Tour Of The Universe

Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Re: Tour Of The Universe

Post 03 lis 2009 22:43

That's All Folks - kompletna setlista z Hannoveru:

In Chains
Wrong
Hole To Feed
Walking In My Shoes
It's No Good
A Question Of Time
Precious
Fly On The Windscreen
Dressed in Black (Acoustic)
Home
Miles Away / The Truth Is
Policy Of Truth
In Your Room
I Feel You
Enjoy The Silence
Never Let Me Down Again

Encore:

A Question of Lust
Stripped
Behind The Wheel
Personal Jesus
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 03 lis 2009 22:44

AQOL - to wykrakalem. :lol:
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 03 lis 2009 22:49

bARREL pisze:PTA'k za to przyznam - jak dla mnie rewelka.
Dla mnie też.
SOTU za to ani rewelacyjne, ale ani też słabe. Ma parę świetnych utworów ale i parę średniawych. Po prostu jest nierówne i tyle.
Ale kręcą wideło do FT. I to mnie cieszy. Oby tylko było lepsze od tego poprzedniego dziadostwa.
SinnerInMe pisze:Dressed in Black (Acoustic)
Co ich poje.bało z tymi akustykami? :evil:
Może jeszcze zrobią akustycznie np. Fly On The Windscreen?
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 03 lis 2009 22:55

Chętnie usłyszałbym akustyczne Just Can't Get Enough. :tak: :tak: :8

Aczkolwiek Dressed In Black w akustyku na Exciter Tour brzmiało całkiem, całkiem. No ale Clean i Freelove to oczywiście przegięcie...
Awatar użytkownika
slick

Post 03 lis 2009 23:07

A myslnik obok dostaja orgazmu i spazmow rozkoszy na wiesc o "nowych utworach na trasie"! To sa prawdziwi fani! To sa depesze! ;( :D
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 04 lis 2009 00:45

E tam ,daj im spokój zima idzie ,braki słońca to cóz innego im zostało.Ja w sumie też bym się ucieszył ,jakby takiego Barrela czy Corrupt dla odmiany zagrali ot... :)
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
slick

Post 04 lis 2009 07:24

Akustycznie rzecz jasna, prawda? ;)

Nie ma Barrel'a to sie nie ciesze, tzn. jeden bARREL jest ale cos nie ma czasu isc na piwo ostatnio. ;) :D
Awatar użytkownika
Martini

Post 04 lis 2009 09:11

No Corrupt ma być, Lie To Me też ma być, oba w pełnych wersjach, więc jest na co czekać. Jeżeli jest prawdą, co się teraz mówi, to ten weekend będzie ciekawy.

Ja bym zaryzykował nawet teorię, że jeżeli te zmiany się zdarzą, to na Łódź wcale nie jest powiedziane, że usłyszymy to co teraz dla nas szykują od Mannheim/Stuttgart.
MODEontheROAD: WWW / FB / G+ / YT / SC / Twitter
MODE2Joy: WWW
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 04 lis 2009 09:16

Mi się wydaje że ich dopadła demencja jakas i dziury w pamieci i nie pamietaja ze maja jakies inne piosenki.
Moze by im to przypomniec?

Fajnie jakby walili ankiety przed trasa wrzucajac z 50 propozycji utworów, a ludzie by glosowali co chca uslyszec, wowczas z tego by wyciagali seta.

Co do akustykow... Enjoy brzmial niezle akustycznie na KROQ lata temu, kto wie jakby zabrzmialo takie Fly ;)
Awatar użytkownika
slick

Post 04 lis 2009 09:24

Martini ale nie sadzisz, ze strzalem w kolano bylo usuniecie najwiekszych niespodzianek tej trasy czyli M&S i S? Zgodzisz sie chyba z faktem, ze to pierwsza jak do tej pory trasa, w trakcie ktorej, z setlisty wylecialy utwory Gahana. Zeby tez nikt ne mylil tego faktu i nie wspomnial o Something To Do z Brukseli '93. Bo nie mowie o kawalkach granych raz czy dwa, na probe na starcie trasy a ktore sie nie przyjely i wylecialy definitywnie... Jak z kolei wyjasnic to, ze dwa utwory nie grane od 19 lat, przez gro faonw traktowane jako najwieksza (pozytywna) niespodzianka na Tour Of The Universe - po prostu wylatuja. :/ Jak wspomnialem, brakuje jeszcze Fly aby usuneli i The Singles Tour Of The Universe 86>09... Tak wiec nich Gore sobie spiewa nawet Shouldn't Have Done That czy Any Second Now (akustycznie rzecz jasna (bo po co normalnie)). :twisted: Ida po najmniejszej linii oporu a ja na sile ochow i achow nie bede robic. Nie ma co piac z zachwytu.

Na moim celowniku sa teraz The Things You Said i Lie To Me... to pierwsze zapewne akustycznie to drugie... no to moze byc niespodzianka ale i tak bez emocji... te ulecialy juz na poczatku trasy. :roll:
Jari

Post 04 lis 2009 09:42

Zdaje mi się, że na tej części trasy Gore wykona co noc inny kawałek w swoim secie... I to ma być taka super hiper niespodzianka po której wszyscy się zorgazmują i oszaleją ze szczęścia. Akustycznie to można sobie wszystko zagrać - dla mnie ta trasa to lipa i tyle. Mało się narobić a zarobić - podręcznik z micro-ekonomi autorstwa Depeche Mode.
Awatar użytkownika
Martini

Post 04 lis 2009 09:56

Zauważ, ze ja nie mówię nic o akustykach, tylko tak wyczekiwanych numerach w pełnych wersjach śpiewanych przez Gahnozę. Kazdy ma świadomość, że utwory oryginalnie śpiewane przez Gahan'a a na trasie śpiewane przez Gora i w dodatku jako akustyki, to wyrób czekoladopodobny. Ze statystycznego punku widzenia, oczywiście sztuka jest sztuka i jak się na to patrzy w ten sposób, to poprzednia trasa jest pierwszą od 86 roku, na której grali przynajmniej po jednym numerze z kazdego albumu studyjnego. Tylko nie oszukujmy się, że LiS, czy StD sprawiło wieksze ciary niż te kawałki grane z pełną elektroniką i Gahanem na wokalu. Podobnie jest na tej trasie.

To, o co ja mam pretensje do zespołu, to nie fakt, że nic nie robią, bo robią bardzo dużo. Statystycznie jest to trasa na której pojawiło się najwięcej zmian. Tylko że zmiana zmianie nie równa. Nie chodzi o ilość tylko o jakość. Nie grają pewnych utworów z wczesnych lat. Huk, ich decyzja, ale nei mogę zrozumieć czemu nie grają nic z materiału od Ultry, a promowaną płytę tak zlewają. I nie ma akurat tu dla mnie znaczenia, że są to numery Gahan, czy Gora. Jeden czort. Choć gdybym był na miejscu Gahana, to pewnie zapewniłbym sobie parytet, nie tylko na płycie, ale i na koncertach też.

A jeszcze z innej strony to porównując U2 do dM, to ani tamci nie są tacy szybcy ze zmienianiem, ani dM nie jest takie zachowawcze jak sie wydaje. Wokół obu narosło sporo legend. Choć, oczywiście w przypadku U2, to porównanie wychodzi nadal na plus U2.
Awatar użytkownika
Martini

Post 04 lis 2009 09:59

A co do M&S i SL, to dla mnie też jest skandal. Hajlajty i wyleciały nawet nie w połowie trasy. Żenua
Jari

Post 04 lis 2009 10:01

Acrobat DM? Martini to ty chłopie czy kto inny? Bo forma pisania jak u Cywila...

A na nastepnym koncercie na bank będzie 'Left Hand Luke And The Beggar Boys' :8 w secie Gore'a... :D
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 04 lis 2009 10:52

Eee... to by mogło być,bo fajne jest :)
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Jari

Post 04 lis 2009 10:54

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 04 lis 2009 18:39

E tam... bardzo lubię wokal Gora, ale nie w akustykach. DM to nie jest zespół do grania akustycznie i tyle.
A wywalenie Master & Servant to dla mnie akurat żadna strata.
Brakuje mi za to utworóe z Ultry, Excitera i PTA. ;(
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 04 lis 2009 20:59

"Dressed in Black" wyciagnięte z szuflady o nazwie Exciter Tour, łał, nie-sa-mo-wi-te :roll:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Jari

Post 04 lis 2009 21:19

Zagadka na szybko: Gahan ma 17 piosenek w dorobku (Little 15, Here is the House, Condemnation, Waiting For The Night, Sister of Night, Dressed in Black, Surrender, Only When I Lose Myself, In Your Room, Walking in My Shoes, The Love Thieves, Enjoy the Silence, Shake the Disease, Leave in Silence, Little Soul, Freelove, Clean - tyle naliczyłem), które na koncertach śpiewa za niego Gore. Ale jest jednak piosenka, którą na płycie śpiewa Gore a na koncercie Gahan... Która? Do dzieła...
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 lis 2009 21:40

lol
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn