Sounds of the Universe
-
Whiteman
- Ulubiony utwór: Personal Jesus
Re: Sounds of the Universe
Bez przesadyzmu - Speak & Spell pomimo, że odbiega od klimatu późniejszych produkcji (chociaż Broken Frame jeszcze powiązany jest brzmieniowo) - jest całkiem 'pozytywny'. W odbiorze i tematyce tekstów. New Life, Just Can't Get Enough itp. Miód 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Lifetime ago, jakoś tak chyba przed koncertem w 2006, ale tym drugim - w Wawie, na "Trójce" cała audycja niedzielna została DM poświęcona. I jakaś babka powiedziała, na co zresztą i prowadzący, i goście, i fani w telefonach przytaknęli, że "chyba lepiej, żeby to całe S&S w ogóle nie powstało, bo to haniebny okres raczej". Niby ze śmiechem, ale czuc było, że całkiem serio. Niefajnie ... Ale SrOTU już jest bardzo depeszowskie, nie? 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
prey
Hien odpuszczam ostatnie gnioty DM, ale nie stare
Nie przyrównujcie S&S ze Srotu
To był pierwszy album chłopców, którzy nie mieli jeszcze ociosanych jaj. Płyta miała pokazać czy istnieje możliwość połączenia popu z elektronicznym graniem. Srotu to już wybryk po xx lat kariery, doświadczenia, którego ni widać.
Nie przyrównujcie S&S ze Srotu
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
a mi sie juz to wszystko zaczyna nudzic :-/
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Kiedyś psioczyłem na S&S i nie przywiązywałem do niego uwagi, teraz uważam że Speak and Spell zjada SOTU z butami, z pewnością będąc postawiony przed wyborem kupiłbym ten pierwszy choćby był ze 2 razy droższy (ale tylko w UK, u nas to za drogoprey pisze:Nie przyrównujcie S&S ze Srotu![]()
I tak jak bARELLOWI mnie też już nudzi SOTU, a znam płytę 2 mieszki ledwie
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
A ja od wydania SOTU niemal nic innego nie slucham.
W UK plyty DM kosztuja obecnie 5 funtow, czyli jak za darmo. Oczywiscie oprocz SOTU jako najnowszej plyty, ktora w wersji podstawowej kosztuje 9.99, ale trafia sie tez taniej.
W UK plyty DM kosztuja obecnie 5 funtow, czyli jak za darmo. Oczywiscie oprocz SOTU jako najnowszej plyty, ktora w wersji podstawowej kosztuje 9.99, ale trafia sie tez taniej.
Enjoy The Silence
-
luczar75
- Ulubiony utwór: I Feel You
Witam wszystkich na forum
Do tej pory tylko czytałem a teraz postanowiłem się dołączyć i zabrać głos w sprawie ostatniego albumu SOTU. Otóż uważam, że nie należy on do najlepszych albumów naszego zespołu, ale jak dla mnie jest o niebo lepszy od na maksa do bólu oklepanego Violka. Zresztą szczerze mówiąc Violek nigdy specjalnie nie podobał mi się.
Pewnie tą wypowiedzią naraziłem się niejednemu, więc czekam na opier papier
Do tej pory tylko czytałem a teraz postanowiłem się dołączyć i zabrać głos w sprawie ostatniego albumu SOTU. Otóż uważam, że nie należy on do najlepszych albumów naszego zespołu, ale jak dla mnie jest o niebo lepszy od na maksa do bólu oklepanego Violka. Zresztą szczerze mówiąc Violek nigdy specjalnie nie podobał mi się.
Pewnie tą wypowiedzią naraziłem się niejednemu, więc czekam na opier papier
-
Czez
luczar witamy. Opier papier nie bedzie. Czekamy na wiecej postow
Enjoy The Silence
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
nikomu się nie naraziłeś, tylko przypuszczalnie większość osób będzie zdania, że Violator lepszy m.in. ja ale nie mamy zamiaru Cię za to ochrzanić. witamy. 
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Luczar, a ja zawsze mówię, że S&S jest lepszy od SOFADA i zobacz - nikt po mnie nie jedzie. 
-
luczar75
- Ulubiony utwór: I Feel You
Pełen szacunek dla Was, za miłe przyjęcie i nie zjechanie mnie na dzień dobry.
-
Czez
Whiteman, jak obiecalem to odpowiadam Twojej recenzji:
Ogolnie wyraziles swoja opinie i ja ja szanuje. Kwestia dostepnosci, no nie jest zle. Czy sie z Twoja opinia zgadzam to juz sprawa indywidualna. Zas w kwesti technicznej powiem tak: gdybym mial napisac to samo to pewnie opisalbym to w inny sposob. Generalnie jest jeden fragment niezbyt klarowny, taki powiedzialbym nawet metny. Cytuje:
Takowy jest In Chains - wbrew tytułowi Gahan śpiewa bez jakiegokolwiek zniewolenia i agresji, natomiast wspomniana elektronika przewija się w delikatny sposób. Jak również na inne, wszelakie płaszczyzny - dudniąc, piszcząc, krzycząc i pulsując w różnorakim tempie i natężeniu. Wszystko to w otoczce wiadomego - mroczno-nostalgicznego klimatu oplatającego poszczególne utwory. Wyjątkiem może być Peace, któremu jak sama nazwa wskazuje - bliżej ku happeningowej atmosferze, wraz z nieco skromnym, acz urokliwym motywem głównym. Koniec cytatu.
To w koncu jest o In Chains czy o calej plycie?
Ogolnie wyraziles swoja opinie i ja ja szanuje. Kwestia dostepnosci, no nie jest zle. Czy sie z Twoja opinia zgadzam to juz sprawa indywidualna. Zas w kwesti technicznej powiem tak: gdybym mial napisac to samo to pewnie opisalbym to w inny sposob. Generalnie jest jeden fragment niezbyt klarowny, taki powiedzialbym nawet metny. Cytuje:
Takowy jest In Chains - wbrew tytułowi Gahan śpiewa bez jakiegokolwiek zniewolenia i agresji, natomiast wspomniana elektronika przewija się w delikatny sposób. Jak również na inne, wszelakie płaszczyzny - dudniąc, piszcząc, krzycząc i pulsując w różnorakim tempie i natężeniu. Wszystko to w otoczce wiadomego - mroczno-nostalgicznego klimatu oplatającego poszczególne utwory. Wyjątkiem może być Peace, któremu jak sama nazwa wskazuje - bliżej ku happeningowej atmosferze, wraz z nieco skromnym, acz urokliwym motywem głównym. Koniec cytatu.
To w koncu jest o In Chains czy o calej plycie?
Enjoy The Silence
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ja się tak nie bawię, Ciebie nie można zbanować, precz z dyktaturąslick pisze:Luczar, a ja zawsze mówię, że S&S jest lepszy od SOFADA i zobacz - nikt po mnie nie jedzie.
@ Czez - SOTU tylko 9.99??? To Coldplay ostatni w zeszłe wakacje chyba po 18 był (w HMV), kryzys czy może jednak odzwierciedla to jakość albumu?
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
witam nowe osobyluczar75 pisze:Pełen szacunek dla Was, za miłe przyjęcie i nie zjechanie mnie na dzień dobry.
a co do S&S to coz... mi sie do dziś podoba z tego albumu: Photographic, Puppets, Just Can't Get Enough, No Disco, Any Second Now.
I osobiście wole S&S od A Broken Frame. Na Abroken Frame najbardziej nie lubie singlowek w stylu See You, The Meaning Of Love itd.
W moim przypadku i w moim odczuciu Depeche Mode zaczyna sie na A Broken Frame. a dwie pierwsze plyty to jakies debiuty i eksperymenty co aby sie udalo cos tam zrobic i jakos z tego utrzymac.
A konczy sie...hehe, jeszcze nie powiem :-P
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
SOTU nie jest najlepszą płytą DM, ale S&S i tak nie ma u mnie z SOTU najmniejszych szans.stripped pisze:Speak and Spell zjada SOTU z butami
-
Hien
Już to pisałem i napiszą jeszcze raz.
Dla mnie S&S i Sounds mają bardzo podobny klimat.
Podobne użycie syntezatorów w celu uzyskania tajemniczego brzmienia, złowieszczego jak to lubie okreslać.
Puppets, Nodisco, Tora... z drugiej strony Miles Away, Corrupt, Perfect.
Jeszcze żadną płytą nie zblizyli się tak do atmosfery Speak & Spell i to jak najbardziej pozytywna rzecz. Bo S&S to nie tylko "Just Can't Get Enough" i "Photographic".
Dla mnie S&S i Sounds mają bardzo podobny klimat.
Podobne użycie syntezatorów w celu uzyskania tajemniczego brzmienia, złowieszczego jak to lubie okreslać.
Puppets, Nodisco, Tora... z drugiej strony Miles Away, Corrupt, Perfect.
Jeszcze żadną płytą nie zblizyli się tak do atmosfery Speak & Spell i to jak najbardziej pozytywna rzecz. Bo S&S to nie tylko "Just Can't Get Enough" i "Photographic".
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Bo S&S to zdecydowanie Big Muff i New Life. 
-
shodan
nie lubię Just Can't Get Enough.Hien pisze:Bo S&S to nie tylko "Just Can't Get Enough" i "Photographic".
Owszem, ale wg mnie na S&S nie ma takich perełek jak na SOTU.Hien pisze:Dla mnie S&S i Sounds mają bardzo podobny klimat.
-
Hien
Ludzie ja się nie pytam co Wy lubicie tylko rzuciłem singlami
@Shodan - dla Ciebie tak dla innych nie
To zbyt różne płyty żeby je porównywać pod niektórymi wględami. Każda płyta ma perełki w swoim zakresie.
@Shodan - dla Ciebie tak dla innych nie
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
No wiesz co Hien? Żeby Cię nie interesowało, co ja lubię? Skandal. Wstydź się normalnie.