Statystyki

Awatar użytkownika
Erwartungen

Re: Statystyki forum

Post 07 mar 2010 20:41

Jari pisze:Poniekąd temat był mój i dotyczył czegoć czym się zajmuję i na co kształt mam wpływ lub chciałbym miec wpływ właczając w to wizerunek w tzw mediach (forum niewątpliwie zalicza się do tej kategorii). Pozwolisz, że w sprawach dotyczących mojego projektu muzycznego będę miał cos do powiedzenia jako ostatni dobrze? Dziękuję.
"Wykorzystujesz" chyba fakt, że nie jesteś jeszcze tak bardzo popularny w mediach (w tym momencie mówię ogólnie, nie myślę o forum). Np Ronny Moorings choćby srał i rzygał to nie unicestwi płyty subsequent pleasures - moze sobie co najwyżej pisać, że był to błąd młodości. Nie jego projekt? Nie ich muzyka? A możliwości - jeśli idzie o zabranianie fanom dyskusji na ten temat - mają zerowe. I jest tak mimo że teoretycznie wg tego co piszesz - właśnie do clan of xymox jako autorów projektu powinno należeć ostatnie słowo.

Teoretycznie miałeś prawo kasować swoje posty, ale kompletnie nie rozumiem Twojego zdziwienia, że ludzie mają pretensje o skasowanie ich postów. Przykład o setlistach jest bezsensowny wg mnie, bo owszem, Ty masz prawo skasować swój post (pomijam aspekt moralny takiego zachowania (wiem, duże słowo, chodzi mi o szeroko pojętą kulturę dyskusji)), ale ktoś inny ma prawo zachować swój. Ty miałeś wybór, Hien już nie. Poza tym taka możność kasowania jest bez sensu, stawia pod znakiem zapytania sens istnienia forów dyskusyjnych w ogóle (bo każdy jako "właściciel posta" może go potem skasować, rozpieprzając każdą dyskusję)
Awatar użytkownika
Fen.

Post 07 mar 2010 20:52

Erwartungen pisze: Ty masz prawo skasować swój post (pomijam aspekt moralny takiego zachowania (wiem, duże słowo, chodzi mi o szeroko pojętą kulturę dyskusji)), ale ktoś inny ma prawo zachować swój. Ty miałeś wybór, Hien już nie. Poza tym taka możność kasowania jest bez sensu, stawia pod znakiem zapytania sens istnienia forów dyskusyjnych w ogóle (bo każdy jako "właściciel posta" może go potem skasować, rozpieprzając każdą dyskusję)
I właśnie tą fajną możliwość trzeba by było dla dobra forum uregulować.
Może dać możliwość skasowania nazwy użytkownika :?: przy danym poście...
Here's where the fun begins.
Jari

Post 07 mar 2010 23:15

Co do przykładu Clan Of... historia muzyki zna przypadki wycofywania płyt z obiegu. A po drugie mam wrażenie, że po TOTU zrobił się sezon ogórkowy - nie ma o czym pisać to dawaj, zrobi się dym bo jeden średnio czytany temat poszedł do skasowania (nawiasem mówiąc 80% wpisów tam też było moich więc największe pretensje o skasowanie mogę mieć do siebie ja sam brnąc w tę beznadziejnie denną polemikę). Łaska pańska widać faktycznie na pstrym koniu jeździ... Jak Jari załatwił Wildera w IV RP to fajnie, jak oglosił odpuszczenie forum - to były tęsksnoty i żal po aktywnym forumowiczu, a jak skasował temat (zakladając w zamian nowy) to już że hipokryta... :/

Ja kończę ten temat. Zapraszam do dyskusji nad czymś nowym co własśie kończy się tworzyć. Na muzykę nie trzeba się obrażać. Liczę na spotkanie z wiekszością z Was w Łodzi na Recoil Selected Event - tam postawicie mi browara albo strzelicie w mordę za skasowany temat - freedom of choice jak mawiał Chopin. :)
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 08 mar 2010 12:15

Jari, jesli nie potrafisz odczytac co ja pisze to juz Twoja sprawa. Erwartungen tez troche napisal. Kto dal Ci prawo rozporzadzac moimi postami? Ja jestem hipokryta? Ciekawa teza. Ze Ty jestes dajesz mi kolejny dowod piszac te posty. Dlaczego? A kto pisal ze juz sie nie wypowie w innym temacie niz Recoil i Cabaret. Kabaret.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Rajca

Post 08 mar 2010 13:16

Kończcie waszeci tę jałową dyskusję, niech się władza w osobie slicka ustosunkuje do tego zdarzenia, bo na tę chwilę ta dysputa nigdzie nie prowadzi.
Jari

Post 08 mar 2010 19:03

Czez pisze:Jari, jesli nie potrafisz odczytac co ja pisze to juz Twoja sprawa. Erwartungen tez troche napisal. Kto dal Ci prawo rozporzadzac moimi postami? Ja jestem hipokryta? Ciekawa teza. Ze Ty jestes dajesz mi kolejny dowod piszac te posty. Dlaczego? A kto pisal ze juz sie nie wypowie w innym temacie niz Recoil i Cabaret. Kabaret.
Ech... widać niektórym plemniczki walą na móżdżek... To jest dopiero hipokryzja: zarzucasz mi nieczytanie postów? Gdybyś czytał z uwagą przeczytałbyś, że wypowiem się w wątkach: Recoil & C+ i ewentualnie w innym wątku wywołany do tablicy! Tak było napisane przeze mnie. Najpierw do szkoły a potem na salony! I nadal czekam na odpowiedź na pytania... Inaczej nie mamy o czym rozmawiać bo albo się ma argumenty albo się jest pieniacz (i hipokryta! stosując Twoją terminologię...).
Awatar użytkownika
prey

Post 08 mar 2010 19:04

Jari musi zważać po prostu na prasę. Lans bauns na całego - celebryta nam wyrósł :8 Tera gada, a za nie długo nawet autografa nie uświadczy fan :8 ;( :8 Jari jest po prostu sobą, zawsze taki był. Jeszcze nie wiecie jak go podejść :)
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Jari

Post 08 mar 2010 19:20

No fakt... celebryta ze mnie jak z ch*ja wykałaczka. Właśnie opracowuję najnowszą linię ubrań (majty, skarbety, barchany, kalesony, walonki i czapki z daszkiem z boku) bez napisów i symboli, żeby mi ktoś nie zarzucił ich usuwania potem w praniu... Linia nazywa się 'Hipokryt Fashion Line'.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 08 mar 2010 20:01

Jari, twierdzisz ze ja nie wykladam argumentow. Zobacz na swoje, a najlepiej niech ocenia inni. Ja juz sie na ten temat nie wypowiem.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Fen.

Post 08 mar 2010 21:50

Jari pisze:No fakt... celebryta ze mnie jak z ch*ja wykałaczka. Właśnie opracowuję najnowszą linię ubrań (majty, skarbety, barchany, kalesony, walonki i czapki z daszkiem z boku) bez napisów i symboli, żeby mi ktoś nie zarzucił ich usuwania potem w praniu... Linia nazywa się 'Hipokryt Fashion Line'.
:rotfl:

Walonki teraz są trendy więc niezła kasa może z tego być :P
Here's where the fun begins.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 13 mar 2010 23:37

Gdyby przez Jariego wykasowano jakiś temat o Depeche Mode, to sam bym się czepił.
Natomiast osobiście nie widzę nic wstrząsającego w tym, że Jari poprosił o wykasowanie tematu o C+. W końcu to jego zespół.
Awatar użytkownika
Hien

Post 14 mar 2010 00:13

Zespół jego, temat był tylko przez Jarka załozony a był własnoscią wszystkich tych, którzy się tam wpisywali i których posty wyleciały w powietrze.
Nie to, że mam ochote ciągnąć batalię o ten temat bo nie mam na to siły i ochoty.
Po prostu jest drobna róznica między jednym a drugim.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 29 mar 2010 22:43

Ja tu z innej beczki: przy następnych statystykach proszę mnie tylko nie wywoływać do tablicy, mniej więcej od początku marca nie miałem neta, trochę się pozmieniało i teraz już jest ok, stąd miesięczna absencja.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 30 mar 2010 10:32

ja już zacieram ręce żeby Twój mały udział w pykaniu wszelakim nakreślić i skomentować ;( ;(
palcem wytknę, do tablicy zawołam ;(
Awatar użytkownika
stripped

Post 30 mar 2010 10:41

chętnie popykam :8 mam nadzieję że nie tylko ja :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 30 mar 2010 16:13

The Darkest Star pisze:udział w pykaniu wszelakim
pykaniu wszelakim? :P
Stripped chyba nie jest aż tak rozwiązły :P
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped

Post 30 mar 2010 23:04

A Ty myślałeś że mój nick to od piosenki się wziął? :8
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 02 kwie 2010 00:52

Obrazek

wybaczcie, ale nie będę dzisiaj przelewał tej samej co zwykle ilości statystycznych emocji; mam raczej średni czas, ale ogólnie nie będę się zwierzać bo nie lubię. Nie przeczę, że dzisiaj kieruje mną raczej moja obowiązkowość i dzięki temu statystyczki są o czasie :). Nawet mój ggranking poczeka najmniej do świąt.

Do komentowania zresztą nie ma dużo (zwłaszcza jeśli idzie o górną tabelę). Mamy ładny awans Fen. (+10). I równie ładny awans Kesji42 (+16). No i tyle, więcej pisać nie ma co, nawet gdybym był w pełni formy, to jednomiejscowymi zmianami podniecać bym się nie zamierzał :)

Obrazek

Tu jak zwykle jest ciekawiej! Fen. - drugie z rzędu pierwsze miejsce i już CHYBA wiem, co trzeba robić, żeby osoba która zmieniała w bieżącym miesiącu ksywkę nie pojawiała się na dolnym rankingu jako "nowość" bo tak dotychczas było i nie wiedziałem dlaczego. Niemniej oficjalnie tego jeszcze nie powiem, bo po prostu głowy za ten arkusz sobie uciąć nie dam. Już nie. Jakiś czas temu zrobiłem arkusz, w którym można było wpisać ilość przesłuchanych piosenek na laście jednej osoby i ilość przesłuchanych piosenek drugiej osoby i machina wywalała wynik kiedy te dwie osoby się "spotkają" (tzn kiedy przy zachowaniu "tempa" słuchania muzyki ilość przesłuchanych piosenek będzie równa). Wynik był podawany w postaci ilości piosenek jaką będą mieć wtedy obydwie osoby, oraz dokładnej (co do dnia) daty "spotkania" :). Badanie można było zapisać, dzięki czemu przy następnym sprawdzaniu podana była informacja o tym o ile ten dystans skrócił się/wydłużył od ostatniego "badania". Dodatkowego smaczku nadawał sprawie fakt, że arkusz graficznie był w stylu people are people :) I NAWET TAK PROSTY JEŚLI IDZIE O IDEĘ ARKUSZ W PEWNYM MOMENCIE SIĘ SPAPRAŁ ;( Tak więc jak mógłbym napisać że za forumopodsumowywacz.xls dam sobie głowę uciąć?? ;)

Wracając do sprawy podsumowania za marzec - na drugim mamy piękny awans The Darkest Star, aż z 9go. Jest to jedyna osoba z czołówki, która poprawiła (jeśli idzie o ilość postów) swój dorobek sprzed miesiąca (+16). Drugą taką osobą jest dopiero dziesiąta Kesja42 (która nawiasem mówiąc awansowała, z 17go). Pózniej grupa osób, które awansowały mimo mniejszej niż w lutym ilości postów. Grupie tej przewodzi em. (z 8 na 3, ale o 16 postów mniej (bilans siostrzany jednak wychodzi w stosunku do lutego na "0" :) )) A największe spadki to Czez, z drugiego na ósme i aż 136 postów mniej niż ostatnio - oraz shodan, którego stan posiadania zmniejszył się ze 100 w lutym do marnych 18 postów w marcu, co zaowocowało spadkiem z pierwszej piątki w ogóle poza TOP10.

Ech to tyle, nagadałem się jak na to, jak mi się "chciało gadać" gdy siadałem do tego posta. Pozdrawiam.
em.

Post 02 kwie 2010 01:15

Mam 66 :twisted:
gwiazdy...
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 02 kwie 2010 10:13

Erwart, dobra robota. Gadaj sobie, wyżal się, pokrzyczeć możesz, powytykać palcami, pochwalić.

No, czego sobie tylko życzysz :8