Gry komputerowe

Awatar użytkownika
Rajca

Re: Gry komputerowe

Post 13 sie 2012 12:51

Hien, ja nie bronię PC. Ja gram tyle co i nic i mi tak naprawdę wisi i powiewa ten aspekt sprzętu. Z drugiej strony wiem też, że stawianie na jedną klasę sprzętu mija się z celem ;)
Awatar użytkownika
Hien

Post 13 sie 2012 12:54

Ja nie za bardzo mam wybór ;)
Gram w to co mi akurat "chodzi", nie dostosowuje sprzętu do gier, a ostatnią konsole kupiłem 4 lata temu w mega zajebistej promocji (na prawdę zaoszczędziłem kasiory, Ultima rules!). Gram za mało żeby kupowanie kolejnego sprzętu miało sens.
Może jak będę się topił w kasie to się zmieni.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 13 sie 2012 21:15

Ja też w sumie wcale nie kupiłem nowego kompa dla gier, bo nowe gry mnie rzadko ruszają i do tego gram bardzo mało.
Po prostu stary komp któregoś dnia bezceremonialnie i bez ostrzeżenia padł na pysk.
Poza tym wkurzało mnie też to, że uruchamiał się całe wieki i potwornie mulił.
A tak chciałem wreszcie pociąć w FarCry na maksymalnych ustawieniach. :>
Awatar użytkownika
Rajca

Post 13 sie 2012 21:28

Shodan, jak dorwałem się do nowego sprzętu też miałem takie nadzieje względem pewnych tytułów...
Ale komp jak to komp, narzędzie nie tylko do grania. Z tego powodu bardzo chętnie zmieniłbym laptopa na nowego, mocnego - a jak - i nadal granie nie byłoby istotne.
Aczkolwiek są nowe gry, które są dobre, są grywalne, mają dobrą fabułę i potrafią wciągnąć. No, ale wiadomo - a to gatunek nie ten, a to coś nie takie, każdemu się nie dogodzi. Dla mnie Assassin's Creed (seria) i dajmy na to Dragon Age i Batmany są naprawdę porządnymi grami.
Awatar użytkownika
Hien

Post 13 sie 2012 23:52

Nigdy nie grałem w Assassinsów, ale jest wersja na Androida (i to chyba nie jedna) więc czas się zabrać za to.
Aktualnie pogrywam w Final Fantasy III (z odświeżoną grafiką w 3D, wciąga!), GTA Vice City, i oczywiście w Mortal Kombat.
Planuje wrócić w końcu do Thiefa III i Indiana Jones & The Emperors Tomb, przy czym jednego nie lubię w takich sytuacjach.
Skończyłem gry w środku a teraz po ponad roku mam zamiar do nich wrócić. Niestety muszę się na nowo przyzwyczajać do mechaniki, sterowania, ekwipunku, itd. Średnio się wtedy gra od środka nie tak łatwej gry.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 14 sie 2012 00:21

Po takim czasie to już tylko zacząć od nowa.
Awatar użytkownika
Hien

Post 14 sie 2012 01:35

Tylko od nowa się nie zawsze chce. Kiedyś zacząłem Final Fantasy 8 od nowa żeby zdobyć wszystko na maksa, będąc na CD3 odstawiłem. Tak od 5 lat leży bo jak mam teraz ogarniać na nowo spersonalizowane statystyki (komu jaką magie dałem do jakiego miecza, itd) to bym się zesrał. I teraz sobie przypomniałem, że porzuciłem jeszcze w połowie Tron 2.0.
Chciałbym wrócić, ale porzuciłem bo utknąłem. Tu się dopiero nie chce wracać, a nie mam czasu na zaczynanie gier w kółko od nowa ;(
em.

Post 14 sie 2012 10:41

Bla bla bla, ja w ogóle nie wiem, o czym Wy mówicie :P
W ogóle!
gwiazdy...
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 14 sie 2012 16:22

Hien pisze:Skończyłem gry w środku a teraz po ponad roku mam zamiar do nich wrócić. Niestety muszę się na nowo przyzwyczajać do mechaniki, sterowania, ekwipunku, itd. Średnio się wtedy gra od środka nie tak łatwej gry.
dokładnie tak mam teraz z Assassinem, za którego się wziąłem (I część dopiero! a w październiku już trzecia...) dawno temu, no ale przecież potem był SKYRIM, więc wszystko inne w kąt. w dupie z taką mechaniką gry. chociaż nawet I części Stalkera jeszcze nie skończyłem...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 14 sie 2012 17:27

em. pisze:Bla bla bla, ja w ogóle nie wiem, o czym Wy mówicie :P
W ogóle!
Nie jesteś sama. :P
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 14 sie 2012 17:37

chociaż nawet I części Stalkera jeszcze nie skończyłem...
To tak samo jak ja, pograłem sobie trochę, spodobało mi się, a po 3 dniach ni z gruchy, ni z pietruchy odstawiłem na półkę i już nie uruchomiłem poraz kolejny.
Ba, nawet niedawno kupiłem dwójkę, bo była tanio w CD-Action. ;(

Wiwat ja.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 14 sie 2012 18:09

Ja kupiłem sobie 2.5 roku temu CD-Action z Resident Evil 4, pograłem z godzinę i odłożyłem z zamiarem grania następnego dnia.
Nie zagrałem do dzisiaj. Podobnie kupiony na gwiazdkę z jakąś gazetą "Baldurs Gate II" leży nieodpakowany (jedynka chwila pochodziła).
Heroes V (też z CD Action) leży nieodpakowany.
Jak się widzi takie gry za grosze to nie można nie kupić. Szkoda, że potem się nie gra.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 14 sie 2012 20:58

No dokładnie, u mnie leży z takich gier Gothic 3 w dwóch egzemplarzach (wiem, że syf, kupiłem za pierwszym razem, bo tanio, a za drugim bo dali dodatek oraz jeszcze niby patcha, co to poprawia większość błędów), Mass Efect (choć w to nawet trochę grałem) i jeszcze w pizdut znanych i spoko gier.
Nawet tego nie sprzedam, bo komu i za ile, ba, nawet tego nie zainstaluję, bo mam teraz netbooka i nie mam napędu, i tak mi to nie pójdzie.
PACZKA
Awatar użytkownika
Rajca

Post 14 sie 2012 21:00

A w ME to bym pograł, ale nie chce mi się pożyczać z torrentów. Za to Dragon Age: Początek, które to mam wraz z dodatkiem - wygrałem! i Dragon Age II katuję na maksa. Czekam na "remaster" Baldurs Gate!!
Awatar użytkownika
Hien

Post 14 sie 2012 21:04

Ja już nie mam trochę czasu na długoterminowe gry (chociaż tnę teraz FFIII, ale to na telefon).
Nie chciałoby mi się zaczynać Baldura, z resztą nigdy się nie wkręciłem w tę grę.
Najlepiej gra mi się w defendery: Samurai vs zombies, bloons TD lub Radiant Defense.
Można szybko rozegrać partię przed snem i już.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 14 sie 2012 21:08

Ja i tak nie ruszę żadnej gry począwszy od dnia 1 października ;) I tak przez kilka miesięcy, także potem jak do czegoś siądę to nawet troszku samozaparcia się pojawia.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 14 sie 2012 21:15

Ok, tylko nie kradnij czasem wersji polskiej, bo ssie pałkę przepotężnie, kosmita ma głos jak menel żebrzący o papierosy przed Krakowską, nie ma niektórych wypowiedzi, i ponoć zapisy się psują.

Też juz nie gram w gry absorbujące dużo czasu, za stary jestem i nie chce mi się długo siedzieć nad jakimś RPGiem i rozwijać statystyk +7 do rzutu oszczepem, etc.
Wolę sobie po pracy odpalić fifę i zagrać kilka meczy.
PACZKA
Awatar użytkownika
Rajca

Post 14 sie 2012 21:18

Dlatego zawsze grałem w RPGi na najniższym poziomie :D Historia ok - napierdalanie godzinę bossa - fuj!
Awatar użytkownika
Hien

Post 14 sie 2012 21:26

Ja bym chciał grać w RPGi i rozwijać postacie miesiącami, ale nie mam kiedy.
Nawet jak mam dużo czasu to mi się jakoś nie chce zaczynać bo wiem, że następnego dnia już nie pogram.
W Fife to grałem 98 i World Cup 2002, ale tak nie gram w piłkarskie gierki. Nuda.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 14 sie 2012 21:28

Jak ja chciałem zagrać partyjkę, niezobowiązującą itd, to odpalałem CoD'a MW, jechałem jedną mapę i w sumie wyłączałem bo nuda dalej grać :X