Jaki film teraz oglądasz?
-
dejmien
Re: [kultura] Jaki film teraz oglądasz?
Wow!
Super recenzja i super długi post. Nikt nie napisałby tego lepiej niż Ty. A ja jako wielki fan tego serialu na pewno jeszcze będę wracać do tego opisu. 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
too long, didn't read.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
Wspaniała recenzja, wspaniałego serialu. Sherlock-Benedykt stal się moim absolutnym wzorem, szkoda, że takich ludzi nie ma.
Co do Moriarty'ego, to absolutny wzór elegancji. Musze mieć taki garnitur na miarę! Szkoda, że ten serial jest jeszcze tak mało znany u nas, wszyscy mulą "Grę o tron", a Sherlocka chyba się z założenia olewa, bo to niby nic nowego. A to nie prawda.
Myślałem, że kinowy Sherlock z Downeyem, to nowe podejście do tematu, ale Sherlock BBC jest jeszcze lepszy!
I wcale nie mam na myśli tego, że dzieje się współcześnie.
Musiał, uwielbiamy cię za Twoje błyskotliwe teksty i Twoje problemy. A teraz wyjdź.
Co do Moriarty'ego, to absolutny wzór elegancji. Musze mieć taki garnitur na miarę! Szkoda, że ten serial jest jeszcze tak mało znany u nas, wszyscy mulą "Grę o tron", a Sherlocka chyba się z założenia olewa, bo to niby nic nowego. A to nie prawda.
Myślałem, że kinowy Sherlock z Downeyem, to nowe podejście do tematu, ale Sherlock BBC jest jeszcze lepszy!
I wcale nie mam na myśli tego, że dzieje się współcześnie.
Musiał, uwielbiamy cię za Twoje błyskotliwe teksty i Twoje problemy. A teraz wyjdź.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Katiusha
Bardzo miło się czytało Twoją recenzję, Em i gdybym jeszcze nie była sercę i duszę za tym serialę to chętnie bym po niego sięgnęła po raz pierwszy. To jeden bardzo niewielu seriali, które mam "na legalu" (oczywiście nie mówię tu o beznadziejnym, polskim wydaniu). Tylko teraz czekać trzeba do jesieni 2013 
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Wychodzę.Hien pisze:A teraz wyjdź.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ja ze swojej strony mogę mocno polecić wam serial Breaking Bad, zacząłem oglądać zachęcony przez brata i przyznam że naprawdę dobry serial moim zdaniem, toeretycznie kryminał ale nieudolność głównych bohaterów czasem rozbawia do łez a czasem potrafią błysnąć pomysłowością, luźny i dość inteligentny serial.
Krótki opis z neta, dla leniwych:
Krótki opis z neta, dla leniwych:
Głównym bohaterem "Breaking Bad" jest Walter White (Bryan Cranston), nauczyciel chemii mieszkający w Nowym Meksyku wraz z żoną (Anna Gunn) oraz nastoletnim synem (RJ Mitte) cierpiącym na porażenie mózgowe. Kiedy u Waltera zostaje zdiagnozowany rak w trzecim stadium, lekarze rokują, że pozostały mu dwa lata życia. Dzięki tym prognozom Walter wyzbywa się wszelkich lęków i pragnąc zabezpieczyć swoją rodzinę finansowo decyduje się wkroczyć do niebezpiecznego świata narkotyków i zbrodni. Serial ukazuje jak śmiertelna diagnoza jaką postawiono White'owi, zwyczajnemu mężczyźnie z typowymi, codziennymi problemami zmienia go z łagodnego domatora w trzon narkotykowej branży.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
I teraz wszyscy razem, ładnie podziękujmy "Hobbitowi".Katiusha pisze:Tylko teraz czekać trzeba do jesieni 2013
-
Katiusha
A tam, "Hobbit" już nakręcony, teraz już tylko postprodukcja została. Podziękujmy raczej temu, że Cumberbatch (Freeman z resztą też) jest teraz rozchwytywanym towarem.
-
Hien
Ch.uja tam, robią teraz dokrętki do tej trzeciej części, którą sobie Jackson wymyślił w locie.
Freeman dalej siedzi w Nowej Zoolandii, Benedykt chyba już cały motion capturing i dubbing dla Smauga zrobił, to może sobie siedzieć na jedwabnej pościeli i pozować. Bez Watsona to mogą kręcić najwyżej tyłkiem.
Freeman dalej siedzi w Nowej Zoolandii, Benedykt chyba już cały motion capturing i dubbing dla Smauga zrobił, to może sobie siedzieć na jedwabnej pościeli i pozować. Bez Watsona to mogą kręcić najwyżej tyłkiem.
-
Katiusha
A nie mają tego czasem zrobić "z resztek"? Chyba gdzieś w jakimś ostatnimy wywiadzie czytałam, że w trakcie montażu stwierdzili, że mają wystarczającą ilość materiału na zrobienie trzech części (pewnie chu.ja prawda i planowali to od początku, tylko siedzieli cicho żeby ludzi nie wkurzać).
-
Hien
"While the third film will largely make use of footage originally shot for the first and second films, it will require additional filming as well."
I właśnie ten additional filming ma teraz miejsce. Zdjęcia do Sherlocka rozpoczynają w styczniu (część pierwszego odcinka nakręcili już przy okazji ostatniego sezonu), wiec wszystko pasuje. Czekają aż Freeman odzyska wzrost, założy buty, i będzie gotowy na kolejne zagadki rozwiązywane w śmiesznych sweterkach.
Oczywiście istnieje prawdopodobieństwo, że i tak mieli zacząć z opóźnieniem, ale mam jednak wrażenie, że Hobbit dorzucił swoje trzy krasnale. Czekanie rok na kolejny sezon, nikogo nie cieszy.
I właśnie ten additional filming ma teraz miejsce. Zdjęcia do Sherlocka rozpoczynają w styczniu (część pierwszego odcinka nakręcili już przy okazji ostatniego sezonu), wiec wszystko pasuje. Czekają aż Freeman odzyska wzrost, założy buty, i będzie gotowy na kolejne zagadki rozwiązywane w śmiesznych sweterkach.
Oczywiście istnieje prawdopodobieństwo, że i tak mieli zacząć z opóźnieniem, ale mam jednak wrażenie, że Hobbit dorzucił swoje trzy krasnale. Czekanie rok na kolejny sezon, nikogo nie cieszy.
-
Katiusha
Additional filming mi umknął. Generalnie to są dosyć zajęci ludzie więc każdy ich projekt miał swój udział w opóźnieniu trzeciego sezonu, a jak będą odkładać premierę tak jak z drugim (miał być wyemitowany już w grudniu) to sobie poczekamy. Na dodatek Moffatowi się marzy, żeby odłożyć realizację serialu na kilka lat i wrócić kiedy aktorzy osiągną "odpowiedni wiek", ale to raczej wątpliwe.
-
Hien
Gdzie tak powiedział? 
Co to za pomysł?! Odłóżmy serial, niech ludzie o nim zapomną, i wróćmy do niego kiedy już będzie za późno.
Co to za pomysł?! Odłóżmy serial, niech ludzie o nim zapomną, i wróćmy do niego kiedy już będzie za późno.
-
Katiusha
Serio, było coś takiego
ale póki serial jest na fali to raczej nam nie grozi.
-
Hien
Tylko, że to nie jest typowy serial.
Jak to z nim jest, jak jest emitowany?
Ja jestem Sher-locked dopiero od niedawna i nie wiem z jaką częstotliwością puszczali te całe 3 odcinki.
Jak to z nim jest, jak jest emitowany?
Ja jestem Sher-locked dopiero od niedawna i nie wiem z jaką częstotliwością puszczali te całe 3 odcinki.
-
Katiusha
Nie wiem jak było z pierwszym sezonem, ale drugi był emitowany tydzień w tydzień czyli pod koniec stycznia był koniec.
Serial typowy nie jest, ale jak na razie to kura znosząca złote jaja. Emisji drugiego sezonu towarzyszyła niezła akcja promocyjna: przedpremierowe pokazy (bilety mógł kupić każdy) każdego odcinka z udziałem aktorów i twórców, w Wielkiej Brytanii, a później w USA (trwało to dobrych kilka miesięcy), potem już tylko spotkania z twórcami (bez pokazów), wydanie DVD i ścieżki dźwiękowej w ekspresowym tempie. Oprócz tego standardowo wywiady w prasie, TV, internecie. Na brak zainteresowania raczej nie narzekają.
Serial typowy nie jest, ale jak na razie to kura znosząca złote jaja. Emisji drugiego sezonu towarzyszyła niezła akcja promocyjna: przedpremierowe pokazy (bilety mógł kupić każdy) każdego odcinka z udziałem aktorów i twórców, w Wielkiej Brytanii, a później w USA (trwało to dobrych kilka miesięcy), potem już tylko spotkania z twórcami (bez pokazów), wydanie DVD i ścieżki dźwiękowej w ekspresowym tempie. Oprócz tego standardowo wywiady w prasie, TV, internecie. Na brak zainteresowania raczej nie narzekają.
-
Hien
Myślałem, że Dexter i Californication są przesrane bo emituja je przez pół roku, a potem pół roku się czeka.
A tu jest jeszcze gorzej. Nie wiem co to za nowa moda. Mogliby chociaż co miesiąc dawać te filmy, żeby dozować, a tak po 3 tygodniach lamour es fini, i trzeba czekać rok. Albo ponad półtora, jak teraz.
A tu jest jeszcze gorzej. Nie wiem co to za nowa moda. Mogliby chociaż co miesiąc dawać te filmy, żeby dozować, a tak po 3 tygodniach lamour es fini, i trzeba czekać rok. Albo ponad półtora, jak teraz.
-
Katiusha
Ciocia Wikipedia podaje, że pierwszy sezon też był w taki sposób emitowany, a przerwa między emisją 1 i 2 sezonu też wyniosła około pół roku. Jak ktoś to ogląda od 2010 roku to nie ma lekko 
A jeśli kogoś interesują takie rzeczy to polecam zapoznanie się z niewyemitowanym pilotem serialu i dokumentami o kręceniu pierwszego ("Unlocking Sherlock") i drugiego ("Sherlock Uncovered") sezonu. Wszystko powinno być na Youtube.
A jeśli kogoś interesują takie rzeczy to polecam zapoznanie się z niewyemitowanym pilotem serialu i dokumentami o kręceniu pierwszego ("Unlocking Sherlock") i drugiego ("Sherlock Uncovered") sezonu. Wszystko powinno być na Youtube.
-
em.
No, jest, jest. Nawet kilka części Unlocking i tysiąc innych filmików, wywiadów i innych konferencji. Fajnie, bo przynajmniej nie trzeba daleko szukać 
gwiazdy...
-
Rajca
22 Strzały z Żanem Renault. Fajne, poszczelali, pokrwawili - lubię!