Peace

Twoja ocena Peace to?

10
3
9%
9
3
9%
8
7
22%
7
2
6%
6
4
13%
5
1
3%
4
2
6%
3
3
9%
2
2
6%
1
5
16%

Liczba głosów 32
astiz

Re: Peace

Post 04 maja 2009 19:10

rafi666 pisze:zazwyczaj kupuje single.
Ale akurat ten... piosenki za ktorą nie przepadam (szanty z cięgnięciami wokalnymi jak schyłkowy okres The Beatles)
Co Wy z tymi szantami? :?:
Ja też singlów nie kupuję;posiadam jedynie 5 maxisingli.

Z tego,co mi wiadomo,to b-side'em ma być Light.
A tak w ogóle,to Peace bardzo lubię :)
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 04 maja 2009 20:10

Jeżeli "Light" będzie b-side'm to ziszczą sie moje czarne przepowiednie :co:
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 maja 2009 21:53

Jest zła i dobra strona tego ,że "Light" będzie b-side'em.
Zła to wiadomo, brak czegokolwiek nowego.
Dobra to taka ,że utwór znajdzie się na singlu, poleci do stacji radiowych. Chyba nikomu nie musze przypominać fenomenu "Dangerous"?
Jeszcze się okaże ,że to "Light" będzie lataćw powerplayach a nie PIS.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 04 maja 2009 23:46

A przepraszam ale o co kaman z Dangerous? To B-Side'y puszczają w radiach? Bo ja bym Light chętnie usłyszał zamiast Peace, a jeśli już to bedzie B-Side to najchętniej bym kawałki stronami pozamieniał :P
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 maja 2009 23:59

Po pierwsze w radiach można puszczać co się chce, utwory nie-singlowe, nie mają bana ;) Ale kiedy DJ ma na szybko coś włączyć i dorzucają mu stos najnowszych promo singli to ładuje właśnie z nich i wybór może pasc zarówno na "Peace" jak i na "Light". Wprawdzie prędzej poleci Peace bo oficjalnie jest singlem (dlatego też w 1986 roku Sire zamienili stronami Stripped z But Not Tonight) ale i tak Light ma większe szanse w tym momencie niż taki "In Chains".
A "Dangerous" było na zachodzie sporym przebojem, jako samodzielny utwór wysoko zawędrował na listach. Między innymi dzieki temu singiel "Personal Jesus" miał taką zajebistą sprzedaż.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 05 maja 2009 00:18

A toś mnie zaskoczył teraz, bo myślałem że jak coś nie jest na promo czy jakimś RCD to nikt nie ma prawa tego puszczać publicznie, no chyba że akurat przykładowo dany artysta jest w studiu i jest z nim wywiad lub coś takiego, heh. Nigdy nie słyszałem i zapewne nie usłyszę nie-singla w polskim radiu i tak ;) musiałbym na jakąś specjalną audycję DM trafić pewnie. Ale nie rozumiem czemu Light ma większe szanse niż In Chains? Myslę że mogą go wypuścić w skróconej lub zmienionej wersji na singlu (oby :P )
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 05 maja 2009 01:40

stripped pisze:A toś mnie zaskoczył teraz, bo myślałem że jak coś nie jest na promo czy jakimś RCD to nikt nie ma prawa tego puszczać publicznie, no chyba że akurat przykładowo dany artysta jest w studiu i jest z nim wywiad lub coś takiego, heh.
Jako ,że obecnie jestem częścią społeczności radiowej to info masz z pierwszej ręki ;) W radiu mozna puszczać co się chce z płyt, grunt to żeby nie zrobić falstartu przed premierą (chyba ,że ma się pozwolenie) i żeby potem ładnie wypełnić protokół dla Zaiksu co by zespół dostał kase. I tyle. Mozna nawet bootlegi puszczać przy czym nie ma co w czasie dnia ludzi katować słabej jakości nagraniami bo to niczego dobrego nie przyniesie. A to czy dany artysta jest w studiu czy nie to i tak nie ma znaczenia, jeżeli mamy sytuacje ,że przychodzi takie DM i puszcza się jakieś kawałki przed premiera to i tak jest ugadane z EMI a nie z DM. Tyle w kwesti tego co i kto może ;)
stripped pisze:Nigdy nie słyszałem i zapewne nie usłyszę nie-singla w polskim radiu i tak ;) musiałbym na jakąś specjalną audycję DM trafić pewnie
Zalezy jakie stacje radiowe. RMF FM czy Zetka albo Eska to stacje, które istnieją po to by grac przeboje, taka jest ich istota i po prostu na inne kawałki nie ma czasu.
Pracują tam głównie ludzie "od wszystkiego", mało jest audycji tematycznych i wygląda to tak ,że jak się ma puścić coś DM to się gra Enjoya albo coś co jest akurat w katalogu DM Hity w jakims D'acordzie.
Ale włączysz taką Trójkę na przykład i bez problemu usłyszesz w eterze nie singlowe kawałki, nawet dema puszczali jakiś czas temu. No a wieczorkiem to nawet i bootlegi czasem się przewijają. Kiedyś było coś takiego jak "Pół perfekcyjnej płyty" i wtedy można było posłuchać do woli nie-singlowego stuffu.
Jest tego na antenach więcej niż sie wydaje.
stripped pisze:Ale nie rozumiem czemu Light ma większe szanse niż In Chains? Myslę że mogą go wypuścić w skróconej lub zmienionej wersji na singlu (oby :P )
Mogą ale jeszcze tego nie zrobili tak więc "Light" ma pierszeństwo ponieważ znajduje sie na singlu, który będzie pod reką każdego DJa z racji promocyjnego charakteru. Nie twierdze ,że na bank będzie tak jak piszę ale szanse są na to ,ze "Light" będzie raz na jakiś czas gdzies grane. A co bardziej osłuchani prezenterzy będą czaić bluesa i zamiast szanty, zagrają porządny kawałek ;)
Awatar użytkownika
_precious_

Post 05 maja 2009 09:27

W takich radiostacjach jak TERE FE RE FEM lub Radio BZDET nie ma co liczyć , że bedą grać coś z b-side'ów , kontrakt bedzie podpisany na PiS i to wlaśnie będą grać o stałej godzinie z taka samą czstotliwoscia .
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 08 maja 2009 22:01

O ile w ogóle to zagrają. PTAk miał singli w liczbie 4, a ZETka, która przecież była takim promotorem koncertu grupy w Polsce puszczała TYLKO precelka. Nie pamiętam żeby inny utwór jakiś był puszczony z tej płyty. Raz na ruski rok słyszę Freelove (TEŻ tylko to), może ETS (kiedyś leciał Policy, kiedy to było ...). I wsio.

Wracając do utworu - jeśli to to to ma byc singlem, to tracę wiarę w ten zespół na amen. Jest kilka naprawdę dobrych kawalków na tej płycie, a oni wybierają najgorszy crap ...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 09 maja 2009 14:14

Nie kilka ale cala masa dobrych kawalkow. A Peace ostatnio do mnie dotarl i dziala na mnie bardzo stymulujaco, az nogi same podskakuja.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 15 maja 2009 23:51

Poniższe informacje są właściwie stuprocentowo pewne (depmod.com - oni jeszcze nigdy się nie pomylili). Jak widać, B-Sidem Peace w wersji CD będzie Fragile Tension.

BONG 41 7"
1 - Peace (Single Version)
2 - Come Back (Jonsi Remix)

CD BONG 41
2 - Fragile Tension (MGMT Remix)

LCD BONG 41
2 - Peace (Hervé's 'Warehouse Frequencies' Remix)
3 - Peace (Sander Van Doorn Remix)
4 - Peace (Japanese Popstars Remix)
5 - Peace (Sid LeRock Remix)
6 - Peace (Justus Köhncke Extended Disco Club Vocal Remix)

Download #1
2 - Peace (Hervé's 'Warehouse Frequencies' Remix)
3 - Peace (Justus Köhncke Extended Disco Club Vocal Remix)
4 - Peace (Japanese Popstars Remix)
5 - Peace (Sid LeRock Remix)
6 - Peace (SixToes Remix)

Download #2
2 - Peace (Sander Van Doorn Remix)
3 - Peace (The Exploding Plastic Inevitable JK Disco Dub)
4 - Peace (Pan/Tone Remix)
5 - Peace (Ben Klock Remix)

RCD BONG 41
Awatar użytkownika
_precious_

Post 16 maja 2009 00:20

Download # 1 , Download # 2 to mi sie najbardziej podoba :D dziwie się , że niepociągneli tego jeszcze dalej Download # 3 #4 #5 no tak co najmniej do # 9 a przy zakupie wszystkiego , za pół ceny Download # 10
Awatar użytkownika
_precious_

Post 16 maja 2009 13:09

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 16 maja 2009 13:13

SinnerInMe pisze:Jak widać, B-Sidem Peace w wersji CD będzie Fragile Tension.
A powinno być dokładnie na odwrót. ;(
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 19 maja 2009 12:48

Ja bym zamiast FT wstawił Hole To Feed i TO na stronę 'A' . Dużo lepsze od tego crapu rodem z IV RP ^^
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
astiz

Post 19 maja 2009 12:59

Hole To Feed lepsze od Peace? :?: Kłócił bym się :8
Na stronie B obiecywano Light,sewgo czasu mówiło się o tym dużo.
Właściwie dziwne to skojarzenie Peace z PiS-em;Peace namawia do miłości i pokoju,a PiS do nienawiśći i pijaru.

Hole To Feed,to 100% następny singiel.Tak przewiduję.
Awatar użytkownika
Hien

Post 19 maja 2009 15:26

Przewidujesz na 100%?
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 19 maja 2009 16:30

Singielek juz hula na sieci
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 19 maja 2009 18:26

Otoz od poczatku ten utwor mial cos w sobie. Jakos to czulem ale nie moglem zaskoczyc. Od jakiegos czasu to cos mnie dopadlo i Peace ma u mnie mocna pozycje. Tak, to lata 80-te, czasami nawet jakby zawialo klimatami kraftwerkowymi. Mam tu na mysli Neon Light. Takie lekkie i przyjemne. Nie potrafie sio opanowac, zeby nie podskakiwac przy tej piosence.
Bede tez bronil Hole To Feed, bo bardzo mi sie spodobal ten kawalek.
shodan pisze:SinnerInMe napisał(a):
Jak widać, B-Sidem Peace w wersji CD będzie Fragile Tension.
A powinno być dokładnie na odwrót.
Ja to neguje. Dla mnie HTF jak najbardziej moze byc singlem, tak samo jak wolalbym In Sympathy a nie Perfect. Oczywiscie Corrupt i In Chains tez moglyby byc singlami. Nawet Litlle Soul ma cos w sobie a o Miles Away nawet nie wspominam.
Piszac to mam problemy z trafianiem w klawiature bo wlasnie leci Peace i podskakuje przy kompie, tak mnie to jakos trafilo.

Newdress, zaskoczyles mnie, mile, pamietajac o Lilian, choc moim zdaniem jedno z drugim nie jest skorelowane.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 20 maja 2009 10:44

peace - Justus Kohncke Extended Disco Club Vocal Remix
peace - Sid LeRock Remix
Jak narazie po pierwszym odsłuchu , te remixy najbardziej mi podeszły.
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!