Jaki film teraz oglądasz?
-
Katiusha
Re: [kultura] Jaki film teraz oglądasz?
Chodziło mi o uzasadnienie tego "prawie". Czyli podanie przykładów, gdzie kontynuacja nie jest jedną wielką chu.jozą 
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
marecki129
aha ... a więc przykłady:
Obcy - decydujące starcie
Matrix - rewolucje (reaktywacja - gdyby nie Monika, to bolało by od oglądania)
no i mój ulubiony:
Psy 2 - (tak fajnie tam piją Luksusową na szklanki
)
Obcy - decydujące starcie
Matrix - rewolucje (reaktywacja - gdyby nie Monika, to bolało by od oglądania)
no i mój ulubiony:
Psy 2 - (tak fajnie tam piją Luksusową na szklanki
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Hola hola hola?
Chcesz powiedzieć, ze Matrix rewolucje to dobra kontynuacja?
Przecież to ssało wacka jak mało co, nie wytrzymałem tego guana do końca. :Z
Chcesz powiedzieć, ze Matrix rewolucje to dobra kontynuacja?
Przecież to ssało wacka jak mało co, nie wytrzymałem tego guana do końca. :Z
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
marecki129
Oj tam, oj tam ... dawało radę. Może po pierwszej części (która narobiła smaka) zakończenie troszkę banalne, no ale jest o niebo lepiej w porównaniu do reaktywacji. No i zawsze mógł być to stolec jak np. było w przypadku kontynuacji "Ucieczki z NYC", więc nie ma co tak od razu z butami na klatę ...

-
mintaj
No nie wiem, pamiętam jak byłem w gimnazjum i puszczali w telewizorni tą całą trylogię, to tak jak jedynka zawładnęła moją myślą, mową, uczynkiem i zachowaniem, tak na dwójce nudziłem się strasznie, a ta scena dyskoteki to było jedno wielkie WTF i generalnie mnóstwo ciulowych efektów i wogole przerost formy nad treścią, i gdzie z tym do jedynki.... Ech...
PACZKA
PACZKA
-
Katiusha
Mentos dobrze prawi. Gdyby jedynka pozostała jedynym filmem to by tylko na dobre jej wyszło. Pamiętam jak oglądałam na jakimś spiraconym VHS i to było jedno wielkie "łał" (fakt, że miałam wtedy z 11-12 lat więc raczej łatwo było na mnie zrobić wrażenie), a te kolejne części to aż przykro momentami oglądać.
Co do "Psów 2" to się zgodzę, beznadzieji nie ma (chociaż jak dla mnie jedynka i tak jest lepsza). Z "Obcym" polemizować nie będę, bo (wciąż) nie widziałam.
Co do "Psów 2" to się zgodzę, beznadzieji nie ma (chociaż jak dla mnie jedynka i tak jest lepsza). Z "Obcym" polemizować nie będę, bo (wciąż) nie widziałam.
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
dejmien
Katiusha, oglądaliśmy ten sam film. Ale ja podczas tego filmu wielokrotnie się śmiałem. Tyle, że ja mam spaczone poczucie humoru. 
-
Hien
"Matrixa" i jego kontynuacje warto oceniać biorąc pod uwagę całość i intertekstualność wszystkich produkcji związanych z Matrixem. "Reaktywacja" i "Rewolucje" są gorsze od jedynki jako pojedyńcze obrazy, ale nie wyobrażam sobie żeby ich nie było. Z resztą te filmy są naszpikowane genialnymi pomysłami.
Jeżeli chodzi o zacne kontynuacje to zdecydowanie "Alien 3", "Predators", wszystkie kontynuacje "Die Hard". "Ojca Chrzestnego" nie widziałem, ale mam wrażenie, że z podawaniem przykładu drugiej części jest jak podawanie "Requiem for a dream" jako ulubionego filmu (nawet jak się go nie widziało a coś powiedzieć trzeba bo siara). A film jest gówniany.
Marecki, ja z perspektywy czasu doceniam "Escape from LA", mogło być znacznie gorzej. To nadal była stara szkoła filmów akcji, teraz wyszłaby pewnie kaka.
Jeżeli chodzi o zacne kontynuacje to zdecydowanie "Alien 3", "Predators", wszystkie kontynuacje "Die Hard". "Ojca Chrzestnego" nie widziałem, ale mam wrażenie, że z podawaniem przykładu drugiej części jest jak podawanie "Requiem for a dream" jako ulubionego filmu (nawet jak się go nie widziało a coś powiedzieć trzeba bo siara). A film jest gówniany.
Marecki, ja z perspektywy czasu doceniam "Escape from LA", mogło być znacznie gorzej. To nadal była stara szkoła filmów akcji, teraz wyszłaby pewnie kaka.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
marecki129
Trafione w punkt Hien. Jako pojedyncze filmy ... no nie za bogato. W drugiej części jedyne co mnie osobiście zaskoczyło to pomysł z Architektem (... i cycki MonikiHien pisze:"Matrixa" i jego kontynuacje warto oceniać biorąc pod uwagę całość i intertekstualność wszystkich produkcji związanych z Matrixem. "Reaktywacja" i "Rewolucje" są gorsze od jedynki jako pojedyńcze obrazy, ale nie wyobrażam sobie żeby ich nie było. (...)
Co do "Escape from LA" ... dla mnie ten film to kalka; powielenie "Ucieczki z NYC"; żadnych świeżych pomysłów ... no, nie podoba mi się
-
Stalker
- Ulubiony utwór: In Your Room
A ja sobie dzisiaj zapodam mózgojeba 

Jak ktoś lubi schizy a'la Lynch to pozycja obowiązkowa

Jak ktoś lubi schizy a'la Lynch to pozycja obowiązkowa
I've been watching You...
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Oczywiście to samo przychodzi mi momentalnie do głowy. I nie mówię tu tylko o cz. 3 ale w ogóle o całej sadze Aliens.Hien pisze:Jeżeli chodzi o zacne kontynuacje to zdecydowanie "Alien 3"
-
Rajca
Obejrzałem Dziewczynę z tatuażem i jak to rzadko się w moim wypadku zdarza chętnie obejrzałbym "coś tam coś tam dalej" 
Swoją drogą, szkoda, że kasy i czasu na literacki pierwowzór nie ma
Swoją drogą, szkoda, że kasy i czasu na literacki pierwowzór nie ma
-
Stalker

Niezła mieszanka klimatów, spokojnie można lukać
Muza też całkiem całkiem.
-
marecki129
ostatnio mam parcie na starocie ...

m.in. ze względu na takie teksty:

"To kurtka ze skóry węża. Jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność jednostki"

m.in. ze względu na takie teksty:

"To kurtka ze skóry węża. Jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność jednostki"
-
Stalker
Uuu, klasyka, chyba najlepszy film z Nicolasem. Rozebrałem ten obraz na części pierwsze swojego czasu. Motyw ognia, jaki i aluzja do popierdo.lonego świata w którym przyszło żyć (to ta scena jak słuchają wiadomości w aucie) itp. Oj, referat bym walnął o tym filmie
Muza też specyficzna. A dobrą wróżką jest Laura Palmer 
-
marecki129
Może to fo-pa, ale czy oglądał już ktoś Kota jako Klossa? I czy warto?
-
em.
A czy dzisiaj jest pierwszy kwietnia? 
gwiazdy...
-
mintaj
Jak wrócę z Kac Wawy, to dam znać. 
PACZKA
PACZKA
-
Rajca
W twoim przypadku większej szkody na psychice uczynić się już nie da 
-
marecki129
... czyli nie oglądali. No trudno, trzeba iść na żywiołmintaj pisze:Jak wrócę z Kac Wawy, to dam znać.