Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
Awatar użytkownika
prey

Re: Sounds of the Universe

Post 26 maja 2009 08:30

Hien pisze: Dla mnie S&S i Sounds mają bardzo podobny klimat.
Podobne użycie syntezatorów w celu uzyskania tajemniczego brzmienia, złowieszczego jak to lubie okreslać.
Puppets, Nodisco, Tora... z drugiej strony Miles Away, Corrupt, Perfect.
Tajemnicze brzmienie = pierdziawki ze Srotu? :haha:
Hien nie rozwalaj mnie takimi tekstami :beer:
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
luczar75
Ulubiony utwór: I Feel You

Post 26 maja 2009 08:56

Przyglądam się waszej rozmowie SOTU kontra S&S i również postanowiłem wypowiedzieć się na ten temat. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie S&S do straszny potworek w dyskografii DM. Wiem, wiem że od czegoś musieli zacząć, ale wyszła im straszna kaszana, która nijak się ma do SOTU. Od S&S zalatuje tanim disco na odległość. Co prawda, na SOTU również są lekkie pop-owe nagrania, ale są one jak najbardziej do strawienia. Na zakończenie dodam, że S&S do jedyny album studyjny, którego nie mam w swojej płytotece.
Coś czuję, że dostanę teraz od stripped z...bki :rotfl:
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 26 maja 2009 09:20

owszem, teraz S&S brzmi jak tanie disco. ale trzeba pamietac ze to bylo nagrywane niemalze 30 lat temu, i disco polo jeszcze nie istnialo wowczas ;)

jakie by nie bylo S&S jak dla mnie ma swoje smaczki.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 26 maja 2009 09:22

Dla mnie SOTU I S&S to dwie plyty i kazma ma swoje cos. Z S&S najbardziej lubie Puppets, No Disco, Photographic, Tora Tora , Tora, Big Muff. Na SOTU najbardziej lubie Wrong, In Chains, Hole To Feed, Corrupt, Miles Away, In sympathy, Peace. Nie znaczy to ze nie lubie pozostalych.
Slick, powiem Ci ciekawostke. W Zlotnikach Kujawskich byl fan club Big Muff, ale to bylo jakies 20 lat temu
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
luczar75

Post 26 maja 2009 09:35

Czez pisze:Dla mnie SOTU I S&S to dwie plyty i kazma ma swoje cos. Z S&S najbardziej lubie Puppets, No Disco, Photographic, Tora Tora , Tora, Big Muff. Na SOTU najbardziej lubie Wrong, In Chains, Hole To Feed, Corrupt, Miles Away, In sympathy, Peace. Nie znaczy to ze nie lubie pozostalych.
Slick, powiem Ci ciekawostke. W Zlotnikach Kujawskich byl fan club Big Muff, ale to bylo jakies 20 lat temu
Policzyłem sobie na paluszkach, ile piosenek lubisz na S&S a ile na SOTU i wyszło mi, że więcej piosenek lubisz z SOTU. W związku z tym wnioskuję, że jednak bardziej podoba się Tobie SOTU. Mam rację?
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 26 maja 2009 10:17

A mnie się np. bardziej podoba S&S. Może i kilka songów to faktycznie takie trochę disco za 2,50 w przecenie, ale większośc to całkiem przyjemne synthpopowe granie. Za potworka tego nie uznam. I koniec OT! To nie temat porównawczy, proszę dyskusje o SOTU, a nie przekomarzanie się, od czego gorsze jest S&S :evil:
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Czez

Post 26 maja 2009 10:46

luczar75 pisze: Policzyłem sobie na paluszkach, ile piosenek lubisz na S&S a ile na SOTU i wyszło mi, że więcej piosenek lubisz z SOTU. W związku z tym wnioskuję, że jednak bardziej podoba się Tobie SOTU. Mam rację?
Nie koniecznie. Kazda plyta jest jedyna w swoim rodzaju a ja nie za bardzo zajmuje sie porownywaniem.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
luczar75

Post 26 maja 2009 11:19

Czez pisze:
luczar75 pisze: Policzyłem sobie na paluszkach, ile piosenek lubisz na S&S a ile na SOTU i wyszło mi, że więcej piosenek lubisz z SOTU. W związku z tym wnioskuję, że jednak bardziej podoba się Tobie SOTU. Mam rację?
Nie koniecznie. Kazda plyta jest jedyna w swoim rodzaju a ja nie za bardzo zajmuje sie porownywaniem.
W sumie masz rację. Każdy w konkretnym albumie znajdzie coś szczególnego, co powoduje, że dany album podoba się. Zostawmy już w spokoju porównywanie S&S i SOTU i wróćmy do oceniania SOTU.

Ze mną sprawa przedstawiała się w taki sposób, że po pierwszym przesłuchaniu SOTU byłem rozczarowany, coś mi w tym albumie nie pasowało. Dopiero kilkukrotne przesłuchanie spowodowało, że materiał zawarty na płycie zaczął do mnie docierać. Uważam teraz, że ostatnia płytka jest SUPER! I niech nikt nie próbuje mnie przekonać, że jest inaczej, bo marny jego trud.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 26 maja 2009 12:09

luczar75 pisze:Coś czuję, że dostanę teraz od stripped z...bki :rotfl:
Pewnie, pewnie, chodź na solo w niedzielę po kościele :grins:

Kwestia gustu, nie ja tu jestem od przekomarzania się i narzucania swoich racji :P

A coby off-topu nie robić - na tę chwile obstawiam In Sympathy na pewnego singla. A co do czwartego to marzy mi się jakiś dobry remix któregoś z gorszych numerów, albo skrócona (dla radia) wersja In Chains może być.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
luczar75

Post 26 maja 2009 12:42

stripped pisze:
luczar75 pisze:Coś czuję, że dostanę teraz od stripped z...bki :rotfl:
Pewnie, pewnie, chodź na solo w niedzielę po kościele :grins:
Do niedzieli mam czekać? 8( Stawaj waść teraz, jako i ja staję :bouncy:

Super, że w taki jajcarski sposób przedstawiamy swoje różnice w poglądach :fletch:
Awatar użytkownika
Hien

Post 26 maja 2009 14:45

prey pisze:
Hien pisze: Dla mnie S&S i Sounds mają bardzo podobny klimat.
Podobne użycie syntezatorów w celu uzyskania tajemniczego brzmienia, złowieszczego jak to lubie okreslać.
Puppets, Nodisco, Tora... z drugiej strony Miles Away, Corrupt, Perfect.
Pierdzenie tez może być tajemnicze (wiem jak to brzmi, sam się zlewam ;))
Jeżeli jeszcze nie miałeś okazji posłuchaś soundtracku do filmu "Escape From New York" to masz zadanie domowe. Posłuchaj tamtego pierdzenia i sam powiedz jaki to ma klimat. Dla mnie zabójczy i blisko temu do Sounds.

A poza tym prawda jest taka ,że Wy tu się wszyscy nie znacie ;)
Ale ja się znam więc słuchajcie mnie ;)
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
astiz

Post 26 maja 2009 19:32

prey pisze:
[/quote]
Coś mi się zdaje,że chyba płyta Ci się zacięła :)
Mówisz tylko o tym swoim "srotu" w kółko to samo,a może coś bardziej odkrywczego Waść by powiedział ? ;)
Awatar użytkownika
stripped

Post 26 maja 2009 21:07

Myślę że się nie da bo ta płyta odkrywcza to nie jest ;)
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 26 maja 2009 22:06

luczar75 pisze:S&S do jedyny album studyjny, którego nie mam w swojej płytotece.
Nie zadręczaj się, bo ja też S&S nie mam. :mrgreen: Parę utworów jest tam nawet niezłych z Puppets na czele, ale jednak słychać, że to Clarke wtedy dowodził, a nie Gore.
Hien pisze:A poza tym prawda jest taka ,że Wy tu się wszyscy nie znacie ;)
Ale ja się znam więc słuchajcie mnie ;)
Może się i znasz, ale i tak trochę mniej ode mnie. ;)
prey pisze:Tajemnicze brzmienie = pierdziawki ze Srotu? :haha:
prey, a Ty to już się na pewno nie znasz. ;) A tak w ogóle to Corrupt jest wg mnie jak najbardziej tajemniczy. :)
Awatar użytkownika
Czez

Post 26 maja 2009 22:20

Nie wiedzialem ze mamy tyle medrcow na tym forum :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Hien

Post 26 maja 2009 22:21

Jest jeden tylko innym się wydaje ,że też są ;)
Awatar użytkownika
prey

Post 26 maja 2009 22:40

Tak jest tylko i wyłącznie jeden mędrzec ;) :8
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 26 maja 2009 23:01

dziekuje ze mnie tak doceniacie :-D

;-)
Awatar użytkownika
stripped

Post 26 maja 2009 23:07

No trochę tych mędrców jest i nie rozumiem zbytnio z czego to wynika, wszyscy w kółko gadacie "Moja racja jest najmojsza!", brrr :/ Jak macie inne zdanie to mi to rybka, najważniejsze że czerpiemy radość z tej muzy, jedni z jednych płyt inni z innych ale jednak, czasem chciałbym być na chwilę takim shodanem czy Mr. X i słyszeć DM tak odmiennie ode mnie, do dziś lubię wracać pamięcią do czasów gdy dopiero wgryzałem się w tę muzę i nie wiedziałem jeszcze co usłyszę za chwilę w piosence i czuć te emocje co wtedy, a teraz przez DM od razu inaczej podchodzę do muzy prawie od razu słyszę ją tak jak powinienem, tak jakbym kiedyś miał uszy zatkane z deka a teraz mam jakby wyostrzony słuch i wszystko wyłapuję szybciej niż kiedyś. Dlatego moje różnice między pierwszym a obecnym wrażeniem przy SOTU zbyt wielkie nie są, mimo wszystko zaskoczony jestem że polubiłem Wrong po czasie.
Awatar użytkownika
Hien

Post 26 maja 2009 23:12

stripped pisze:No trochę tych mędrców jest i nie rozumiem zbytnio z czego to wynika, wszyscy w kółko gadacie "Moja racja jest najmojsza!", brrr :/
Stripped, why so serious? :)
My tu przecież sobie robimy jaja ;)
chociaż niektórzy to sie na serio nie znają ;)

Lekarstwo na niechęć co nowego DM? Słuchać więcej innej muzyki :)