Dlatego od dłuższego czasu wpadam do Biedrony żeby zerknąć na półeczkę z książkami, znalazłam tam już kilka perełek
Książki
-
em.
Re: [kultura] Książki
W Biedro można znaleźć fajne książki w wydaniu kieszonkowym i za niewielkie piniądze
Dlatego od dłuższego czasu wpadam do Biedrony żeby zerknąć na półeczkę z książkami, znalazłam tam już kilka perełek
gwiazdy...
-
dejmien
Może u mnie w Biedronce też są książki.
Nie wiem bo nigdy nie byłem. 
-
em.
No, to musisz nadrobić, chyba że chcesz, to w Łodzi popatrzymy
Ostatnio były same książki o kobietach Islamu albo innych gejszach, ale kiedyś widziałam "Konfrontację" Prestona i cholera, nie wzięłam.
Czasami są fajne kryminały i ostatnio też wpadło mi w oko piękne nowe wydanie, w twardej oprawie, normalny format "Dumy i uprzedzenia", za 11 zł! Szoook!
Ostatnio były same książki o kobietach Islamu albo innych gejszach, ale kiedyś widziałam "Konfrontację" Prestona i cholera, nie wzięłam.
Czasami są fajne kryminały i ostatnio też wpadło mi w oko piękne nowe wydanie, w twardej oprawie, normalny format "Dumy i uprzedzenia", za 11 zł! Szoook!
gwiazdy...
-
dejmien
Jeszcze się okaże, że żeby w Zako przeczytać upragnioną książkę to zamiast do czytelni czy księgarni trzeba się udać do Biedronki. Cóż za dziwne miejsce to moje miasto. 
-
Hien
Te przygodowe książki P&C (lub samego Childa) mają niestety powtarzające się schematy jak np. dwie ekipy szukają skarbu i walczą ze sobą, itd.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
dejmien
Właśnie wracam z czytelni wraz z 4 książkami. Harlan Coben "Niewinny", Marek Krajewski "Głowa Minotaura" oraz "Koniec Świata w Breslau" i przede wszystkim kolejna odsłona przygód Agenta Specjalnego Pendergasta, czyli Douglas Preston i Lincoln Child "Martwa Natura Z Krukami". Jaram się i zabieram za czytanie. 
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Dejmien i jak tam Ci się podobała "Martwa Natura Z Krukami"?
Ja przeczytałem ostatnio m. in. dwa świetne thrillery kryminalne moich ulubionych autorów: Jeffery Deaver - Twój cień i Tess Gerritsen - Skalpel.
Ja przeczytałem ostatnio m. in. dwa świetne thrillery kryminalne moich ulubionych autorów: Jeffery Deaver - Twój cień i Tess Gerritsen - Skalpel.
-
Hien
Ten Skalpel to jakiś thriller medyczny ala Cook?
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Ostatnio czytam głównie biografie (np. Marii Stuart) oraz "Kamieniarza" Camilli Laeckberg. Mocny kryminał, nie ma co...
-
shodan
Nie znam Cooka, ale Gerritsen pisze właśnie thrillery medyczne i podobno jest najlepsza w tym gatunku.Hien pisze:Ten Skalpel to jakiś thriller medyczny ala Cook?
Przeczytałem już 5 jej książek i jestem zachwycony.
-
shodan
Właśnie zacząłem najnowszą pozycję Gerritsen "Ostatni, który umrze".
A skończyłem "Martwą naturę z krukami". To właśnie lubię.
A skończyłem "Martwą naturę z krukami". To właśnie lubię.
-
Hien
Skończyłem Carnosaura, który od dzieciństwa straszył mnie okładką, ale teraz dopiero przeczytałem. Dziwię się, że w swoim czasie nie było sprawy sądowej kiedy Crichton wyskoczył ze swoim Parkiem Jurajskim.
-
dejmien
Pora odgrzebać ten zacny temat. Ostatnio przeczytałem kilka ciekawych książek. Najlepiej zapamiętałem Szubienicznika Jacka Piekary. Jeśli miałbym krótko opisać treść tej książki to powiedziałbym, że to kryminał, którego akcja toczy się w czasach Rzeczypospolitej Szlacheckiej. Mnóstwo zgrabnych dialogów okraszonych poczuciem humoru. W ogóle Piekara to taki autor, który ma lekkie pióro. W tym roku zdążyłem też przeczytać nową książkę Marka Krajewskiego W Otchłani Mroku oraz Sezon Burz, czyli kolejna odsłona przygód Wiedźmina. Obie książki trzymają poziom choć nie zachwycają. Natomiast ciągle mi się jeszcze nie udało doczytać do końca Hrabiego Monte Christo. Bynajmniej nie dlatego, że książka ta męczy. Wręcz przeciwnie - jestem nią zachwycony. Mnogość wątków, postaci, intryg i historii, które się ze sobą wzajemnie przeplatają jest zadziwiająca. Jednak książki tej nie jestem w stanie przeczytać jednym tchem, więc czytam ją na raty. To jest dzieło, które wymaga ode mnie bym przystąpił do zapoznawania się z nim w pełni skoncentrowany.
-
Hien
Nie będę ściemniał, u mnie z książkami jest ostatnio dramatycznie. Żeby się jakoś rozpędzić (ale nie wypierdolić na rozbiegu) uciekam w biografie. Aktualnie czytam bio The Beatles, potem dwie książki o Sinatrze, jedna dostana w prezencie, druga z biblioteki.
Na koniec zostawię sobie książkę Potockiej o Ciechowskim, nie mam jej jeszcze, ale zanim przebrnę przez to co aktualnie jest na biurku to trochę czasu minie.
Btw, Sapkowskiego nie trawię, najchętniej spaliłbym jego książki niczym Hitler
Na koniec zostawię sobie książkę Potockiej o Ciechowskim, nie mam jej jeszcze, ale zanim przebrnę przez to co aktualnie jest na biurku to trochę czasu minie.
Btw, Sapkowskiego nie trawię, najchętniej spaliłbym jego książki niczym Hitler
-
dejmien
Hitler palił jego ksiazki? 
-
Hien
Palił i miał po nich złego tripa.
-
dejmien
No raczej. Szkoda tylko, że odczuło to pół świata.
-
Hien
Pół świata? 
dobra, nie offtopujemy
dobra, nie offtopujemy
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Ciągle ostatnio czytam, zwłaszcza postaci z XVI-XVIIw. (nie tylko z powodu studiów, również dlatego, że lubię) Sporo perełek znalazłem, m. in. Fouchego Stefana Zweiga (to dopiero cynik i intrygant! - uwielbiam tego człowieka), parę gniotów też (np. biografię Ludwika XIV pióra Leviego - cholera, jak ten facet pieprzyHien pisze:Żeby się jakoś rozpędzić (ale nie wypierdolić na rozbiegu) uciekam w biografie.
(
Oprócz tego np. Puste muzea Karoliny Kułakowskiej (notabene, znam osobiście) itp.
-
dejmien
Melki a jak Ci idzie studiowanie historii? Bo pamiętam, że zrezygnowałeś z biotechnologii na rzecz tegoż kierunku? Dobrze pamiętam?