[80's] Z czym kojarza wam sie lata 80-te?
-
Jari
Z 'czeskimi metalami' czyli kolesiami, którzy mieli krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie a do tego byli ubrani w takie kalesonki w panterkę i do tego skórzana kurtasia - niczego bardziej tandetnego ludzkość nie mogła wyprodukować i nie wyprodukowała przez tysiąclecia (Mandaryna się nie liczy w tym zestawieniu)
-
astiz
Tasiemcowe kolejki.To był koszmar

-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Racja. Ileż to ja się nastałem za cukrem czy papierem do kibla.
A za telewizorem rodzice stali na zmianę dzień i noc 3 miesiące.
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Z kolejkami za kawą,zamiast biegac z chłopakami stałem w kolejce.A zreszta ...oni tez stali wiec w sumie to nawet fajnie było. 
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
Nati
- Ulubiony utwór: Stripped
Z pałaczem przy Forever Young w dniu wyjazdu z kolonii
Muciło się na okrągło ten song aby wydobyć z siebie najwięcej łez. Miałam wtedy 7 lat 
-
rafal_74
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
z rozrubami solidarnosci z zomo, ten zapach gazu lzawiacego, ta koloryzowana woda, ulotki rzucane z dachu, .... wiem, mialem wtedy jakies 7 lat
z koloniami i obozami harcerskimi
z poczatkiem depechowania
z woda z saturatora
z wieloma wymienionymi w poprzednich postach
z koloniami i obozami harcerskimi
z poczatkiem depechowania
z woda z saturatora
z wieloma wymienionymi w poprzednich postach
-
Hien
z lat 80 pamiętam niewiele ale z pewnością na pierwszym miejscu będzie ogólny syf z gilem jaki panował w Łodzi, tania oranżada, pewex gdzie mama kupowała mi autka, lizaki za 10.000, tartak stojący w miejscu dzisiejszego Realu, doomowe pszeczkole, wielki czerwony kojec, który był wtedy dla mnie połową świata...
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Nati
- Ulubiony utwór: Stripped
z pierwszą kolonią w Babie Dołach 
-
Jari
-
cecyl
no prosze ...moja pierwsza kolonia byla rowniez w babich dolach, jakas podstawowka z ogromnym boiskiem-placem, gdzie odbywaly sie apele (lipiec'82, o ile pamietam); dzis w poblizu opener 
oprocz tych wszystkich kolejek, zabawek, darow radzieckich dzieci oraz towarzysza pierwszego sekretarza na Nowy Rok (plastikowe smierdzace zegary wypchane ruskimi cukierkami, rozdawane w domach kultury) lata 80 kojarza mi sie z gra na mandolinie
oprocz tych wszystkich kolejek, zabawek, darow radzieckich dzieci oraz towarzysza pierwszego sekretarza na Nowy Rok (plastikowe smierdzace zegary wypchane ruskimi cukierkami, rozdawane w domach kultury) lata 80 kojarza mi sie z gra na mandolinie
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
bączek!
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl