Polityka

Awatar użytkownika
agness

Re: Jesteś lewicowy czy prawicowy?

Post 30 gru 2007 21:48

Depechka pisze:Agness wybacz ale chyba nie bardzo wiesz gdzie najczesciej lezy przyczyna homoseksualizmu, przewaznie z tego ze : kiedy matka pokolei rodzi np.3 synow to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze ten ostatni bedzie gejem .
Szczerze mówiąc pierwsze słysze taką teorie i nieomieszkam to sprawdzić bo jakos tego nie kupuje, choć oczywiście możesz mieć racje :8
Depechka pisze:Jasne,zgadzajcie sie na wolnosc dla malzenstw homosek. to niedlugo nam sie zrobi taki pop.ieprzony swiat ze wszystkie wartosci pojda w zapomnienie i slowo RODZINA wyginie.
I tu się nie zrozumiałyśmy, ja tez nie popieram legalizacji takich związków bo przeciesz tak naprawde to nie jest nikomu potrzebne. Ja mówie tylko i wyłącznie o prawie do miłości, więc niepotrzebnie się tak bulwersujesz :haha:
Awatar użytkownika
___EXCITER___

Post 30 gru 2007 21:49

najlepiej być bi, to podwaja szansę na sobotnią randkę.
Awatar użytkownika
deserve
Ulubiony utwór: the love thieves

Post 30 gru 2007 21:51

Prawo do miłości ma każdy i ani ja, ani Depechka tego nie negujemy.
Awatar użytkownika
Depechka
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 30 gru 2007 21:56

heheh ja sie bulwersuje? poza tym Agness,ta odpowiedz byla do ogolu takze ,wiec nie bierz wszystkiego tak do siebie :glaszcze: . Choin mysle ze mniej prawdopodobne niz w przypadku trojki pod rzad ,mozesz spac spokojnie :D przeciez miales nie jedna dziewczyne co? ;)
Awatar użytkownika
agness

Post 30 gru 2007 22:04

No i ja mam jeszcze takie pytanie...jak się odnosi twoja teoria jeśli chodzi o dziewczynki??
Bo widze, że tu temat kręci się głównie wokół związków męsko-męskich :?:
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 30 gru 2007 22:07

Depechka pisze:przeciez miales nie jedna dziewczyne co? ;)
A skad Ty masz takie informacje :D ;(
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
agness

Post 30 gru 2007 22:09

Jesteś pod obserwacją :haha:
Awatar użytkownika
Depechka

Post 30 gru 2007 22:15

Agness,jesli chodzi o dziewczynki,to jest podobnie,ale jesli chcesz o tym sie troszke wiecej i konkretniej dowiedziec to musisz poszukac jednak,bo fachowcem nie jestem:) . Choin zdaje sie ze widzialam na forum w jakims topicu kilka fotek na ktorych zdaje sie byles obok i w towarzystwie dziewczyn :D heheh skad te niepokoje? spoko- nikogo nie obserwuje, mam ciekawsze zajecia :)
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 30 gru 2007 22:17

Agness wybacz ale chyba nie bardzo wiesz gdzie najczesciej lezy przyczyna homoseksualizmu, przewaznie z tego ze : kiedy matka pokolei rodzi np.3 synow to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze ten ostatni bedzie gejem
Ale się namnożyło speców na forum, a jakie mundre teorie wygłaszają - co nie wiedzą, to dopowiedzą. Jedyną psychologiczną teorią, zresztą już kilkadziesiąt lat temu obaloną, było stwierdzenie, że gejami zostają częściej ci, którzy są wychowywani przez same kobiety. To co wypisujesz to jest jakiś kompletny, wyjęty z du.py absurd.

Idąc dalej tym tropem:
Tak, jego. Tylko powierzając im dzieci wychodujemy "czwartą płeć".
Kilka tysięcy badań naukowców dowiodło, że dzieci wychowywane w związkach homoseksualnych niczym nie różnią od wychowywanych w związkach heteroseksualnych. Mało tego, mają średnio wyższy o kilka punktów poziom IQ, a środowisko w jakim się wychowują wcale nie implikuje ich preferencji seksualnych.
Jasne,zgadzajcie sie na wolnosc dla malzenstw homosek. to niedlugo nam sie zrobi taki pop.ieprzony swiat ze wszystkie wartosci pojda w zapomnienie i slowo RODZINA wyginie.
Dziewczynko, najpierw trzeba umieć rozróżnić czym jest małżeństwo, a czym rejestrowany związek partnerski, o którym mowa. Ty jak widać znasz tylko definicję z lekcji katechezy, terminy prawne są ci obce. Otóż małżeństwo nie równa się związkowi, są to dwa różne byty prawne. Chodzi o to, by osoby tej samej płci mogły po sobie dziedziczyć, czy odwiedzać się w szpitalu. Niby czemu nie mają mieć takiego prawa?
A wy jeżeli jesteście tacy tolerancyjni to czemu mnie lejecie bez litości, chociaż nie wzywam do jakiejś nienawiści wobec homoseksualistów?
Ale wchodzisz z du.py do tematu i pokazujesz swoją niechęć do homoseksualistów, choć nikt o zdanie nie pytał. To jest normalne, oczekiwałeś, że pogłaszczemy po główce? To samo cała reszta, która wyciera sobie gęby chrześcijańskimi sloganami, po czym manifestuje niechęć do drugiego człowieka, tylko dlatego, że kocha osoby tej samej płci.
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 30 gru 2007 22:19

Moja mama ma 3 siostry, wiec ostania musi byc zatwardziala lezba ;( Ciociu Halino, nie wiedzialem ;(
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
agness

Post 30 gru 2007 22:21

Nareszcie przyszedł jakis odwet, juz myślałam, że jestem osamotniona w swoich poglądach ;(
Awatar użytkownika
Depechka

Post 31 gru 2007 11:30

Agness odwet? Ludzie o co wam wszystkim chodzi?! nie potraficie normalnie dyskutowac tylko demonstrujecie zaraz swoj brak tolerancji i zacietrzewienie.A Eves to juz wogole dowala! Obudz sie wreszcie spiaca krolewno,sredniowiecze sie skonczylo a badania ida naprzod,to ze nie nadarzasz nie znaczy ze inni tez zostaja w tyle.Gadasz jakbys pozjadala wszystkie rozumy a mi zarzucasz ze mam sie za speca :
jesli chcesz o tym sie troszke wiecej i konkretniej dowiedziec to musisz poszukac jednak,bo fachowcem nie jestem:)
nie uwazam sie za specjalistke ;) Poza tym sama sie zlapalas w swoja pulapke:
gejami zostają częściej ci, którzy są wychowywani przez same kobiety.
- czyli miedzy innymi zwiazek dwoch lesbijek,to moze byc prawda :D,gadasz o jakis badaniach ale pewnie nawet sobie nie wyobrazasz jak jest tak naprawde tym dzieciom,statystyki to mit chyba ze na wos sie nie chodzilo to pewnie nie wiesz.Ciekawa jestem czym wedlug Ciebie jest inteligencja tak wogole.
najpierw trzeba umieć rozróżnić czym jest małżeństwo, a czym rejestrowany związek partnerski,
- a jakie to ma znaczenie dla tych biednych dzieci ktore potem adoptuja takie "pary"?Chyba nie rozumiesz moich intencji..ale zapewne wszystkie katechezy masz zaliczone,nie chodzilam na religie dla Twojej wiadomosci.
Deserve wszedl z tematem w sam raz,jak ktos ma ograniczony rozumek to sie pogubic mozna pewnie.. Pieknie pokazujesz swoja tolerancje :
To samo cała reszta, która wyciera sobie gęby chrześcijańskimi sloganami,
- co chrzescijanie nie pasuja?a geje spoko tak? Nooo jaka swiatowa jestes!
Deserve napisal:
Prawo do miłości ma każdy i ani ja, ani Depechka tego nie negujemy.
,z reszta co ja bede Ci tlumaczyc,zanim sie wtracisz nastepnym razem,poczytaj troche co sie dzialo wczesniej ... ;)
Awatar użytkownika
EveS

Post 31 gru 2007 14:38

nie potraficie normalnie dyskutowac tylko demonstrujecie zaraz swoj brak tolerancji i zacietrzewienie.A Eves to juz wogole dowala! Obudz sie wreszcie spiaca krolewno,sredniowiecze sie skonczylo a badania ida naprzod,to ze nie nadarzasz nie znaczy ze inni tez zostaja w tyle.
Ale z naszej dwójki to tylko ja nadążam za trendami w ortografii :grins: Za badaniami zresztą nieskromnie mówiąc też - mówienie o tezie: "3 synów, ostatni jest gejem" z założenia nie może być prawdziwe, bo stanowi nazbyt wielkie uogólnienie, którego empirycznie NIE da się po prostu potwierdzić. Nie wmawiaj nam prawdziwości swoich dziwnych projekcji i urojeń.
"gejami zostają częściej ci, którzy są wychowywani przez same kobiety" - czyli miedzy innymi zwiazek dwoch lesbijek,to moze byc prawda :D

Zdaję sobie sprawę, że zrozumienie zdania wielokrotnie złożonego może być trudnością, ale zadaj sobie tyle trudu i doczytaj, że już kilkadziesiąt lat temu zrównano to pseudo badawcze twierdzenie z ziemią.
gadasz o jakis badaniach ale pewnie nawet sobie nie wyobrazasz jak jest tak naprawde tym dzieciom,statystyki to mit chyba ze na wos sie nie chodzilo to pewnie nie wiesz.
Jak jest takim dzieciom, to w dużej mierze zależy od nastawienia społeczeństwa. W Holandii taka sytuacja nikogo w zasadzie nie dziwi, ale tam nikt nie porównuje gejów do pederastów, bo ludzie mają kapkę więcej wiedzy, a w domach priorytetem jest nauczenie dzieci szacunku do drugiego człowieka, bez względu na jego pochodzenie, wyznanie i orientację seksualną.
I co ma wspólnego WOS ze statystykami Światowej Organizacji Zdrowia? :|
Ciekawa jestem czym wedlug Ciebie jest inteligencja tak wogole.
Wiele jest definicji inteligencji, ale za taką najbardziej przystępną uważam definicję sformułowaną przez chyba najwybitniejszego amerykańskiego psychologa Catella, który utożsamia ją ze zdolnością do abstrakcyjnego myślenia. Ciekawa jest również ta mówiąca o zdolności do uczenia się. Tylko jakie to ma znaczenie dla tematu? :>
a jakie to ma znaczenie dla tych biednych dzieci ktore potem adoptuja takie "pary"?Chyba nie rozumiesz moich intencji..ale zapewne wszystkie katechezy masz zaliczone,nie chodzilam na religie dla Twojej wiadomosci.
Również nie chodziłam, od drugiej klasy szkoły podstawowej. Od ponad 10 lat nie należę również do KK. O dzieciach napisałam już wyżej.
co chrzescijanie nie pasuja?a geje spoko tak? Nooo jaka swiatowa jestes!
Skąd taki kretyński wniosek? Gdzie napisałam, że chrześcijanie mi "nie pasują"? Lala jak nie rozumiesz słowa pisanego, to poproś kogoś dorosłego o wytłumaczenie.
Prawdziwych chrześcijan (rozróżniasz w ogóle pojęcia "chrześcijanin" i "katolik"?) szanuję i podziwiam. Z tych, którzy uważają się za chrześcijan a nawet nie znają dekalogu, po prostu kpię :grins:
Awatar użytkownika
EveS

Post 31 gru 2007 14:59

Depechka pisze:Deserve wszedl z tematem w sam raz,jak ktos ma ograniczony rozumek to sie pogubic mozna pewnie.. Pieknie pokazujesz swoja tolerancje :
A czemu w sam raz? Może nam objaśnisz jak się ma jednostkowy, społeczny pogląd na środowiska homoseksualne do całokształtu ideologii prawicowych i lewicowych? Swoje intelektualne wojaże polecam zacząć od przyczyn i samej Rewolucji Francuskiej.

Co do tolerancji, to mówiąc najprościej (aczkolwiek pod względem naukowym nieprawidłowo) jakoś nie wykazuję jej w stosunku do osób pałających nienawiścią. Czemu nieprawidłowo? Ano dlatego, iż z z socjologicznego punktu widzenia granicami tolerancji są postawy, które się jej sprzeciwiają. Parafrazując to stwierdzenie, nie można mówić o tolerancji w stosunku do osób, które nie akceptują czyjegoś zachowania tudzież poglądów.
Awatar użytkownika
agness

Post 31 gru 2007 17:45

Depechka pisze:nie potraficie normalnie dyskutowac tylko demonstrujecie zaraz swoj brak tolerancji i zacietrzewienie.
I ty to mówisz...może warto by było zajrzeć do definicji słowa tolerancja..
Depechka pisze:A Eves to juz wogole dowala! Obudz sie wreszcie spiaca krolewno,sredniowiecze sie skonczylo a badania ida naprzod,to ze nie nadarzasz nie znaczy ze inni tez zostaja w tyle.Gadasz jakbys pozjadala wszystkie rozumy a mi zarzucasz ze mam sie za speca
No własnie średniowiecze się skończyło, więc chyba najwyższa pora zrozumieć pewne sprawy a nie oceniac nie mając o nich pojęci (bynajmniej nie chodzi mi o wiedze książkową, jeśli takową posiadasz..tylko o jakieś doświadczenie życiowe i szacunek do drugiego człowieka)
Awatar użytkownika
Depechka

Post 31 gru 2007 19:51

Najpierw do agness - wyszlas z norki i sie zaczelas raptem udzielac niepotrzebnie,jak ci wczesniej odwagi brakowalo to siedzialas cicho. Poza tym waszym problemem jest nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem, nic kompletnie nie rozumiecie z tego co ja pisze:
(bynajmniej nie chodzi mi o wiedze książkową, jeśli takową posiadasz..tylko o jakieś doświadczenie życiowe i szacunek do drugiego człowieka)
co ty mi zarzucasz? zle wychowanie?poza tym mam doswiadczenie zyciowe mimo ze jestem mlodsza od ciebie, z gejami tak sie sklada mam doczynienie codziennie. NIC DO NICH NIE MAM jesli wczesniej nie zdarzylas tego zalapac,po prostu uwazam to za niezdrowe rozumiesz wreszcie? Ale to jest moja subiektywna wypowiedz,a wy sie bulwersujecie jak stare dziady kolczykami w nosie. Mam prawo sie tu w ten sposob wypowiedziec a jak cos wam sie nie podoba to wygloscie to co wy myslicie ale nie krytykujcie mojego zdania bo guzik wam do tego.
W sprawie postu Deserve - eves ile razy jeszcze powtorze zebys najpierw skapowala o co wogole chodzilo zanim zaczniesz sie produkowac?Jego post nawiazywal analogicznie do tego co bylo wczesniej,jak teraz to nie dociera,to wysle ci pismem urzedowym,pewnie wtedy zrozumiesz.
Parafrazując to stwierdzenie, nie można mówić o tolerancji w stosunku do osób, które nie akceptują czyjegoś zachowania tudzież poglądów.
- no zadziwiajace...wiesz co to jest aluzja?watpie..
(normalnie wiezniowie systemu).
mówienie o tezie: "3 synów, ostatni jest gejem"
- a gdzie ja tak napisalam?widzisz to gdzies?napisalam tak:
kiedy matka pokolei rodzi np.3 synow to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze ten ostatni bedzie gejem
-a to roznica DUZA.jak nie wierzysz w ta teze to trudno,nie zalezy mi na tym bo nie z toba dyskusja byla przede wszystkim,ale nie neguj jej bo specjalista to tez nie jestes,gadaj swoje nie neguj mojego bezpodstawnie,albo pokaz mi tekst autorstwa znanego lekarza w ktorym wyraznie jest napisane ze to nieprawda.
Jak jest takim dzieciom, to w dużej mierze zależy od nastawienia społeczeństwa.
- powiedz to szesciolatkom pytajacym kolege czemu ma dwie mamy.. Zyjemy w Polsce a nie w Holandii,wiec co mnie obchodzi jak tam traktuje sie to wszystko?
W Holandii taka sytuacja nikogo w zasadzie nie dziwi, ale tam nikt nie porównuje gejów do pederastów, bo ludzie mają kapkę więcej wiedzy, a w domach priorytetem jest nauczenie dzieci szacunku do drugiego człowieka, bez względu na jego pochodzenie, wyznanie i orientację seksualną.
nie porownuje gejow do pederastow, jesli jestes pewna co oznacza ten termin i skad sie wzial;moi Rodzice tez nauczyli mnie szacunku,w Polsce :> ,moze dlatego jeszcze sie tak do ciebie nie zwrocilam:
Skąd taki kretyński wniosek? Gdzie napisałam, że chrześcijanie mi "nie pasują"? Lala jak nie rozumiesz słowa pisanego, to poproś kogoś dorosłego o wytłumaczenie.
zreszta to tyczy sie do ciebie-czesciej wkladasz slowa ludziom w usta niz ja.WOS ma do statystyk duzo, objasniajac sam skrot tego slowa mozesz to sobie wytlumaczyc.
Wiele jest definicji inteligencji,zgadzam sie ,a wpadlas kiedys sama na jakas?Dla mnie inteligencja to umiejetnosc odpowiedniego zachowania sie w danej sytuacji,umiejetnosc rozwiazywania danego problemu w najprostszy sposob.Ta definicja - zdolnosc do uczenia sie- jest dosc skromna wedlug mnie,a co nazwiesz abstrakcyjnym mysleniem w takim razie? :> Nijak ma sie to do tematu,bylam tego zwyczajnie ciekawa.
Awatar użytkownika
Depechka

Post 31 gru 2007 19:55

(rozróżniasz w ogóle pojęcia "chrześcijanin" i "katolik"?)
, owszem,ale skoro wymienilas slowo "chrzescijanie",to o nich byla mowa.
Z tych, którzy uważają się za chrześcijan a nawet nie znają dekalogu, po prostu kpię :grins:
- a co Ty wiesz o koledze Deserve tak wogole?GUUZIK!wiec nie zarzucaj mu ze jest zlym chrzescijaninem,albo ze wcale nim nie jest, bo nic o tym nie wiesz, zmienie zdanie jesli sam Deserve powie ze cos o nim jednak wiesz. Dziekuje.
Awatar użytkownika
agness

Post 31 gru 2007 20:09

Depechka pisze:Najpierw do agness - wyszlas z norki i sie zaczelas raptem udzielac niepotrzebnie,jak ci wczesniej odwagi brakowalo to siedzialas cicho.

Teraz chyba ty sie pomyliłaś sugerujesz, że potrzebuje od Ciebie pozwolenia zeby się wypowiedzieć...więc droga koleżanko bedę sie udzielac kiedy tylko przyjdzie mi na to ochota!!
Brakowało odwagi a niby czego mam się bać??Ciebie??Czy jak bo chyba twój tok myślowy jest dla mnie zbyt skomplikowany :haha:
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 31 gru 2007 20:12

Depechka pisze:Najpierw do agness - wyszlas z norki i sie zaczelas raptem udzielac niepotrzebnie,jak ci wczesniej odwagi brakowalo to siedzialas cicho.
Depechka, daruj sobie takie uwagi na tym forum, dobrze?
Awatar użytkownika
Depechka

Post 31 gru 2007 20:26

Agness,napewno zbyt skomplikowany..wybacz :haha:
Slick,jasne daruje sobie,tylko chcialam cos zasugerowac kolezance ale nie zrozumiala, trudno :) ,ale to byl ostatni raz, wiecej nie podejme takich prob.