Polityka

Awatar użytkownika
Szaman

Re: Polityka.

Post 11 kwie 2014 15:03

Adamek to drugi Kononowicz.. Ten cyrk dopiero się zaczyna.
Ja napewno pójdę do wyborów w maju. Raczej na ludzi Palikota będę głosował. Ważną dla mnie sprawą jest stosunek europosłów do e-fajek. Jeżeli będzie ok, dostanie głos. Sprawdzę każdego przed wyborami.

Parę miesięcy temu przekonałem się przy głosowaniu o dyrektywie tytoniowej jakie to istotne.
Awatar użytkownika
Strange69
Ulubiony utwór: Sea of Sin

Post 11 kwie 2014 19:04

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3jc5ev04KMk[/youtube]

Nie szkoda Ci głosu na kolesia, który jest chorągiewką na wietrze @Szaman?
Awatar użytkownika
Peter
Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing

Post 11 kwie 2014 20:37

Odsłuchałem wywiad z panem Adamkiem i nie widzę w nim niczego dziwnego. Ot nowy, świeżaczek wkracza do polityki.
Awatar użytkownika
Strange69

Post 11 kwie 2014 21:14

http://natemat.pl/98161,to-juz-koniec-t ... -1-procent

Chyba ludzie poznali się na tym farbowańcu.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 11 kwie 2014 23:51

Peter pisze:Odsłuchałem wywiad z panem Adamkiem i nie widzę w nim niczego dziwnego. Ot nowy, świeżaczek wkracza do polityki.
Niech się cokolwiek nauczy, a potem niech się pcha gdziekolwiek. Jedyne co ma w tej chwili do zaoferowania, to obrona wiary i kościoła.
W boksie Adamek nazwisko sobie wyrobił latami ciężkiej pracy. I za to go lubiłem i mu kibicowałem. Teraz jednak postanowił robić karierę na nazwisku, nie mając czegokolwiek do zaoferowania.
A zdaniem "Jak można atakować kościół" wkur.wił mnie do reszty.
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 12 kwie 2014 00:43

Raczej na ludzi Palikota będę głosował. Ważną dla mnie sprawą jest stosunek europosłów do e-fajek.
Serio wybierając kandydata na którego chcesz zagłosować będziesz opierać się na jego stosunku do papierosów? To może najlepiej podczas wyborów zostań w domu, taka dobra rada. ;)
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Rob=t

Post 12 kwie 2014 06:53

Ja np. opierałem sie na stosunku Palikota do kościoła i dlatego ostatnio głosowałem na niego. I już nie piszcie że palikot " tak mi dopomuż buk" bo to nudne. Pytanie do Strange'a - jaki stosunek ma JKM do kościoła a dokładnie chodzi mi o finansowanie jego? Pytam bo się zastanawiam nad oddaniem głosu.
Awatar użytkownika
marecki129

Post 12 kwie 2014 09:22

Rob=t pisze:Ja np. opierałem sie na stosunku Palikota do kościoła i dlatego ostatnio głosowałem na niego. I już nie piszcie że palikot " tak mi dopomuż buk" bo to nudne.
:o
Ależ dlaczego?!
Gdy widzę pana Janusza i tę jego wesołą trzódkę, odstawiającą jasełka z Hartmanem w roli głównej, od razu sięgam pamięcią do tego niezapomnianego ślubowania w Sejmie i kwestii wygłoszonej pana Janusza ... normalnie łzy wzruszenia same się cisną na wspomnienie, jak w krótkim czasie pan Janusz przebył drogę (Korzeniowski to przy nim pikuś, i to z serii tych mniejszych) od wydawcy Frondy ("zakaz pedałowania") do wojującego antyklerykała, i Lorda Protektora środowisk LGBT ...(o innych epizodach i woltach Największego Postempofca po tej stronie Tatr na razie luz, bo lista byłaby długa ... :8 )

... ba śmiem twierdzić, że jak Bolesława - pierwszego Króla Polski wspominamy jako Chrobrego, to Januszka będziemy wspominać z tą kwestią w nazwisku ... :roll: :D :D :D

Chwilowo nie ma mnie w kraju, ale chyba się polepszyło przez te trzy miesiące, bo jak widzę głównym kryterium w wyborach będzie stosunek do e-fajek i finansowanie KRK ... no popacz ... tak jechałem po tym Tusku, za dług publiczny, za emerytury, za nieróbstwo, lanserkę w różnych miejscach, a chłopina w trzy miechy się spiął i teraz głównym i jedynym problemem, będę e-fajki i Kościół ... szaaacuuun :lol: :lol: :lol: :D
Awatar użytkownika
Rob=t

Post 12 kwie 2014 10:33

Oczywiście jak zawsze Marecki na posterunku gdy ktoś pisze brzydko na kościułek. A może jakby wypowiedxieć im konkordat to może pieniązki na poprawe tego burdelu by się znalazły co? No to napisz na kogo warto głosować, kto nie jest piep.onym złodziejem i będzie w Polsce lepiej? Co Ci przeszkadza raz na rok mały spęd ateistów którzy rozpamietują stracenie Łyszczyńskiego?
Awatar użytkownika
Strange69

Post 12 kwie 2014 12:55

Wpier*olę się trochę między wódkę a zakąskę.

Spęd ateistów mi nie przeszkadza, ale nie widzisz, że ateizm jest czymś w rodzaju swieckiej religii?
Awatar użytkownika
Rob=t

Post 12 kwie 2014 13:07

No właśnie zaczyna trochę to przypominać.Mi chodzi po prostu o rozdział państwa od religii,tak żeby nikt nikomu się nie wchrzaniał w drogę.Np procesje wiernych blokujące miasta to jest ok. Ale jeśli kilku ateistów zrobi przedstawienie z Hartmanem w roli głównej to już nie za bardzo,na Białoruś ich itd..Ja tam nie jestem gimboateistą bo teraz podobno taka moda, nie muszę się obnosić z moją niewiarą.Ps;odpowiesz mi na pytanie czy mam sam poczytać jak znajdę więcej czasu?
Awatar użytkownika
Peter

Post 12 kwie 2014 14:33

shodan pisze:
Peter pisze:Odsłuchałem wywiad z panem Adamkiem i nie widzę w nim niczego dziwnego. Ot nowy, świeżaczek wkracza do polityki.
Niech się cokolwiek nauczy, a potem niech się pcha gdziekolwiek. Jedyne co ma w tej chwili do zaoferowania, to obrona wiary i kościoła.
W boksie Adamek nazwisko sobie wyrobił latami ciężkiej pracy. I za to go lubiłem i mu kibicowałem. Teraz jednak postanowił robić karierę na nazwisku, nie mając czegokolwiek do zaoferowania.
A zdaniem "Jak można atakować kościół" wkur.wił mnie do reszty.
Jestem nie wierzący i niepraktykujący i też mi się nie podobały te ciągłe odnośniki do Jezusa, jednakże program Solidarnej Polski mi się podoba. Myślę, że Palikot gdyby nie poszedł w pewnym momencie na lewo to by dzisiaj był trzecią siłą.
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 kwie 2014 15:18

Peter pisze: Jestem nie wierzący i niepraktykujący
A można być niewierzącym i praktykującym?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Rob=t

Post 12 kwie 2014 15:31

Że się wtrące... Chyba można, dużo ludzi chodzi do kościoła, bierze ślub kościelny, chrzci dzieci tylko po to żeby rodzina " nie gadała" itp..:)
Awatar użytkownika
Strange69

Post 12 kwie 2014 15:46

Rob=t pisze:Ps;odpowiesz mi na pytanie czy mam sam poczytać jak znajdę więcej czasu?
Nie wiem czy chodzi o mnie czy o @Mareckiego, ale odpowiem na wszelki wypadek:

TYLKO KORWIN KRUL!

:)
Awatar użytkownika
Rob=t

Post 12 kwie 2014 16:02

No Tobie Strengu zadałem konkretne pytanie. Ok :)
Awatar użytkownika
Peter

Post 12 kwie 2014 16:44

Hien pisze:
Peter pisze: Jestem nie wierzący i niepraktykujący
A można być niewierzącym i praktykującym?
Raczej nie. :mrgreen:
A co powiecie na to:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... balic-rzad

Jak widać nie ma paragrafu na takie wypowiedzi.
Awatar użytkownika
marecki129

Post 12 kwie 2014 17:11

Rob=t pisze:Oczywiście jak zawsze Marecki na posterunku gdy ktoś pisze brzydko na kościułek. A może jakby wypowiedxieć im konkordat to może pieniązki na poprawe tego burdelu by się znalazły co? No to napisz na kogo warto głosować, kto nie jest piep.onym złodziejem i będzie w Polsce lepiej? Co Ci przeszkadza raz na rok mały spęd ateistów którzy rozpamietują stracenie Łyszczyńskiego?
Żeby było śmieszniej, to w swoim poście nie broniłem KRK, a raczej skupiłem się na "elastyczności pogląduf" pana Janusza, oraz wadze argumentów potencjalnych wyborców TR i uzasadnianiu: dlaczego właśnie trzeba wybrać ONEGO i ludzi z jego partyi ( :fletch: ), ale skoro już zostałem wywołany do tablicy więc tą razą odpowiem na tak ważkie pytania :8

Primo: "mały spęd ateistów", nieco większe spędy kochających inaczej, tudzież wątpliwości i żądania pana Janusza "tak mi dopomóż Bóg" Palikota ( ;) ) odnośnie zachowania higieny podczas rozdawania Komunii Świętej, itp., itd. ... przeszkadzają mi dokładnie tyle samo i wprost proporcjonalnie do tego jak Palikociarni przeszkadzają procesje Bożego Ciała, bicie dzwonów czy krzyże w lesie :) .
Akurat tych paręset milionów, które dostaje KRK w ramach (jeszcze) umów zawartych w PRL jak i konkordatu, w moim mniemaniu raczej nie zasypie dziury w budżecie i nie rozwiąże problemu bezrobocia (a to na dzisiaj są dwa najważniejsze problemy + mała dzietność), ale jeśli zabranie tych pieniędzy uleczy zuo tego kraju (bo tak wnioskuję, gdy słucham tych dyr... hmmm, chciałem powiedzieć: propozycji rozwiązań tych ważkich problemów, zgłoszonych przez TR), to jestem za, i wprost nie mogę się doczekać gdy dzieci w tym kraju przestaną być ofiarami pedofilów (wiadomo: KRK), znajdą się pieniądze na różne fajne pomysły TR (do tej pory wiadomo: nie starczało - wiadomo KRK), itd. ... :roll:

Secundo: w najbliższych wyborach nie wezmę udziału ... sorry (ale nie dlatego żebym nie chciał), po prostu nie będzie mnie w kraju a do ambasady jednak za daleko. Głosowałbym na Pawła Kowala, ale to tylko i wyłącznie mój wybór, więc agitki za nim uprawiać nie będę.
Hien pisze:A można być niewierzącym i praktykującym?
można, ba ... są tacy ateiści w tym kraju, co to udzielają się od czasu do czasu w "antyklerykalnej" partyi Janusza "tak mi dopomóż Bóg" Palikota, ale jak wydają córkę za mąż, to koniecznie w katedrze i z biskupem, jako dającym ten ślub. A serdeczny kolega (aktywny członek tejże partyi, niemalże brzydzący się wszystkim co klerem pachnie a i parodysta tegoż niezły ... ) dzielnie wkracza do tego "gniazda ciemnoty i zabobonu" narażając się na pokropienie wodą święconą (taki straszny katolicki zabobon) i robi za sprawozdawcę na twitterze - zapewne aby rodzina potem "nie gadała" ... :roll:
Awatar użytkownika
Strange69

Post 12 kwie 2014 18:01

marecki129 pisze: Akurat tych paręset milionów, które dostaje KRK w ramach (jeszcze) umów zawartych w PRL jak i konkordatu, w moim mniemaniu raczej nie zasypie dziury w budżecie i nie rozwiąże problemu bezrobocia
Nie zmienia to faktu, że państwo i kościół powiny być rozłączne. Tzn - zero finansowej pomocy, ani KRK jako instytucja nie wpier*ala się do polityki ani władzuchna nie wpier*ala się do spraw ludzi wierzących.

Tak jest uczciwie.
Awatar użytkownika
marecki129

Post 12 kwie 2014 18:05

A tu akurat zgoda ... tylko nieśmiało przypomnę, że ostatnio to raczej państwo (bardzo szeroko rozumiane) częściej włazi na teren kościelny, niż odwrotnie.