DEPESZWIZJA - SEZON 4
-
Hien
W ogóle się nie zgadzam
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Seba spalił fajny numer, zapomniałem go wrzucić
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Spalił nawet dwa
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Polecam się
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Prawidłowo
-
mintaj
Witajcie bracia i duchy i ktokolwiek, kto jeszcze żyw i chce partycypować w Depeszwizji.
Mamy niedzielę 13 października.
Imieniny obchodzą Faust, Marcjalis, Siemisław i Wenaty. Wszystkiego najlepszego oraz przynależenia do tej siły co czegoś tam pragnąć coś tam ten.
Obchodzimy dziś Międzynarodowy Dzień Noszenia Garnituru - jeśli nie zakładacie go do finałów, to nie chcę was znać.
W każdym razie zaczynamy 31. finał Depeszwizji, znanej także jako edycja Spooktober. Niestety, w węższym gronie niż zazwyczaj, ale ciągle elitarnym oraz pełnym ludzi z wyjątkowym gustem.
A także MENTOSA, który zaczyna.
Przyznaję, nigdy wcześniej nie wprowadziłem klasyfikacji tak szybko…
Mamy niedzielę 13 października.
Imieniny obchodzą Faust, Marcjalis, Siemisław i Wenaty. Wszystkiego najlepszego oraz przynależenia do tej siły co czegoś tam pragnąć coś tam ten.
Obchodzimy dziś Międzynarodowy Dzień Noszenia Garnituru - jeśli nie zakładacie go do finałów, to nie chcę was znać.
W każdym razie zaczynamy 31. finał Depeszwizji, znanej także jako edycja Spooktober. Niestety, w węższym gronie niż zazwyczaj, ale ciągle elitarnym oraz pełnym ludzi z wyjątkowym gustem.
A także MENTOSA, który zaczyna.
KLASYFIKACJA4 pkt. - 1
3 pkt. - 2
2 pkt. - 4
1 pkt. - 3
Generalnie to ten… podobało mi się w zasadzie wszystko, wybór był trudny, więc ostatecznie "tchus" i honorowe zero w kształcie dynii dostali ode mnie PT forumowicze. Sorry resory.
Cała reszta - miód, cud malina i tym podobne. Wbrew pozorom, nie przyznawałem punktów na odpiernicz, zamieniwszy dwa głosy, by uniknąć przypału. Znaczy się, tbh rozważałem nieco więcej punktów dla Bowiego, ale jednak miewał rzeczy lepsze. Ta jest dobra, pasuje tu jak trzeba, ale mając do wyboru "samo gęste", wolę dać jednak więcej punktów rzeczom, których nie znam.
Autechre i Radiogłowi to złota, ale r/Essa chyba bardziej trafia w moje poczucie pokurwienia i estetyki. To pierwsze kojarzy mi się z jakąś futurystyczną industralną dystopią, drugie z Mechaniczną Pomarańcza, a wiadomix, że mając do wyboru to lub to wolałbym odczuwać dyskomfort przebywania w tym pierwszym miejscu.
Jeszcze raz powtórzę, ale jedna z lepszych edycji ever.
Kod: Zaznacz cały
1. DRAGON - Autechre - r ess - 4 pkt.
2. HIEN - Radiohead - The Amazing Sounds of Orgy - 3 pkt.
3. MURZYN - Flying Lotus feat. David Lynch - Fire Is Coming - 2 pkt.
4. SHODAN - David Bowie - Wishful Beginnings - 1 pkt.
5. DEV - New Angels of Promise - Spooky
MENTOS - Coil - Broccoli - 0 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Uuuuu… Jako drugi straszy HIEN
Czy przez omówienie głosów Hiena nie wpisałem mu 5 punktów? Być może
KLASYFIKACJA
Rekordowo szybko pozbyliśmy się szans na Złotego Ziobrę, ale to nie dziwota przy tak wyrównanej edycji. Generalnie po dwóch kolejkach (już 1/3…) nie tylko nikt nie wysunął się na zdecydowanie prowadzenie, ale wszyscy pogrupowali się w pary - mamy więc duet M&M zamykający stawkę, warszawsko-łódzki środek tabeli (co ciekawe, zarówno po stronie uczestników, jak i wykonawców oraz Dragona z Wujem, którzy dostali od każdego zarówno najmniejszą, jak i największą możliwą liczbę punktów.
Aż STRACH wrzucać, wiedząc jak celnie odgadujecie kto wrzucił co(il)…4 pkt – utwór 3
3 pkt – utwór 5
2 pkt – utwór 6
1 pkt – utwór 1
0 pkt – utwór 4
1 – obstawiam tu Dragona, bardzo fajny creepy instrumental, nic nie shazzamowałem, więc nie wiem co to jest, ale klimat tworzy wybitnie fajny. Jeden punkt, bo tak wyszło w towarzystwie, ale w tej edycji nie było słabych rzeczy.
3 – a kto to wrzucił numer z najlepszego albumu Bowiego? Obstawiam Wujasa. Jeden z najlepszych fragmentów „Outside”, absolutnie rewelacyjny numer i bezapelacyjne 5 pkt.
4 – brzmi ciekawie i adekwatnie, bardzo dobra rzecz i heh, jajco. Szkoda, że Seba nie zostawił jednak punktacji od 5 do 1, bo to zera niepotrzebnie świeci, a numer po prostu miał pecha być w zbyt dobrej edycji. Drogą eliminacji, obstawiam tu Murzyna.
5 – jak się zorientowałem, że Musiał wrzucił „Spółki”(komandytowo-akcyjne), to sobie pomyślałem, że kurde no, muszę dać zero, bo inaczej będzie nieelegancko. A potem pomyślałem, że to głupie. Nie mam dystansu do tej wersji zacnego i wspaniałego kawałka, ale uważam, że wyszło ok i nadal jest z tego dumny.
6 – słucham i słucham i myślę sobie, że znam ten wokal. Nie dawało mi to spokoju, więc sprawdziłem po tekście i nadeszło oświecenie. Powiem, że podoba mi się to znacznie bardziej niż swego czasu wrzucony album, naprawdę dobra rzecz. Podejrzany jest tutaj naturalnie Sebastian M.
Czy przez omówienie głosów Hiena nie wpisałem mu 5 punktów? Być może
KLASYFIKACJA
1. DRAGON - Autechre - r ess
SHODAN - David Bowie - Wishful Beginnings - 5 pkt.
3. HIEN - Radiohead - The Amazing Sounds of Orgy
DEV - New Angels of Promise - Spooky - 3 pkt.
5. MURZYN - Flying Lotus feat. David Lynch - Fire Is Coming
MENTOS - Coil - Broccoli - 2 pkt.
Rekordowo szybko pozbyliśmy się szans na Złotego Ziobrę, ale to nie dziwota przy tak wyrównanej edycji. Generalnie po dwóch kolejkach (już 1/3…) nie tylko nikt nie wysunął się na zdecydowanie prowadzenie, ale wszyscy pogrupowali się w pary - mamy więc duet M&M zamykający stawkę, warszawsko-łódzki środek tabeli (co ciekawe, zarówno po stronie uczestników, jak i wykonawców oraz Dragona z Wujem, którzy dostali od każdego zarówno najmniejszą, jak i największą możliwą liczbę punktów.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Wuuuu SMOKU
Drugie jajco dla Deva, a Hien łapie punkty od każdego. Ostatnio coś tak nietypowego słyszałem, gdy powiedziano mi że po niedzieli jest poniedziałek…
KLASYFIKACJA
Cholernie dziwnie się operuje na tak niskich cyfrach i mocno mi ryje banie, że lider klasyfikacji ma zaledwie 7 punktów. I jest nim, rzecz jasna, Hien. Mocny awans Murzyna na 3 miejsce, który już zrównał się z Dragonem i równie mocny spadek Deva, który trzyma się na powierzchni dzięki trójce od człowieka, z którym literalnie nagrał swoją wrzutę lol
Jak zawsze dołączam się do życzeń dla ludzi kultury!a no i przepraszam za spóźnienie
2 (4)
4 (3)
6 (2)
3 (1)
5
W doopsku mam heloimy i jakieś spooky z wyjątkiem pewnego DJa, ale panowie ładnie dostarczyli. Klimatycznie, elektronicznie, po prostu solidnie. Do tego mnóstwo znajomych. Nowy max dla Thomasa Jorkasa, wspaniały aranż jakby faktycznie śpiewał z dawno niesprzątanej szafy - jeszcze takiej z molami, pajęczynami i wilgocią w najbardziej ukrytych miejscach. Trójeczka dla mojego dobrego znajomego FlyLo i jego ciekawego, choć odrobinę starszego współpracownika. To taki reżyser filmów rurznych. Najpierw klimatycznie i wyważenie, a potem soczysta bujanka. Dwójka dla Seby za Coil, wiadomo. Szkoda, że nie berliny, ale wtedy tylko ode mnie byłby maks. Jedyneczka za wyjątkowo średni numer od Bowiego. Mimo to wciąż do pewnego stopnia dostarcza. W tej konkurencji Yorke go zjadł. Piąteczka była na tyle niewyróżniająca się, że najlepiej oddać to przyznając jej zeróweczkę.
Ja zaproponowałem wstęp do ostatniej płyty Autechre, która nadaje się dla normików, czyli Oversteps. Ewolucja brzmienia przebiega z krążka na krążek, ale w tym przypadku dziwnym zbiegiem okoliczności wpadli na kilka udanych melodii. Znowu zabrzmiali jak ludzie. Spokojnie, tylko na chwilę. EPka z tego samego roku, Move of Ten, to już bardziej odduchowiony materiał.
Pozdrawiam inspicjentki z WTW, które w dniu podesłania głosów świętują swój Światowy Dzień. Wszystkiego dobrego dla prawdziwych szefowych Teatru!
Drugie jajco dla Deva, a Hien łapie punkty od każdego. Ostatnio coś tak nietypowego słyszałem, gdy powiedziano mi że po niedzieli jest poniedziałek…
KLASYFIKACJA
1. HIEN - Radiohead - The Amazing Sounds of Orgy - 7 pkt.
2. SHODAN - David Bowie - Wishful Beginnings - 6 pkt.
3. DRAGON - Autechre - r ess
MURZYN - Flying Lotus feat. David Lynch - Fire Is Coming - 5 pkt.
5. MENTOS - Coil - Broccoli - 4 pkt.
6. DEV - New Angels of Promise - Spooky - 3 pkt.
Cholernie dziwnie się operuje na tak niskich cyfrach i mocno mi ryje banie, że lider klasyfikacji ma zaledwie 7 punktów. I jest nim, rzecz jasna, Hien. Mocny awans Murzyna na 3 miejsce, który już zrównał się z Dragonem i równie mocny spadek Deva, który trzyma się na powierzchni dzięki trójce od człowieka, z którym literalnie nagrał swoją wrzutę lol
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Czyż nie ma kogoś, kto by bardziej pasował do spooky edycji niż superkomputer z retro gry? Tera SHODAN
KLASYFIKACJA
Na hienie nadal Czel, tym razem już z 10 punktami. Mocny awans niejakiego Mentosa, który ma już 8 oczek i wypierdoliło go na pozycję numer dwa. Mocny spadek Shodana i Murzyna, na ostatnim Musiał - z trzema oczkami straty do najbliższego bezpiecznego miejsca.
Znowu zero dla biednego Musiała i kolejny komplet dla innej osoby - tym razem dla mnie 8).D1 ‐ 2
D2 - 3
D4 - 1
D6 - 4
KLASYFIKACJA
1. HIEN - Radiohead - The Amazing Sounds of Orgy - 10 pkt.
2. MENTOS - Coil - Broccoli - 8 pkt.
3. DRAGON - Autechre - r ess - 7 pkt.
4. SHODAN - David Bowie - Wishful Beginnings
MURZYN - Flying Lotus feat. David Lynch - Fire Is Coming - 6 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
DEV już nie wygra, ale przynajmniej może komuś podłożyć świnię.

KLASYFIKACJA
Matematyczne szanse na wygraną mają trzej dewoci. Największe, tradycyjnie, Hien, który ma 3 punkty przewagi nad drugim w klasyfikacji Shodanem. Niemniej, trzeba pamiętać, że w przypadku równej liczby punktów wuja liderował o ten jeden raz częściej i to de facto by mu dało wygraną. Tak samo by było, gdyby Dragon dostał 4 punkty od Murzyna.
W każdym razie zaraz się dowiemy czy Hien znowu osiągnie coś, czego nie osiągnął w tej zabawie nikt czyt. Jednocześnie ją wygra i przegra xd
ostatni raz czekałem tak długo na głosy…. BTW znowu zero punktów dla DevaNumer 1 - Mhroczne i creepy, w sam raz na Spooktober. Jakieś problemy? Jeden, pewna kakofoniczność tego kawałka. A za oknem coś za ładnie, żeby się nie wiadomo jak podniecać. Niemniej jednak pod koniec miesiąca będzie puszczane w trakcie wieczornych spacerów po rembertowskich lasach. 2 pkt
Numer 2 - Czy ja to znam... Oczywiście, że to znam. Nawet podejrzewam wrzucającego... Gęsto i ciemno, mgliście i tajemniczo, z jednym tylko zastrzeżeniem - to bardziej na listopad, niż na teraz. Jednak słabość mam, więc 3 pkt
Numer 3 - OMG, uwielbiam ten kawałek. Tutaj jestem właściwie na 100% (dobra, 90%) pewny wrzucającego. Bowie w swojej mrocznej odsłonie, Outside etc., nie można tego nie czuć i nie lubić. 2 lata temu napieprzałem ten kawałek niemal non stop, właśnie jesienią. Złoto, 4 pkt
Numer 4 - Nietypowe, ale trzymające poziom. Jest w tym pewien klimat, idzie go kupić i się zachwycić, co tu dużo mówić. Bardziej Heloim w mieście niż w opuszczonym i nawiedzonym dworze, but still. Będzie 1 pkt
Numer 5 - Na diabelskie święto Heloim nie mogło braknąć Dusty Springfield... Wróć, Hiena i deva! Oto nasz tejk na absolutnego klasyka gatunku i tej pory roku, czyli New Angels of Promise uderzają w tony iście amerykańskie. Muzę oczywiście coverował i produkował Kuba, wokal mój. Spooky Psze Państwa. 0 pkt
Numer 6 - Kurde... Do dupy z taką punktacją, bo tu powinien choć 1 punkt wjechać, ale w takich okolicznościach... Powiedzmy, że ze wszystkich propozycji tego rozdania ta po prostu zachwyciła mnie najmniej. I tylko dlatego będzie 0 pkt, albowiem klimat i tak wciąż czuję. Ale no, listopad, ludzie, listopad...
KLASYFIKACJA
1. HIEN - Radiohead - The Amazing Sounds of Orgy - 13 pkt.
2. SHODAN - David Bowie - Wishful Beginnings - 10 pkt.
3. DRAGON - Autechre - r ess - 9 pkt.
4. MENTOS - Coil - Broccoli - 8 pkt.
5. MURZYN - Flying Lotus feat. David Lynch - Fire Is Coming - 7 pkt.
W każdym razie zaraz się dowiemy czy Hien znowu osiągnie coś, czego nie osiągnął w tej zabawie nikt czyt. Jednocześnie ją wygra i przegra xd
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Srooky
-
mintaj
Nie przeciągajmy faktów…
KLASYFIKACJA GENERALNA.
Ten się śmieje, kto coś tam. Zwycięzcą 31, Spooktoberowej edycji jest jak zawsze….
HIEN
Gromkie brawa i oklaski i co tam jeszcze sobie zażyczycie!
NAGRODA TUTAJ
A tu ROZKŁAD jakby kogoś to.
No to ten, gratulacje owulacje itede itepe. Jak coś, to zgodnie z ustaleniami edycję numer 32 prowadzi Hien, więc on ustala wszystko - okładkę, motyw, terminy itede itepe i - rzecz jasna - wysyłacie kawałki do niego. Ale nie róbcie tego przez messengera czy coś.
Tekst dolny
ŁAHHAHAHSAHAHA1 - 1 punkt
2 - 0 punktów
3 - 2 punkty
4 - ---
5 - 3 punkty
6 - 4 punkty
Dobra, uśmialiśmy się z tego zera dla Hiena, a teraz zobaczmy klasyfikację generalną2 - 0 punktów xdddd
KLASYFIKACJA GENERALNA.
1. HIEN - Radiohead - The Amazing Sounds of Orgy - 13 pkt.
2. SHODAN - David Bowie - Wishful Beginnings
MENTOS - Coil - Broccoli - 12 pkt.
4. DRAGON - Autechre - r ess - 10 pkt.
5. MURZYN - Flying Lotus feat. David Lynch - Fire Is Coming - 7 pkt
6. DEV - New Angels of Promise - Spooky - 6 pkt.
Ten się śmieje, kto coś tam. Zwycięzcą 31, Spooktoberowej edycji jest jak zawsze….
HIEN
Gromkie brawa i oklaski i co tam jeszcze sobie zażyczycie!
NAGRODA TUTAJ
A tu ROZKŁAD jakby kogoś to.
No to ten, gratulacje owulacje itede itepe. Jak coś, to zgodnie z ustaleniami edycję numer 32 prowadzi Hien, więc on ustala wszystko - okładkę, motyw, terminy itede itepe i - rzecz jasna - wysyłacie kawałki do niego. Ale nie róbcie tego przez messengera czy coś.
Tekst dolny
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
To jest naprawdę nudne już i nikt mnie nie lubi
-
mintaj
owszem
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Dobrze, że prowadzę następną edycję, bo przynajmniej upewnię się, że nie wygram
-
mintaj
masz szczęście, że jako uczestnik nigdy nei wiem kto co wrzuca, więc nie dam ci 4 punktów na złość
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
A daj
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
kurde szkoda że mniej osub jezd, ale dziena za głosy szczególnie od s/ebby ^^
-
Hien