Czy pamiętasz swój pierwszy kawałek dM, który cię zakręcił?

Awatar użytkownika
The Darkest Star

Re: Czy pamiętasz swój pierwszy kawałek dM, który cię zakręcił?

Post 03 mar 2010 21:41

głodnemu chleb na myśli.. wchodze w wątek już chciałam pisać i się dopiero zorientowałam, że wzrok mi się psuje bo to nie temat "Czy pamiętasz swój pierwszy raz"..

sorry ;((((((((((
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 03 mar 2010 21:45

;( ;( rozwaliło mnie to ;(

a żeby nie było że oftop, bo widzę że się w tym temacie nie wypowiadałem (chociaż jestem dziwnie pewny, że o początkach "depeszostwa" a co za tym idzie piosenkach, które spowodowały u mnie to zafascynowanie zespołem - już pisałem):

pomijając to, że dojrzewałem z ETS i POT, to wielkim fanem stałem się dopiero w 1998 - wtedy byłem na pierwszym zlocie, i tam usłyszałem dwie rzeczy które mnie rozpier*oliły: behind the wheel i everything counts.. zwłaszcza ta druga to był jakiś kosmos oryginalności, chociaż po latach bardziej wolę chyba behind the wheel..
FREE STATE

Post 29 mar 2011 21:05

Pamiętam to dokładnie, był luty 2009. Całkowicie zakręcił mną Precious - nie wiem, jak to zrobił, ale istotnie zwariowałem na jego punkcie. Linijka "Things get damaged..." utkwiła mi w pamięci i tak znalazłem Precylka w internecie. Cały utwór był tak świetny, że aż się popłakałem...

Zawładnął więc mną totalnie: i tak powstał FREE STATE - kolejny człowiek i kolejny Polak, który oszalał na punkcie muzyki DM. :)
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 01 lip 2011 18:59

Tym pierwszym było radiowe Enjoy The Silence! To było tak inne od wszystkiego, czego wcześniej słuchałem, że od razu się wkręciłem. Pierwszym świadomie słuchanym (też wkręcającym) było I Feel You z The Best Of (bębny między 2:30 i 2:43, ostatnia zwrotka).