Tour Of The Universe
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Tour Of The Universe
Szejk de qrwa co? Oczywiscie znowu akustyk, prawda? No to jeszcze Leave In Silence brakuje.
-
Rajca
Chops of the Universe!
-
Jari
Może to miałbyć taki ich manifest muzyczny....?slick pisze:Szejk de qrwa co? Oczywiscie znowu akustyk, prawda? No to jeszcze Leave In Silence brakuje.
'Understand me... Understand me' (że kaska, że nie chce nam się grać z jajem, że walimy po bandzie, że odwołujemyu sobie dla cyrku co drugi koncercik... no wiecie... Understand me....
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
o jak ładnie
Miles, Shake, Behind 
mi pasuje
mi pasuje
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
No tak zgadzam się fajnie ,ale to już było (przynajmniej jezeli chodzi o Behind...)może oni nie wiedzą ze sa jeszcze inne piosenki 
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
slick
Dajcie linka z YT do BTW. Ciekaw jestem aranzacji, czy inna czy znowu klon z TTA?
-
prey
Gahan sflaczały nie robi piruetów, koziołków wstyd proszę pana.
Fletcher nie wystukałby jednym palcem melodii innych utworów

Fletcher nie wystukałby jednym palcem melodii innych utworów
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
Jari
Według życzenia:slick pisze:Dajcie linka z YT do BTW. Ciekaw jestem aranzacji, czy inna czy znowu klon z TTA?
http://www.youtube.com/watch?v=nqrlvH0uuvk
A dodatkowo 'nowe' lub prawie 'nowe'
http://www.youtube.com/watch?v=HdIHR6-BUak
http://www.youtube.com/watch?v=cwt8R_iymOw
-
Jari
Nowa data:
02.02.2010 Helsinki, Hartwall Arena
02.02.2010 Helsinki, Hartwall Arena
-
slick
"Not yet" - tyle wystarczy za komentarz. Perelka jesli chodzi o Something Went Wrong. Wersja - nijaka. Przesluchalem 15 sekund i styknie. A Shake? Jakbym byl w Katowicach. Nic nie zmieniaja. Wielka szkoda ale sypia sie stare dziady i juz. To ich ostatnia trasa koncertowa. Niech zboczone nastolatki i wielcy ortodoksyjni depesze mowia co chca... Moj ukochany zespol umiera i nic go juz nie uratuje.Jari pisze:Według życzenia:slick pisze:Dajcie linka z YT do BTW. Ciekaw jestem aranzacji, czy inna czy znowu klon z TTA?
http://www.youtube.com/watch?v=nqrlvH0uuvk
-
prey
Cienko, bardzo cienko. Na poprzedniej trasie było więcej pałera.
-
Rajca
Gahan musi więcej "Fap-Fap-Fap" przy zdjęciach Mika Dżegera...
-
prey
A może oni tak specjalnie z tą formą. Słuchacze niech coś łykną i będzie jak za dawnych, starych depeszowskich lat 
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Shake The Disease podoba mi się średnio. Z małymi wyjątkami nie lubię tych wersji akustycznych. Muzyka DM to nie jakaś tam poezja śpiewana.
Za to Miles Away bardzo fajne.
BTW trzeba posłuchać na żywo zamiast tego bzyczenia na YT. Bo w tym utworze akurat najważniejsze jest mocne brzmienie i power, czego żaden marny filmik nie odda.
Za to Miles Away bardzo fajne.
BTW trzeba posłuchać na żywo zamiast tego bzyczenia na YT. Bo w tym utworze akurat najważniejsze jest mocne brzmienie i power, czego żaden marny filmik nie odda.
-
Rajca
To BTW ma power? Gdzie, gdzie oni go ukrywają od 20 lat i czemu ja nic nie wiem 
-
slick
No tu juz rajca przesadzasz, wiem, ze to kwestia gustu ale akurat Behind kopie i to mocno (ogolnie utwor, nie ten klip).
-
Rajca
No sory, ale mają w pip mocniejszych utworów. Prze BtW to ja nieodmiennie i od zawsze zasypiam.
-
prey
Ileż można wałkować jeden i ten sam wałek, jak to pisał Jari? Wypaleni, lata za sobą, oparcia muzycznego nie ma (wiadomo kto pchał to wszystko do przodu), ubywa fanów słuchaczy, trasa wraz ze srotu jest podtrzymywana komicznym pijarem.
Shodan - Gore otrzymał z 10 lat temu nagrodę od jakiegoś zgrupowania literatów w uk nagrodę za całokształt pracy, więc jest to jakaś poezja śpiewana. Niektórzy zwracają uwagę na teksty, a nie na imidż
Shodan - Gore otrzymał z 10 lat temu nagrodę od jakiegoś zgrupowania literatów w uk nagrodę za całokształt pracy, więc jest to jakaś poezja śpiewana. Niektórzy zwracają uwagę na teksty, a nie na imidż
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ale nie chodzi mi o to, o czy myślisz Rajca. Może zmyliło Cię słowo power.Rajca pisze:To BTW ma power?
Chodzi mi raczej o mocne syntezatorowe brzmienie, które na koncercie pewnie powoduje drżenie podłoża. Na filmiku z YT tego nie uświadczysz, dlatego słuchać BTW na YT mija się z celem.
Ale ja tu nie myślę o znaczeniu tekstów, tylko o różnicy między poezją śpiewaną przy akompaniamencie gitary i pianina, a muzyką syntezatorową.prey pisze:Shodan - Gore otrzymał z 10 lat temu nagrodę od jakiegoś zgrupowania literatów w uk nagrodę za całokształt pracy, więc jest to jakaś poezja śpiewana. Niektórzy zwracają uwagę na teksty, a nie na imidż
-
prey
Ale ja tu nie myślę o znaczeniu tekstów, tylko o różnicy między poezją śpiewaną przy akompaniamencie gitary i pianina, a muzyką syntezatorową.[/quote]prey pisze:Shodan - Gore otrzymał z 10 lat temu nagrodę od jakiegoś zgrupowania literatów w uk nagrodę za całokształt pracy, więc jest to jakaś poezja śpiewana. Niektórzy zwracają uwagę na teksty, a nie na imidż
Counterfeity to poezja śpiewana. A z czego DM słynęło? Z mixingu gatunków. Muzyki syntezatorowej w ich wykonaniu nie ma już x lat.