Książki
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: [kultura] Książki
Hien tam woli myśleć, że świat jest jest idealny, a życie jest bajką. 
-
Nati
- Ulubiony utwór: Stripped
Niestety, a tu lipa
Czasem nie trzeba dalego patrzeć a wystarczy zajrzeć tylko za próg własnego domu 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
uwielbiam takie książkiem. pisze:Ktoś mi wspominał o tej pozycji. Ale ja zupełnie nie mam nerwów do takiej literatury. Chyba bym cisnęła książką o ścianę i chodziła zdenerwowana kilka dni, tak mam, kiedy ktoś pisze o przemocy, znęcaniu się nad kimś, o krzywdzeniu dzieci czy zwierząt.
dalej męczę Halonena. zaraz bd mógł z niej wykłady dawać...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Czasami czytam podobnie drastyczne pozycje, ale dawkuję je sobie dość ostrożnie. Rzucają się na mózg dosyć mocno.Nati pisze:Ledwo co skończyłam czytać "Dlaczego Bóg nienawidzi kobiet". Kto ma wysoki próg wrażliwości i chce wiedzieć co znaczy kobieta w islamie niech czyta. Mi książka nerwy zszarpała, że kilka razy nią żucałam ale i powracałam by dowiedzieć się do czego człowiek potrafi się posunąć![]()
Czytam "Kormorana" (o niemieckich korsarzach).
-
Hien
To idź, przeczytaj książkę o bezznieczuleniowym usuwaniu penisa, zobaczymy czyje życie jest bajkąshodan pisze:Hien tam woli myśleć, że świat jest jest idealny, a życie jest bajką.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
em.
A ja myślę, że jeśli coś wywołuje u mnie tylko wzburzenie i niesmak, to po co mi takie książki?devotional pisze:uwielbiam takie książki
Żeby lepiej zrozumieć ludzką krzywdę? Żeby odczuć na własnej skórze dreszcz po utożsamieniu się z bitymi dziećmi? Przecież wiem, że na świecie jest pełno zła, bitych dzieci, biednych ludzi, psychozy po wojnach i innych okropieństw. Ale tak naprawdę interesują mnie jedynie ludzie, których poważam i lubię lub kocham. Reszta jest mi zupełnie obojętna. Nie chcę tego rozumieć i wkurzać się na niesprawiedliwość świata.
gwiazdy...
-
Nati
- Ulubiony utwór: Stripped
I zgadzam się z Tobą mimo, że z ciekawości i współczucia sięgam po takie pozycje.
Masz 100% rację 
-
Hien
Ja moje współczucie wrażam totalną ignorancją, taka prawda, więcej dobrego zrobię w ten sposób, przynajmniej dla siebie.
Im i tak nie pomogę, przecież tam nie pojadę i nie będę naginał kultury.
Im i tak nie pomogę, przecież tam nie pojadę i nie będę naginał kultury.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
To jest bardzo dobre zdanie, zdanie klucz.
My w Świecie Zachodnim (celowo z dużych liter), z jakiegoś powodu uważamy, że ci ludzie w Świecie Islamu muszą być strasznie nieszczęśliwi. A jakie my mamy prawo do narzucania im naszego kodu kulturowego? To jest ich świat, ich kultura, ich prawo i zasady, ich życie. Jedyne co mnie denerwuje to to, że muzułmanie (nie wszyscy, ale jednak) przyjeżdżają do Europy, i domagają się respektowania ICH praw według ICH zasad. A to niby dlaczego? Mnie ma nie przeszkadzać wyjący o 5 nad ranem muezzin, ale jeśli w Arabii Saudyjskiej (wiem, że przykład tendencyjny) pokazałbym się z Biblią, miałbym mówiąc delikatnie przesrane. Jak oni chcą sobie żyć w swoim średniowieczu, to niech żyją. Byle nie tu. Ale ja im takiego życia zabronić nie mogę, nie mam żadnego prawa.
My w Świecie Zachodnim (celowo z dużych liter), z jakiegoś powodu uważamy, że ci ludzie w Świecie Islamu muszą być strasznie nieszczęśliwi. A jakie my mamy prawo do narzucania im naszego kodu kulturowego? To jest ich świat, ich kultura, ich prawo i zasady, ich życie. Jedyne co mnie denerwuje to to, że muzułmanie (nie wszyscy, ale jednak) przyjeżdżają do Europy, i domagają się respektowania ICH praw według ICH zasad. A to niby dlaczego? Mnie ma nie przeszkadzać wyjący o 5 nad ranem muezzin, ale jeśli w Arabii Saudyjskiej (wiem, że przykład tendencyjny) pokazałbym się z Biblią, miałbym mówiąc delikatnie przesrane. Jak oni chcą sobie żyć w swoim średniowieczu, to niech żyją. Byle nie tu. Ale ja im takiego życia zabronić nie mogę, nie mam żadnego prawa.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
Skończyłem Kuzynki, od Pilipiuka 
Takie lekkie czytadełko w wykonaniu Wielkiego Grafomana.
Takie lekkie czytadełko w wykonaniu Wielkiego Grafomana.
-
Hien

-
Rajca
http://ksiazkaija.pl/2012/06/06/polska- ... i-canavan/
Cieszę się, że skończyłem. Czemu ta baba na siłę próbuje wciskać swoją ideologię poprawnej politycznie tolerancyjniej spasłej baby? Geje, lezby, uzależnieni, starzy się kochają, młodzi się kochają... buuu
I ogólnie, jak poprzednie 5 (a jednak przeczytałem) - słabe to.
Cieszę się, że skończyłem. Czemu ta baba na siłę próbuje wciskać swoją ideologię poprawnej politycznie tolerancyjniej spasłej baby? Geje, lezby, uzależnieni, starzy się kochają, młodzi się kochają... buuu
I ogólnie, jak poprzednie 5 (a jednak przeczytałem) - słabe to.
-
Katiusha
Serio? Przemęczyłeś się przez 5 tomów? W imię czego 
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
Rajca
Nie no, łącznie przez 6 tomów 
-
Katiusha
Masochizm?
-
Rajca
Nie, lubię kończyć to co zacząłem 
(czasem)
(czasem)
-
Katiusha
Ale tak 6 tomów? Rzuciłabym w kąt po pierwszym. Chyba, że coś rokowało nadzieję na poprawę.
-
Hien
Czytanie 6 tomów gówna, dla zasady 
-
Rajca
Para pa pa pa. Lubię poznać historię do końca. Chociaż sceny, kiedy facet do faceta się dobiera powodują natychmiastowe zamknięcie książki na pewien czas.
-
Hien
Historię, którą uważasz za gównianą?