Jako piąty
MURZYN
Nie mam ja szczęścia do tematów ewidentnie bo raz za razem dostaję w papę czymś nie z mojej bajki, no ale trudno. Dla mnie te wszystkie zespoły brzmiące jak DM to trochę kupa bo tak naprawdę nie brzmią przeważnie nijak jak DM, oni są niepodrabialni i już. Dostaliśmy więc zestaw takiej to średniej jakości synthpopu o którym i tak za chwilę zapomnę.
Ode mnie wleciał stary polski rodzynek czyli nowofalowy zespół Chanel z Wałbrzycha z utworem Koniec z którym wystąpili w Opolu w 1991 r., niestety nie ma nigdzie studyjnej wersji tego (nie liczę odświeżonej wersji z 2021 r. która brzmi inaczej), zrobiłem więc rip audio z tego występu znalezionego na YouTube.
Dw1 - 1 pkt.
Dw2 - And One prawda? 0 pkt.
Dw3 - a tu dużo lepszy numer And One, brzmi jak ukłon w stronę Speak & Spell, 3 pkt.
Dw4 - TFF zdaje się? Oni akurat nie brzmią jak DM ale łatwy max 4 pkt.
Dw5 - 2 pkt.
Murzyn z bazą. I nie mam na myśli tylko kompletu dla mnie.
KLASYFIKACJA:
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - And One - Dancing in the Factory - 12 pkt.
2. DEV - Red Flag - Broken Heart - 11 pkt.
3. MENTOS - Tears for Fears - Mothers Talk - 9 pkt.
4. SHODAN - Camouflage - Crime - 8 pkt.
5. MURZYN - Chanel - Koniec (live from Opole 1991) - 7 pkt.
6. DRAGON - And One - The Sound of Believer - 3 pkt.
Z powodu awarii mojego komputera (w następnym tygodniu dowiem się czy pernamentnej czy nie) muszę pisać te słowa na tablecikiu i nawet nie wiecie jak bardzo męczące jest modyfikowanie tej tabelki z tego poziomu xd Zwłaszcza, że mamy tę edycję, gdzie lider zmienia się co kolejkę. Póki co jest nim Hien, ale pamiętajmy o tym, że za chwilę to on oddaje swoje głosy. Dzięki kompletowi, wspiąłem się na bezpieczne trzecie miejsce - niby mam jakieś szanse na cokolwiek, ale dajcie spokój. xd W teorii jednak wszystko może się zdarzyć, włącznie z awansem na miejsce ex-aequo przedostatnie.