Delta Machine
-
Hien
Re: Delta Machine
Ja łykam wszystko od Ultry bez popity (z wyjątkiem PTA, ale tam też jest parę dobrych numerów) i pewnie tradycyjnie w dniu premiery polece do sklepu. Ale najpierw weryfikacja wyciekowa musi być 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ale te fanatole niecierpliwe. 
Ja nie wiem czego oczekiwać tak naprawdę po Delta Machine.
Angel i All That's Mine dał mi sporo nadziei, zaś Heaven mocno rozczarował.
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
nie uważam się za fanatola/ fanatyka, nawet za fana. Bardzo sentymentalnie podchodzę do tego zespołu i ożywiam się w okresie każdej kolejnej płyty i trasy. Oczywiście nie jest to zespół jak "za moich czasów" ale może to nie ja jestem taki "jak za dawnych czasów". Daleki też jestem od dogłębnej krytyki i brukania zespołu na którym się wychowałem, pomimo iż przez ostatnie kilkanaście lat wiele wpadek było. Albo raczej: nie wpadek ale rzeczy które mnie zawiodły i nie podrasowały pod mój gust.shodan pisze:Ale te fanatole niecierpliwe.
All That's Mine i Angle miło mnie zaskoczyło, na Heaven nie narzekam, dla mnie to nie powalająca, nie zachwycająca ale bardzo przyjemna i dobrze zagrana piosenka. Reasumując w skali 1-10 te trzy utworki to dałbym średnią 8. I to mocne osiem.
Po latach, a słucham ten zespól 20 lat zawsze są dla mnie zagadką, w totka bym na nich nie postawił
W moim odczuciu godne podziwu jest również to, iż kolejne płyty to nie Violator vol. 7, SOFAD vol 15 itd. Bo bysmy dawno już sie pocięli z takiej twórczości wtórnej
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ale wiele wskazuje na to że rzeczywiście Heaven to słabiak jak na singiel i takie wczesne recenzje dają mi nadzieję że naprawdę jest trochę lepszego materiału na tej płycie, jestem dobrej myśli.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Przecież żartowałem.bARREL pisze:nie uważam się za fanatola/ fanatyka, nawet za fana.
Zdążyłem dawno zauważyć, że prawdziwych fanów tu niewielu.
-
bARREL
Owszem. Zgodzę się że piosenka nie powinna być singlem. Zwłaszcza pierwszym. Może na 4 z albumu by się nadała.
Ale patrząc na Angel, i All.. tragedii się nie spodziewam. Ewentualne zachwyty i skowyty radości bądź... gorzkie żale i treny będę pisał za kilka dni, po ukazaniu się wycieku
Ale patrząc na Angel, i All.. tragedii się nie spodziewam. Ewentualne zachwyty i skowyty radości bądź... gorzkie żale i treny będę pisał za kilka dni, po ukazaniu się wycieku
-
shodan
Ja powiem inaczej - Heaven nie powinno nigdy nawet objawić się w umyśle Gora.bARREL pisze:Zgodzę się że piosenka nie powinna być singlem.
-
bARREL
kwestia gustu. akurat ta piosenkę uznałbym na zasadzie: "ani mnie to grzeje ani ziębi", jest bo jest, nie porywa/ zachwyca, ale nie drażni. Może być, ale nie musi. I jakby jej nie było to nic by się nie stało. A skoro już jest, to i tak przejdzie bez wpływu na całokształt zespołu i bez utrwalenia w pamięci pokoleńshodan pisze:Ja powiem inaczej - Heaven nie powinno nigdy nawet objawić się w umyśle Gora.bARREL pisze:Zgodzę się że piosenka nie powinna być singlem.
-
shodan
Goodnight Lovers jest akurat dla mnie ze 100 poziomów wyżej niż Heaven.
Gdyby Heaven nie było na Delta Machine, tylko np. na b-stronie jakiegoś singla, to by rzeczywiście mnie to ni grzało, ni ziębiło. Ale na płycie będzie drażnić.
A to dlatego, że w przeszłości niewiele było takich hu.jostw jak Heaven, Peace czy Come Back.
Gdyby Heaven nie było na Delta Machine, tylko np. na b-stronie jakiegoś singla, to by rzeczywiście mnie to ni grzało, ni ziębiło. Ale na płycie będzie drażnić.
A to dlatego, że w przeszłości niewiele było takich hu.jostw jak Heaven, Peace czy Come Back.
-
bARREL
oj tam, oj tam
może przywykniesz.
Ja do SOTU przywykłem , bo lubię nawet AŻ 3 piosenki: WRONG i pozostałe z bonusów: GHOST i OoooH' Well. W przypływach PERFECT.
Jednym Heaven nie ma co się sugerować
Bo być może to taki odskok jak Wrong od reszty płyty?
ALe jeśli wyjdzie drugie SOTU to już chyba sobie odpuszczę wszelkie rozpisywanie się na temat tego zespołu bo czekajać na kolejna płyt kolejne 4 lata, i dopiero po 12 latach doczekac sie czegos zadowalajacego?
Ja do SOTU przywykłem , bo lubię nawet AŻ 3 piosenki: WRONG i pozostałe z bonusów: GHOST i OoooH' Well. W przypływach PERFECT.
Jednym Heaven nie ma co się sugerować
ALe jeśli wyjdzie drugie SOTU to już chyba sobie odpuszczę wszelkie rozpisywanie się na temat tego zespołu bo czekajać na kolejna płyt kolejne 4 lata, i dopiero po 12 latach doczekac sie czegos zadowalajacego?
-
shodan
Szczerze mówiąc Heaven przy Oh Well to istne arcydzieło.
-
bARREL
Owszem. Heaven jest lepsze i dlatego pokładam SPORE nadzieje w DELTA MACHINE.
Oh Whell jak dla mnie przy 50-70% SOTU to arcydzielo.
Poprostu jestem z tych co nie trawią SOTU, ale bardzo lubia PTA, i z tych którzy wolą ULTRE od SOFAD czy przejedzonego już wielokrotnie strawionego i wydalonego VIOLATORA
Oh Whell jak dla mnie przy 50-70% SOTU to arcydzielo.
Poprostu jestem z tych co nie trawią SOTU, ale bardzo lubia PTA, i z tych którzy wolą ULTRE od SOFAD czy przejedzonego już wielokrotnie strawionego i wydalonego VIOLATORA
-
Hien
Oh Well to chyba największy szajs w dyskografii, zaraz obok Martyra 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
To samo miałem napisać.
-
prey
http://www.youtube.com/watch?v=kwesNcZ1h2o
Nie wiem o co wam chodzi? Esencja Depeche Mode - subtelny bit, wyborne riffy gitarowe, poruszająca elektronika i niezapomniana melodia.
Nie wiem o co wam chodzi? Esencja Depeche Mode - subtelny bit, wyborne riffy gitarowe, poruszająca elektronika i niezapomniana melodia.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
bARREL
4 marca. 18 dni do niemieckiej premiery. i przecieku nie ma 
cos powinno w tym tygodniu chyba w końcu wypłynąć
cos powinno w tym tygodniu chyba w końcu wypłynąć
-
Jari
A tam zaraz, że nie ma... 
-
bARREL
-
prey
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
Peter
- Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing
Jak nie ma przecieku to OK, ale mogliby nas samplami poczęstować......