Polityka

Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Re: Jesteś lewicowy czy prawicowy?

Post 31 gru 2007 20:58

Depechka pisze: Poza tym waszym problemem jest nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem, nic kompletnie nie rozumiecie z tego co ja pisze
W poprzednim poście dobitnie ukazałam, kto ma taki problem. Inne problemy z językiem ojczystym również ;)
Mam prawo sie tu w ten sposob wypowiedziec a jak cos wam sie nie podoba to wygloscie to co wy myslicie ale nie krytykujcie mojego zdania bo guzik wam do tego
O ile mnie wzrok nie myli to jest forum dyskusyjne, a nie Twój prywatny folwark. Załóż sobie swoje forum i samotnie głoś swoje mundrości, to wtedy nikt nie będzie krytykował :> O - to jest właśnie aluzja! :grins:
NIC DO NICH NIE MAM jesli wczesniej nie zdarzylas tego zalapac,po prostu uwazam to za niezdrowe rozumiesz wreszcie?
Zarzucanie komuś "choroby" mimo oczywistych odkryć medycznych w zakresie genetyki, mówienie, iż przez takie związki "rodzina wyginie" bynajmniej nie jest równoznaczne z "nic do nich nie mam". No, chyba, że ktoś za spaczone pojęcie życia w społeczeństwie i nazwanie kogoś "chorym" to dla niego jak splunięcie.

W sprawie postu Deserve - eves ile razy jeszcze powtorze zebys najpierw skapowala o co wogole chodzilo zanim zaczniesz sie produkowac?Jego post nawiazywal analogicznie do tego co bylo wczesniej,jak teraz to nie dociera,to wysle ci pismem urzedowym,pewnie wtedy zrozumiesz.
Strasznie mnie w dalszym ciągu bawi, że o mojej głupocie poucza mnie osoba, która sklecić zdania po polsku nie potrafi :grins: Ani wnioskować per analogiam...
We wcześniejszych postach omawialiśmy oprócz tematu homoseksualistów również szereg innych zagadnień społecznych, jak i gospodarczych. Sam temat o gejach nijak się ma do pojęcia lewicy/prawicy w polityce. A to tylko właśnie zamanifestował nam kolega, potem Ty.
zadziwiajace...wiesz co to jest aluzja?watpie.. (normalnie wiezniowie systemu).
Ja też już dawno zwątpiłam w inteligencję niektórych :grins:
napisalam tak: kiedy matka pokolei rodzi np.3 synow to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze ten ostatni bedzie gejem-a to roznica DUZA.
Czy po kolei, czy nie po kolei to nie zmienia faktu, że jest to twierdzenie I-DIO-TY-CZNE, które każdy inteligentny człowiek zbyje śmiechem. Sama sobie coś wymyśliłaś i starasz się nam wmówić prawdziwość swoich dziwnych projekcji.

jak nie wierzysz w ta teze to trudno,nie zalezy mi na tym bo nie z toba dyskusja byla przede wszystkim,ale nie neguj jej bo specjalista to tez nie jestes
Skończyłam studia o charakterze pedagogicznym, przeczytałam mnóstwo publikacji psychologicznych na ten temat, bo temat ten żywo mnie interesuje. Mogę śmiało powiedzieć, że się znam :grins:
gadaj swoje nie neguj mojego bezpodstawnie,albo pokaz mi tekst autorstwa znanego lekarza w ktorym wyraznie jest napisane ze to nieprawda.
Dowód jest to wykazanie prawdziwości danego twierdzenia. Po co ktoś miałby udowadniać, że nie istnieje coś, co obiektywnie nigdy nie istniało?!? :grins: To jakiś kompletny absurd, logiczna katastrofa. Czego was w tych szkołach uczą?
powiedz to szesciolatkom pytajacym kolege czemu ma dwie mamy.. Zyjemy w Polsce a nie w Holandii,wiec co mnie obchodzi jak tam traktuje sie to wszystko?
To, że żyjemy w Polsce nie oznacza wcale, że należy zamknąć się w swoim ciasnym rozumku i być dla siebie jedynym autorytetem moralnym. Należy brać przykład z mądrzejszych od siebie, człowiek całe życie powinien się uczyć.

nie porownuje gejow do pederastow, jesli jestes pewna co oznacza ten termin i skad sie wzial
Ale kolega wyżej porównał, a nie pisałam imiennie o kogo chodzi.
moi Rodzice tez nauczyli mnie szacunku,w Polsce :> ,moze dlatego jeszcze sie tak do ciebie nie zwrocilam:
Zapomniałaś już jak pisałaś jak to nie nadążam i że pozjadałam wszystkie rozumy? Poza tym cały czas zarzucasz mi, że nie rozumiem jakiś elementarnych pojęć - dla Twojej informacji jakoś ze swoją "głupotą" udało mi się skończyć studia, obecnie piszę doktorat :>
WOS ma do statystyk duzo, objasniajac sam skrot tego slowa mozesz to sobie wytlumaczyc.
Co ma WOS do statystyk organizacji lekarskich? NO CO?
Wiele jest definicji inteligencji,zgadzam sie ,a wpadlas kiedys sama na jakas?
Definicje powinni konstruować ci, którzy pobrali odpowiednie nauki w tym zakresie i znają się na danej materii.
Dla mnie inteligencja to umiejetnosc odpowiedniego zachowania sie w danej sytuacji
Mylisz inteligencję z kulturą osobistą. Typowy błąd rzeczowy.
umiejetnosc rozwiazywania danego problemu w najprostszy sposob.
Najprostsze rozwiązania nie zawsze są najlepsze. Kolejne pudło.
Ta definicja - zdolnosc do uczenia sie- jest dosc skromna wedlug mnie,a co nazwiesz abstrakcyjnym mysleniem w takim razie? :>
Nie ma to jak samozachwyt, który prowadzi do deprecjonowania teorii profesora Harvardu.
A co to abstrakcyjne myślenie, znajdziesz w każdej encyklopedii :grins:

Teraz idę na Ballantine'a. Najlepszego w Nowym Roku. :D
Awatar użytkownika
olz
Ulubiony utwór: in your room

Post 31 gru 2007 22:59

Podsumowujac:
EveS: 10 Depechka: 0
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
Awatar użytkownika
___EXCITER___

Post 01 sty 2008 17:15

Matko! 10-0 :lol: Kto wygrał z kim? Pedagog, prawie doktor z......?

___EXCITER___ pisze:Perkusista Les bigos przypadł mi do gustu. Wiem, czego nie lubi, :lol: cytuję:
"Pozerstwa.
Dopisze, ze jestem egocentrykiem, chamem i wolnomyslicielem, w pogardzie trzymam ludzi, ktorzy uwazaja, ze sa fantastyczni bo im bozia ladna twarz i cycki dala, pieprze ludzi, ktorzy maja nos ponad swoimi brwiami i tych co mysla, ze jak maja fakultety to juz sa z pierwszej ligi. Wiele osob uwaza mnie pewnie za cynika i palanta, powiem krotko: ryra mnie to, znam swa wartosc i znaja ja moi przyjaciele.
Gej może zostać magistrem, doktorem, prawda? A dyslektyk nie?
Awatar użytkownika
EveS

Post 01 sty 2008 17:35

Skąd takie wnioski? To koleżanka wykazuje się za dobrym samopoczuciem negując teorie profesorów psychologii i próbując mi wmówić, że nie znam jakiś jej wydumanych teorii, że w szkole wagarowałam, że nie znam podstawowych pojęć. Ale każdy widzi co chce. A zwłaszcza ten, kto zarejestrował się na forum po to, żeby tylko siać ferment, trzaskać głupkowate posty i ferować sądy o osobach, które w życiu na oczy nie widział.
Awatar użytkownika
___EXCITER___

Post 01 sty 2008 18:10

czy ja robię ferment? zapytałem tylko, za co Ciebie wyrzucono z 80s. :)
Awatar użytkownika
charakterek

Post 01 sty 2008 18:13

A mi mama zawsze mówiła: nie wolno Ci na lewo.... :lol:
Awatar użytkownika
Bozena
Ulubiony utwór: Home

Post 01 sty 2008 19:36

Jesteś już pełnoletnia teraz sama już podejmuj decyzje :lol:
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 01 sty 2008 19:36

Ludzie, jak to jest, że @Exciter gdzie by nie wlazł to zawsze robi niezdrową atmosferę. Psujesz powietrze. Gastrolog może pomoże?

Nie jesteś ani wyjątkowy ani bezkompromisowy, Ty po prostu nie potrafisz rozmawiać z ludźmi, a już tragicznie wygląda Twoja zdolność do słuchania.
Trochę pokory człowieku, pokoryyy..

Nie będę się rozpisywać na temat tego, co płodzisz na tym forum, szkoda strzępić języka.
Zwyczajnie mi się nie chce. Na drugim forum jest to samo. Jest jedno akuratne określenie dla Twojego zachowania - oszołom. Oszołom to nie znaczy głupek czy coś w tym stylu, to opisuje jakiś stan umysłu, w którym nie ma miejsca na refleksję nad sobą samym, na odrobinę obiektywizmu, dystansu do siebie. Nie neguję Twojego intelektu, neguję język i zapalczywość, zacietrzewienie i bezkrytyczne zapatrzenie w siebie.
Depechka pisze:Najpierw do agness - wyszlas z norki i sie zaczelas raptem udzielac niepotrzebnie,jak ci wczesniej odwagi brakowalo to siedzialas cicho.
Depechka, nie zabieraj głosu. W tym i każdym innym temacie gdzie ludzie dyskutują. Masz problemy z tym, aby przyjąć jakąkolwiek krytykę. Zwykle ma to swe źródła w niskiej samoocenie :) ale nie będę wyrokował, jak jest w Twoim przypadku.
Awatar użytkownika
deserve
Ulubiony utwór: the love thieves

Post 01 sty 2008 20:03

A dla mnie bezapelacyjnie wygrała Depechka! Jakieś 500 - 0. Od razu widać kto zna się na rzeczy. I dlaczego mówicie jej żeby się nie wypowiadała? Każdy ma do tego prawo, a już na pewno ona. I mówię to z całą odpowiedzialnoscią: Depechka ma 300 % racji!

Dziękuję za uwagę.
Awatar użytkownika
EveS

Post 01 sty 2008 20:08

Deserve, Ty byś się chyba podniecił słowami Depechki jakby napisała, że widziała różowe smoki :>

Jak tam spędzali Sylwestra koledzy z organizacji paramilitarnych (NOP, MW, Falanga?)? :>
Awatar użytkownika
deserve

Post 01 sty 2008 20:17

:arrow: dostanę bana to mnie to gówno obchodzi
:arrow: mozesz sobie darować złośliwosci EveS
:arrow: falanga jest bardziej organizacją polityczną niż paramilitarną ( nie należę do falangi)
:arrow: niech Cię to nie obchodzi jak spędziłem sylwestra :lol:
:arrow: Depechka ma i tak rację
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
EveS

Post 01 sty 2008 20:24

Ale w czym ma rację? Umiesz uzasadnić swoje poglądy, czy może jak koledze Exciterowi dużą trudność sprawia Ci zrozumienie słowa pisanego spójnie, logicznie i bez błędów ortograficznych? Ma rację, bo tak i już. Życzę powodzenia w zdawaniu matury. :>

I co wy dzisiaj z tymi banami? Trudno żeby na forum wszyscy się ze sobą zgadzali, ale to już trzeba być mięczakiem, żeby nie bronić swoich racji :> Zwłaszcza, że na pewno byśmy doszli do względnego porozumienia :P
Awatar użytkownika
___EXCITER___

Post 01 sty 2008 20:52

mnie nie interesuje to, jak spędzali sylwka'45 komuniści z PPR-u. :)
jedyne, co dla mnie jest ważne to to, aby już nigdy żaden lewicowy polityk nie przepraszał Żydów, świata za antysemityzm, faszyzm Polaków. dlaczego? bo to jest fałsz.
przykład - pogrom kielecki - nie dokonali go mściwi Polacy-katolicy, a komuniści z PPR-u, funkcjonariusze UB, jednostki specjalne WP. jeśli, któryś z lewaków będzie przepraszał, niech robi to w imieniu swoich poprzedników politycznych, nie w moim, ani moich przodków. świat zaczął myśleć, że obozy koncentracyjne stworzyli Polacy.

pimpf, nadal omijaj hydrant. ryra (moje ulubione dzisiaj słowo) mnie to, co o mnie myślisz. o Tobie nic nie myślę. :)
Awatar użytkownika
deserve

Post 01 sty 2008 21:03

EveS pisze:Ale w czym ma rację? Umiesz uzasadnić swoje poglądy, czy może jak koledze Exciterowi dużą trudność sprawia Ci zrozumienie słowa pisanego spójnie, logicznie i bez błędów ortograficznych? Ma rację, bo tak i już. Życzę powodzenia w zdawaniu matury. :>

I co wy dzisiaj z tymi banami? Trudno żeby na forum wszyscy się ze sobą zgadzali, ale to już trzeba być mięczakiem, żeby nie bronić swoich racji :> Zwłaszcza, że na pewno byśmy doszli do względnego porozumienia :P
Spróbuj nie być mięczakiem, mając przeciwko sobie połowę devotees :fletch:
Jak ortografia jest źle to popraw pani polonistko :D
Awatar użytkownika
EveS

Post 01 sty 2008 21:06

IPN mając do dyspozycji część dokumentów do dziś nie ustalił, kto jest winny pogromu, a Exciterek wie co i jak :grins: Fiu, fiu.

No i to utożsamianie SLD z zamordystycznymi komunistami sprzed 56, po prostu fachura historyczna najwyższej klasy.
Awatar użytkownika
___EXCITER___

Post 01 sty 2008 21:10

dlaczego próbujesz mnie ośmieszyć? takie są moje przekonania, gdybym był historykiem, byłbym bezstronny.
czy nie mam prawa uważać, że gdyby świat się nie zmienił, ludzie "walczący" dzisiaj o równość, byliby przodownikami wymarłej partii?

może w przyszłości zmienię zdanie, tego nie wykluczam.
Awatar użytkownika
deserve

Post 01 sty 2008 21:14

EveS pisze:IPN mając do dyspozycji część dokumentów do dziś nie ustalił, kto jest winny pogromu, a Exciterek wie co i jak :grins: Fiu, fiu.

No i to utożsamianie SLD z zamordystycznymi komunistami sprzed 56, po prostu fachura historyczna najwyższej klasy.
Nie no pogrom kielecki to napewno robota ONR (co z tego że w katowicach mieli minimalne wpływy, na pewno to oni)
Tak EveS masz CAŁKOWITĄ słuszność! :dupa:
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 01 sty 2008 21:19

deserve pisze:Spróbuj nie być mięczakiem, mając przeciwko sobie połowę devotees
Sugerujesz cos w rodzaju stronniczosci, faworyzowania znajomych, "jechania po nowych" i wzajemnej adoracji przez ekipe administracyjno-moderatorska? Calm down!
Awatar użytkownika
___EXCITER___

Post 01 sty 2008 21:19

i jeszcze jedno - "płód" ma prawo dziedziczenia po zmarłym ojcu, a chce mu się odebrać prawo do ochrony jego życia. dla mnie to jest chore.
Awatar użytkownika
EveS

Post 01 sty 2008 21:57

deserve pisze:Nie no pogrom kielecki to napewno robota ONR (co z tego że w katowicach mieli minimalne wpływy, na pewno to oni)
Tak EveS masz CAŁKOWITĄ słuszność! :dupa:
Gacie sobie ściągaj u siebie w domu, skoro tak bardzo lubisz świecić publicznie gołym tyłkiem. Tutaj wystarczy mi jak będziesz tylko czytał całe wypowiedzi, a nie wyrwane z kontekstu fragmenty.

Widzisz zwrot "zamordystyczni komuniści sprzed 56" czy jad już Ci ochlapał synku cały monitor?
Chodzi mi o samo podejście i skrajny brak obiektywizmu: wszystko jest winą komunistów, nawet jeśli nie ma dowodu, a SLD to potomkowie stalinowskich morderców. Olejniczak z Napieralskim to pewnie też mordowali górników podczas jazdy na trójkołowym rowerku a w pieluchach trzymali legitymację partyjną? Obudź się z letargu i uświadom sobie, że czas partyjnych betonów już minął. Dopóki sobie tego nie uświadomisz, to nie ma dyskusji. Bo nie mam zamiaru dyskutować z kimś, kto stawia znak równości między współczesną lewicą i kumplami Bieruta.
i jeszcze jedno - "płód" ma prawo dziedziczenia po zmarłym ojcu, a chce mu się odebrać prawo do ochrony jego życia. dla mnie to jest chore.
A dla mnie jest chore, że księża, dla których płód jest już "nowym życiem" nie chcą chować w obrzędzie katolickim dzieci, które zmarły w wyniku poronienia. Tym samym kwestionują ich człowieczeństwo, który jest niby takie ważne, jeśli przychodzi dyskutować o aborcji.
Chore jest dla mnie to, że biskup kwestionuje miłość matki do chorego dziecka.
Chore jest dla mnie to, że mimo składania ślubów o ubóstwie, niektórzy tak hojnie wyciągają rękę po pieniądze najbiedniejszych parafian zamiast dawać.
Chore jest dla mnie to, że Owsiak jest piętnowany za przystanek Woodstock organizowany zgodnie z ustawą o fundacjach, podczas gdy Caritas nie musi się wcale rozliczać, a za zebrane pieniądze trzaska np. miedziane dachy w kurii lubelskiej.
Chore jest to, że mimo zapisu w konstytucji o bezstronności w sprawach przekonań religijnych, wszyscy musimy się zrzucać na Świątynię Opatrzności + na to http://pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa ... w_w_Polsce

Dalej mam wymieniać?