Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
Awatar użytkownika
prey

Re: Sounds of the Universe

Post 12 maja 2009 20:04

Dobra trzeba ocenić w końcu (zagłosować). Swój ważny głos przekazuję z wielkim bólem na peace tylko i wyłącznie z uwagi na elektronikę i nic więcej. Na resztę szkoda zachodu.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 maja 2009 20:06

@Shodan - To nawet nie kwestia wolnego czasu bo ja muzyki słucham cały czas, jak jade tramwajem, jak siedze w pracy, jak jestem na zajęciach, jak siedze w domu, jak jem obiad, jak jestem w łazience, jak jestem na grillu u znajomych a ju tym bardziej jak robie audycje w radio. Jeden wyjątek to spacer z psem bo na psa trzeba uwazać.
Muzyka leci u mnie w pokoju nawet kiedy śpie, nie ma nocy żebym nie zostawił sobie czegos włączonego, ja poprostu żyje muzyką :)
Gdyby ktoś mi ja zabrał to w końcu dostałbym delirki.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 12 maja 2009 20:15

Mam tak samo ^^ . Niestety, czasem aż mi uszy puchną. Ale od dźwięku czuję się uzależniony. Ja naprawdę czuję się źle w głowie, jak zapomnę mp3 :| Ale koniec ot ;p
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 16 maja 2009 13:27

Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 17 maja 2009 20:53

Oddalem wreszcie glos, po wielu tygodniach namyslu. Zaglosowalem na Corrupt, ale tak na prawde sam nie jestem pewien czy dobrze zrobilem, bo co chwile mam innego faworyta.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Mr.X
Ulubiony utwór: Walking In My Shoes

Post 17 maja 2009 21:31

Sotu od dłuższego czasu przestałem meczyć... Nasłuchałem się i mam dosyć na bardzo długo ogólnie muzyki dm...
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
astiz

Post 17 maja 2009 23:03

Nie mogę się doczekać instrumentalnej wersji SOTU.
Awatar użytkownika
Hien

Post 17 maja 2009 23:38

Właśnie, co z tym promo? Na co oni czekają?
Miałem duzo zabawy słuchając "Playing The Angel" w wersji instrumentalnej, sporo dzwięków ginie pod wokalem.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Czez

Post 19 maja 2009 19:19

Jak mnie najdzie to wlaczam sobie tego instrumentala i spiewam, a wszyscy w domu maja ubaw :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Whiteman
Ulubiony utwór: Personal Jesus

Post 22 maja 2009 00:43

Moje odczucia wobec SOTU na łamach zinu Playback.pl:

http://www.playback.pl/numer4041/pibi/d ... verse.html

Nie bijcie, nie wieszajcie - subiektywne odczucia. Być może to głupie - ale chciałbym poznać waszą opinię na temat samego tekstu - po prostu jestem ciekaw, gdyż zwyczajnie specjalizuję się w nieco innych tekstach. Jednak, że tematyka jest mi dosyć znana - pokwapiłem się o recenzję. Bałem się nieco umieszczać link na 'tamtym' forum z racji wiadomych ;) Gracias.
astiz

Post 22 maja 2009 01:21

Ogólnie tekst bardzo pozytywny,więc dziwię się,że nie wystawiłeś go na tamtym toto ;)
Recenzja zgadza się niemal,co do joty z moimi poglądami :tak:
Jeden mankament: nie zauważyłem podpisu autora recenzji,więc nie wiem,czy ta recenzja jest rzeczywiście Twoja? :?:
Awatar użytkownika
Whiteman

Post 22 maja 2009 01:47

Na samej górze - tuż nad tytułem widnieje - mój nick i wiadoma tożsamość ;)
Płytę odbieram pozytywnie właśnie poza wspomnianymi mankamentami - Hole to Feed i Come Back, które obroniłby się bez zbędnego 'brzdękolenia'.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 22 maja 2009 07:32

W warstwie tekstowej chwilami, mówię to bez złośliwości, się potykałem. Ale nie wymądrzam się, bo wiem, że u kogoś widzi się drzazgę w oku, a we własnym nawet belki się nie zauważa.
Może tylko troszkę brakuje więcej konkretów, bo odnoszę wrażenie jakbyś przejechał walcem i wyciął to co wystawało. Ale w gruncie jest git.

(Btw, znasz kogoś o nicku Sylveck albo jakoś tak, on chyba też tam pisuje- znajomy taki tam...)
Awatar użytkownika
Whiteman

Post 22 maja 2009 19:32

Starałem się napisać tak, ażeby tekst był 'przyswajalny' dla zwykłego czytelnika - niespecjalnie zagłębiając się w szczegóły. Wytknąłem właśnie to, co irytowało najbardziej.

Sylveck, Sylveck - dane było mi poznać ;)
Awatar użytkownika
Czez

Post 22 maja 2009 22:33

Szymon, dostaniesz moj komentarz, ale dzisiaj nie mam czasu, wiec musisz troche poczekac. Daje tylko znac, ze przeczytalem :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Nati
Ulubiony utwór: Stripped

Post 22 maja 2009 23:19

Jeszcze nie miałam przyjemności wypowiadać się w tej kwestii zatem pozwólcie, że Natusia to zrobi :)

Jako iż od 13 roku życia jestem fanem DM - nie fanatyczką :!: - a mam obecnie 31 wiosen to pozwolę sobie na może niezbyt słodkie słowa odnośnie tego krążka. Dla mnie chyba najgorszy i robiony na siłę album. Tak jak PTA przesłuchałam z otwartą gębą od a-z tak przy SOTU męczę się przeokropnie. Nudzi mnie ta płyta jak skur*wysyn (wybaczcie :wstyd: ). Nie ma numeru poza Wrong, który by mnie tak skatował, że trudno by było podnieśc się z podłogi. Brak mi takich utworów jak np. Lilian, It's no good, I feeld love... Natomiast przesrali temat Panowie z analogowymi brzmieniami. Nuda, nuda, nuda... Bardzo bym chciała aby jeszcze kiedyś powstał album na miarę Black Celebration, Ultry czy Violatora ale pomarzyć dobra rzecz. ;(

Z całego krążka to może da się wyłowić ze 3-4 pozycje naprawdę godne uwagi.

Wiem, że wielu z Was napewno nie spodoba się moja wypowiedź ale uszanujcie ją jako wypowiedź starego wyjadacza :D
Awatar użytkownika
Whiteman

Post 22 maja 2009 23:24

Nie wiem skąd Twoje wątpliwości co do uszanowania cudzej opinii ;) Jakieś doświadczenia wyniesione z innego forum? :P
SOTU wyjątkowo podzielił fanów - nie wiem skąd wynikają aż tak różne stanowiska - pan Stelmach nie zostawił suchej nitki na albumie, natomiast w Teraz ROCK! mówi się o dokonaniu najlepszym w historii zespołu. Cóż - ja przekonałem się dopiero po kilku odsłuchach - początkowo byłem nieco zdezorientowany.
astiz

Post 22 maja 2009 23:30

Nati pisze:Natomiast przesrali temat Panowie z analogowymi brzmieniami. Nuda, nuda, nuda
Och nie przesrali;o to właśnie chodziło (przynajmniej jak dla mnie),ja się tam nie nudzę.Zdaje się,że ulegasz mężowi :8
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 23 maja 2009 00:36

To ja chyba w takim wypadku ulegam mężowi i to cudzemu ;( a jestem chłopcem bez ciągot do własnej płci ;( analogowe pierdu pierdu a Peace i Perfect pierdzioszki number one :dupa:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Nati
Ulubiony utwór: Stripped

Post 23 maja 2009 00:38

newdress pisze:
Nati pisze:Natomiast przesrali temat Panowie z analogowymi brzmieniami. Nuda, nuda, nuda
Och nie przesrali;o to właśnie chodziło (przynajmniej jak dla mnie),ja się tam nie nudzę.Zdaje się,że ulegasz mężowi :8
Jariemu? Absolutnie, że nie. My mamy bardzo różne gusta jeśli chodzi o muzykę. Narawdę rzadko kiedy mamy podobne zdania ale niegdy nie jednakowe. Dlatego w domu są zgrzyty na tym punkcie. Powaga :)