Sounds of the Universe

Najlepszy utwór z SOTU?

In Chains
7
11%
Hole To Feed
2
3%
Wrong
12
20%
Fragile Tension
4
7%
Little Soul
1
2%
In Sympathy
5
8%
Peace
2
3%
Come Back
1
2%
Spacewalker
1
2%
Perfect
2
3%
Miles Away / The Truth Is
2
3%
Jezebel
2
3%
Corrupt
20
33%

Liczba głosów 61
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Re: Sounds of the Universe

Post 08 cze 2009 18:55

Nie, no nie bedzie tak zle
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 cze 2009 18:58

newdress pisze:Taaa,trzeba ich teraz tylko tam wystrzelić za to,że mają gdzieś polskich fanów ;(
Odważne stwierdzenie. Odważne biorąc pod uwagę to co Ty w zasadzie możesz wiedziec o tym jaki jest stosunek DM do polskich fanów. Wiem na jakich podstawach wyciągasz ta opinie i mówię Ci, to koń na glinianych nogach.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
astiz

Post 08 cze 2009 21:16

Wiem doskonale :) ale cała ta sprawa z koncertem w Wa-wie mocno mnie już irytuje :nie:
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 10 cze 2009 19:22

hm. powracajac do tematu SOTU.
na allegro juz schodzi wersja podstawowa ponizej 30 zł

http://allegro.pl/search.php?string=sou ... &country=1

a zazwyczaj jest "bezruch" w sprzedaży tzn. podaż jest, popytu brak. a nie mineły od oficjalnego wydania nawet 2 miesiące.
Starsze pozycje sprzedają się lepiej a mineły lata od daty wydania.
astiz

Post 10 cze 2009 21:51

Cóż,skoro oni mają polskich fanów w dupie,to polscy fani mają ich jeszcze głębiej w dupie,nie kupując ich najnowszego "dzieła".
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 10 cze 2009 22:59

Kto chciał kupić SOTU to już generalnie kupił. Przecież sprzedaż płyty w pierwszych tygodniach była nadspodziewanie dobra. Który fan zwleka z nabyciem nowej płyty dwa miesiące?
A czy mają nas w dupie, to tego przecież newdress nie wiesz.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 10 cze 2009 23:17

A ja powiem wam, że posiadałem sobie własną wersję SOTU czyli bez paru kawałków które mnie odpychały za bardzo i w pewnych okolicznościach pliki owe zostały stracone przez mój mp3 player gdzie były tymczasowo przeniesione z dysku by miejsce zrobić. Więc ponownie "nabyłem" kompletne SOTU i słucham tera tych paru omijanych kawałków i łaskawszym uchem na nie rzucam po dłuższej przerwie. Myślę że jakby na singlu było Fragile Tension i by zrobili dobry klip to może i bym się przekonał do niego, podobnie z Come Back. Byle obeszło się bez wydawania na singlu Perfect albo Hole to Feed :/
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
astiz

Post 10 cze 2009 23:30

stripped pisze: Byle obeszło się bez wydawania na singlu Perfect albo Hole to Feed :/
Hehe,o Perfect to możesz być raczej spokojny;na pewno nie wyjdzie na singlu,skoro nawet nie grają go live.
Jednak Hole To Feed wg mnie 100% będzie singlem.
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 11 cze 2009 00:04

coraz gorsze z latami te single. jak i miksy na nich.
Awatar użytkownika
shodan

Post 21 lip 2009 18:36

Po kilku miesiącach obcowania z SOTU mogę chyba zdobyć się wreszcie na uczciwą ocenę płyty.
Przez początkowe tygodnie słuchania byłem SOTU zachwycony niesamowicie. Wpadła mi w ucho tak szybko, że aż miałem obawy oby się równie szybko nie znużyła. I niestety moje obawy nie były całkowicie bezpodstawne.
SOTU to całkiem dobra płyta, przegrywająca jednak dość znacząco z wieloma starszymi albumami DM. Słuchając jej dosyć często przeskakuję utwory, co w przypadku innych płyt mi się w zasadzie nie zdarza. Chodzi mi tu o środek płyty, który jest wg mnie słabszy poczynając od In Sympathy na Perfect kończąc. Nie żeby to były złe utwory, ale nie mają w sobie tego "czegoś", co by mnie do nich przyciągało.
Dla porównania - PTA słucham zawsze od początku do końca z jednakową ogromną przyjemnością, nie mając ochoty w żadnym momencie na użycie przycisku FF.
Podsumowując - od chwili premiery do dzisiaj SOTU w mojej ocenie jednak trochę stracił. Niestety kilka utworów wyraźnie mi się osłuchało. Początek płyty (utwory 1-5) i koniec (11-13) bardzo dobry, środek płyty (6-10) dosyć przeciętny. SOTU w moim mniemaniu ma szansę rywalizować jedynie z kilkoma pierwszymi, najstarszymi płytami DM.
Ale dobrze, że SOTU jest, bo jednak dał nam/mnie kilka bezcennych perełek, jak Miles Away, Corrupt, In Chains czy Fragile Tension. Reszta to przyzwoity pop. Jak to napisał kiedyś Jari - nadal na dobrym poziomie, ale jednak tylko pop (i już widzę, jak Jari zaciera łapki mamrocząc "a nie mówiłem" ;) ).
Jeżeli Depeche Mode nagra jeszcze w przyszłości jakąś płytę, to osobiście życzyłbym sobie, aby zrezygnowali jednak z analogów. Jak dla mnie wystarczy powrotów do przeszłości.
Awatar użytkownika
puma

Post 22 lip 2009 15:17

Shodan poprostu wyjełeś mi to wszystko z ust!Tak samo to wszystko odczuwam.
W zeszłą sobotę z Batmanem przed imprezą DM włączyłam SOTU i powiem szczerze nie długo poleciała może z 5 minut.
Jari

Post 22 lip 2009 15:24

shodan pisze:Po kilku miesiącach obcowania z SOTU mogę chyba zdobyć się wreszcie na uczciwą ocenę płyty.
A nie mówiłem :dance:
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lip 2009 16:54

U mnie bez zmian :)
Awatar użytkownika
Rajca

Post 22 lip 2009 17:40

Ło losie ło losie, mam ten album głęboko w mojej zgrabnej i trenowanej na rowerze pupci :dance:
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 22 lip 2009 19:42

Ja też. Z tych 13 kawałków tylko 3 są dobre. Reszta to chrzan i kupa. Teraz słucham industrialu ^^
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
shodan

Post 22 lip 2009 22:54

Nie no dobrych jest wg mnie więcej, reszta przyzwoita. Ale właśnie przyzwoitość w przypadku takiego zespołu jak DM to za mało niestety.
Jari pisze:A nie mówiłem :dance:
Nie myślałem Jari, że Ci kiedyś sprawię taką satysfakcję. :(
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lip 2009 23:09

shodan pisze:właśnie przyzwoitość w przypadku takiego zespołu jak DM to za mało niestety.
A dlaczego niby?
Ostatnio przeczytałem w pewnej recenzji (niestety teraz nie przypomnę sobię autora) bardzo fajną opinię, z którą w pełni się zgadzam - "żyjemy w czasach wybitnych płyt a nie wybitnych zespołów". I taka jest prawda. Każdy może nagrać płytę rewelacyjną, zaraz potem wydać gówno i potem znowu wystrzelić lub nie.
I tak jest. DM nie ma monopolu na "wybitność". Nikt nie ma.
Jari

Post 22 lip 2009 23:19

Nieprawda... Są zespoły wybitne, które po prostu nie wydają gów*a jeśli takowe im wyjdzie w studio tylko świadomie czekają na inspirację - przykład? Radiohead, Massive Attack.... Ja nie znam słabej czy dobrej płyty tych grup, znam tylko ich rewelacyjne płyty...
Awatar użytkownika
Rajca

Post 22 lip 2009 23:27

O, nie, tak to my nie gramy. Ja ze swojej strony, nie posądziłbym Radiohead o wybitność, w żadnym calu. I nie interesują mnie gromy jakie na mnie za to spadną.

A SotU possało, naprawdę spadło nisko, nie umiem nawet nic mentalnie zanucić :/
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lip 2009 23:28

Wszystko przed nimi. W każdej chwili mogą nagrać coś słabego, to, że do tej pory tego nie zrobili nie znaczy, że nie zrobią. To jednak zespoły młodsze niż DM. Z resztą to kwestia gustu bo moim zdaniem Massive już dawno zabrnęli w kake.