Piłka Nożna
-
dejmien
Re: [sport] Piłka Nożna
No jak się wygrywa w 90 minucie meczu to prawdopodobieństwo wygranej wynosi niemal 100%, choć w ciągu ostatniego miesiąca mieliśmy dwa dobitne przykłady, że zamiast witać się z gąską to się można w dupę pocałować. 
-
Rajca
Całować to możemy nie tyle siebie co niemców. Ktoś napisał
PGE nie czyni cudów. Niemcy chcą remisu, nie chcą nas ośmieszyć w meczu towarzyskim na naszym nowym stadionie.
-
dejmien
Trzeba było czekać całe 72 lata żeby Niemcy na gdańskiej ziemi zamiast atakować przeszli do obrony. 
-
marecki129
Gdyby moje nadwątlone chorobą ciało nie było tak słabe, to wczoraj telewizor już by wyleciał lotem balistycznym przez okno. Była szansa: raz że Niemcy nie przyjechali w 100% składzie, dwa - nasi kopacze klepali piłeczkę aż miło (no może za popisami Peszki - on to raczej bardziej nadawałby się do biegania za Boltem; piłka wyraźnie mu przeszkadzała), Szczęsny to osobna bajka - nareszcie w kadrze mamy piłkarza, a nie kopacza i to widać
. Mecz cieszył oko bo drużyny poszły na wymianę ciosów, ALE jak w 90 min się wygrywa, to bramkę się muruje żelbetem, a nie klepie po pleckach i przymierza wieniec laurowy bo się wchodzi do historii
Była szansa, a tak ... znowu w piz.du wylądował 
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Nie widziałam całego meczu, tylko ostatnie dwie bramki i po tej ostatniej w doliczonym czasie tak ryknęłam śmiechem, że aż mnie brzuch rozbolał... Ale przynajmniej nie przegrali. Tak w ogóle to chyba lepiej, że Niemcy dali nam ten remis, bo jakby nasi wygrali, pomyśleliby, że są mistrzami świata, a tak raczej nie jest.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
To, że Niemcy niby chcieli remisu żeby nas nie ośmieszyć, to dla mnie oczywista bzdura.
Nasi o dziwo zadziwili mnie w grze z przodu. Stworzyli sobie sporo dobrych sytuacji.
No i nie podejrzewałem nawet Lewandowskiego, że się tak w tej Borussi wyrobił.
Nie mogę tego samego powiedzieć o Peszce niestety.
Szkoda tylko, że graliśmy zupełnie bez obrony. To na pewno niepokoi najbardziej.
Nasi o dziwo zadziwili mnie w grze z przodu. Stworzyli sobie sporo dobrych sytuacji.
No i nie podejrzewałem nawet Lewandowskiego, że się tak w tej Borussi wyrobił.
Nie mogę tego samego powiedzieć o Peszce niestety.
Szkoda tylko, że graliśmy zupełnie bez obrony. To na pewno niepokoi najbardziej.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Nasi tak myśleli przy stanie 2:1, przez co przegraliśmy. Nikt nam meczu nie oddał.Miri pisze:Tak w ogóle to chyba lepiej, że Niemcy dali nam ten remis, bo jakby nasi wygrali, pomyśleliby, że są mistrzami świata, a tak raczej nie jest.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
shodan
No to se wczoraj nasi poszaleli w LE.
O ile porażkę Legii na wyjeździe z PSV nożna było jeszcze przełknąć, o tyle wpier.dol Wisły u siebie z Odense to już jakieś jaja.
Albo naprawdę jesteśmy już tacy słabi.
Wisłę ostatnio lały już kluby m. in. z Azerbejdżanu, Norwegii, Cypru, Dani.
Chyba czas już tylko na lekcję od San Marino.

O ile porażkę Legii na wyjeździe z PSV nożna było jeszcze przełknąć, o tyle wpier.dol Wisły u siebie z Odense to już jakieś jaja.
Albo naprawdę jesteśmy już tacy słabi.
Wisłę ostatnio lały już kluby m. in. z Azerbejdżanu, Norwegii, Cypru, Dani.
Chyba czas już tylko na lekcję od San Marino.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Albo Lichtensztajnu 
Enjoy The Silence
-
shodan
Ci to już dawno są za mocni dla Wisły.
-
marecki129
Ogladałem to wczorajsze widowisko aus Posen, i kilka uwag natury ogólnej:
1. Rozumiem że Pyry to ludzie oszczędni i jednego ziemniaka zjedzą dwa razy, więc po co wywalili sobie stadion na ponad 40 000 miejsc - te puste trybuny w telewizorni wyglądało gorzej niż żałośnie;
2. Mecz tak ciekawy i pasjonujący, że z dwa razy mi się kimnęło. Niby wygrali, ale parę razy Węgrzy wchodzili w obronę jak w masło. Gdyby trafiło na bardziej klasowego rywala, to mogło być nawet hokejowo. Nie chcę jeździć po Smudzie, ale pod jego przewodem oglądałem lepsze mecze w w wykonaniu naszej pierwszej. Ponadto, to co ostatnio wyczynia PZPN z godłem, doborem stadionów do występów, polityką marketingową to strzelanie, już nie w stopę, a gdzieś na wysokości kolana i to z armaty.
3. Jeśli tak ma to wyglądać do EURO włącznie, to wstrzymam się z zakupem telewizora; po co? Skoro ten wyleci przez okno
1. Rozumiem że Pyry to ludzie oszczędni i jednego ziemniaka zjedzą dwa razy, więc po co wywalili sobie stadion na ponad 40 000 miejsc - te puste trybuny w telewizorni wyglądało gorzej niż żałośnie;
2. Mecz tak ciekawy i pasjonujący, że z dwa razy mi się kimnęło. Niby wygrali, ale parę razy Węgrzy wchodzili w obronę jak w masło. Gdyby trafiło na bardziej klasowego rywala, to mogło być nawet hokejowo. Nie chcę jeździć po Smudzie, ale pod jego przewodem oglądałem lepsze mecze w w wykonaniu naszej pierwszej. Ponadto, to co ostatnio wyczynia PZPN z godłem, doborem stadionów do występów, polityką marketingową to strzelanie, już nie w stopę, a gdzieś na wysokości kolana i to z armaty.
3. Jeśli tak ma to wyglądać do EURO włącznie, to wstrzymam się z zakupem telewizora; po co? Skoro ten wyleci przez okno
-
Rajca
Je.bać PZPN - dziękuję za uwagę.
-
marecki129
To co widzimy powyżej, to przykład jak w miły i kulturalny sposób można wyrazić dezaprobatę wobec poczynań rzeczonej organizacji, a jednocześnie w przekazie podprogowym wyrazić ukryte pragnienie na małe te-a-te ze Zdzisiem Kręciną lub Grzesiem Latą, ewentualnie i w ostateczności z panią rzecznik. Proszę zobaczyć: dwa wyrazy a ile namiętności, pasji i niczym nie skrępowanej agresji.
Rajca ... Ty buhaju

edit: wygrzebane w necie

Rajca ... Ty buhaju
edit: wygrzebane w necie

-
shodan
To my mamy obronę?marecki129 pisze:parę razy Węgrzy wchodzili w obronę jak w masło
-
marecki129
Tak mi się hurraoptymistycznie powiedziało ... 
-
marecki129
dekoder C+ - 50 zł
czteropak Lecha - 11,59 zł
zobaczyć podczas meczu Sporting Gijon - Getafe transparent "Lato gdzie jest Orzeł" - bezcenne
czteropak Lecha - 11,59 zł
zobaczyć podczas meczu Sporting Gijon - Getafe transparent "Lato gdzie jest Orzeł" - bezcenne
-
Rob=t
I jak wrażenia po losowaniu? Mam nadzieje że na meczu z ruskimi nie będzie transparentów 'smoleńsk-pamiętamy' Ogólnie jestem sceptyczny bo dla Polski każda grupa jest grupą śmierci.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Nie ma co narzekać, łatwiejszej grupy nie dało się już wylosować.
Obecne Czechy są cieniem drużyny z 2006, Grecja nie powtórzy sukcesu z 2004, bo cuda nie zdarzają się dwa razy, jedynie klopot może nam sprawić Rosja, ale i ona jest w zasięgu naszych kopaczy. Będę rozczarowany, jak oni NIE wyjdą z tej grupy.
Obecne Czechy są cieniem drużyny z 2006, Grecja nie powtórzy sukcesu z 2004, bo cuda nie zdarzają się dwa razy, jedynie klopot może nam sprawić Rosja, ale i ona jest w zasięgu naszych kopaczy. Będę rozczarowany, jak oni NIE wyjdą z tej grupy.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
dejmien
Ale grupa B też przyniesie mnóstwo emocji. Niemcy, Holandia, Portugalia, Dania. Szczerze mówiąc to bardziej napalam się na te mecze niż patrzeć jak Polacy się męczą.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Tak, grupa B jest ciekawa. No ale bez przesady z tym olewaniem naszych.
Enjoy The Silence