco lepiej brzmi z perkusją, w sumie najbardziej podobała mi się gra Eignera w całym kawałku, a Walking in My Shoes ani trochę nie różni się od wersji z Touring The Angel (nawet podobny popis tańca Dave daje Eignerowi pod koniec heh) więc w sumie mogliby sobie odpuścić granie tego kawałka na tej trasie, tym bardziej że chyba jest zbyt dołujący jak na zawartość nowej płyty i będzie się gryzł z innymi utworami (ktoś może powie że w takim razie po co grali ostatnio JCGE bo za wesołe jak na kawałki z PTA, ale to był prezencik dla fanów wszakże ;) )
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
stripped

Post 02 maja 2009 12:25

Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 02 maja 2009 12:29

Dave by przeczytać tekst niestety musi na oczy nakladać szkiełka , no cóż , starość nie radość , młodość nie wieczniść :8
astiz

Post 02 maja 2009 19:16

marcindreszcz pisze:Moje typy na single po Wrong i Peace; Miles Away, Corrupt
Pobożne życzenia,niestety.
A tak w ogóle wersja live Come Back jest o niebo lepsza i przestałem zwracać uwagę na tekst :)
Gorzej wygląda sprawa z WIMS;nie podoba mi się :nie: To ma być niby obiecana nowa aranżacja? :?: :co: Jedyny pozytyw-wokal Dejviora.
Awatar użytkownika
stripped

Post 02 maja 2009 22:25

Kurczę przyznam że jak nie wypuszczą na singlu In Chains to się wkurzę serio, dla mnie ten numer brzmi jakby żywcem wyjęty z Excitera, nie mogę się doczekać wersji live tego kawałka, zaś Peace słabo mi się widzi jako singiel i ogólnie ostatnio upada w moich oczach, coraz mniej czuję ten kawałek jakby, taki bez życia jest dla mnie, odbieram go jak syjamskie rodzeństwo Perfect ale chyba Perfect lepiej by się sprawdził na singlu. Ciekaw jestem jaki będzie do Peace teledysk, w jednym z wywiadów do którego ktoś z was zamieszczał link Fletch coś wspomina że kręcili ostatnio video z Antonem, czyżby mówił właśnie o Peace???
Awatar użytkownika
prey

Post 03 maja 2009 19:40

Tak na dobrą sprawę to żaden kawałek z albumu nie kwalifikuje się na singiel z prawdziwego zdarzenia. Nie w takiej formie.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 03 maja 2009 20:09

Bajki bajasz. ;)
Awatar użytkownika
prey

Post 03 maja 2009 20:29

shodan pisze:Bajki bajasz. ;)
No jestem w bajkowej atmosferze od wczoraj, wszak Wilder niedługo da oznakę życia :D Jutro premiera nowej płyty Gabrieli Kulki. Jest dobrze.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 03 maja 2009 21:25

Pewnie po Peace bedzie Hole To Feed, co mi akurat pasuje. A co do czwartego singla powinni oglosic konkurs na dotcom i byloby ciekawie :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 05 maja 2009 20:15

hmmmm...takie podsumowanie z www.d.................pl:

"Tak dobrych rezultatów sprzedażowych dla "Sounds Of The Universe" nie spodziewał się chyba nikt. Album sprzedaje się rewelacyjnie na całym świecie i podbija listy bestsellerów w kolejnych krajach. Na naszym polskim podwórku płyta już drugi tydzień z rzędu utrzymuje się na pozycji lidera Oficjalnej Listy Sprzedaży prowadzonej na podstawie danych ze sklepów przez Związek Producentów Audio-Video. Szczyt sprzedażowych podsumowań najnowszy krążek Depeche Mode osiągnął poza Polską w jeszcze 20 krajach: Austrii, Belgii, Chorwacji, Czechach, Danii, Finlandii, Grecji, Hiszpanii, Izraelu, Meksyku, Niemczech, Rosji, Rumunii, Słowenii, Szwajcarii, Szwecji, Turcji, na Ukrainie, na Węgrzech i we Włoszech. Na Wyspach Brytyjskich "Sounds Of The Universe" zawędrowało na miejsce 2 krajowego notowania (podobnie jak w Estonii, Francji, Portugalii, Norwegii, Singapurze), a za oceanem, według podsumowań magazynu "Billboard", osiągnęło pozycję z numerem 3, stając się płytą z najlepszym debiutem na listach od roku 1993, kiedy to ukazało się "Songs Of Faith And Devotion". Ogółem Top 10 podsumowań albumowych zanotowano w aż 34 krajach! Skalę popularności albumu pokazują szczegółowe podsumowanie "Billboardu", gdzie "Sounds Of The Universe" można znaleźć także na listach Top Electronic Albums (pozycja 1), Top Rock Albums (pozycja 1), Top Internet Albums (pozycja 1) czy Top Digital Albums (pozycja 2)...."

wielkie HMMMMMMMMMMMMMMMMMM...... dziwne ze sie to tak broni w sprzedaży
Awatar użytkownika
prey

Post 05 maja 2009 20:22

Obecnie sprzedają się proste, hałaśliwe utworki z pierdziawkami, trzaskami. Nie idziesz z prądem toniesz. Skończyły się czasy płynięcia pod prąd tj. oryginalności.
Awatar użytkownika
shodan

Post 05 maja 2009 20:27

Mówta co chceta, tylu ludzi na całym świecie i to w bardziej cywilizowanych krajach niż Polska nie może się mylić.
Tak naprawdę jestem jednak zaskoczony, że DM w dzisiejszych czasach jest nadal aż tak popularne.
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 05 maja 2009 20:29

shodan pisze:Mówta co chceta, tylu ludzi na całym świecie i to w bardziej cywilizowanych krajach niż Polska nie może się mylić.
Tak naprawdę jestem jednak zaskoczony, że DM w dzisiejszych czasach jest nadal aż tak popularne.
no dokładnie. tez mie ta popularność dziwi zważywszy na czasy...
astiz

Post 05 maja 2009 20:39

A mnie nie dziwi;Depeche Mode to jest jednak nazwa sama w sobie ;) Wiele ludzi w wielu krajach czekało długo na wreszcie Wielki album DM,no i się doczekało po szesnastu latach :)
Awatar użytkownika
shodan

Post 05 maja 2009 20:42

Chyba po czterech chciałeś powiedzieć. :)
Awatar użytkownika
prey

Post 05 maja 2009 20:43

Też mnie zaskakuje sprzedaż co nie jest równoznaczne z popularnością bo to dwa różne pojęcia. Może na sprzedaż ma wpływ sentyment do 2 pierwszych płyt, sentyment/przyzwyczajenie do zespołu (kupię płytę bo to ostatni album), światowy kryzys :D

Obecni słuchacze, a ci z początków lat 90-tych to inna para kaloszy.
astiz

Post 05 maja 2009 20:54

Świadomie napisałem,że "po szesnastu latach",ale przyznaję,że jest to jednak zbyt duża śmiałość z mojej strony.Ja sam dopiero może za rok będę w stanie stwierdzić,czy SOTU jest najlepszą płytą od czasów SOFAD,czy też nie.
Awatar użytkownika
stripped

Post 05 maja 2009 21:01

Dla mnie taka sprzedaż tego long playa jest very STRANGE, tłumacze to sobie apetytem rozbudzonym wśród fanów przez PTA i TTA i ich lojalnością - w sensie nie ściągania i nie słuchania materiału przed kupnem, choć dla mnie to fanatyzm nieco byłby ale jeśli ludziska w dobie kryzysu chcą rzucać kasę na DM to ich sprawa :P