Seriale

Awatar użytkownika
Hien

Re: Seriale

Post 11 mar 2014 19:50

Oglądaj nie pie.rdol!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 12 mar 2014 00:08

Sposobność się nadarzyła więc obejrzałem jednak.

Smutecek że to tylko tyle i trochę że takie rzeczy się tam dziać miały (zawsze sympatyzowałem z Cooperem więc ciężko przełknąć to co mu się przytrafiło).

Przykre że spadające wskaźniki doprowadziły do niepotrzebnego przyspieszenia akcji w drugim sezonie i że serial padł nim zdołał się domknąć, choć szacun dla Lyncha za to wielkie "fuck you" na końcu :D
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 mar 2014 00:25

W trzecim sezonie ekipa policyjna TP miała próbować wydostać Coopera z chaty.
Mówiło się też o wyjaśnieniu pochodzenia Boba, że niby pochodzi z planety z waty cukrowej lub coś w tym stylu (mam nadzieje, że to tylko ploty). Możesz sobie teraz obejrzeć film jak czujesz ciśnienie lol.
Awatar użytkownika
stripped

Post 12 mar 2014 00:49

Film obejrzę, o tych plotach co miało być w 3 sezonie już czytałem i jakieś straszne głupoty tam były :grins:

Nie żałuję jednak, zabawne że choć moja znajoma próbowała przekonać mnie do tego serialu od lat to dopiero jedna Twoja uwaga że Detektyw to trochę tania podróba TP sprowokowała mnie dostatecznie bym się za niego zabrał xD Ale ja tak mam, im bardziej ktoś mi coś zachwala tym mniej mam chęć sprawdzić sam, hipsterskie podejście czy jak >_<

Kilka elementów czy scen jednak mocno sobie cenię, karzeł i olbrzym, cudny Leland i najlepsza scena z nim, świetny soundtrack, fajne ujęcia tu i tam (kamera pod dziwnym kątem, taka horrorowa psychoza w tym jest). Obejrzę Fire Walk With Me, mam też ściągniętą i gotową do obejrzenia Zagubioną Autostradę pana Lyncha i może też luknę Blue Velvet kiedy :)

Ważny to serial dla mnie bo zmienił moje podejście, otworzył mnie na coś nowego, jakaś nauka została wyciągnięta, późno ale jednak :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 mar 2014 01:13

No i widzisz Mudżyn, czasami się słuchaj białasa ;)
Natomiast, ostatecznie Detektyw to trochę inna bajka (jak się okazało), elementy metafizyczne ograniczyły się do przywidzeń Rusta. Twin Peaks ma to czego Detektyw nie ma - humor. Oczywiście jest to humor absurdalny, ale to tez sztuka wdrożyć coś takiego w intrygę pełną morderstw, gwałtów, podejrzanych interesów i dziwnych zależności między mieszkańcami.
W przeciwieństwie do bohaterów z detektywa - Cooper jest biały jak kreda, nie ma na nim żadnej skazy.
To powinno drażnić, ale w jakiś sposób on się w to bagno wpasowuje i do samego końca pozostaje taki sam.
Nie mam siły teraz analizować, ale jednak większe wrażenie robi rozwiązanie morderstwa w Twin Peaks, bardziej kopie kiedy zamiast obleśnego grubasa z bliznami (oczywisty typ na psychola) mordercą okazuje się być wiadomo kto (nie będę pisał, bo może ktoś będzie chciał oglądać). Detektyw to zajebisty serial (na razie), ale klasykiem TP z dupy się nie stało.
No i muzyka. Tutaj zwycięzca jest tylko jeden.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 23 mar 2014 21:24

No i zabrałem się wreszcie za ten The Walking Dead i obejrzałem dwa sezony.
Podoba mi się, bo ja po prostu lubię zombiaki i już. :mrgreen:
em.

Post 23 mar 2014 23:51

Shody, leć dalej z serialem! Trzeci sezon na maksa wku.rwiający. Tzn jest postać, która tak irytuje, że zdziwię się jeśli Ciebie nie wkurzy. Ja przez cały trzeci sezon miałam focha. Teraz z Kubą prawie kończymy czwarty i szkoda mi. Uwielbiam ten serial, postaci, zombiaki, które drą mordę i ten klimat. To jest mega odstresowujące :D Uwielbiam Ricka i Daryla <3
gwiazdy...
Awatar użytkownika
shodan

Post 24 mar 2014 21:55

em. pisze:jest postać, która tak irytuje, że zdziwię się jeśli Ciebie nie wkurzy.
Zobaczymy czy zgadnę o kogo Ci chodzi. :mrgreen:
A dalej oczywiście będę oglądał.
em.

Post 24 mar 2014 23:38

Koniecznie. Ten serial jest prosty, ale dzięki temu niesamowicie relaksujący i genialny :D Fajne postaci, lubię to.

Teraz oglądamy Brooklyn Nine - Nine. Polecam fanom Two And a Half Men albo Scrubs. Specyficzne poczucie humoru i mistrzowska postać kapitana posterunku powodują rechot. Dzisiaj prawie się popłakałam :D
Specyficzne prowadzenie kamery na początku trochę mnie to irytowało, ale da się przyzwyczaić. Kuba mnie uświadomił, że to celowy zabieg, który potęguje karykaturalność pewnych sytuacji. Barwne postaci i niedosłowne żarty sprawiają, że chcę oglądać dalej :) Wku.rwiają mnie śmieszki publiczności w tle i milionowe sezony seriali typu How I Met Your Mother. To jest dobre świeże mięcho. Nie dla każdego, ale jak już polubicie, to wsiąkniecie.
gwiazdy...
Awatar użytkownika
Strange69
Ulubiony utwór: Sea of Sin

Post 10 kwie 2014 19:30

Zamknięte "Jak poznałem Waszą Matkę".

Jaki zajebisty serial... Smutno na końcu.

Za to "Got" wraca i to w dobrym stylu.

"Walking Dead" zarzuciłem niestety parę tygodni temu, a trzeba będzie wrócić.

NO i wzięliśmy się z konkubiną za "Allo Allo", chciałbym sobie obejrzeć od początku do końca.
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 10 kwie 2014 20:13

Chyba jestem jedyną osobą, której HIMYM ani jego zakończenie nie rusza. :<
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Strange69

Post 10 kwie 2014 20:30

Nie masz serca. A serio - jedna z "niespodzianek" była do przewidzenia.

[SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER]

Ted nie opowiadałby o Matce dzieciakom gdyby ta żyła.
Awatar użytkownika
shodan

Post 10 kwie 2014 22:12

em. pisze: Trzeci sezon na maksa wku.rwiający. Tzn jest postać, która tak irytuje, że zdziwię się jeśli Ciebie nie wkurzy.
Obejrzałem trzeci sezon no i szczerze mówiąc nie wiem, o kogo Ci em. chodziło z tą wkurzającą postacią. :/
em.

Post 10 kwie 2014 23:31

Gubernator! Miałam chęć pacnąć go w gębę chyba z milion razy.
gwiazdy...
Awatar użytkownika
Strange69

Post 10 kwie 2014 23:47

I wydłubać oko? ;)
Awatar użytkownika
shodan

Post 10 kwie 2014 23:59

em. pisze:Gubernator!
A ten miły pan. Ale on jest czarnym charakterem, więc to się nie liczy. Czarny charakter jest właśnie po to, żeby wkurzać. :mrgreen:
Myślałem, że chodzi Ci o kogoś z bandy Ricka.
Awatar użytkownika
Strange69

Post 11 kwie 2014 19:06

Gubernator nie jest jednoznacznie czarnym charakterem. To wrażliwiec, którego wypaczyła zombifikacja córki.
Awatar użytkownika
stripped

Post 01 wrz 2017 11:46

Kto czeka na finał 3 sezonu Twin Peaks? :)
Awatar użytkownika
Hien

Post 02 wrz 2017 12:41

Ja czekam, trochę z ulgą, bo zaczyna mnie już męczyć.
Awatar użytkownika
stripped

Post 03 wrz 2017 10:27

Ja też ledwo ledwo przebrnąłem do tej pory ale po 16 odcinku wreszcie jest nadzieja na coś interesującego, Lynch mocno nadwyrężył cierpliwość widzów, hy