stripped pisze:A toś mnie zaskoczył teraz, bo myślałem że jak coś nie jest na promo czy jakimś RCD to nikt nie ma prawa tego puszczać publicznie, no chyba że akurat przykładowo dany artysta jest w studiu i jest z nim wywiad lub coś takiego, heh.
Jako ,że obecnie jestem częścią społeczności radiowej to info masz z pierwszej ręki

W radiu mozna puszczać co się chce z płyt, grunt to żeby nie zrobić falstartu przed premierą (chyba ,że ma się pozwolenie) i żeby potem ładnie wypełnić protokół dla Zaiksu co by zespół dostał kase. I tyle. Mozna nawet bootlegi puszczać przy czym nie ma co w czasie dnia ludzi katować słabej jakości nagraniami bo to niczego dobrego nie przyniesie. A to czy dany artysta jest w studiu czy nie to i tak nie ma znaczenia, jeżeli mamy sytuacje ,że przychodzi takie DM i puszcza się jakieś kawałki przed premiera to i tak jest ugadane z EMI a nie z DM. Tyle w kwesti tego co i kto może
stripped pisze:Nigdy nie słyszałem i zapewne nie usłyszę nie-singla w polskim radiu i tak

musiałbym na jakąś specjalną audycję DM trafić pewnie
Zalezy jakie stacje radiowe. RMF FM czy Zetka albo Eska to stacje, które istnieją po to by grac przeboje, taka jest ich istota i po prostu na inne kawałki nie ma czasu.
Pracują tam głównie ludzie "od wszystkiego", mało jest audycji tematycznych i wygląda to tak ,że jak się ma puścić coś DM to się gra Enjoya albo coś co jest akurat w katalogu DM Hity w jakims D'acordzie.
Ale włączysz taką Trójkę na przykład i bez problemu usłyszesz w eterze nie singlowe kawałki, nawet dema puszczali jakiś czas temu. No a wieczorkiem to nawet i bootlegi czasem się przewijają. Kiedyś było coś takiego jak "Pół perfekcyjnej płyty" i wtedy można było posłuchać do woli nie-singlowego stuffu.
Jest tego na antenach więcej niż sie wydaje.
stripped pisze:Ale nie rozumiem czemu Light ma większe szanse niż In Chains? Myslę że mogą go wypuścić w skróconej lub zmienionej wersji na singlu (oby

)
Mogą ale jeszcze tego nie zrobili tak więc "Light" ma pierszeństwo ponieważ znajduje sie na singlu, który będzie pod reką każdego DJa z racji promocyjnego charakteru. Nie twierdze ,że na bank będzie tak jak piszę ale szanse są na to ,ze "Light" będzie raz na jakiś czas gdzies grane. A co bardziej osłuchani prezenterzy będą czaić bluesa i zamiast szanty, zagrają porządny kawałek